Rinkushichi Antreman Günlüğü

Karaciger tarafindan salginan laktik asit, hepimizin bildigi gibi tam bir kas dusmani, kan emici. Bu illeti biraz da olsa azaltabilmek icin antreman sonrasi 0.8-1.2 g civari basit seker alimi oneriliyor bazi kaynaklarda. Aslinda antreman sonrasi basit seker aliminin getirisi ile gideri karsilastirilmali ve ona gore kullanimina karar verilmeli. Lakin, maalesef bu konuda net bir bilgi yok. Herkes farkli bir sey soyluyor. Kafam karisik. :) Bazisi antreman sonrasi alinan basit sekerin yaglandirma yapmayacagini, bazisi... oyle gider... :) Sizlerin de fikrini almak istedim o yuzden. Ayrica MuscleTech'in sadece antreman sonrasi tuketimi icin uretmis oldugu CellTech'in icinde 75 gr seker var. Koklu bir firma olan MuscleTech'in bir bildigi vardir herhalde diyorum. :) Ne yapsak acaba? :)

Medicine Ball Abs Throw olayini tam cozemedim ya. Fena degil gibi ama eger yaptiysan anlatabilir misin biraz? Videodan anlayamadim.

Abartmadan alınırsa yağlanma kesinlikle yapmaz o konuda sıkıntı yok, direk glikojen deposuna gider veya enerji olarak kullanılır.

Celltech de amino,creatin vs var o sebeple şeker koymuşlardır, rajevin dediği gibi insülin yükselince protein sentezi artar ve şekerle beraber aminoasitler daha hızlı ulaşır kaslara o sebeple protein-creatin vs kullanırsam şeker de alırım yanında ben, yazmıştım zaten ama tek başına şeker kullanmayı gereksiz buluyorum.

Bu konuda net bir sonuç olmuyor tercih meselesi o sebeple ben genel olarak felsefemi şöyle özetliyim

Hacim döneminde antrenman sonrası şeker-protein alsam da olur almasam da olur pek fark olmaz çünkü proteini,karboyu fazlasıyla alıyorum gün içinde ve vücut katabolik duruma çok zor geçer yüksek kaloriyle beslenirken.
O sebeple antrenman sonrası şu an birşey kullanmıyorum 1 saat sonra tavuk-pilav yiyorum.

Zayıflama döneminde ise kalori alımım duruma göre 1800-2200 arası olur,protein yeterli seviyede, karbonhidratıda az alırım ve düşük kalori nedeniyle vücut kendinden yemeye başlar, bir de bunun üzerine antrenman yapıldığında kolayca katabolik duruma geçer ve bu kendinden yeme işine kas proteinlerini de acımadan dahil eder o sebeple diyette antrenmandan sonra mutlaka şeker-protein alırım hatta sabah kalktığımda da alırım vücut kendine gelsin ve anabolik konuma geçsin diye.

Aynı şekilde define olarak büyümek istiyorsam da kullanırım, yani fazla kalorili beslenmediğim dönemlerde antrenman sonrasında şeker-protein mutlaka kullanırım, hacim döneminde pek gerek duymam ama param bolsa kullanırım :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:55 ----------

Medicine Ball Abs Throw olayini tam cozemedim ya. Fena degil gibi ama eger yaptiysan anlatabilir misin biraz? Videodan anlayamadim.

Videosuz anlatmak çok zor, topu havaya kaldırıyoruz sonra yere sertçe çarpıyoruz Greg'in yaptığı gibi ama bunu eğilerek yapıyoruz gücü karından alacaz sadece kolla fırlatmıcaz, tek kol şeklinde yaparsak da çapraz tarafa doğru fırlatıp twist yapar gibi obliklerle eğiliyoruz yani topu aşağıya atarken koldan ziyade karın bölgesinden alınacak güç, eline bir top al dene zaten anlarsın ne demek istediğimi :D

En iyi tercih 300-350 ml kadar uzum suyu icmek sanirim. :) dekstroz da kullanilabilir aslinda. 35-40 g yeterli olur mu acaba? Aydinlatici bilgiler icin tesekkur ederim ayrica.

Bu Greg cok sey katmis sana Rin, belli. Bayram sonrasi ben de 1 aylik uyelik alacagim sanirim. :) Ozellikle su saglik topu ile yapilan egsersizleri uygulamak icin sabirsizlaniyorum.

Son düzenleme:
Üzüm suyuyla ilgili de tartışma çok :D
Direk dekstroz alman daha iyi bence ve üzüm suyuna göre daha ucuz, 40-60 gr arası yeter, hammaddeler sitesinde var ben ordan alıyordum.

Greg'i keşfetmek benim için bu sporda milat zaten, ondan öncesi boşa geçmiş bence, şu an antrenmanlardan hem çok fena zevk alıyorum hem de daha öncekinden kat kat fazla verim alıyorum ve sadece spor konusunda değil herşeyde motive oluyorum artık, adam tam anlamıyla yaşam koçu :D

Son düzenleme:
Strong Man antrenmanı tamamdır :p

Bu sefer ilkine göre daha zor ve daha çeşitliydi, partnerim üşengeçlik edip gelmedi o sebeple tek gittiğimden maalesef fotoğraf ekleyemiyorum, çok isterdim fotoğraf koymayı çünkü halat sallarken zincirle curl yaparken falan çok karizma fotoğraflar çekilirdi :D

Programa geçmeden önce şunu diyeyim, decline push up yani ayaklar havada şınavı kesinlikle göğüs programına ekliyorum çünkü ben üst göğüste böyle pumpu ilk kez yakaladım, kontrollü bir şekilde 21 tekrar çıktı maksimum, sırta ağırlık ekleyerek ve elleri de hafif yüksek bi yere koyarak yapıcam salonda, ayakları çok yükseğe koydum ben böyle daha zor oldu ve tam da doldurmak istediğim yere vurdu.

Hoşuma giden diğer hareket çarşamba günü yaptığım bodyweight mid-row,bugün hakkıyla yaptım bu hareketi, doğru ismi hanging mid-row muş, hem farklı açıdan vuruyor hem de çok havalı bir hareket :)

Handstand push up denedim ama o şekilde kalkamadım bile, sonra duvar dibine gittim 2-3 dk amuda kalkmak için uğraştım ve kalktım ayakları da dayadım duvara ama 1 tekrar bile yapamadım toprağa girecekti kafam, bir de vücut ağırlığıyla yapılan en zor hareket barfiks derler, alakası yok kesinlikle en zoru handstand push up, öğrenecem bu hareketi.

Ayrıca yarı yıl tatilinde ve yaz tatilinde büyük ihtimal salona yazılmıcam bu şekilde dışarda antrenman yapıcam.

Antrenmana gelince,

Malzemeler :
2x 5 kg parke taşı
2x 1 metre zincir
2x 10 metre orta kalınlıkta gemici halatı
1x 20-25 kg kütük

Yanyana olan hareketler süperset

Bölüm 1 (1 set)
- 4x50m sprint
- 5 dk ip atlama

Bölüm 2
- Pull Up & Decline Push Up (3 set)
- Hanging Mid-Row & Chin Up & Chest Dips (3 set)
- Paralel Pull Up & Plyo Push Up (3 set )

Bölüm 3
- Kütük Rocky Press (4 set )
- Parke Taşı Lateral Raise & Rope Wave (5 set)
- Kütük Fırlatma (1 set)

Bölüm 4
- Kütük Curl & Zincirli Kütük Curl (4 set)
- Dips & Bench Dips ( 4 set )

Bölüm 5
- Box Jump (3 set )
- Kütük Walking Lunge (1 set )

Son bölüm hariç her harekette tekrar saymak yok maksimum tekrar yaptım, aralarda en fazla 60 saniye dinlenme, bölüm 2 yi yaparken üst vücuttaki kan akışını net hissettim ve çok zevkli bir duygu, Arnold'un iyi bir pump orgazm gibidir lafı kesinlikle doğru.

Rope Wave 1'er dakika yaptım en zevk aldığım hareket bu oldu, halat çok kalın değildi kolay geldi biraz, yarın sanayiye gidip daha kalın alıcam eğer ucuzsa.

0.50 ve 3.31'deki hareket, böyle kalın halat bulursam süper olur, evde de yaparım bu hareketi.

[YOUTUBE]NR7wgpUChYo[/YOUTUBE]

Strong Man antrenmanları için istediğim malzemeleri ayarladım sayılır, balyoz,lastik,halat,zincir tamam, kettlebell ve 1 adet ağır-büyük lastik lazım, ondan sonra evin karşısındaki araziye çıkıp orda 2-3 haftada 1 bu şekilde çalışırım.

Bugünlük bu kadar, yarın ve pazar kardio yaparım, ondan sonra salona dönüyorum, bu tatil spor açısından beklediğimden kat kat daha iyi geçti, artık her tatili iple çekecem :D

Son düzenleme:
Antrenmanin guzel gecmis cidden, keyifle okudum.

Yalniz, erhm, ufak bir sorun var, yaptigin antrenman strongman idmani degil ne yazik ki. :p
Iclerinde bir tek rope wave, strongman antrenmanlarinda yapiliyor.

Kütük Press'de strong man sayılır :p
Öylesine yazdım zaten strong man diye, ısınma turları diyebiliriz bunun için, 1 ay içinde kesinlikle sağlam bir strong man antrenmanı yapıcam.
Lastik konyada, balyoz burda, bu 2liyi yanyana getirdiğimde ve yanlarına 2-3 şey daha eklediğimde mükemmel olacak :D
Bir süre daha supplement almayacam parayı bu işe yatırıyorum kettlebell olayına çok para gidecek çünkü.

Bir de böyle günlükte yazmak,antrenman detaylarını kaydetmek, fotoğraf çekmek falan insanı çok fena gaza getiriyor, sağlam kütle kazanıp üzerine de define olduğumda ben hergün antrenman-motivasyon videosu çekerim herhalde, Greg'in bu spordan ve hayattan aldığı zevki tahmin edebiliyorum dumbelllls

Son düzenleme:
Bir de boyle fici bulsan keg toss icin, strongman icin gerekli ekipmanlarin hepsini tamamlamis olacaksin neredeyse. Balyoz, lastik, fici. Ucu fazlasiyla yeter. Lastik tabi sadece balyozla calismak icin degil, agir da olmali tire flip icin falan. Tadindan yenmez valla. Ben de o kadar anlatiyorum orda burda ama bir turlu kendim gerceklestiremedim sunlari.

Ufak tefek lastik,balyoz ayarlamaya başla sen de valla çok sarıyor :D

Fıçıyı falan da hallederim ben o sorun değil ama ağır-büyük lastikleri büyük ihtimal ayarlayamıcam konya sanayide bulurum öyle lastik ama araba yok tramway ve minibüsle de gelmesi mümkün değil 50-100 kg luk lastiklerin,çok sağlam bir lastik bulursam uygun fiyata nakliye de olursa anca öyle de bu sefer saklıcak yer yok kapı önüne koysak alır giderler eve zaten sokulmaz hallettin diyelim antrenman yapacağın yere getir-götür yapması da mesele yani zor iş, ben de şu an 2 tane ufak araba lastiği var, yanına da kamyon lastiği alacam şimdilik yeter.

Greg'in videodaki gibi biyer bulsak mükemmel olur da nerdeeee.

Son düzenleme:
Güzel yazı, özellikle yağ yakımı hakkında söyledikleri çok doğru, kasların zorlanması, yüksek uyarı verilmesi konusuna zaten katılıyorum, farklı olduğum nokta antrenmanı kısa tutmamam, heavy duty tarzı kısa sürede çok şiddetli antrenmanları denemek istiyorum uzun zamandır, bakalım ne zamana denk gelir.

Bugün fena kaçırdım yemeği, gurbetten geldik uzun süre göremicez diye kimseyi kırmamak adına ne verirlerse yemek zorunda kaldım hem midem çok fena bozuldu hem karnım davul gibi şişlikten kamburum çıktı çok fena bir göbek görüntüsü var üzerinde de baklava dilimleri var iğrenç bir durumdayım şu an, before-after yapıp 2 günde bu kadar değiştim desem internette meşhur olurum herhalde, mecburen koşuya çıkmam lazım kendimi parçalıcam en az 1 saat kardio yapacam bulk sezonda olmama rağmen göbek bağlamak istemiyorum ipin ucu 1 kere kaçtımı gerisi geliyor o yüzden sıkacam dişimi.

Kulaklıkda bu çalacak ve fena motive ediyor, nakarat kısmında nitroyu basıp uçarım herhalde :p

[YOUTUBE]5KwZrwogLIc[/YOUTUBE]

Bende 3günde heralde tam bir inek yemişimdir
Bakalım nasıl eritcez
Hiç sevmediğim halde kardio beni bekliyor
Gerçi salona gidince yine dumbullara koşarım
Bu konuda zaafım var

Bende 3günde heralde tam bir inek yemişimdir
Bakalım nasıl eritcez
Hiç sevmediğim halde kardio beni bekliyor
Gerçi salona gidince yine dumbullara koşarım
Bu konuda zaafım var

Abi valla kahkaha attım ya :D
Kardioyu eskiden ben de sevmezdim ama artık hoşuma gidiyor bakış açım değişti çünkü, vg antrenmanı gibi bakıyorum, zevkli geçiyor o yüzden.

Strapslari ucuza buldum, ancak ne kadar kaliteli bilmiyorum weightlift straps olduğu için sağlamdır diye düşünüyorum, türkiyeye gönderimi var ve 4.50 dolar, ben sparişimi verdim ilgilenenler olabilir.

http://www.ebay.com/itm/2-X-Power-W...8?pt=AU_Strength_Training&hash=item4cfa24002e

ediit: kargo bedava

Epey ucuz, paypalda şu an sıkıntı var benim bi de hemen elime geçsin istiyorum ürünü o sebeple büyük ihtimal pazartesi protein-7den alıcam strapı.

Bugünkü kardioyu da tamamladım rahat uyurum şimdi.

30 dk orta tempo koşu
10 dk merdiven çıkma
10 dk bayırda koşu
4x200m sprint

Sprintler bitirici oldu.

Son düzenleme:
Strapslari ucuza buldum, ancak ne kadar kaliteli bilmiyorum weightlift straps olduğu için sağlamdır diye düşünüyorum, türkiyeye gönderimi var ve 4.50 dolar, ben sparişimi verdim ilgilenenler olabilir.

http://www.ebay.com/itm/2-X-Power-W...8?pt=AU_Strength_Training&hash=item4cfa24002e

ediit: kargo bedava

Ben Harbinger straps ve dizlik(dizimde sıkıntı var) alabileceğim bir satıcı buldum ebayde. Kargo dahil ikisi yaklaşık 100 liraya denk geliyor. Biliyorum fiyat biraz yüksek ama almışken kaliteli ürünler almak istiyorum.

Abi valla kahkaha attım ya :D
Kardioyu eskiden ben de sevmezdim ama artık hoşuma gidiyor bakış açım değişti çünkü, vg antrenmanı gibi bakıyorum, zevkli geçiyor o yüzden.

Kardiyo bilhassa koşu oldum olası sevdiğim bir iştir ama gel gör ki evde çalışıp, ufak bir ilçede yaşayan orta yaşlı biri olunca dışarıda koşmak ciddi bir mesele haline geliyor. :) Bahara niyetliyim koşulara başlamaya ya bakalım muhtaç olduğum kudreti damarlarımdaki asil kanda bulabilecek miyim? :)

Back
Yukarı