Tavuk ve Bıldırcın Yumurtası Kıyaslaması

BeachBoy

Üye
Eskiden benimde yaptığım ama bir hata olduğunu anladığım bir uygulamayı sanırım forumdaki birçok kişide yapıyor. Bu hata tavuk yumurtası yerine bıldırcın yumurtası tüketmek. Bıldırcın yumurtası malesef gereğinden fazla bir şekilde pazarlama amaçlı abartılıyor. Bir bıldırcın yumurtası ortalama 18-23 gr tavuk yumurtası ise ortalama 58-65 gr. Gramaj olarak bıldırcın yumurtasının yaklaşık 3 katı. Adet olarak maliyetleride birbirlerine yakın değerdeler. Şimdi gelelim besin değerlerine.

BILDIRCIN YUMURTASI:
Tam Yumurta -100gr İçin;

13rkyrJz8c2mlMoQlPYYaVO3nTzBfF0oA4tZOeEEN3_2xiC10XRoSb0BTcSyG_A4QJKyEvBxaNGNbh83bm_y4SPHmr5WLE7HnDo=w1024

ihZ7i4LemIbmQzKm8DNVGuRp4iiwix6vY9CxlDmFg0NwoCJjdj6YYpd0i8PAawdN_SzrICkcsm_W4Sk0iJs2mqxF2uOeHw38Rv8=w1024

TAVUK YUMURTASI:
Tam Yumurta -100gr İçin;

jBDYYXn83W-ec09sFcwKT46nRfKGufFCeUu9eEK709Kdrs6HW7hYhJ6AwRBZYdspYdpeN3BXtDurcN1GPO5_jL0bo_T_UriMlPw=w1024

aL_6SC6ngAPXWM_RaiHjBf2Xllf8EvzJF5_fV6c5eOk7zcXregaIVPPKVMNiWXAe9OjBtCNCqHTNUHu1VAqdcbLbRkDW3t0h56E=w1024

Yukarıdaki tablolardan da anlaşılacağı gibi 100gr'lık 1 tam tavuk yumurtası ile 1 tam bıldırcın yumurtası arasında protein , vitamin ve mineraller açısından gözle görülür bariz bir fark yok. Fakat tavuk yumurtasının gramaj / fiyat açısından bariz üstünlüğü görülüyor.

Sonuç olarak alternatif bir besin olarak bıldırcın yumurtası tüketilebilir. Fakat F/P tercih tavuk yumurtasından yana görünüyor.
open

forumda sureklı uyardıgımız ve benımde uyardıgım bır konu

bıldırcın yumurtasının 9-10 gr proteın ıcerdıgı yok mıneral acısından cok cok zengın oldugu gıbı yanılgılar mevcut ve 3 bıldırcın yumurtası bır tavuk yumrtası kadar bıle etmıyor gramaj olarak

her zaman ıcın bızım tercıgımız tavuktan yana olmalıdır ama arada yenebılır tabı bıldırcın yumrtası

ve asla cıg ıcılmemelıdır

Tablolar Silindiğinden Ekleme Yapıyorum

BILDIRCIN YUMURTASI:
Tam Yumurta -100gr İçin;

1. ve 2. Tablo bknz.
13rkyrJz8c2mlMoQlPYYaVO3nTzBfF0oA4tZOeEEN3_2xiC10XRoSb0BTcSyG_A4QJKyEvBxaNGNbh83bm_y4SPHmr5WLE7HnDo=w1024

ihZ7i4LemIbmQzKm8DNVGuRp4iiwix6vY9CxlDmFg0NwoCJjdj6YYpd0i8PAawdN_SzrICkcsm_W4Sk0iJs2mqxF2uOeHw38Rv8=w1024
TAVUK YUMURTASI: Tam Yumurta -100gr İçin;

jBDYYXn83W-ec09sFcwKT46nRfKGufFCeUu9eEK709Kdrs6HW7hYhJ6AwRBZYdspYdpeN3BXtDurcN1GPO5_jL0bo_T_UriMlPw=w1024
3. ve 4. Tablo bknz.
open

Eklentiler

• 11.jpg
    11.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 1.747
  • 12.jpg
    12.jpg
    32,5 KB · Görüntüleme: 1.511
  • 13.jpg
    13.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 1.438
  • 14.jpg
    14.jpg
    33,8 KB · Görüntüleme: 1.388
millet zar zor normal yumurta yiyor ..bıldırcın yumurtasınıda haşlama gibi bir olay olmayacağını düşünüyorum...bence hiç bulaşmaz...yarı yarıya fiyatı bile olsa alışkanlık başka birşey ..yine millet bildiğimiz tavuk yumurtasını tercih edecektir..

Evde dolapta var çocuk rahatsızlıklarında hanım içiriri...daha bir gün olsun içmek kısmet olmadı...ıyyy dışı bile iğrenç(kabuğu) :)

Geçenlerde 120 tane bıldırcın yumurtası almıştım bitiresiye kadar sinirlerim bozuldu. Tek seferde 12 tane haşlayıp yiyordum, soy soy bitmiyor mübarek. En sonunda kalan 36 taneyi tek tek tavaya kırıp sucuklu yumurta yapıp yemiştim. Bir daha uğraşmam bıldırcın yumurtasıyla.

Bizim ördeklerimiz var acaba ördek yumurtasının değerleride aynımıdır?

Aşağı yukarı aynıdır. 1 ördek yumurtası tabii cinsine göre değişir de 2 tavuk yumurtası kadar vardı. Dış kabuğu daha serttir. Sanki beyazı daha fazla. Doğal beslendiği için vitamin-mineral falan daha fazla bulunabilir. Rahmetli babannemin ördekleri vardı ah ne yerdim o zamanlar. Uygun ortam olsa 3-5 tane alır beslerdim valla. Çok da sevimli oluyor keratalar. :)

ördek yumurtası ,bunlar daha doğal beslendiklerinden dolayı daha "kuvvetli malzeme "içerirler...

mineral, vitaminler, imun proteinleri, su -katı oranı çok daha normale yakındır...)

Bizim ördeklerimiz var acaba ördek yumurtasının değerleride aynımıdır?

arkadaşların yazılarına bende katılıyorum. Neredeyse tüm yumurtaların protein değerleri aşağı yukarı aynı. Ama vitemin ve mineral açısından değişiklikler olabilir.

ordek yumurtası yıyebılecegını sanmıyorum bızımde vrdı bıraz dha buyuk ve sert oluyordulr. Pısınce toprak kokr dedıydı nınem yemek ıstedıgımde. Bızde 20tne fln topldk bhcde curuduydu. Ewet sewımlı keratalar ama bıde sewmene ızın verseler kacıyorlar hep:D:D

ordek yumurtası yıyebılecegını sanmıyorum bızımde vrdı bıraz dha buyuk ve sert oluyordulr. Pısınce toprak kokr dedıydı nınem yemek ıstedıgımde. Bızde 20tne fln topldk bhcde curuduydu. Ewet sewımlı keratalar ama bıde sewmene ızın verseler kacıyorlar hep:D:D

Ben nerdeyse hergün ördek yumurtası yiyorum gayet leziz.

bende 1 tane ördek almıstım dogurmadı gitti tadını anlasam 5 10 tane alacam cünkü bakımı kolay ve hastada olmuyolar

faydalı bır konu olmuş

bıldırcın yumurtası konuşmayan çocuklara verıyorlarmış acaba buda bir mit mi

şu açıdan doğru olabilir:

**neticede "tavuk yumurtalarında " artık işin rengi kaçtı...su gibi, incecik kabuklu yumurtalar ...

**tamamen "beslenme ve zaman "ile ilgili olarak "zorla hızlı "şekilde yumurtlayan tavukların yumurtaları "protein "yönünden fazla eksik olmasa da "mineral, vitamin, yağ "oranı olarak düşük miktarlar içerebilirler...(bu tamamen tavuğa uygulatılan "rejim ile alakalı" ..

**aynı şeyler tabi ki "bıldırcına "da yapılıyordur...ama, bıldırcın daha natürel bir hayvan olduğundan , fazla manupulasyon söz konusu olamaz...tabi, şimdilik ...( zira ilerde "tüysüz, renksiz ,dev, kanatsız bıldırcınlar da "görebiliriz...(

Back
Yukarı