Rinkushichi Antreman Günlüğü

2-3 video izledim şimdi süper hareket gibi görünüyor malzemeleri de basit, keser sapıyla kabloyu salona getirir orda plakayı bağlar yaparım bir sonraki kol antrenmanında hoşuma giderse ki büyük ihtimal gidecek eklerim programa.

Uk-muscle'da elemanin biri front squat videosunu koymus, utanalim ben sen ve dungean, yapamiyoruz sunu duh

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=-whQmTBabk8&list=UUISmtuCbWfq-DyVUTlejRVw&index=1[/YOUTUBE]

PS: Videoyu acamiyorum burdan link verince gorunmuyor her nasilsa. Videonun adi Chris Jenkins Front Squat 160kg x5, 180kgx2. Yazip izlersin artik eger linkten ulasamiyorsan.

Son düzenleme:
Salonda garip bakışlarla karşılaşabilirsin yalnız:)
" la bu herif napıyo la" gibisinden:D

Ne hareketler yaptım ben, salondakiler alıştı artık bana :p

Uk-muscle'da elemanin biri front squat videosunu koymus, utanalim ben sen ve dungean, yapamiyoruz sunu duh

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=-whQmTBabk8&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Ben öyle sırtım düzken aşağıya inemiyorum sıkıntım orda yani back squattaki gibi hafif de olsa öne doğru eğik olmam gerekiyor yoksa barı tutmak koymak falan 2-3 uğraştan sonra yapılacak şeyler, topuklarım yüksekte olunca inebiliyorum ama öyle plaka koyarak, tahta koyarak falan yapmayı da istemiyorum bakalım para bulursam topukları yüksek güzel bir ayakkabı alıcam çünkü azcık yükseltsem bile çok farkediyor. Back squattada çok aşağıya inemiyordum uğraşa uğraşa formu oturttum ama front squat olacak gibi değil boş barı bırak vücut ağırlığıyla bile o pozisyonda çömelemiyorum :D

Bu program bir harika dostum hyper_

Bench Press 90 kg oldu, 90 kg ile 4 set 5'er tekrar yaptım sondan 1 önceki set az dinlendiğimden yardımlı oldu gerisi bende ve nasıl desem ağırlığa tam hakimdim çok güzel bastım tekrarları, haftaya son set 95 kg denicem sonraki hafta 95 kg 4-5 set olur ondan sonra da gelsin 100 kg 5x5.

Inc Dumbbell Pressi son set 60 kg ile yaptım 10 tekrar, son 2 tekrarı yardımlı. Incline fly yerine düz fly yaptım 4 hafta böyle.

Ben bu programı nasıl bırakıcam bilmiyorum 3 ay diye planlamıştım ama böyle kilolar habire artmaya devam ederse yaza kadar yaparım. Günlüğün başından beri takip edenler bilir birçok program denedim alakalı alakasız uçuk kaçık bir sürü şey yaptım ve hepsinden de öyle ya da böyle verim aldım yani hacim almaya devam ettim ama hiç birisinde güçlenmedim son 1 senedir 80 kilodaydım benchde, full vücut 5x5 yaparken 85 kg oldu onda da ıkına ıkına yardımlı yapıyordum bu programla 3 haftada 90 kg oldu yardımsız ve %100 nizami, güç artışı duracak gibi de değil bunun yanında hacim de almaya devam ediyorum yani güç beleşe gelmiş oluyor :D

Power bodybuilding programını yapmayan kalmasın valla kamera olsa şişko vücuduma aldırmayıp video çekicem o kadar istiyorum Türkçe anlatım yapmayı ama kamera yok telefon kamerasıyla mümkün değil olmaz ileride denk gelirse artık. Herkes az çok ingilizce bilir mike o'hearn power bodybuilding chest videosunu tamamen izleyin programın mantığını anlatıyor orda illa sabit programı yapmanıza gerek yok temel olan şeyleri söylüyor üzerine siz ekliyorsunuz veya düzenliyorsunuz kendinize göre.

Bu adamın felsefesi daha zor değil daha akıllı çalışmak bu program da aynen öyle çok ama çok basit bir o kadar da verimli. Şimdi detaylara geçiyorum yarın bacak var bugünkü gibi düzgün partneri bacakda da bulursam squatta iyi set çıkarırım.

DETAYLAR

1 set plyo push up, 2-3 set benchle ısınma.

-Bench Press (Set arası 3-5 dk)
*75 kg / 1 set / 5 tekrar
*80 kg / 1 set / 5 tekrar
*85 kg / 1 set / 5 tekrar
*90 kg / 4 set / 5 tekrar

-Incline Dumbbell Press (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 30 kg 10 tekrar
*Set2: 40 kg 10 tekrar
*Set3: 50 kg 10 tekrar
*Set4: 60 kg 10 tekrar

-Dumbbell Fly (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 25 kg 12 tekrar
*Set2/Set3: 30 kg 12 tekrar

-Dips
*1 set / 16 tekrar

bench_O bench_O

• Like
Reactions: OvO
Su kilolar kafami karistiriyor bazen.

Db fly 30 kg yazmissin, 30-30 degil di mi o? Yani degildir herhalde. Yok yok degildir.
Ancak 15-15 de az sanki sana?

Su kilolar kafami karistiriyor bazen.

Db fly 30 kg yazmissin, 30-30 degil di mi o? Yani degildir herhalde. Yok yok degildir.
Ancak 15-15 de az sanki sana?

Yok toplam kilo yazıyorum ben, tek kol kilosu yazdığımda tekrarları 10'ar 12'şer diye yazıyorum ordan anlayabilirsiniz :D

20-20 yaparım diye düşündüm düz flyı ama inclineden daha çok zorladı niyeyse son set çok zorlandım 12 yi bulana kadar. 40 kg ile 8 tekrar yaparım gibi en fazla o yüzden denemedim, 1 veya 2 hafta sonra 20-20 ile çalışmaya başlıcam 10-12 yapana kadar yardımlı zorlarım.

Son düzenleme:
Giriş kısmı süper olmuş :D Bugün erken gidiyorum 1 saat sonra bacak antrenmanı başlamış olacak dediğim gibi squatta tam powercı modunda olacam çok zevkli geçeceğini umuyorum weightlifter

[YOUTUBE]QmefIyS6UcQ[/YOUTUBE]

Squat 120kg 3 tekrar yaptım tahmin ettiğim gibi, 4 set yapabildim son set yardım aldım tükendiğimden dolayı ayrıca yüksek kilolara çıkmaya başlayınca vücuda verilen stres çok ama çok artıyor bunu hisetttim bu da daha fazla büyüme demek o yüzden güç artışına artık çok önem veriyorum siz bodycisiniz bastığınız ağırlık önemli değil kası yorun zorlayın olayına artık kesinlikle katılmıyorum zaten böyle diyenler genelde dediklerinin tam zıttı oluyorlar yani hayvan gibi ağırlık basıyolar :D Kas zorlanmalı hareketler nizami ve yedirerek yapılmalı tabiki ama bunları düşük kiloyla yapanla yüksek kiloyla yapan arasında fark oluyor haliyle, şu an daha yolun başındayım inş çok yüksek kiloları görürüm ben de.

Bu stresi baskıyı hissetmemin sebebi 120kg squat yaparken bacaklarımın sanki eziliyormuş gibi olmasıydı, yani aşağıya inerken ağırlık sizi yere şiddetli şekilde ittiriyor o yüzden hareketin negatif kısmı bile çok zor oluyor, yukarı kalkması zaten ayrı bir zor daha ilk tekrarda tükenmiş gibi hissediyorsunuz falan filan yani gerçekten zorluyor yüksek kilolar daha 120 kiloda böyle oluyorsa 200-250 yapanlar nasıl hissediyor kimbilir :lol:

Daha fazla yazmayı gerektirecek farklı birşey yok özetle antrenman yorucu ve güzeldi.

DETAYLAR

1 set sprint lunge 2-3 set de squatla ısınma.

-Fullsquat (Set arası 3-5 dk)
*100 kg / 1 set / 3 tekrar
*110 kg / 1 set / 3 tekrar
*115 kg / 1 set / 3 tekrar
*120 kg / 4 set / 3 tekrar

-Smith Machine Close Fullsquat (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 40 kg 10 tekrar
*Set2: 50 kg 10 tekrar
*Set3: 60 kg 10 tekrar
*Set4: 70 kg 10 tekrar

-Leg Curl (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 50 kg 10 tekrar
*Set2: 60 kg 10 tekrar
*Set3: 70 kg 10 tekrar

-Seated Calf Raise (Set arası 30-45 sn)
*40 kg / 3 set / 15 tekrar

-Walking Lunge
*20 kg / 1 set / 30 tekrar

Son düzenleme:
Omuz tamam. Clean&Jerki 60 kg ile yaptım ve bu harekette uzun süre kg arttırmamayı düşünüyorum çünkü 60 ın üzerine çıkınca hem omuza çok iyi vurmuyor hem de çok zorluyor. Bugün 5 tekrar çok iyi oldu hareketin formunu biraz daha zorlaştırdım ve çok seri yaptım böyle iyi, her hafta 1 tekrar arttırırım eğer artarsa 10 a kadar yolu var.

Omuzda değişiklik olarak 2. hareketi cable upright row yaptım laterali ondan sonra girdim laterali de ayakta ve hafif eğimli yaptım biryere tutunarak, 4 hafta böyle olcak başka değişik bişey yok klasik bir omuz idmanıydı.

Yarın sırt var yani deadlift var son 3-4 seti 160 kg ile 2 şer tekrar yapmayı hedefliyorum.

Parasızlık da devam ediyor o sebeple antrenman sonrası öğünüm 2 bardak mercimek 1 kase lor nereye kadar böyle gidecek bakalım :D

DETAYLAR

3-5 dk dumbbellarla ısınma.

-Clean&Jerk (Set arası 2-4 dk)
*50 kg / 1 set / 5 tekrar
*55 kg / 1 set / 5 tekrar
*60 kg / 4 set / 5 tekrar

-Cable Upright Row (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 41 kg 12 tekrar
*Set2: 45 kg 12 tekrar
*Set3: 50 kg 12 tekrar
*Set4: 54 kg 12 tekrar
*Set5: 59 kg 12 tekrar

-Single Arm Lateral Raise (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 7.5 kg 15'er tekrar
*Set2: 12.5 kg 15 'er tekrar
*Set3: 15 kg 15'er tekrar / Drop 5 kg 15'er tekrar

-Neck Press
*20 kg / 1 set / 25 tekrar

Az sonra deadliftle inletmeye gidecem salonu ve birşey dikkatimi çekti bu sporla ilgili bir hurafe daha kesinlikle çöktü benim kafamda. Powerliftingci Mike O'Hearn vg ye 12 yaşında başlamış, adamın şu an boyu 1.90+ yani boy uzamasını durdurmayı bırak sporun olumlu katkısı bile olmuştur boyuna. İleride erkek çocuğum olursa 10 yaşını geçince direk başlatacam spora ve çocuğuma yapabileceğim en iyi şeylerden biri de bu spora başlatmak olur keşke ben de 12-13 yaşında başlasaydım şuan nerede ve nasıl olurdum kimbilir.

Son düzenleme:
  • Like
Reactions: D.Y
Saçma sapan bir antrenman oldu en ufak bir motivasyon belirtisi yoktu bunun sebebi de salonun aşırı derecede kalabalık olması, en az 40 kişinin beni izlemesi, garip garip bakışlar atması ve salondaki bütün ağır plakaları topladığım için sürekli yanıma gelip ne zaman bitecek, ne yapıyorsun vs vs bi ton soru sorup strese sokmalarıydı, hiç ama hiç zevk almadım.

Deadlift 160 kg x2 oldu tahmin ettiğim gibi ama form biraz bozuldu romaniana benzedi belime çok yük bindi güzel değildi yani dikkat eksikliğinden de olabilir. 120 kg 130 kg 140 kg 150 kg çok ama çok hafif geldi 2 şer tekrar yaparken ama 160 kg da beynim durdu hele son set kulağım patladı sandım basınçtan herhalde 1-2 saniyeliğine kulağım tıkandı :badgrin:

One arm dumbbell row yerine v-bar ile t-bar row yapıcaktım ama aparat doluydu o yüzden barbell row yaptım son set 90 kg 10 tekrarda form fena bozuldu birdahakine maks 80 kg yaparım gibi, latpulldown yerine reverse latpulldown yaptım 4 hafta böyle.

Antrenman verimli geçtimi bilmiyorum ama hiç zevk almadım orası kesin salon çok canımı sıkmaya başladı her gittiğimde 150 kişi var içerde hocayla konuştum toplam 5 bin üye varmış arkadaş 5 bin üye ne demek ya bide bunların yarısı gelmiyor zaten üye olup bırakıyolar bir de gelseler ne olacak acaba.

Bugün böyle saçma sapandı, yarın kol var. Ayrıca karbonhidrata abandığımdan kg alımım hızlandı ve yağlanmaya başladım tartı bozuk değilse 83 kiloyum, 90 kiloya kadar tutmıcam kendimi sonra yağların altında güzel bir kütle hissedersem 75 kgya düşene kadar definisyon yapıcam.

DETAYLAR

3-5 set deadliftle ısınma.

-Deadlift (Set arası 3-5 dk)
*130 kg / 1 set / 2 tekrar
*140 kg / 1 set / 2 tekrar
*150 kg / 1 set / 2 tekrar
*160 kg / 4 set / 2 tekrar

-Barbell Row (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 60 kg 10 tekrar
*Set2: 70 kg 10 tekrar
*Set3: 80 kg 10 tekrar
*Set4: 90 kg 10 tekrar - amele gibi yaptım sayılmaz duh-

-Reverse Lat Pulldown ( Set arası 1-2 dk)
*Set1: 60 kg 10 tekrar
*Set2: 70 kg 10 tekrar
*Set3: 80 kg 8 tekrar

-Barbell Shrug (Set arası 1 dk)
*80 kg / 3 set / 12 tekrar

-Rear Barbell Shrug (Set arası 1 dk)
*80 kg / 3 set / 12 tekrar

Son düzenleme:
Yukarıdaki front squat videosunda arkada yazan yazıyı gördünüz mü? :)

"You only grow as a human being if you're outside of your comfort zone"

Dikkat etmemiştim, gerçekten güzel söz. Bunu bizim salona asmak lazım bu felsefede olmayanları da salondan şutlamak lazım üye sayısı 5 binden 50 ye düşer :D

Bu felsefe zaten Tr'deki salonlarda yok varsa da çok nadir bize böyle fitness tarzı nazik erkeklerin kız gibi antrenman yaptığı ve narin makinelerin olduğu salonlar değil Ronnienin,Arnoldun çalıştığı salonlar gibi salon lazım yıkık dökük bir bina eski 50 yıllık dumbbellar plakalar falan işte o zaman bu sporun zevki bambaşka olur zaten şampiyonlar da hep böyle konforsuz yerlerden çıkıyor.

160 kg deadlift fotoğrafı salon bir ara sakinleşince araya kaptırdım, aslında video çekmiştim ama videonun kalitesi daha da kötü hareket bile belli olmuyor. Uzun süredir foto,video eklemedim o yüzden dandik de olsa koymak istiyorum fotoğraf kalitesinin ve görüntünün berbat olduğunun farkındayım hiçbirşey belli olmuyor yağlı bir çocuk var sadece :D Kaliteli bir makina bulduğum an birsürü fotoğraf-video çekicem ve buraya ekleyecem.

2.jpg

3.jpg

beline kuvvet arkadaki profillere rağmen deadlifte devam :)
yazda geldi bu aralar ne kadar numune varsa salonlara doluşuyor ...
lifting yapmak büyük çile allah yardımcımız olsun.

kilolar cok iyi terst tutuş tırsıyorum vallahi , yoksa çıkacam bende bu ağırlklara resmen parmak ucumla kaldırıorum son tekrarları
önümüzdeki hafta kiloyu yukseltip senin gibi düşük tekrara geçmek istiyorum bakalım.

Kesinlikle yap düşük tekrar maks kg ve fazla setli deadlift gelişimi görünce kendine inanamazsın :D 1-2 ay önce 120-130 kiloyu ıkına ıkına yapardım şimdi 150-160 kg ile hareketi yapmam 1 saniye bile sürmüyor parmaklarım 100 kiloyu zor avuçlarken şimdi 160 da bile açılmıyor hayret ettim bu güç artışına bide deadliftte güçlenince tüm çekiş hareketlerinde kg artıyor, favori hareketim oldu thums:

Back
Yukarı