Rinkushichi Antreman Günlüğü

Dün gece 4-5 saat anca uyuyabildim bugün de yemekten 4 saat sonra gittim spora ve performans düşüşü oldu lan bi dur dedim ya en ufak bir aksaklıkta hemen gevşermi vücut valla bu duruma sinir oldum ömür boyu bu kadar düzenli olamam ben öğrencilik yılları gene boş vakit oluyor ilgileniyoruz da sonrasında eğer bu işi meslek olarak yapamazsam zor bir süreç beni bekliyor gibi çünkü vücut çok nankör.

Vg hareketlerinde performans düşüşü pek olmadı da güç hareketinde iyi hissettirdi kendini. Clean&Jerk 70 kg ile 1 tekrar bile yapamadım ki geçen hafta 3'er tekrardan set yapmıştım. 65 kg ile zar zor yapabildim bugün setleri 4 ve 5. set yarım çıktı bide.

Bugün böyle, diğer antrenmanlara göre kötüydü yarın sırt var bakalım deadliftte ne olacak.

DETAYLAR

3-4 set omuz press, upright rowla ısınma.

-Clean&Jerk (Set arası 3-5 dk)
*50 kg / 1 set / 3 tekrar
*60 kg / 1 set / 3 tekrar
*65 kg / 5 set / 3 tekrar

-Single Arm Lateral Raise (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 7.5 kg 15'er tekrar
*Set2: 10 kg 15 'er tekrar
*Set3: 12 kg 15 'er tekrar
*Set4: 12.5 kg 15'er tekrar
*Set5: 15 kg 15'er tekrar (sayılmaz aslında resmen dans ettim yaparken)

-Upright Row (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 32 kg 12 tekrar
*Set2: 36 kg 12 tekrar
*Set3: 41 kg 12 tekrar / Drop 22 kg 12 tekrar

-Neck Press
*20 kg / 1 set / 25 tekrar

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:14 ----------

Birde kg alamıyorum diye herşeyi saldım ayı gibi olmuşum tartı bozulmuş kaç kg oldum bilmiyorum da evde benim bir aynam var yerini ve ışıkları tam ayarladım süper gösteriyor ve hala 6 packım görünüyor o aynada - normalde 1 tanesi anca görünüyor :D - diyeceğim şu ki bu aynada karın kasları tamamen kaybolana kadar kg almaya devam edecem tabi alabilirsem, artık 85 den sonra mı gider 90 lardamı gider bilmiyorum definisyona ne zaman gireceğimi bu ayna belirleyecek ve şu günlüğe bir sürü fotoğraf video eklemek en çok istediğim şeylerden biri ama vücudumdan memnun değilim beklentilerimin altında o sebeple eklemiyorum şimdilik zaten bulk olunca fotoğraflar da güzel olmuyor, inşallah hedeflerime ulaşırım da yaza doğru profesyonel fotoğraflarla bombalarım burayı.

Rin bu bir, clean & jerk motivasyonun icin;

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=-7TjBQ0CNTg&noredirect=1[/YOUTUBE]

Bu da iki, katilman lazim ona gore. :D

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=r19qtwARXIg[/YOUTUBE]

Adamların ortamı ne kadar güzel. Bi de bana bak kıytırık bi salonda clean&jerk yapan tek insanım millet cins cins bakıyor ne yapıyor bu saf diye, 200 kg kaldırsam 1 kişi alkışlamaz :D

Rin dikkatimi çekti şu anda inc dumble pr. te bence 30kg dumble lar ile yapabilirsin gibi bench kilona bakınca ve kemdimle kıyaslayınca denedin mi hiç..Yoksa halin mi kalmıyor son ağırlığa??

Ben de farkettim yaparım gibime geliyor da bizim dumbbellar ayarlamalı alıp yüklenmesi falan çok sakat oluyor hem düzgün partner yok diye uğraşmadım hem de performansım biraz daha artsın diye bekledim şimdi 50 kg ile son 3 seti yapıyorum öyle yapacağıma 30 40 50 60 kg yapıcam bir dahakine, 30'luklarla 6-7 tekrar rahat yaparım herhalde de sıkıntı olmaz tükendikten sonra da devam ederim partnerim geldiğinden 10 tekrara tamamlarım ben onu :D

Ben benchte 75 görüyorum son.
İnc d. benchte 27kg a yardımsız pozisyon alabiliyorum ve 6-7 tekrar cıkıyor son set.
Sen 30 kg rahat yaparsın gibi...

Ben benchte 75 görüyorum son.
İnc d. benchte 27kg a yardımsız pozisyon alabiliyorum ve 6-7 tekrar cıkıyor son set.
Sen 30 kg rahat yaparsın gibi...

Ben yazın 60 kg dumbbell ile çalışıyordum zaten inc pressde 6-8 tekrar çıkıyordu ama ilk hareketin ilk setiydi bide dumbbellar rahattı şimdikiler cidden çok kötü çekicem fotoğrafını yarın sırtta anlarsınız neler çektiğimi :D

Cumartesiyi sabırsızlıkla bekliyorum aylar önce basmışım 60 kg 8 tekrar, son set ve 2. hareket de olsa şimdi en azından 10 tekrar basabilmem lazım.

[YOUTUBE]uoybZ4ZsJ6M[/YOUTUBE]

Benim bastığım kilolar hiçbirşey değil hatta daha yolun başındayım, adam 180 kg ile 12+ tekrar yapıyor :D

Enerjim tavan, motivasyon sağlam. Müthiş bir sırt antrenmanı yapıcam salonu inletmeye gidiyorum weightlifter

Ya Rin yapma bunları,

Hep bu videoları izleyip gaza gelip gidiyoz salona ,
İçeri girince gerçekle yüzleşiyosun seni bir kekolar toplulugu beklıyor orda :D

Nalet ülkem

Ya Rin yapma bunları,

Hep bu videoları izleyip gaza gelip gidiyoz salona ,
İçeri girince gerçekle yüzleşiyosun seni bir kekolar toplulugu beklıyor orda :D

Nalet ülkem

Gün gelecek görecez inşallah biz de böyle kiloları böyle ortamları :D

Antrenmanım süper ötesi geçti öyle böyle değil deadlift için Türkçe karşılık bulamam, Mike O'Hearn'ın deyişiyle crazy ass deadlift yaptım :lol:

Deadlift 150kgx3 oldu weightlifter Haftaya da kesinlikle 155 olacak ayrıca kendime hayret ettim geçen hafta 145 ile hareket esnasında yukarı kalkarken bir duraksama oluyordu yavaşlıyordu zorlanmadan dolayı bugün öyle olmadı patır patır yaptım tekrarları tam powerciydim abi müthiş birşey ya millet narin narin izole hareketleri yapıyor 10'ar kilolarla row yapıyor ben hayvan gibi deadlift yapıyorum bu nasıl bir duygu nasıl bir ego tatmini anlatamam anca yapan bilir ve tüm forumdaşların yaşamasını isterim bu duyguları, patlayana kadar deadlift yapın bacaklar delirene kadar squat yapın gerçekten müthiş hareketler bunlar. Erkek olduğum için her gece şükrediyorum artık :p

Ek olarak one arm rowu 6 set yaptım bir dahakine daha yüksek kilodan başlayıp 5'e çekicem ve dumbbelli ayarlayabilirsem 50 kg ile yapıcam.

Hep dumbbellardan şikayet ettim alın bu da fotoğrafı 45kg luk dumbbellin, bunları takması mesele alıp kaldırması mesele karna çarpmaması için uğraşması mesele bir de bunlarla göğüs çalıştığınızı düşünün hey gidi hey neler çekiyorum ben salonda :D

Boşta plaka yoktu inceleri hep doluydu anca 45 kg yapabildim daha fazlası sığmadı kıskaç takılmıyordu.

1361280853804 - Kopya.jpg

Dediğim gibi süper bir antrenmandı ve sırtı gerçekten fena zorladım yarın sızlayacak büyük ihtimal kanatlar. Yarın kız gibi antrenman yapıcam, kol var yani :D

DETAYLAR

3-5 set deadliftle ısınma. Plyo pull up hareketine de bugün itibariyle veda ettim kilo aldığımdan dolayı zıplatamıyorum kendimi yukarı, özleyecem bu hareketi.

-Deadlift (Set arası 3-5 dk)
*120 kg / 1 set / 3 tekrar
*140 kg / 1 set / 3 tekrar
*145 kg / 1 set / 3 tekrar
*150 kg / 4 set / 3 tekrar

-Single Arm Dumbbell Row (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 20 kg 10'ar tekrar
*Set2: 25 kg 10'ar tekrar
*Set3: 30 kg 10'ar tekrar
*Set4: 40 kg 10'ar tekrar
*Set5: 45 kg 10'ar tekrar
*Set5: 45 kg 10'ar tekrar

-Lat Pulldown (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 60 kg 8 tekrar
*Set2: 65 kg 8 tekrar
*Set3: 70 kg 8 tekrar

-Chin Up
*1 set / 4 tekrar - sırt pert olduğundan tekrar düştü

-Barbell Shrug (Set arası 30 sn)
*60 kg / 3 set / 15 tekrar

-Rear Barbell Shrug (Set arası 30 sn)
*60 kg / 3 set / 15 tekrar

bench_O bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Salonun güzel görünüyor halbuki..
Öyle bir salonda hazır 30-40-50-60 vs. kiloluk dumble ların olması gerekirdi.
O dumbler zaten bileğe çarpar yahu...

Ama deadlift kiloların çok iyi.Sırt kalınlıgı için bir kaç set t-bar row ekleyebilirsin bence..

Başarılar..

Salonun aslında her türlü imkanı var koskoca üniversitenin salonu da niye ilgilenmiyorlar anlamıyorum en fazla 15 kg luk dumbbell var diğerlerini kendimiz ayarlıyoruz ve koskoca salonda 2 tane 20 lik plaka var, squat rack yok, ayrı olarak uzun bar bile yok bench sehpasından barı araklayıp kullanıyoruz falan filan saçma sapan bir yer :D

One-Arm rowu 4-5 haftadır yapıyorum zaten değiştirmenin vakti geldi barbell row veya t-bar düşünüyordum yada düz bara v-barı takıp yapıcam, lat pull down'unda tutuşunu değiştirerek yapıcam diğer bölgelerde de bu şekilde değişiklik yapıcam hareketlerde.

Ekleme : One-arm rowu çıkartmayabilirim de, favori hareketlerimden biri çünkü bakalım haftaya netleşir.

Son düzenleme:
M&F nin şubat sayısında T-bar row a acayip övgü var.
Chin up ya da pulldown un sırtı genişletmenin yolu olduğunu ancak sırt kalınlığı için (orta sırt) t- bar row a yüklenin diye.

Düz barlada yapılır ancak V aparat lazım.Bi de biri bara basmalı ya da bu ucu bir yere sıkıştırmak lazım.

Aslında bu hareket low-row a benzemiyor mu sencede..serbest agırlık avantajı dışında aynı hareket olduğunu düşünüyormusun sende?

V-aparatı var yapmıştım eskiden 1-2 kere epey de iyi vurmuştu sırta. Duruş pozisyonları değiştirilmezse low rowun aynısı gibi. Serbestte eğik pozisyonda dengede durduğumuzdan sırt-bel kasları komple ve daha fazla çalışıyor, kablo ise serbeste göre daha izole ama kablonun da verdiği gerilim farklı oluyor o yüzden dönüşümlü olarak yapılabilir mesela ben bu programda barfiksi öyle yaptım normalde hep serbest barfiks çekerdim bu aralar farklı olsun diye kabloyla yapıyorum.

Kol idmanından geldim ve az önce salata yaparken parmağımı kestim 1 cm kadar sanki şah damarım kesilmiş gibi kanadı sol kolum uyuşuk vaziyette 1 su bardağı kan çıkmıştır ufacık kesikten atardamara falan geldi herhalde. Şimdi kanama durdu da bir halsizlik çöktü yemek yiyip yatıcam umarım en kısa sürede kapanır kesik.

Kolda çok iyi güçlenme var o yüzden tekrarlar tahminimden farklı oldu. Haftaya z-bara 20 lik leri takıp çalışıcam skullcrushers ve curlda 6 şar tekrar çıkar gibi. Özetle kolay ama güzel bir antrenmandı yarın karın yaparım. Ek olarak bench pressdeki güçsüzlüğün nedeni triceps falan değil sadece göğüs bugün netleşti artık bu durum, close grip de 70 kg ile 8 tekrar çıkıyor normal benchde 85 kg ile 5 yapıyorum, bu kadar az fark olmaması lazım normalde demekki göğüs güçsüz close gripde epey dar tutuyorum çünkü ve 70 kg 8 tekrar tatmin edici bir kilo, artık cumartesi normal benchde 90 kg 5 tekrar çıkmazsa yakacam göğüslerimi :D
DETAYLAR

-Close Grip Bench Press (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 70 kg 8 tekrar
*Set2: 60 kg 10 tekrar
*Set3: 50 kg 12 tekrar
*Set4: 40 kg 15 tekrar

-Skullcrushers (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 37.5 kg 10 tekrar
*Set2: 27.5 kg 12 tekrar
*Set3: 22.5 kg 15 tekrar

-Reverse Triceps Extensions (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 50 kg 8 tekrar
*Set2: 41 kg 10 tekrar
*Set3: 32 kg 12 tekrar

-Rope Extensions (Set arası 30 sn)
*18 kg / 3 set / 15 tekrar

-Z-Bar Curl (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 42.5 kg 6 tekrar
*Set2: 37.5 kg 8 tekrar
*Set3: 32.5 kg 10 tekrar
*Set4: 22.5 kg 12 tekrar

-Single Arm Scott Curl (Set arası 1 dk)
*Set1: 12.5 kg 6'şar tekrar
*Set2: 10 kg 8'er tekrar
*Set3: 7.5 kg 10'ar tekrar

-Hammer Curl (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 30 kg 10 tekrar
*Set2: 25 kg 12 tekrar
*Set3: 20 kg 15 tekrar

-Rope Curl (Set arası 30 sn )
*13 kg / 3 set / 15 tekrar

-Wrist Curl & Reverse Wrist Curl (Set arası 30 sn)
*20 kg / 3 set / 15 tekrar & 5 kg / 3 set / 15 tekrar

Son düzenleme:
Yarın göğüs var benim partner biraz cinsleşti memlekete gittikten sonra o yüzden atıştık biraz büyük ihtimal gelmeyecek bu sebepten ötürü bugün kardio yapmaya gittiğimde salon hocası ve yarın öğlene doğru gelip adam akıllı partner olabilecek 4 kişiyi ayarladım işimi garantiye alayım diye yani kararlıyım bu bench press 90kgx5 olacak yarın !

Bu programın 5. haftasına giricem galiba o yüzden bazı değişiklikler yapıcam.

*Fullsquat 5 tekrardan 3 e düşürcem.- 120kgx3 yaparım büyük ihtimal, 130kgx5 hedefim vardı program sonunda-
*Deadlift 3 tekrardan 2 ye düşürcem. - İyi sardı bu hareket beni ve 4-5 haftaya 200kgx1 olacak gibi-
*Clean&Jerk 3 tekrardan 5 e çıkarıcam. - 70 kg çok yıprattı ve pek verimli olmuyor 3 tekrar -
*Bench Press 5 tekrarda sabit kalcak bunun sebebi de 5 tekrarın güçle beraber hacme de katkısı olması göğüste tamamen güce odaklanmayı istemiyorum 100kgx5 hedefime erken ulaşırsam 3 tekrara düşürürüm göğsü.

4 hafta sonra tekrarlar gene değişcek.

Bu hafta antrenmanlarla beraber vg hareketlerinde nasıl değişiklik yapacağım belli olur, göğüs hariç hepsinde en az 1 hareketi değiştircem büyük ihtimal.

Ek olarak herşey hep iyiye gitmiyor çok fena maddi sıkıntım var 2 gündür günde 50-60 gr hayvansal protein anca alabiliyorum onun da hepsi yumurtadan, bir nebze telafi edebilmek için mercimek bulgur çok fazla tüketmeye başladım evde 1 çuval mercimek var ama böyle uzun süre devam edersem gereksiz koca bir göbek olarak bana geri döner, en kısa zamanda maddi sıkıntıyı çözerim inş.

Ek olarak herşey hep iyiye gitmiyor çok fena maddi sıkıntım var 2 gündür günde 50-60 gr hayvansal protein anca alabiliyorum onun da hepsi yumurtadan, bir nebze telafi edebilmek için mercimek bulgur çok fazla tüketmeye başladım evde 1 çuval mercimek var ama böyle uzun süre devam edersem gereksiz koca bir göbek olarak bana geri döner, en kısa zamanda maddi sıkıntıyı çözerim inş.
Uyguladıgım sisteme yönel derim :)
Öğün frekansını düşür hem maddi hemde piskoljk olarak rahatlarsın.
Beni bu tarz bi duruma itekliyende biraz parasal durumlar , ama gördümki en basite inmek gelişim anlamındada fark yarattı bende.
Naturel calısan birini gereksiz calısma sistemleri supplar vs.. maddi manevi pskolijk olarak çok etkiliyor , forumdada zaten böle bi yankı var tüm bunlar olmassa gelisim olmaz gibi.
Bakıyorum bazı kişilere çok komedi beslenme progları supplementler , yazmak istemiyorum yanlıs anlasılmamak ıcın.

Azmini kaybetme yeter...

Önkol için wrist roller denedin mi hiç...

Denemedim ama salonda hazır olsaydı denerdim :D Sen yapıyormusun ve yapıyorsan memnunmusun?

Uyguladıgım sisteme yönel derim :)
Öğün frekansını düşür hem maddi hemde piskoljk olarak rahatlarsın.
Beni bu tarz bi duruma itekliyende biraz parasal durumlar , ama gördümki en basite inmek gelişim anlamındada fark yarattı bende.
Naturel calısan birini gereksiz calısma sistemleri supplar vs.. maddi manevi pskolijk olarak çok etkiliyor , forumdada zaten böle bi yankı var tüm bunlar olmassa gelisim olmaz gibi.
Bakıyorum bazı kişilere çok komedi beslenme progları supplementler , yazmak istemiyorum yanlıs anlasılmamak ıcın.

Azmini kaybetme yeter...

Zaten uzun zamandır 3-4 öğün yapıyorum, günde 4000+ kalori 200-250 gr civarı da protein almaya çalışıyorum yani öğün sayısıyla pek alakası yok maddi sıkıntı her zaman maddi sıkıntıdır tavuk alacak param yok şu an :D

Supplementleri ben de pek gerekli görmüyorum temmuzdan beri de kullanmıyordum zaten son 3-4 haftadır kullanmaya başladım ama işe yaramıyor diye birşey diyemiyorum çünkü kullanmadığım döneme göre bariz farklar oldu toparlanma süreci antrenman performansı gibi konularda o yüzden parası olan kullansın diye bakıyorum artık olaya, kullanamayan da gelişemicek veya çok fark olacak diye birşey yok tabiki.

Son düzenleme:
Ewt bu aralar sadece onu yapıyorum.:)önkola.
İyi vuruyor..Faydasını gördüm diyebilirim.kolları havada tutunca omuz yoruluyordu hareketi erken bırakıyordum şimdi kolları yüksek birşeyin üzerine koyuyorum daha iyi...

Bir tane tahta keser sapı,5 kiloluk plaka ve plastik kablo...:D

Back
Yukarı