Spordan sonra 1lt sütü kafaya dikiyorum. Yanlış mı yapıyorum?

İyi tamam yanlış yapıyoruz da doğrusunu söylerseniz doğrusunu yaparız. Beslenme ile ilgili yere giriyorum herşey o kadar uzun yazılmış ki okumaya üşeniyor insan. Zaten aradığım şeylerin cevabı pek yok gibi. Besinlerin içeriğinden bilmem nesinden bir sürü yazmışlar. Ben basit olarak spor yaptıktan sonra protein(whey) almak için ne yapmalıyım. Kaç dakka sonra yemeliyim veya içmeliyim bunları öğrenmek istiyorum. Ayrıca 2buçuk saatlik spordan kastım 15-20 dk ısınma, ve son 10 dk koşu, yani 2 saat hareketler arasındada 10 dk bekleme yapıyorum. Haftada 3 gün çalışıyorum. Ne yapıcam anlamadım. Spor salonuna günde 2 kez mi gidip gelicem. Ayrıca şu an için yağlanma sorunum yok hatta kilo almaya uğraşıyorum 1 kaç kilo. Boyum 1.80 kilom 72. Protein tozu almaya şu an bütçem müsait değil spor salonuna gidip gelecek parayı bulmakta zorlanıyorum diyeyim :D

Spordan sonra whey olmadan da yapabilirsin ama illa alıcam diyorsan 100gr kadar lor peyniri ile bir bardak %100 üzüm, portakal veya kırmızı meyve sularından içebilirsin

Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesindeyken (Galveston) kendim yaptığım bir araştırmada, sütün kas-protein sentezi ve kas büyümesini büyük ölçüde arttırdığını fark ettim. Deneklere, bacak antremanından sonra yağsız yada tam yağlı bir bardak süt verdik ve Medicine & Science in Sports&Exercise'in 2006 tarihli sayısında tam yağlı sütün kas protein sentezini yağsız sütten çok daha fazla arttırdığını ifade ettik. Sütü, whey proteini tozu ile kıyaslamamış olmamıza rağmen -ki onu her zaman antreman sonrası protein seçiminiz olarak tavsiye ediyoruz- sonuçlar hazırda whey proteini olmadığı acil durumlarda antremandan sonra sütü gönül rahatlığıyla kullanabileceğinizi ortaya koymuştur.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s-t-kas-geli-tirmek-t53042.html

antrenmanı 5 saate çıkar hareketler arasında yarım saat dinlen sütüde 2 litre yap.

öğrenmek istiyorsan okuyacaksın kardeşim antrenman yanlış beslenme yanlış öğrenmen gereken herşey mevcut burada .

Çoğu kişi gece yatmadan önce iç demiş ama gece içilen süt büyüme hormonunun salgılanmasını azaltmıyormu ?

Antremandan hemen sonra 1 bardak meyve suyu veya şekerli bir şeyler yemen lazım.Antreman süresince glikojen depoları boşaldıgı için bunları hemen doldurmak önemli.Antremandan hemen sonra alıcagın şekerli bir şey (meyve suyu,bal,pekmez vs.) proteinin kana karışma süresini hızlandırır. Bundan 30-60 dakka sonra da bol protein + karbonhidrat ağırlıklı (100 gram tavuk,ton balıgı,et vb +100 gram bulgur,pirinç,makarna vb) yemek yemen gerekir.

bence antrenman süreni 1.5 saat ile sınırla ve o kadar çok süt içme , hazımsızlık yapar. nedenini bir türlü anlayamadığım şey : soğuk süt midemi inanılmaz ekşitir , biraz ısıtırsam onu midem yanarken aksine midemi düzeltir..bu da böyle bir anımdır , paylaşayım istedim :)

antrenmanı 5 saate çıkar hareketler arasında yarım saat dinlen sütüde 2 litre yap.

öğrenmek istiyorsan okuyacaksın kardeşim antrenman yanlış beslenme yanlış öğrenmen gereken herşey mevcut burada .

Çok teşekkür ederim güzel cevabın için önerilerini dikkate alıcam.
Diğer arkadaşlara teşekkür etmiyorum anladınız siz onu :)

Sütteki var olan kazein proteini gece yatmadan önce alınırsa daha uygun olur çünkü uyku süresince kasları besler kazein.

Antrenmandan sonra kana hızlı karışan whey proteini tercih edilir. Ayrıca antrenmandan sonra süt içerseniz , sindirimi zor olduğundan dolayı vücudunuzu daha çok yorarsınız. Hiç gerek yok.

İyi bir marka protein tozu alabilirsiniz.

Gece yatarken beslenmenin iyi olduğunu kanıtlayan bilimsel veri yok.
Ayrıca gece yatarken süt çok güzel yağlandırır

Sütün etkisinin bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğine inanıyorum.Her kaynaktan farklı bir görüş çıkmasının sebebi de bu bence.Kişi bir süre sonra kendi vücudunu tanıyo ve hangi besinin yarayıp yaramadığını çözüyor zaten.

3 saat spor çok fazla bu 1. yanlış.
Vücut tipini bilmiyorum ama yarım yağlı içsen bile 15 gr yağ almış olursun.Bu 2. yanlış.
3. yanlış iste süt casein proteindir antrenmandan sonra içilmesi yanlıştır.Çünkü kana geç karışır.

3 yanlışla heatrick yaptın.Tebrikler.

Toza yönel derim.

Ben de spora başladığım ilk zamanlar günde 1 litre yağsız süt içerdim ve inanılmaz şişlik ve gaz yapardı kolay kolay da atamazdım o gazı. Karın şiş gezerdim. Artık azalttım günde yarım litre yağsız içiyorum. Pek bir sorun yapmıyor.

Üzerinde bu kadar mutabakata varılamayan bir konu beslenme sanırım. Arkadaş içeyim mi içmeyeyim mi diye sormuş ama sayfalar boyunca tam olarak bir cevap verilemiyor. :)

Öncelikle antremanın 90 dakikayı geçmesin. Isınmayı 5 dk ile sınırlı tut. Bitirirken de 20 dk kadar hit kardiyo yap.

Antreman sonrası süt yerine çok daha hızlı sindirilen protein kaynağı olarak lor peynirine yönel. 100 gr lor peynirine bir kaşık kadar bal ekleyip afiyetle yiyebilirsin.

Yatmadan önce süt içme. Süt, kandaki insülin seviysini artırır. İnsülin seviyesinin artmasını sabah kalkar kalmaz ve antreman sonrası dışında istemiyoruz.

Sütü ara öğün olarak, mesela yulaf ile, tüketebilirsin.

Back
Yukarı