Rinkushichi
Üye
Karın çalışmanızda yer alan Bölüm 1 ve Bölüm 7'daki hareketleri açıklamanız mümkün mü?
Tabiki

Windshield Wipers
[YOUTUBE]mypv_nTRP_A[/YOUTUBE]
Flat Reverse Crunch
[YOUTUBE]6sDst0UB_ig[/YOUTUBE]
Flutter Kicks
[YOUTUBE]RcXBNRua2eo[/YOUTUBE]
Air Sprint, 1.41 deki hareket, ,(Ayrıca videoda birşey dikkatımı çekti, Gold's Gym'in duvarında vücut geliştirmenin Mekkesi yazıyor

[YOUTUBE]XJebewdbw-0[/YOUTUBE]
Air Flutter Kicksde yukaridaki gibi dips barında dururken yerde yaptığımız flutter kicksi havada yapıyoruz.Videosunu bulamadım onun.
Decline Twist
Eline 5-10 kg bir ağırlık alıp öyle yapmak daha verimli oluyor, bir de eller karnın üzerinde yapılırsa daha iyi olur, bu adam abartmış.
[YOUTUBE]Q11Uj_MpgP0[/YOUTUBE]
Tamam biliyorum da, deadlift yaparken mesela bacaklar titriyor sırt yoruluyor ama ellerim gripe devam ediyor yine. Benim ellerimin en tükendiği çalışma reverse curl sanırım. Setin sonlarında baş parmakta kalıyor bar artık, tam kavrayamıyorum acıdan![]()
O kadar ihtiyaç duyulacak gibi oluyor mu yani? Meraktan soruyorum yanlış anlamayın.
Bir de salonda 15kg curl'ü straplerle, 20kg squat'ı kemerlerle bağıra bağıra yapan bir genç var. Büyüycem diye 3 ayda 25kg almış. Fena triplerde. Ağzına havlu çorap sokasım geliyor...
Rin kusura bakma, başlığını dertleşme amaçlı kullanıyorum![]()
O tiplerden heryerde var,bench pressde,lat pullarda bile kemer kullanan var bizim salonda

Strap olayına da şöyle örnek vereyim, benim yazın sol elim sakatlandı parmaklar tutmuyodu, barfiks falan yapmayı bırak 15kg luk dumbbelli kavrayamıyordum, çantanın kayışını elime sarıp öyle yaptım antremanları birnevi strap sayılır 15 kg tutamayan parmaklarla kayış sayesınde 90-100kg trapez bile yaptım, bu dandirik kayış bile böyle iş görüyorsa hakiki strapların faydası büyük olur önkolları güçsüz olan birisinde, benim sırtta genelde önkol pert oluyor öyle bırakıyorum ağırlığı,süpersetli biceps çalışırken de önkol pert oluyor, almayı düşünüyorum o yüzden.
Strap alırsam eğer önkolların iyice güçsüzleşmesini önlemek için de ciddi anlamda haftada 3-4 gün ağır önkol yaparım, strapı da deadlift,ağır rowlar, süpersetli sırt-biceps antremanlarında kullanacam, deadliftte 100-110 kg yapıyorum ben maks, trapezde öyle ama bilekler açılıyor öyle bırakıyorum yoksa çok hafif geliyor kilo, bileklere abanmaya başladım ben ama 1 yılda anca yetişir diğer bölgelere, strap alacam o sebeple bayramdan sonrasına, ne kadar fark olduğunu da yazarım.
Son düzenleme: