Squat kalçayı küçültür mü büyütür mü ?

Squat kalçayı sıkılaştırıp küçültür mü yoksa hacim kazandırıp büyütür mü ?

• Total voters
    30
  • Poll closed .
squat ve deadlift olmazsa olmazlarımdandır bacak calısmalrımda full squat ve tek bacak squat mutlaka yaparım bunların versiyonlarını bacak günümde deadlifte mutlaka vardır bacagı kırık yapacaksam o zaman sırt gününe koyuyorum deadlifti yıllardır squat yapıyorum ama kalcamda öyle bir büyüme olmadı sadece toplarladı kaslarım gelisti ve ekillendi ama asırı bir büyüme söz konusu olmadı üstelikte full squatın kalcaları büyüttügünü okumustum bir yerde

Temel deadliftin etkilediği bölge şurasıdır.
5.gif

Arka bacak içinde dl yapılabiliyor. Lat bölgesi için deadlift yapanı görmedim.

deadlift konusunda hoca iyi bi konuşma yapınca pek araştırma yapmamıştım çalıştığım yerde zaten pek yapan yoktu yapanlarda kanat programına ekliyordu
bide bu konu hep aklımda kalmıştı https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kanat-cal-sma-s-stemler-t12165.html burdada kanat için yazıyor.

Bence küçültür, üniversitedeyken benim en çok sevdiğim hareketti, sürekli yaptığım için 100 kg kadar çıkardım, ve 28 inçlik levis pantolona rahat sığardım, yanlış anlaşılmasın ama amerikalı kız arkadaşlarımın bayılırdı o bölgeye, hala öyledir sanıyorum. ben de kadınlarda o bölgeye bakarım, göğüsler ikinci planda. Atletik vücudu en iyi gösteren bence dar sert kalça ve bacaklar. Türkiyede millet kola ve göğüse yükleniyor, çünkü millet kadınların ne istediğini bilmiyor ki, ya da tecrübeleri yok. bir de kadınlara soralım.

Bence küçültür, üniversitedeyken benim en çok sevdiğim hareketti, sürekli yaptığım için 100 kg kadar çıkardım, ve 28 inçlik levis pantolona rahat sığardım, yanlış anlaşılmasın ama amerikalı kız arkadaşlarımın bayılırdı o bölgeye, hala öyledir sanıyorum. ben de kadınlarda o bölgeye bakarım, göğüsler ikinci planda. Atletik vücudu en iyi gösteren bence dar sert kalça ve bacaklar. Türkiyede millet kola ve göğüse yükleniyor, çünkü millet kadınların ne istediğini bilmiyor ki, ya da tecrübeleri yok. bir de kadınlara soralım.
Bu konuda sana katılıyorum. Kadınların bakıp bakmadığını hakkında yorum yapamam o göreceli ama bencede kalça, ön ve arka bacak kasları gerçekten vücudu çok iyi gösteriyor.
Ben kısa süredir çalışıtırıyorum bu kısımları, hacimle ilgili bir değişiklik yok ama yukarı doğru toparlanma var. daha doğrusu kalça üst kasları ile bel kaslarında gelişim çok belirginleşiyor bu hareketle.

Salt olarak küçültür veya büyütür demek doğru bir yaklaşım değildir. Bu kişinin genetiği ile alakalı bir durumdur , bazı sporcular trapez bölgesine fazla özen göstermediği halde son derece iri trapezlere sahiptirler. Bunun tam tersi trapezlerini geliştirmek istediği halde istediği verimi alamayan sporcular da mevcut.

Aynı durum kalça kaslarında da mevcuttur. Her hareket her sporcuya aynı etkiyi vericek diye bir durum yoktur malesef.

Buradaki büyümeden kasıt hipertrofiye bağlı kütle kazanımıdır aklınıza devasa bir kalça gelmesin.

Squat yapan kadın kalçasıyla squat yapmamış kadın kalçasını gösteren fotoğraflar vardı bulan eklesin bulamadım ben

Aynen hocam ben de buyutmek istiyorum,sekli cok onemli degil buyusun yeter suan kilom dusuk..Acaba kalcayi buyutmek icin squati kac set kac tekrar yapmaliyim?

Back
Yukarı