Rinkushichi Antreman Günlüğü

Kardiyo bilhassa koşu oldum olası sevdiğim bir iştir ama gel gör ki evde çalışıp, ufak bir ilçede yaşayan orta yaşlı biri olunca dışarıda koşmak ciddi bir mesele haline geliyor. :) Bahara niyetliyim koşulara başlamaya ya bakalım muhtaç olduğum kudreti damarlarımdaki asil kanda bulabilecek miyim? :)

En kısa zamanda başlarsın umarım zaten bir başladımı gerisi geliyor weightlifter

Tatil dönüşü programı oluşturdum sayılır, strap siparişini de verdim protein-7den 57 liralık olanı aldım en geç çarşamba gelir.

Tatil dönüşü olduğundan ve bomba gibi olduğumdan tüm kasları şoklayarak başlayacam programa yani bu hafta 6 gün boyunca her bölgeye farklı ve ultra yoğun antrenmanlar yapıcam.

2-3 saat sonra göğüsle başlıyorum bu zorlu haftaya.

Bu da motivasyon videosu.

[YOUTUBE]TJ720z8FL20[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Göğüs patlatma tamamdır :D

Evden çıkarken evde hazırlamış olduğum strong man odasında 10 dakika lastik dövdüm, 2-3 dakika kum torbası fırlattım, boks yaptım ve bunu her gün yapıcam antrenmanlardan önce veya sabah kalkınca, hem fena motivasyon veriyor hem güne-antrenmana hazırlık oluyor.

Sonra salona gittim

5 dk ip atlama showuyla, 2-3 dakika dumbbellarla genel olarak ısındım.

Göğsü bombardımana hazırlamak için 1 set plyo push up yaptım sonra macera başladı.

Yanyana olan hareketler süperset, drop setlerde 1 ana set +1 drop set.

Bölüm 1 (2 set )
- Incline Bench Press Drop Set & Decline Push Up

Bölüm 2 (3 set)
- Incline Dumbbell Fly & Individual Upright Cable Fly & Upright Cable Fly (Üst göğüsü ilk kez bu kadar şişkin gördüm, göğüsteki sivilceler patladı :D )

Bölüm 3 (3 set )
- Flat Dumbbell Press & Push Up & Smith Machine Bench Press Rotation

Bölüm 4 (5 set)
- Dips Pause Rest Sets

40-50 dk arası sürdü.
Set ve hareket araları dinlenme 1-3 dakika arası setin ağırlığına göre.

Decline Push Upu artık hep yapacam ve tavsiye ediyorum tekrardan, press den sonra süpersetleyip yapmak da iyi oldu drop set tarzı birşey oluyor.

Farklı olarak individual upright cable fly ve bench press rotation vardı bu programda.

Individual fly da tek kolla yukarı açışı yapıp kolu orda sabit tutuyoruz bu şekilde diğeriyle hareketi yapıyoruz sonra değiştirip diğerini yapıyoruz en sonda da iki kolu birden yapıyoruz, 6+6 - 12 şeklinde yaptım ben. Bunun bir sürü versiyonu var, individual dumbbell press, individual cable crossovers, individual shoulders press vs her bölge için var neredeyse , yani bir kolu hareketin tepe noktasında sabit tutup diğeriyle hareketi yapıyoruz, sonra değiştirip diğerine aynısını yapıyoruz, denemenizi tavsiye ederim çok değişik bir etki yapıyor kasa.

En basitinden individual lateral raise yapın, 2 ele de 3-5 kg luk dumbbell alın, tek kol havada kalsın dumbbella beraber, diğer kolla hareketi yapın sonra bunu havada bırakıp diğer kola geçin, gerçek acıyı tadarsınız bu şekilde :D

Bench Press Rotation da geniş tutuş başlayıp her tekrarda tutuşu daraltıyoruz sonra tekrar genişe gidiyoruz, hafif kiloyla yapılması lazım 15-20 tekrar arası yapılınca tam oluyor.

Dipsi Kemer+zincirle yaptım ve çok karizma gerçekten imkanı olan alsın, kemere zinciri bağlayıp ortasına da plakayı takıyoruz inip çıkarken zincir sallanıyor falan 4 tekrar yapacağınız varsa bu gazla 6-7 çıkıyor, üstsüz yaptım bi de müthiş bir görüntü vardı :D

Bugün salona geç gittiğimden akşam koşu yok, yarın sırt var.

Antrenman bu kadar, detaylara geçeyim

DETAYLAR

Bir önceki üst göğüs drop sette 70 kg 4 tekrar vardı, bunda 5 tekrar çıktı ve böyle giderse 70 kg 10 tekrara çıkar 1.5-2 ayda, umarım böyle devam eder.

-Incline Bench Press Drop Set & Decline Push Up (Set arası 3 dakika)
Set1 : 70 kg 5 tekrar, 50 kg 10 tekrar & 12 tekrar
Set2 : 70 kg 5 tekrar, 50 kg 8 tekrar & 12 tekrar (1-2 tekrar yardım aldım)

-Incline Dumbbell Fly & Individual Upright Cable Fly & Upright Cable Fly (Set araları 1 dakika)
Set1 : 25 kg 12 tekrar & 20 kg 6+6 tekrar & 20 kg 12 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

-Flat Dumbbell Press & Push Up & Bench Press Rotation (Set araları 2 dakika)
Set1 : 60 kg 6 tekrar & 10 tekrar & 20 kg 15 tekrar
Set2: Aynı
Set3 : 60 kg 5 tekrar & 8 tekrar & 15 kg 10 tekrar (yardım aldım)

- Dips Pause Rest Sets (Set araları 90 saniye )
Set1 : +10 kg 6 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı
Set4 : 10 tekrar sonra dinlenmeden Set 5 : 5'er saniye aralıklarla 5 tekrar, sonra 5'er saniye aralıklarla 5 negatif tekrar negatifler 5-10 saniye arası, en sonunda kendimi yukarı zıplatacak kadar bile güç kalmadı, göğüs tamamen pert oldu.

Bu kadar
bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Ayni tempo devam, tebrikler cidden.

Bende su ara cok belirgin bir motivasyon dususu var, odaklanamiyorum. Pek istegim de yok. Zar zor tamamliyorum antrenmanlari. Beslenmede de bugun guzel gecen idman sonrasi alkol, kofte falan derken iyice kotu oldu. Acilen toparlanmak lazim.

Sırt tamamdır.

5 dk ip atlama, 1 set plyo pull up yaparak ısındım ( bu hareketi yaparken etraftakiler çok şaşırıyor, uçuyormuşsunuz gibi bir görüntü oluyor çünkü :D )

Yanyana olanlar süperset, drop sette 1 ana set +1 drop set

Bölüm 1 (2 set)
- Chin Up Drop Set

Bölüm 2 (3 set)
- Wide Grip Neck Pull Down & 3/4 Barbell Row

Bölüm 3 (3 set)
- Individual Single Arm Barbell Row & V-Bar Barbell Row

Bölüm 4 (3 set)
- Seated Low Cable Pulley Row & Cable Pullover

Bölüm 5 (5 set)
- Standing Single Arm Cable Row

Set ve bölüm araları duruma göre 1-2 dakika arası dinlenme, 45-50 dk civarı sürdü.

Chin Up çok güzeldi, kemer+zincir olduğundan artık daha rahat ağırlık ekliyorum, eskiden bacak arasında dumbbell tutardım şimdi kemere plakayı bağlıyorum, çok iyi oldu.

Açıkça söyleyeyim program fazla zorlamadı, bu antrenmanlarda pestilim çıkardı eskiden şimdi kesmiyor özellikle kondisyonum iyice artmış durumda nefesim kesilmiyor artık.

Bu haftadan sonraki programda değişik bölgeleri süpersetlicem, omuz-triceps, sırt-biceps vs gibi daha önce yapmadığım şekilde antrenman yapıcam, ondan sonra bi 10-12 gün şiddeti düşük tutup vücudu iyice dinlendirdikten sonra aşırı uçuk antrenmanlara geçiş yapacam, şimdilik böyle planlıyorum belki değişiklik olur.

Bölüm 5 deki hareketi Greg gibi yaptım normalde 3 set yapacaktım ama bu şekil çok zevkli olduğundan 5 set yapıverdim :D

19. saniyedeki gibi.

[YOUTUBE]wRuWZAv_qVI[/YOUTUBE]

Antrenman bu kadar, akşama kardio var, yarın bacak var, şimdi detaylara geçeyim.

DETAYLAR

- Chin Up Drop Set (Set arası 2 dakika)
Set1 : +15 kg 4 tekrar, +0 kg 7 tekrar
Set2 : +15 kg 4 tekrar, +0 kg 6 tekrar + 2 negatif tekrar

- Wide Grip Neck Pull Down & 3/4 Barbell Row (Set arası 2 dakika)
Set1: 70 kg 10 tekrar & 70 kg 10 tekrar
Set2: 70 kg 8 tekrar & 70 kg 10 tekrar
Set3: 70 kg 7 tekrar & 70 kg 10 tekrar + 30 kg 20 tekrar

- Single Arm Barbell Row & V-Bar Barbell Row (Set arası 1 dakika)
Set1 : 30 kg 10'ar tekrar & 30 kg 15 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

- Seated Low Cable Pulley Row & Cable Pullover (Set arası 1 dakika)
Set1 : 60 kg 12 tekrar & 50 kg 12 tekrar
Set2 ve Set3 : Aynı

- Standing Single Arm Cable Row ( Set arası dinlenme yok)
Set1 : 30 kg 10'ar tekrar
Set2 Set3 Set4 Set5 Aynı.

Bu kadar.

bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Seated Low Cable Pulley Row dedigin sey bildigimiz low row/seated row mu?

Bir de antrenman sistemleri gecislerinde haftalik aralar veriyor muydun, onu merak ettim. Ya da en son buyuk arani -zorunlu degil ama direkt passive rest'i sectigin zamani kastediyorum- ne zaman verdin? Ne kadar siklikla, ne kadar sureli ara veriyorsun?

Evet seated row ama bunda arnold gibi ileri-geri eğilerek yaptım youtubeda videoda adında pulley row yazıyordu ondan öyle dedim.

Günlüğü açtığımdan beri 1 gün off verip yeni programa geçtim hep ve genelde programlar 12 gün 12 gün şeklindeydi yani 12 gün on 1 gün off, 1-2 hafta 6 gün on 1 gün off şeklinde yapmış da olabilirim bakmam lazım, bayram tatilinde de ara vermedim sayılır dışarda antrenman yaptım çünkü ve hazirandan beri en fazla 2-3 gün ara vermişimdir o da normal dinlenmeydi zaten.

Dediğim gibi bu programdan sonra 1 hafta 2 hafta şiddeti düşük tutacam bu da aktif dinlenme sayılır, şiddeti düşük tutacam derken piramit sistemi kastediyorum, 1-2 hafta piramit yapıcam ve bunu aktif dinlenme olarak görüyorum :p

Dinlenmeye ihtiyacım olursa zaten vücut kendini belli eder, günlüğün başlarında yazmıştım en ufak bir yorgunluk belirtisi, performans düşüşü olursa direk 1 hafta ara vericem, şimdilik iyi gidiyor o sebeple devam.

Son düzenleme:
Merhaba,
İç göğüse yönelik bir antrenman yapcağını söylemiştin ne düşünüyorsun iç göğüs için?süper set düşünüyordun sanırım hangi hareketlerdi?

Tamamen iç göğüse yönelik antrenman yapmadım ama üst-iç göğüs için ayaklar havada şınavı çok beğendim tavsiye ederim, upright cable fly da iyi vuruyor o bölgeye.

Süperset yapmak istiyorsan

Incline Bench Press & Ayaklar havada şınav ( Decline Push Up)
Incline Dumbbell Fly & Upright Cable Fly

Sonra da orta-alt göğüse yönelik 1-2 hareket eklersin kafana göre.

Bunu deneyebilirsin dünkü göğüs antrenmanında üst göğüse çok iyi vurdu bu süpersetler. Presslerde kolları hafif dar tutarsın iç göğüse kayması için.

Upright cable fly omuz hizasindan duz bir rotada yanlardan ice dogru cekilen hareket mi oluyor Rin? Eger oyleyse ben bu hareket yuzunden sag omzumu sakatladim!

Upward cable fly ise kastettigin, yani yerden yukariya dogru cekilen, ust goguse iyi vuruyor cidden.

Bu hareketi çok dikkatli yapmak lazım.Ben sabit 15'er kg ile yapıyorum,ağır girildiğinde form bozulursa omuzu sakatlama ihtimali çok yüksek,aman dikkat.

Bu hareketi çok dikkatli yapmak lazım.Ben sabit 15'er kg ile yapıyorum,ağır girildiğinde form bozulursa omuzu sakatlama ihtimali çok yüksek,aman dikkat.

Omuz sakatlığı çok sık rastlanan bir durum ama flylarda, açışlarda hep ağır kilolar girmeme rağmen şimdiye kadar sakatlanmadım, aman nazar değmesin :D

Straps'ı ne yaptın?
Protein 7de sadece xl var. Aldın mı?
Bende schiek 540 var ve M beden kullanıyorum o yüzden tereddüt ettim

Aldım yarın gelir, xl biraz bol olsa da fazla sıkıntı yapmaz diye düşündüm, umarım doğru düşünmüşümdür :)

Omuz sakatlığı çok sık rastlanan bir durum ama flylarda, açışlarda hep ağır kilolar girmeme rağmen şimdiye kadar sakatlanmadım, aman nazar değmesin :D

Aldım yarın gelir, xl biraz bol olsa da fazla sıkıntı yapmaz diye düşündüm, umarım doğru düşünmüşümdür :)

Benim bilekler acayip ince o yüzden m beden gelmeden almaya cesaret edemem.
sırt için çok lazım oluyor ama yapacak bir şey yok

Benim bilekler de ince ama olur diye tahmin ediyorum eldivenleri falan da xl giyerdim hep, markanın boyutlarına bağlı, daha gelmedi akşama gelir herhalde eğer olursa söylerim.

Pazartesi yaptığım göğüs antrenmanının acısı şimdi çıkıyor göğüslerimi sıkamıyorum gene acıdan, esnetirken falan da çok pis acıyor, sırt antrenmanı da sağlam geçmiş anlaşılan çünkü kanatları gerdirdiğimde sızlıyor ve işin kötü tarafı göğüs nedeniyle ön omuz sırt nedeniyle arka-yan omuz çok fena acıyor bugün, omuz çalıştığımda bile böyle acı olmuyordu, sırt antrenmanında yan omuz nasıl bu kadar etkilendi acaba, 3/4 rowlarda biraz cheating yaptım ondan etkilenmiş olabilir, yarına kadar geçmezse 1 gün off vericem omuz yapamam böyle.

2-3 saat sonra bacak var, motivasyon üst seviyede, bacak antrenmanında motivasyonun sağlam olması demek dünyadan kopmak demek !

Bana bacak antrenmanlarını sevdiren adam :p

[YOUTUBE]1uMDMAiKtpY[/YOUTUBE]

Greg hayranlığım her geçen gün daha da artıyor, tamamen idolüm olmuş durumda ve videodan da anlaşılacağı üzere yalnız değilim aynı durumda birçok sporcu var.
Üyelerin before-afterları gerçekten muhteşem ve hepsinin yorumu aynı, "you changed my life". Ayrıca spor hakkında seminerleri de varmış yeni öğrendim, böyle muhteşem biri daha gelmez sanırım bu sektöre , cemaat kur müridin olalım Greg :D

[YOUTUBE]Rgn7hFnQvII[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Bacak çalışmayı ben hiç sevmem ama dediğin gibi bir idol belirleyip izleyince daha çekilir hale geliyor.Bu arada üye resmindeki şort güzelmiş!

Bu arada üye resmindeki şort güzelmiş!

Harbi mi :D Onu zorunluluktan almıştım ya iğreniyorum ondan, şortu evde unutmuştum giderken marketten aldıydım 5 liraya :D

Foto çektirecek başka gün yokmuş gibi profil fotoğraflarını da o gün çektim, sansürlesem mi ne yapsam :p

Bacak tamam, pek anlatacak birşey yok her zamanki gibi bir bacak antrenmanıydı tek fark eskisi kadar zorlanmıyor olmam.

5 dk ip atlama, 5 dk bisikletle ısındım.

Merkez bölgeyi hazırlamak için de 1 set windshield wipers 1 set hyperextensions yaptım, windshield wipersde artık ustası oldum diyebilirim 20+ tekrar çıkıyor ve eskisi gibi yarım yarım değil tam yapıyorum 180 derece dönüyor bacaklar.

Yanyana olanlar süperset.

Bölüm 1 (3 set + Drop )
- Fullsquat

Bölüm 2 (3 set )
- Sprint Lunge & Dumbbell Lunge

Bölüm 3 (3 set )
- Single Leg Raise & Leg Raise

Bölüm 4 (3 set )
- Stiff Legged Deadlift & Leg Curl

Bölüm 5 (3 set )
- Hip Abduction & Hip Adduction

Bölüm 6 (3 set )
- Seated Calf Raise & Bodyweight Single Calf Raise & Bodyweight Calf Raise

Set araları 45-90 saniye dinlenme, kaç dk sürdü bakamadım tahmini 40-50 dk olmuştur.

Bacak nedeniyle 2 gün kardio yok ve omuzda durum fena, yarına kadar geçmez bu acı yani büyük ihtimal yarın off vericem, sonraki gün omuz+biceps+triceps yaparım, sırt antrenmanından sonra yan omuzlarımın bu kadar acıması hiç hoşuma gitmedi çok cheating yaptım galiba dün, çünkü kolay kolay omuz başlarına vurmaması gerekir sırt hareketlerinin.

Antrenman bu kadar, detaylara geçeyim.

DETAYLAR

-Fullsquat (Set arası 90 saniye)
Set1 : 80 kg 10 tekrar
Set2 : Aynı
Set3 : 80 kg 10 tekrar
Drop1 : 50 kg 15 tekrar
Drop2 : 30 kg 20 tekrar

-Sprint Lunge & Dumbbell Lunge ( Set arası 1 dk )
Set1 : 40 kg 20 tekrar & 30 kg 20 tekrar
Set2 : Aynı
Set3 : 40 kg 14 tekrar & 30 kg 14 tekrar

-Single Leg Raise & Leg Raise (Set arası 1 dk )
Set1 : 60 kg 10'ar Tekrar & 60 kg 12 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

-Stiff Legged Deadlift & Leg Curl (Set arası 1 dk)
Set1 : 90 kg 8 tekrar & 50 kg 12 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

-Hip Abduction & Hip Adduction (Set arası dinlenme yok)
Set1 : 70 kg 15 tekrar & 70 kg 15 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

-Seated Calf Raise & Single Calf Raise & Calf Raise (Set arası 45 saniye)
Set1: 50 kg 12 tekrar & 10'ar tekrar & 20 tekrar
Set2 ve Set3 Aynı

Bu kadar.

bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Back
Yukarı