Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende calısmalarla ilgili bir soru soracaktım.sitede önder akgün ün vermiş oldugu 6 temel hareketten yola cıkarak basladım.program şöyle: 1.Hareket:Bench Pres(Göğüs kasları)
2.Hareket:Squat(Bacak kasları)
3.Hareket:Deadlift (Bacak kasları)
4.Hareket:Barbell Curl (Standing)(Kol kasları)
5.Hareket:Barbell Rowing (Bent over)(Koltuk altı /sırt kasları)
6.Hareket:Neck Press (Behin / Front) (Omuz/sırt kasları)
bu hareketleri 3x10 yapıyorum fakat bir korkum var ben vücut geliştirmede pek te yeni sayılmam evde agırlık kaldırarak basladım bir gun kendimi cok kastıgım için sol kolumdaki güc kesildi ve agırlık gögsümün üstüne düştü sol kolum bir süre tutmadı yani aniden oldu simdikorkum su ki bu yukarıdaki 6 temel hareketi hergun 3x10 yapıyorum acaba bu ne kadar dogru yada bu programı nasıl bölebilirim gelişimim uzun süredir degişmiyor sanki bir yerlerde hata yapıyorum.

Bu program yeni başlayan biri için tüm vücudu genel olarak çalıştıran, ileride BB için hazırlayan bir program, bu tarz programlara 2 hafta-1 ay civarı (hatta 1'er set başlanıp 2. hafta 2 set 3. hafta 3 set gibi) devam edilir, hamlık atılır, hareketlere alışılır ve esas programa geçilir. Bu tarz programlarla kasları hacim için yeterince uyaramazsın, derli toplu tutabilirsin tabii :) . Forumdaki programları araştır, büyük kaslar için 3-4 küçükler için 2-3 hareket belirle, oluşturduğunu yaz, yardımcı olunsun, veya en güzeli flexor'un hazırladığı programları araştır ve seviyene göre onlardan biri ile devam et.

bende calısmalarla ilgili bir soru soracaktım.sitede önder akgün ün vermiş oldugu 6 temel hareketten yola cıkarak basladım.program şöyle: 1.Hareket:Bench Pres(Göğüs kasları)
2.Hareket:Squat(Bacak kasları)
3.Hareket:Deadlift (Bacak kasları)
4.Hareket:Barbell Curl (Standing)(Kol kasları)
5.Hareket:Barbell Rowing (Bent over)(Koltuk altı /sırt kasları)
6.Hareket:Neck Press (Behin / Front) (Omuz/sırt kasları)
bu hareketleri 3x10 yapıyorum fakat bir korkum var ben vücut geliştirmede pek te yeni sayılmam evde agırlık kaldırarak basladım bir gun kendimi cok kastıgım için sol kolumdaki güc kesildi ve agırlık gögsümün üstüne düştü sol kolum bir süre tutmadı yani aniden oldu simdikorkum su ki bu yukarıdaki 6 temel hareketi hergun 3x10 yapıyorum acaba bu ne kadar dogru yada bu programı nasıl bölebilirim gelişimim uzun süredir degişmiyor sanki bir yerlerde hata yapıyorum.

ağırlıkları sabit tutarsan elbette ki gelişim bi yerde duracak ilerlemeyecektir...
nasıl program uygulayacağın ise forumlarda bi çok kez konuşulmuştur araştırıp bulmalısın....
şu linke bi göz atmanı öneririm....
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html

Kas ile Yağın Alakası Varmıdır ?

Hepinize merhabalar.

Sizce Kasla yagın bir alakası varmı ? Yani şöyle sorayım Yağ olmadan kas olurmu ?.
Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

mady44 ve haqoo ya cvpları için tesekkürler flexorun hazırladıgı bir programı baz alarak basladım eski hareketlerimdende bir iki ekleme yaparak degiştirmek zorunda kaldım ama program güzel oldu bakalım ilk aydan sonra duzelme olacakmı birde forumda baktım ama pek basaramadım karın bolgesi için en uygun hareket ne olmalı düzgün ve estetik durmalı süre nasılsa önemli deil bu program su an bir gun yap bir gun dinlen dinlenme gunlerine belki ekleyebilirim yada hareket gunlerinde bir hareketle belli periyotlarda degiştirebilirim.

mady44 ve haqoo ya cvpları için tesekkürler flexorun hazırladıgı bir programı baz alarak basladım eski hareketlerimdende bir iki ekleme yaparak degiştirmek zorunda kaldım ama program güzel oldu bakalım ilk aydan sonra duzelme olacakmı birde forumda baktım ama pek basaramadım karın bolgesi için en uygun hareket ne olmalı düzgün ve estetik durmalı süre nasılsa önemli deil bu program su an bir gun yap bir gun dinlen dinlenme gunlerine belki ekleyebilirim yada hareket gunlerinde bir hareketle belli periyotlarda degiştirebilirim.

şuanda karın hareketlerine pek takılmayın önce kas yoğunluğunu arttırın bu yoğunluk enerji tüketimini arttırdığında karın hareketlerini daha rahat yaptığın gibi yağ yakımına ve harcanmasınada yardımcı olacaktır.

• Like
Reactions: Azi
Selam hoacam ben yağ eritmek için beslenme ve cardio yapıyorum haftada 4 gün bunun yanında da her akşam 45 dk tempolu yürüyorum ,her akşamyürümenin bir sakıncası var mıyağ yakmak adına ?Teşekkürler

şuanda karın hareketlerine pek takılmayın önce kas yoğunluğunu arttırın bu yoğunluk enerji tüketimini arttırdığında karın hareketlerini daha rahat yaptığın gibi yağ yakımına ve harcanmasınada yardımcı olacaktır.

Merhaba Flexor hocam . body yeni başladım(5gün oldu) boyum 1.80 kilom 99 . yaşım 23
program yapıldı. bench press 25kg olarak belirlendi .sorunuma gelince o kadar ısınma hareketi yapmama ragmen o kadarcık kilo beni felaket zorluyor birde kelebek hareketini yaparken zorlanıyom .benim yarım kadar olan çocuklar bencde 50 kg+ basiyor buda benim moralimin bozulmasını sebep oluyor.Akşama kadar yatan birisi olsam üzülmemde inşaat malzemesi satan dükkanımız var alçıları boyaları felan ben indiriyorum.o kadar zorlanmıyorum fakat body de epeyce zorlanıyorum . sizce bırakmalıyım sporu.
bu arada diyetteyim 118 den 99 kg düştüm

program pazartesi göğüs biceps

bench press
flat dumbell fly
polaris
incline dumbell press
pullover 4 set 12-15 tekrar gücümün yettiince yapiorum gücüm biterse 12de bitmesse 15de bırakıorum göğüsteki tüm hareketleri..
barbell curl
consantration curl
arm curl machine
cable curl aynı set ve tekrar prensibi

çarşamba omuz triceps

shoulder press
front raise
lateral shoulder lifting omuzlarım geniş diye fazla yüklenmiorum yaptıım spor açısından gereksiz.

triceps overhead
triceps pushdown
triceps lying extansion
triceps kickback setler tekrarlar aynı

cuma sırt bacak

lat pulldown
closegrip pulldown
dumbell rowing
t bar rowing setler aynı tekrarlarda

leg extansion
leg curl
hack squat
calf raise
extra parmak ucu ip atlama yapiorum yapabildiim kadar dermanım kalmıo gerçi ama... budur yane programın uzun oldu ama sıkıntılıyım yanlış nerde bulmam gerekio o yüzden ayrıntılı yazdım.

Hacım ıcın bence fazla bır program..Banada baslarda tekrar ve setler az garıp gelıyordu ama 1. ayımdan sonra dırek dusurdum set ve tekrarları sonra 3 ayda (yanı 4. ayın sonunda) kollarımda 6-7 cm aldım mesela ve hocam acayıp sasırıyordu her ay olcu aldıgımızda..
Bıceps trıceps 3er hareket temel 4 dıgerlerı 3 set seklınde yapmıstım..Tekrarlar ıse 8di..Dıger bolgelerde aynı durumdaydı ben sadece kolu orneklendırdım..

Ben senın yerınde olsam buyuk bolge 4 hareket 3er set kucuk bolge 3 hareket 3er set yapardım..Tekrarlarıda 8 tutardım bırtek omuzda ve bacakta 10 calflarda 15 yapardım..

Benım onerılerım boyle..

Merhabalar, 90 cm bel, 1,74 boy ve 74 kiloyum. Vücudumu şekillendirmek için iyi bir zaman ve salona gideceğim. Fakat gitmeden önce istediğim vücudu hocaya anlattığımda hocanın yanlış yönlendirebilme ihtimali olduğu ve sizlere fotoğrafla daha iyi anlatabileceğim için sizlere de sormak istedim.

Hacimsiz çok da şişmemiş bir vücut istiyorum.
Aşağıdaki fotoğraf için uyulması gereken basit adımlar nelerdir ? Belki göğüs birazcık daha gelişmiş olabilir.
Bilgilendirebilirseniz çok sevineceğim.

erkekmayo_250x.jpg
10110210119.jpg

Body yeni başladım .

Merhabalar . body yeni başladım(5gün oldu) boyum 1.80 kilom 99 . yaşım 23
program yapıldı. bench press 25kg olarak belirlendi .sorunuma gelince o kadar ısınma hareketi yapmama ragmen o kadarcık kilo beni felaket zorluyor birde kelebek hareketini yaparken zorlanıyom .benle başlayıp iyi ağırlık kaldıranlar var .Bu yüzden moralim bozuluyor eziklik hissediyorum.:(
bu arada diyetteyim 118 den 99 kg düştüm

Zayıflamanız çok iyi olmuş, beslenme bölümünde kendinize protein oranı fazla olan ürünleri bulabilirsiniz, ayrıca eziklik hissedilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Başkalarının hakkınızdaki düşüncelerine aldırış etmeyin, siz sadece işinize bakın:)

üst gögüs alt gögüs soru...

arkadaşlar gögüs programımda en son olarak alt gögüs hareketi var fakat şöyle birşey yapıyorum alt gögüs hiç girmiyorum hareket olarak öncelikli üst bölgeye hacim kazandırmak amacım daha sonra alt girmek bikac kişide böyle öneride bulunmustu sizce bu dogrumudur? yoksa gögüs gününde alt gögüs de girmelimiyim? üst gögüs ile birlikte ? hiç alt gögüs hareketi yapmıyorum kafama takıldı ? yani belli bir süre sonra hacim den sonra düsünüyorum dogrmudur? tskler

programda şöyle

bench press
üst gögüs barda
dambıll yanlara açma
plower
barda alt gögüs

ha sormayı istedigim bi konu daha var piramidal sistem ile calısıyorum ? sizce artıları olurmu ilk 1 ay normal birşekilde 3x8 calıstım daha sonra 2. ay a piramidal sistem ile başladım bunu onerdi hoca..

o da şöyle

mesela bench presste 12X5kg - 10x7.5kg - 8x10k

diğer bölgelerde aynı şekilde... bu konu hakkındada yorumlarınızı beklıyorum tskler

Son düzenleme:
Overtraining, Hacim?

İyi günler..

Bir soru soracağım, arama yapacaktım aslına ama herkesin vücut yapısı farklı oldugundan size direk sorayım.

Ben 173 boyunda, 81 kilo birisiyim. Kilomu hiç göstermiyorum, Daha önce çok düzensiz body building yaptım epey overtraining yaşadım. Bir ay önce, 2 hafta hiç ağırlığa dokunmadan ara verdim, sonra çalışmaya başladım. Bir aydırda düzenli olarak çalışıyorum.

Amacım Hacim ve güç kazanmak. çalışmalarımda 3*6 set yapıyorum ve yavaş yavaş indirip kaldırıyorum. Ama sorun şu, ağırlık arttırmam gerek ve neye göre arttırayım bilemiyorum.

biceps,göğüs,omuz(lateral hariç) kaslarını 20 kiloyla çalışıyorum(bar ağırlığı dahil). Daha arttırmam gerekiyor mu yoksa bir süre böyle mi devam edeyim.

Dediğim gibi epey overtraining yaşadım önceden. Düzensiz beslenme ve aşırı çalışmalar yaptım. Şimdi durumu düzeltmek istiyorum.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.. Önerilerinizi bekliyorum...

İyi günler..

Bir soru soracağım, arama yapacaktım aslına ama herkesin vücut yapısı farklı oldugundan size direk sorayım.

Ben 173 boyunda, 81 kilo birisiyim. Kilomu hiç göstermiyorum, Daha önce çok düzensiz body building yaptım epey overtraining yaşadım. Bir ay önce, 2 hafta hiç ağırlığa dokunmadan ara verdim, sonra çalışmaya başladım. Bir aydırda düzenli olarak çalışıyorum.

Amacım Hacim ve güç kazanmak. çalışmalarımda 3*6 set yapıyorum ve yavaş yavaş indirip kaldırıyorum. Ama sorun şu, ağırlık arttırmam gerek ve neye göre arttırayım bilemiyorum.

biceps,göğüs,omuz(lateral hariç) kaslarını 20 kiloyla çalışıyorum(bar ağırlığı dahil). Daha arttırmam gerekiyor mu yoksa bir süre böyle mi devam edeyim.

Dediğim gibi epey overtraining yaşadım önceden. Düzensiz beslenme ve aşırı çalışmalar yaptım. Şimdi durumu düzeltmek istiyorum.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.. Önerilerinizi bekliyorum...

Eğer 3*6 çalısıyorsan ağırlıkla max 6-7 tekrar yapabilmelisin..Yani o 20 kg ile artık 9-10 tekrar çıkarabildiğin zaman ağırlıgı arttırıp tekrar max 5-6 tekrar yapabileceğin seviyeye getirmelisin..thums:

Yapılan spor ve bırakılması

Aklıma birşey takıldı bugün 3ay kadar spor salonuna gittim devam edicektim ufak bir ameliat sonucu gidemedim ve ekim gibi tekrardan başlamayı düşünüyorum her sene 4ay 3ay yapılan sporun faydası olurmu bıraktıktan sonra bi zararı vucüda organlarıma karşı bi zararı bunları öğrenmek istiyorum:p

overtraining

bır cogunuz peh dıyebılır belki ama kafamı yedım wallahi.sımdı ben 16 yasındayım.vucut agırlıgıyla calısıyorum.aynı zamanda elektro gıtarda calıyorm.o hızlı rıtımlerde fln halıyle kol kasları calsııyo.sorum su overtraining olurmu kaslar dınlenmedıgı ıcın yoksa overtraınıng olması ıcın sınav barfıks mı cekmem lzm yanı gıtar etkı etmezmı.daha ii yorumlamanız acısından programımıda veriyim.alt bolge ıcın aır alert 3 yapıyorm.üst bolge icinde 4 carpı maksımum barfıks 4 carpı maksımum sınav 2 carpı maksımum dıps karın bellı olmuyo kafama gore.cok ısteklı brısıyım bır an once gelısmek ıstıyorm.sızce programa ekleme yapmalımıyım?sımdıden tesekkurler.

Back
Yukarı