Alt vücut tamamdır, acelem vardı o sebeple antremanı çabuk bitirmem gerekiyordu, kısa ama verimsiz olmasını da istemediğimden de set araları süreyi kısaltarak ve hareketleri birleştirerek çok fena bir antrenman yaptım.
Genel olarak program.
Bölüm 1 (2 set)
- Box Jump & Sprint Lunge Drop Set
Bölüm 2 (3 set)
- Fullsquat & Stiff Legged Deadlift
Bölüm 3 (3 set)
- Overhead Squat & Leg Extensions & Leg Curl
Bölüm 4 (3 set)
- Bacak Açma & Bacak Kapama ( bu hareketin orjinal adını bilen yazarsa sevinirim

)
Bölüm 5 ( 4 set)
- Seated Calf Raise & Bodyweight Calf Raise
Bölüm 6 ( 1 set)
- Ölümüne Walking Lunge
Bölüm içindekiler süperset, genel setler ve bölümler arası 30-90 saniye dinlenme, toplamda tahmini 45-50 dk olmuştur.
Yazmama gerek yok zaten antrenmanın zor geçtiği belli de alıştık artık yapıyorum zor da olsa
Overhead Squat
Bu hareketi düzgün yapana gerçekten helal olsun, boş olimpik bar ile anca yaptım dengede duramadığımdan, zaten omuzların acısından bacağı unutuyorsunuz eğilirken de denge sağlamak çok zor, leg extensiondan önce bacakları yorayım diye yapayım dedim, doğru dürüst yapamasam da sevdim hareketi, alışmaya çalışacam.
Göründüğü kadar kolay değil, denicekseniz hafif kiloyla deneyin ve arkanızda biri olsun, her an düşebilirsiniz

[YOUTUBE]DExYfUU4DoY[/YOUTUBE]
Box Jump' da mesafeyi biraz daha arttırdım, çok sardı bu hareket beni. Sprint Lunge artık çok basit geliyor,40 kg ile yaptım ve drop set yaptım.
Fullsquat&Deadlift süperseti normalde ölüm setiydi de vücut buna da alıştı, eskisi gibi aşırı zorlamadı.
Diğer setler zaten sıradanlaştı artık, anlatmaya gerek yok.
Antrenman böyle.
Tatil öncesi son antremandı, tatildeki programım da bu şekilde olacak :
Cumartesi - Kardio
Pazar - Kardio
Pazartesi - Full Vücut
Salı - Off
Çarşamba - Kardio
Perşembe - Kardio
Cuma - Full Vücut
Cumartesi - Off
Pazar - Kardio
Pazartesi tekrar salona dönecem, ya off olur ya da yeni programa geçerim.
Kardiolar sprint,hafif koşu, ip atlama, sağlık topuyla tepinme, lastik dövme, halat sallama vs. karışık olur yani ne bulursam artık.
Full vücutta da Allah ne verdiyse kullanacam, spor salonundan daha yıpratıcı geçer belki, hiç belli olmaz, hem değişiklik olacağından da faydalı olacak.
Bugünlük bu kadar, şimdi detaylara geçiyorum.
DETAYLAR
- Box Jump & Sprint Lunge ( Set arası 30-45 saniye dinlenme)
Set 1 : 10 tekrar & 40 kg 16 tekrar + Drop 20 kg 20 tekrar
Set 2 : Aynı
- FullSquat & StiffLegged Deadlift ( Set araları 60-90 saniye dinlenme)
Set 1 : 80 kg 12 tekrar & 80 kg 12 tekrar
Set 2 : 80 kg 10 tekrar & 80 kg 10 tekrar
Set 3 : Aynı
- Overhead Squat & Leg Extensions & Leg Curl (Set Araları 45-60 saniye dinlenme)
Set 1 : 20 kg 12 tekrar & 100 kg 12 tekrar & 50 kg 12 tekrar
Set 2 & Set 3 : Aynı
- Bacak Açma & Bacak Kapama (Set araları dinlenmeden tekrar başa, çok basit bu hareket hiç zorlamıyor)
Set 1 : 70 kg 12 tekrar & 70 kg 12 tekrar
Set 2 & Set 3 : Aynı
- Seated Calf Raise & Bodyweight Calf Raise (Set araları 30-45 saniye dinlenme)
Set 1 : 70 kg 12 tekrar & 25 tekrar
Set 2 : 70 kg 10 tekrar & 25 tekrar
Set 3 : 70 kg 10 tekrar & 20 tekrar
Set 4 : 40 kg 15 tekrar & 20 tekrar
- Walking Lunge
Set 1 : 30 kg 50-60 tekrar, sayamadım
Bu kadar bench_O