Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende üniversite öğrencisiyim ve sınav haftalarında tatillerde ara vermek zorunda kalıyorum... vücut geliştirme 2-3 ay gibi kısa sürede sonuç vermeyebilir acele etmeden sabırla ve herşeyi doğru yaparak ilerlemelisin...antrenmanlarını düzenli ve her bölgeyi farklı günlerde çalışıp düzgün beslenirsen senin tabirinle şişersin merak etme :)

Merhaba ben aranıza yeni katıldım 16 yaşındayım merak ettiğim bi kaç soru var, ben fazla bi vücut istemiyorum sadece fit görünüm olsun yeter mesela ilhan mansız gibi vücut yapmak için nasıl çalışmak gerekiyor? Kaç ay body'e gitmeliyim? cevaplarsanız sevinirimm boyum 1.76 kilo 72...

merhaba bndede kilo sorunu var evde dumbell ile flexor hocamızın derslerini uygulamaya karar verdim ancak bir sorum olacak zayıflığımdan dolayı duruş bozukluğu var az da olsa bn bunu önümüzdeki yaza kadar çözmek istiyorum %50 oranında azalsa yeter oradaki derslerden omuza uygulananları yapsam sorunumu çözermi 6-7 ayda? yani %50 oranında çözse yeter
bu arada yaşım 17

Programım hk?

Merhaba Arkadaşlar,
şimdi ben ilk 1 ay 3set 12 sayıdan oluşan program kullandım 2.aydan itibaren piramit sistemli bir programa geçtim sizce piramit sistem için erken mi?Daha doğrusu şöyle söyleyeyim gelişim sağlayamam mı?Hocam yaptı gerçi ama?

arkadaşlar süreyi kafanıza takmayın ve gün saymayı bırakın hiçbir çalışma boşa gitmez fakat doğru şekilde yapılması ve düzenli şekilde beslenmek kaydıyla...

haklısın gün saymayı bırakmalı ama bu yazdan geçtik artık önümüzdeki yaza iyi girmeyi düşündüğümden öyle 6-7 ay dedim vede yaşımız arttıkça daha da göz önünde olduğumuzdan insanlar kilo ile ilgili daha çok laf söylüyorlar bıktım milyon defa neden bu kdr zayıfsın demelerinden...

önümüzdeki yaza kadar vücudun inanılmaz derecede değişebilir bu senin inancına azmine beslenmene ve dinlenmene bağlı :)

boy kilo bilgilerini yazarsan daha iyi yorum yapabiliriz...

boyum 175 kilo ise 45 yaşıma göre ve boyum uzun olduğu için bu durum çok belli oluyor yani ben durumu en kötü olanlardanım :(

öncelikle inanmalısın bunu bi avantaj olarak gör kilom düşük demek yerine vücudumda yağ yok diyebilmelisin...acele etme önünde uzun bi süre var yavaş yavaş kilo almaya çalış düzenli beslen iyi çalış ve iyi dinlen...
umarım başarırsın...

Arkadaşlar 17 yaşındayım 1.89 boyum var 80 kg yım Vücut geliştirmeyi 1.5 ay yapmıştım ama tatil dolayısı ile ara vermek zorunda kaldım şimdi 1 senelik başlamayı düşünüyorum en az.. Benim sorum: kasların gelişim süreci nedir hacmi 1 ayda 3 ayda 1 senede ne kadar geniş ler.. protein destek ürünlerinden alıcaktım ama sizin sitede gördüğüm üzere 3 aydan sonra başlarım artık bu arada ******adlı bir ürün buldum bilgisi olan var ise yorum yapsın veya başka ne gibi protein tozları almalıyım ..

Arkadaşlar 17 yaşındayım 1.89 boyum var 80 kg yım Vücut geliştirmeyi 1.5 ay yapmıştım ama tatil dolayısı ile ara vermek zorunda kaldım şimdi 1 senelik başlamayı düşünüyorum en az.. Benim sorum: kasların gelişim süreci nedir hacmi 1 ayda 3 ayda 1 senede ne kadar geniş ler.. protein destek ürünlerinden alıcaktım ama sizin sitede gördüğüm üzere 3 aydan sonra başlarım artık bu arada ******adlı bir ürün buldum bilgisi olan var ise yorum yapsın veya başka ne gibi protein tozları almalıyım ..

bu sorular çok kez soruldu çok kez yanıt aldı lütfen soru sormadan önce biraz araştıralım...ilk aylarda protein desteği alma önce bi altyapı oluştur en azından 6 ay filan destek almamaya bak...kasların gelişim süresini için kimse net bişey diyemez doğru beslenmene iyi çalışıp dinlenmene bakar herşeyi doğru yaptıktan sonra da genetiğe bakar ama doğru çalıştığın sürece fayda göreceğin kesin...dumbelllls

Bilgilendirdiğin için sağol kardeşim eski gittigim spor salonunu çalıştıran kişi ayda 2 cm genişler demişti benim için ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum....bench_O

Bilgilendirdiğin için sağol kardeşim eski gittigim spor salonunu çalıştıran kişi ayda 2 cm genişler demişti benim için ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum....bench_O

beslenmeye göre değişir ilk başlarda çalışmalarda ağırlıktan ziyade doğru yapılış biçimi ön plana çıkar o yüzden ağırlığı yükseltmekten çok düzgün ve nizami yapmaya dikkat etmeni öneririm...
vücut ölçülerinde ilerleme ilk başlarda hızlıdır fakat zamanla yavaşlar o yüzden belli bi ölçüsü yoktur ama illa ki fayda göreceksin cm leri ve süreyi kafana takmamalısın aceleci olmak fayda getirmez...

slm forumda yeniyim,yaklaşık 4 aydır yapiyorum vg'me...amerikan futbolu oynuyorum normalde antrenmanlarımız zaten ağır vücudum fena deildi fakat vgye başladıımdakiyle şimdiki kaldırdıım kilolarda artış olmasına rağmen kas hacmim aynı,,protein tozu ve amino asit kullanıyorum...örnek olarak bench presste başlarken bar hariç 45 kilo şimdi ise bar hariç 75 kilo basıyorum,,biceps ve tricepste ağırlıklar arttı ama kollar aynı,,antrenmanım haftada 4 günden 3e düşürdüm dengeli besleniyorum dinleniorum HELP MEEE...

slm forumda yeniyim,yaklaşık 4 aydır yapiyorum vg'me...amerikan futbolu oynuyorum normalde antrenmanlarımız zaten ağır vücudum fena deildi fakat vgye başladıımdakiyle şimdiki kaldırdıım kilolarda artış olmasına rağmen kas hacmim aynı,,protein tozu ve amino asit kullanıyorum...örnek olarak bench presste başlarken bar hariç 45 kilo şimdi ise bar hariç 75 kilo basıyorum,,biceps ve tricepste ağırlıklar arttı ama kollar aynı,,antrenmanım haftada 4 günden 3e düşürdüm dengeli besleniyorum dinleniorum HELP MEEE...

uyguladığın programı yazarsan daha iyi yorum yapabiliriz...

program pazartesi göğüs biceps

bench press
flat dumbell fly
polaris
incline dumbell press
pullover 4 set 12-15 tekrar gücümün yettiince yapiorum gücüm biterse 12de bitmesse 15de bırakıorum göğüsteki tüm hareketleri..
barbell curl
consantration curl
arm curl machine
cable curl aynı set ve tekrar prensibi

çarşamba omuz triceps

shoulder press
front raise
lateral shoulder lifting omuzlarım geniş diye fazla yüklenmiorum yaptıım spor açısından gereksiz.

triceps overhead
triceps pushdown
triceps lying extansion
triceps kickback setler tekrarlar aynı

cuma sırt bacak

lat pulldown
closegrip pulldown
dumbell rowing
t bar rowing setler aynı tekrarlarda

leg extansion
leg curl
hack squat
calf raise
extra parmak ucu ip atlama yapiorum yapabildiim kadar dermanım kalmıo gerçi ama... budur yane programın uzun oldu ama sıkıntılıyım yanlış nerde bulmam gerekio o yüzden ayrıntılı yazdım.

program pazartesi göğüs biceps

bench press
flat dumbell fly
polaris
incline dumbell press
pullover 4 set 12-15 tekrar gücümün yettiince yapiorum gücüm biterse 12de bitmesse 15de bırakıorum göğüsteki tüm hareketleri..
barbell curl
consantration curl
arm curl machine
cable curl aynı set ve tekrar prensibi

çarşamba omuz triceps

shoulder press
front raise
lateral shoulder lifting omuzlarım geniş diye fazla yüklenmiorum yaptıım spor açısından gereksiz.

triceps overhead
triceps pushdown
triceps lying extansion
triceps kickback setler tekrarlar aynı

cuma sırt bacak

lat pulldown
closegrip pulldown
dumbell rowing
t bar rowing setler aynı tekrarlarda

leg extansion
leg curl
hack squat
calf raise
extra parmak ucu ip atlama yapiorum yapabildiim kadar dermanım kalmıo gerçi ama... budur yane programın uzun oldu ama sıkıntılıyım yanlış nerde bulmam gerekio o yüzden ayrıntılı yazdım.

programda bi yanlışlık göremedim bölgeleri günlere güzel ayırmışsın sorun bence beslenmende...protein alımına dikkat et gece geç saatlere kadar uykusuz kalma iyi dinlenmek de önemlidir...

bende calısmalarla ilgili bir soru soracaktım.sitede önder akgün ün vermiş oldugu 6 temel hareketten yola cıkarak basladım.program şöyle: 1.Hareket:Bench Pres(Göğüs kasları)
2.Hareket:Squat(Bacak kasları)
3.Hareket:Deadlift (Bacak kasları)
4.Hareket:Barbell Curl (Standing)(Kol kasları)
5.Hareket:Barbell Rowing (Bent over)(Koltuk altı /sırt kasları)
6.Hareket:Neck Press (Behin / Front) (Omuz/sırt kasları)
bu hareketleri 3x10 yapıyorum fakat bir korkum var ben vücut geliştirmede pek te yeni sayılmam evde agırlık kaldırarak basladım bir gun kendimi cok kastıgım için sol kolumdaki güc kesildi ve agırlık gögsümün üstüne düştü sol kolum bir süre tutmadı yani aniden oldu simdikorkum su ki bu yukarıdaki 6 temel hareketi hergun 3x10 yapıyorum acaba bu ne kadar dogru yada bu programı nasıl bölebilirim gelişimim uzun süredir degişmiyor sanki bir yerlerde hata yapıyorum.

Back
Yukarı