Strong Man antrenmanı tamamdır
Bu sefer ilkine göre daha zor ve daha çeşitliydi, partnerim üşengeçlik edip gelmedi o sebeple tek gittiğimden maalesef fotoğraf ekleyemiyorum, çok isterdim fotoğraf koymayı çünkü halat sallarken zincirle curl yaparken falan çok karizma fotoğraflar çekilirdi
Programa geçmeden önce şunu diyeyim, decline push up yani ayaklar havada şınavı kesinlikle göğüs programına ekliyorum çünkü ben üst göğüste böyle pumpu ilk kez yakaladım, kontrollü bir şekilde 21 tekrar çıktı maksimum, sırta ağırlık ekleyerek ve elleri de hafif yüksek bi yere koyarak yapıcam salonda, ayakları çok yükseğe koydum ben böyle daha zor oldu ve tam da doldurmak istediğim yere vurdu.
Hoşuma giden diğer hareket çarşamba günü yaptığım bodyweight mid-row,bugün hakkıyla yaptım bu hareketi, doğru ismi hanging mid-row muş, hem farklı açıdan vuruyor hem de çok havalı bir hareket
Handstand push up denedim ama o şekilde kalkamadım bile, sonra duvar dibine gittim 2-3 dk amuda kalkmak için uğraştım ve kalktım ayakları da dayadım duvara ama 1 tekrar bile yapamadım toprağa girecekti kafam, bir de vücut ağırlığıyla yapılan en zor hareket barfiks derler, alakası yok kesinlikle en zoru handstand push up, öğrenecem bu hareketi.
Ayrıca yarı yıl tatilinde ve yaz tatilinde büyük ihtimal salona yazılmıcam bu şekilde dışarda antrenman yapıcam.
Antrenmana gelince,
Malzemeler :
2x 5 kg parke taşı
2x 1 metre zincir
2x 10 metre orta kalınlıkta gemici halatı
1x 20-25 kg kütük
Yanyana olan hareketler süperset
Bölüm 1 (1 set)
- 4x50m sprint
- 5 dk ip atlama
Bölüm 2
- Pull Up & Decline Push Up (3 set)
- Hanging Mid-Row & Chin Up & Chest Dips (3 set)
- Paralel Pull Up & Plyo Push Up (3 set )
Bölüm 3
- Kütük Rocky Press (4 set )
- Parke Taşı Lateral Raise & Rope Wave (5 set)
- Kütük Fırlatma (1 set)
Bölüm 4
- Kütük Curl & Zincirli Kütük Curl (4 set)
- Dips & Bench Dips ( 4 set )
Bölüm 5
- Box Jump (3 set )
- Kütük Walking Lunge (1 set )
Son bölüm hariç her harekette tekrar saymak yok maksimum tekrar yaptım, aralarda en fazla 60 saniye dinlenme, bölüm 2 yi yaparken üst vücuttaki kan akışını net hissettim ve çok zevkli bir duygu, Arnold'un iyi bir pump orgazm gibidir lafı kesinlikle doğru.
Rope Wave 1'er dakika yaptım en zevk aldığım hareket bu oldu, halat çok kalın değildi kolay geldi biraz, yarın sanayiye gidip daha kalın alıcam eğer ucuzsa.
0.50 ve 3.31'deki hareket, böyle kalın halat bulursam süper olur, evde de yaparım bu hareketi.
[YOUTUBE]NR7wgpUChYo[/YOUTUBE]
Strong Man antrenmanları için istediğim malzemeleri ayarladım sayılır, balyoz,lastik,halat,zincir tamam, kettlebell ve 1 adet ağır-büyük lastik lazım, ondan sonra evin karşısındaki araziye çıkıp orda 2-3 haftada 1 bu şekilde çalışırım.
Bugünlük bu kadar, yarın ve pazar kardio yaparım, ondan sonra salona dönüyorum, bu tatil spor açısından beklediğimden kat kat daha iyi geçti, artık her tatili iple çekecem