bende calısmalarla ilgili bir soru soracaktım.sitede önder akgün ün vermiş oldugu 6 temel hareketten yola cıkarak basladım.program şöyle: 1.Hareket:Bench Pres(Göğüs kasları)
2.Hareket:Squat(Bacak kasları)
3.Hareketeadlift (Bacak kasları)
4.Hareket:Barbell Curl (Standing)(Kol kasları)
5.Hareket:Barbell Rowing (Bent over)(Koltuk altı /sırt kasları)
6.Hareket:Neck Press (Behin / Front) (Omuz/sırt kasları)
bu hareketleri 3x10 yapıyorum fakat bir korkum var ben vücut geliştirmede pek te yeni sayılmam evde agırlık kaldırarak basladım bir gun kendimi cok kastıgım için sol kolumdaki güc kesildi ve agırlık gögsümün üstüne düştü sol kolum bir süre tutmadı yani aniden oldu simdikorkum su ki bu yukarıdaki 6 temel hareketi hergun 3x10 yapıyorum acaba bu ne kadar dogru yada bu programı nasıl bölebilirim gelişimim uzun süredir degişmiyor sanki bir yerlerde hata yapıyorum.
Bu program yeni başlayan biri için tüm vücudu genel olarak çalıştıran, ileride BB için hazırlayan bir program, bu tarz programlara 2 hafta-1 ay civarı (hatta 1'er set başlanıp 2. hafta 2 set 3. hafta 3 set gibi) devam edilir, hamlık atılır, hareketlere alışılır ve esas programa geçilir. Bu tarz programlarla kasları hacim için yeterince uyaramazsın, derli toplu tutabilirsin tabii