Rinkushichi Antreman Günlüğü

Rinkushichi belli ki göğüs senin yavaş gelişen bölgen, neden mesela bunun yerine teşvik etmesi açısından deadlift'teki ilerlemenden bahsetmiyorsun.

Herkesin ilerleme hızı farklı olduğu gibi herkeste güçlü ve zayıf bölgeler de farklıdır, bu yüzden 4-5 ay sıkı çalışmayla olmayacak bir gelişme değil bu. Tabii o arkadaşın da en zayıf bölgesi göğüs deilse. :)

Ama ciddi ciddi senin deadlift kiloların beni gaza getiriyor, sayende bugün ilk defa 100 kilo deneyeceğim. :)

Hocam ben göğüslerime çok güveniyorum çünkü hızlı gelişiyorlar.Ha ama şöyle de bir şey var uçak iste araban olsun diye: ) 100 kg benim hedef ağırlığım ,bunun ne kadarına ulaşabilirim bilmem:) Önümüzdeki hafta protein tozuna başlamayı düşünüyorum bakalım ne kadar sonuç katedicem.Bu arada 60kg bar hariç barla yaklaşık 70kg ediyor.Benim sorunum karın bölgesi ve omuz bölgem .Karın bölgemde hem biraz yağ biraz da sarkık var.Alacağım protein tozunun bcaa oranı yüksek olduğu için kardioya da yüklenicem.Omuzlar içinse yapabileceğim tek şey baya bi zorlamak olucak 113cm omuz mu olur arkadaş ya :)kilo verirken omuzları da eritmişim :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:56 ----------

şuan 60kg basıyorsan yazın 100 basmak gibi bir hayale kapılma :)

Valla zamanında 104 kg iken de zayıflamak gibi bi hayale kapılma dediler hatta sen zayıflarsan herkes zayıflar tarzı saçma sapan geyiklere de maruz kaldım ama iradem ve azmim sayesinde 30kg kaybettim :) Body ye yeni başlayan biri olarak içimde bol miktarda heves var.Ben hedefimi yüksek tutarım ki sınırlarımı görmek içi imkansızı denemek muhabbeti gibi işte :)Yaza kadar olmasa da önemli değil sakatlanmadığım ve bir engel olmadığı sürece uzun süre body yapmayı istiyorum.Alıştıra alıştıra yapmak daha güzel zamanımız bol :)

Son düzenleyen: Moderatör:
70 kg basıyorsan 100 hayal değil, ben de 50 ile başladım 15 ayda 120'ye geldim. Ama göğüs benim güçlü bölgem olduğu için gelişim hızlı. Mesela Z barla 50 kg curl bile nizami yapamam, zar zor 45'e geldim. Artık kısmet meselesi diyelim. :)

Güçlenmeye yatkın bir genetiğin yoksa ve güç idmanları yapmıyorsan zor demiştim zaten, münzevinin dediği gibi benim göğüs güç konusunda berbat durumda triceps için dar tutuş bench pressi bugün 80 kg 7 tekrar yaptım ama normal bench 90 kg 5 tekrar yapabiliyorum yakında triceps geçecek göğüsü :p

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum münzevi, carpenoctum, lethe552 gibi sporcular arada nadir çıkar hepsinin maşallahı var 100+ 120 + kilolarla bench yapıyorlar ben 3 kere salon değiştirdim yüzlerce vücutcu gördüm taş çatlasa 5 kişi denk gelmiştir 100+kilolarla nizami 5-10 tekrar çalışabilen geçen de örnek vermiştim zaten bakabilirsin Rob Riches'in maksimum bench kilosu 120kgx2 yani adamın vücudu gerçekten aşmış çocukluğundan beri vg yapıyor ama göğüste güçlü değil bunun bir sebebi genetik olarak yatkın olmaması diğer sebebi de hacim&şekil üzerine çalıştığı için güç idmanları yapmamış olması aynı şey scott herman için de geçerli adamın yapmadığı idman denemediği şey yok 200-250 kg arası deadlift yapabilmesine rağmen bench rekoru 100kgx8 yani demek istediğim göğüste şanslı değilsen çok uğraşman gerekecek insanın hedefi olması da güzeldir ben günlükte aylardır diyorum 100 kg x5 olacak olacak olacak diye hala olmadı uğraşıyoruz zaten hedefe ulaşana kadar geçirdiğimiz süreç yaptığımız şeyler bu işin zevki ulaştıktan sonra bumuydu ya diyorsun o yüzden tadını çıkara çıkara zevk ala ala yapmak lazım, umarım amacına ulaşırsın :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:24 ----------

Az önce uçuk bir kol idmanı yaptım uzun zamandır kolu bu kadar zorlamamıştım, kolda istikrar devam ediyor gene bazı hareketlerde tekrar arttı geçen haftaya göre ve epeydir barbell curl yapmıyordum bugün denedim 50 kg ile 6 tekrar yaptım 4 nizami 5. biraz hile son tekrar zıplayarak.

Antrenmanda ters piramit bölümü, drop set bölümü, süperset bölümü ve yarım hareket bölümü vardı dün bahsettiğim şekilde son hareketleri floor press pendlay rows tarzında yaptım konstanrasyon curlu yaparken bileğimin üstünü sehpaya dayadım yarıya kadar indirip kaldırdım kolumu, french press yaparken de başımın üzerine indirip kaldırdım harbiden çok farklı etkiliyor haftaya floor press ve box squat yaparken etki nasıl olcak bakalım.

Bugün böyle yarın karın + kardio birlikte yapacam sonra off verecem iyice yoruldum cuma günü hayvan gibi yiyip uyuyacam dinlenmem lazım ağrılara sırt da eklendi sırf bu sırt acısı yüzünden sırt hareketlerini ağır yapmaktan vazgeçecem dik duramıyorum kambur kambur yürüyorum belimi doğrultamıyorum acıdan kifoz olacam bu gidişle.

DETAYLAR

2-3 dk dumbbellarla ısınma.

-Close Grip Bench Press (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 80 kg 7 tekrar
*Set2: 70 kg 9 tekrar
*Set3: 60 kg 11 tekrar

-Skullcrushers Drop Sets (Set arası 3 dk)
*Set1: 42.5 kg 5 tekrar
Drop: 32.5 kg 7 tekrar
Drop: 22.5 kg 9 tekrar
*Set2: Aynı

-Reverse Cable Triceps Extension & Triceps Pushdown & Rope Extensions (Set arası 1-2 dk)
*42 kg / 3 set / 10 tekrar & 42 kg / 3 set / 10 tekrar & 18 kg / 3 set / 10 tekrar

-Yarım French Press (Set arası 30 sn)
*10 kg / 2 set / 10'ar tekrar

-Barbell Curl (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 50 kg 6 tekrar
*Set2: 40 kg 8 tekrar
*Set3: 30 kg 10 tekrar

-Z-Bar Curl Drop Sets (Set arası 3 dk)
*Set1: 47.5 kg 4 tekrar
Drop: 37.5 kg 6 tekrar
Drop: 27.5 kg 8 tekrar

-Cable Curl & Rope Curl & Hammer Curl (Set arası 1-2 dk)
*32 kg / 3 set / 10 tekrar & 18 kg / 3 set / 10 tekrar & 20 kg / 3 set / 10 tekrar

-Yarım Concentration Curl (Set arası 30 sn)
*10 kg / 2 set / 10'ar tekrar

-Wrist Curl & Reverse Wrist Curl (Set arası 1.5 dk)
*20 kg / 3 set / 15 tekrar & 5 kg / 3 set / 15 tekrar

Son düzenleme:
70 kg basıyorsan 100 hayal değil, ben de 50 ile başladım 15 ayda 120'ye geldim. Ama göğüs benim güçlü bölgem olduğu için gelişim hızlı. Mesela Z barla 50 kg curl bile nizami yapamam, zar zor 45'e geldim. Artık kısmet meselesi diyelim. :)

Valla ben de maksimum 37kg ile curl yapabiliyorum o da hiç nizami olmuyor 4ten 5 ten sonra bozuluyor:) Arkakolda da örneğin ağırıkları nizami olarak kaldırabiliyorum ve ağırlık artışlarında zorlanmıyorum.Ama omuzlar beni mahvediyor.Herkesin vücudunda güçlü yanları ve zayıf yanları var bunu anladım.Amaç zaten zayıf yanları güçlendirip güçlü yanların daha fazla üstüne gidip hedefe ulaşmak :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:55 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:47 ----------

Güçlenmeye yatkın bir genetiğin yoksa ve güç idmanları yapmıyorsan zor demiştim zaten, münzevinin dediği gibi benim göğüs güç konusunda berbat durumda triceps için dar tutuş bench pressi bugün 80 kg 7 tekrar yaptım ama normal bench 90 kg 5 tekrar yapabiliyorum yakında triceps geçecek göğüsü :p

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum münzevi, carpenoctum, lethe552 gibi sporcular arada nadir çıkar hepsinin maşallahı var 100+ 120 + kilolarla bench yapıyorlar ben 3 kere salon değiştirdim yüzlerce vücutcu gördüm taş çatlasa 5 kişi denk gelmiştir 100+kilolarla nizami 5-10 tekrar çalışabilen geçen de örnek vermiştim zaten bakabilirsin Rob Riches'in maksimum bench kilosu 120kgx2 yani adamın vücudu gerçekten aşmış çocukluğundan beri vg yapıyor ama göğüste güçlü değil bunun bir sebebi genetik olarak yatkın olmaması diğer sebebi de hacim&şekil üzerine çalıştığı için güç idmanları yapmamış olması aynı şey scott herman için de geçerli adamın yapmadığı idman denemediği şey yok 200-250 kg arası deadlift yapabilmesine rağmen bench rekoru 100kgx8 yani demek istediğim göğüste şanslı değilsen çok uğraşman gerekecek insanın hedefi olması da güzeldir ben günlükte aylardır diyorum 100 kg x5 olacak olacak olacak diye hala olmadı uğraşıyoruz zaten hedefe ulaşana kadar geçirdiğimiz süreç yaptığımız şeyler bu işin zevki ulaştıktan sonra bumuydu ya diyorsun o yüzden tadını çıkara çıkara zevk ala ala yapmak lazım, umarım amacına ulaşırsın :)

Aynen aynen:) Hedef koymadan insan yol alamıyor,belli bir hedefin olucak ki o yolda ilerleme kaydedebilesin.Her kas grubumda belli bir hedef koydum kendime ve bu şekilde kendimi de motive edebiliyorum.İlk başta acayip gelen ,kaldırırken çok zorlandığım ağırlıkları şuan ikinci setlerde üçüncü setlerde yapabiliyorsam ,kaldıramadığım ağırlıkları da bir gün mutlaka kaldırabilirim demektir.Yapacağımız tek şey düzenli yemek ,düzenli uyku,düzenli spor..Gerisi zamana kalmış birşey:) Siz de benim gibi yüksek oranda kilo veren birisiniz ve kilo vermek kadar zor birşeyi başardığımıza göre ben inanıyorum diğer hedeflerimize de ulaşacağız..

Bunu izledim hem bozuldum hem de gaza geldim. :)

https://www.youtube.com/watch?v=2E3fQ0SZKN8

Tombiş mombiş ama 80 kilo ile 6 tekrar temiz çıkarıyor.

Bu böyle olmaz bu hafta göğüste 4. drop set haftam, haftaya da biceps'te 55'ten başlayarak dropset yapacam 4 hafta.

Hedef demişken ben de ilk başlarken bench'te 150, curl'de 60 nizami 6 tekrar hedefi koymuştum kendime. Şimdi ne kadar sağlam hedefler koyduğumu daha iyi anlıyorum, videodaki tombişin dediği gibi tam "lifetime goal" (ömürlük hedef) olmuş cidden de. :)

Yuh ya 100 kg curl yazısını görünce dedim herhalde dans ederek yapıyordur da adam o kiloya göre yapılabilecek en nizami şekilde yapıyor bicepsi bu kadar güçlüyse sırtta row hareketlerini 200 kg ile falan yapıyordur herhalde :D

Son düzenleme:
Çok iyi bir göğüs idmanı oldu, bench press hala aynı ve son seti 105 kg ile yapmadım 100 kg da tam geldi daha fazla zorlamak istemedim yardımsız yapamazdım zaten, hit tarzı incline press 7 tekrar oldu formu tam oturtmamdan kaynaklı da olabilir 1 tekrarlık artış.

Süperset bölümünden çok zevk aldım ve son olarak floor pressi ekledim 60 kg ile 2 set 8 tekrar yaptım diğer kesintili hareketler gibi bu da çok iyi vurdu tüm bölgelerde antrenman sonları 1-2 set yapıcam bu tarz hareketleri kararlıyım verimli olacak gibi.

Göğüste güç artışı gene tıkandı da bu moralimi bozmuyor çünkü üst göğüs çok dolgun görünüyor yani hacimsel gelişme devam ediyor zaten güç konusunun psikolojik olduğunu düşünmeye başladım çünkü bütün vücut patır patır güçlenirken göğüsün aynı kalması mantıksız geliyor koldan bacağa kadar her bölgede bariz güç artışı var ama göğüs tıkanıp kalıyor denemediğim şey kalmadı ve genetik güç sınırım bu kadar az olamaz, büyük ihtimal psikolojik.

Yarın bacak var, bu karışık programı bu hafta da yapıcam supplementler çok az kaldı 2 haftaya kesin biterler gibi supplementler bitene kadar da uzatabilirim eğer olumsuz bir etkisi olmazsa çünkü aşırı zorlama oluyor.

DETAYLAR

1 set plyo push up, 30 40 50 60 kg bench press x5 tekrarla ısınma.

-Bench Press (Set arası 3-5 dk)
*90 kg / 2 set / 5 tekrar
*95 kg / 2 set / 3 tekrar
*100 kg / 1 set / 1 tekrar

-Incline Bench Press (Set arası 1 dk)
*Set1: 30 kg 12 tekrar
*Set2: 40 kg 12 tekrar
*Set3: 70 kg 7 tekrar

-Upward Cable Fly & Butterfly & Cable Crossover (Set arası 1.5 dk)
*30 kg / 3 set / 15 tekrar & 30 kg / 3 set / 15 tekrar & 30 kg / 3 set / 15 tekrar

-Floor Press (Set arası 2 dk)
*60 kg / 2 set / 8 tekrar

@CarpeNoctum diyeceklerim seni de ilgilendiriyor :arrow:

Bugün squat öncesi hafif kilolarla ısınırken birşey farkettim bacaklarım darken de aşağıya inebiliyorum topuklara plaka koymadan çıplak ayakla, mümkün değil bu kadar dar inemezdim aşağıya bildiğin popo yere değene kadar eğilebiliyorum bacaklar omuz genişliğindeyken.

O sebeple dedim beklenen gün geldi maks kiloları 10'ar kg aşağıya çektim çünkü bacaklar darken daha zor oluyor ve biraz daha düşüyor ağırlıklar tam geldi bu şekilde patır patır yaptım tekrarları yardım almadım powerci modundaydım eskisi gibi yavaş da inmedim hızlı hızlı yaptım nasıl mutlu oldum anlatamam hedefime ulaşmak için yaptıklarımın doğru olduğunu görmek müthiş birşey.

Squatta aşağıya eğilme problemi olanlara o yüzden Carpe'ye tavsiye ettiğim şeyi söylüyorum yani topuklara plaka koymayın ya da inemiyorsunuz diye yarım yapmayın hareketi tam aksine kiloları maksimuma dayayın bacakları geniş tutarak yapın geniş tutunca herkes aşağıya inebilir sonra zamanla vücut alışıyor tendonlar kendine geliyor ilerledikçe rahatlayıp orjinal squatı yapmaya yani dar tutmaya başlıyorsunuz örnekde görüldüğü üzere, ben tecrübeli bir kaç kişiye sormuştum aşağıya inemıyorum ne olacak diye tendonlarda sorun varsa öyle kalır en başından itibaren full yapman gerekirdi diye nasihat ettiler gördük şimdi :D

Fullsquat maks kilom şu an 120 hareketi gerçekten hakkıyla ve nizami yaptığım için düşük olmadığını düşünüyorum ama yüksek de değil, 150+kiloları görmedikçe tatmin olmam.

Hit sisteminin etkisinden mi bilmiyorum ama dün incline pressdeki gibi smith machine squatta da tekrar arttı, geçen hafta 6 tekrar kendim yapmıştım 2 tekrar yardımlıydı şimdi 8 kendim yaptım son 2 yardım aldım.

Antrenman sonuna da 1 set box squat ekledim 60 kg ile 15 tekrar.

Bugün böyle yarın omuz var ve ben bomba gibiyim weightlifter

DETAYLAR

1 set sprint lunge, 40 kg 50 kg 60 kg 70 kg x5 fullsquat ile ısınma.

-Fullsquat (Set arası 3-5 dk)
*100 kg / 2 set / 5 tekrar
*110 kg / 2 set / 3 tekrar
*120 kg / 1 set / 1 tekrar

-Smith Machine Close Fullsquat (Set arası 1 dk)
*Set1: 30 kg 12 tekrar
*Set2: 45 kg 10 tekrar
*Set3: 80 kg 10 tekrar

-Leg Extensions & Leg Curl & Walking Lunge (Set arası 1.5 dk)
*100 kg / 3 set / 12 tekrar & 50 kg / 3 set / 12 tekrar & 20 kg / 3 set / 12 tekrar

-Box Squat
*60 kg / 1 set / 15 tekrar

Son düzenleme:
aynen valla bendede baya olumlu gelısmeler var , hatta demin bodyweight denedım eskisine göre iyi durumdayım :)

bu tarz sıkıntı yaşayan biri için ciddi ciddi tek kalıcı çözüm , alışana kadar böyle devam etmek lazım.
Normalde paralelin altına inemıodum şuan çok rahat ınıyorum ,

Ama benım tam olarak full inmem daha zor olacak tabi enteresan bi bacak boyum var :)

Beyler tam anlamıyla ayı gibi olmuşum makina olsa çekecem fotoğraf da yok anasını satım telefonla çekincede bi halt belli olmuyor.

Yağlıyım diye pek incelemiyordum kendimi bu aralar da bugün dar atleti giyip gittim atlet ufacık kaldı göğüsler omuzlar yerinden taşmış sırt zaten iyiydi şimdi iyice hacim almış kol ufak kalmış biraz bunların yanında kolumu da ölçtüm 39 olmuş tartı bozuk kaç kiloyum bilmiyorum ama 85 i geçmiştir 7-8 kilo aldım pantalonlar hala aynı belim de en fazla 2-3 cm artmıştır bunu hiç bozasım yok böyle genişlemeye devam etmek istiyorum ama şu fazla yağı suyu biraz olsun atayım diye 1 aylık definisyona giricem supplementler bitince hem dinlenmiş olurum, sonra plajdır yazdır falan umrumda değil hacim almaya devam edecem asıl definisyonu seneye yaparım herhalde zaten artık öyle görüntüyü bozacak hatları tamamen yok edecek şekilde yağlanamıyorum kalıp olarak kilo alıyorum bu da çok güzel birşey.

Bugün omuz tamam geçen haftaki gibi sayılır, clean&jerki 7 7 5 5 5 tekrar yaptım 65 kg yaptım 5 tekrarları, 60 kg ile 7 tekrar kasmadan çıkınca arttırayım dedim, hit bölümünde partner bulamadığımdan yardımlı tekrarlar yerine yarım tekrarlarla devam ettim diğer değişiklik de antrenman sonunda yarım press ekledim makinada, floor pressin omuz versiyonu diyeyim.

Yarın sırt var akşamına da sınıftakiler çağırdı kıramadım baya bi yüklenecez gibi umarım kendimi kaybetmem ve 1-2 bardakla yetinirim alkolun bünyeye etkilerini adım gibi bildiğimden içerken psikolojim bozuluyor ve çok pişman oluyorum en son 6 ay önce içtim 1 hafta lanet ettim o yüzden kendimi dizginlemeye çalışacam, herşeyi bilmek iyi değil dedikleri gibi cehalet kesinlikle mutluluktur :lol:

DETAYLAR

3-4 dk dumbbellarla, 30 40 50 kg x7 clean&jerk ile ısınma.

-Clean&Jerk (Set arası 3-5 dk)
*60 kg / 2 set / 7 tekrar
*65 kg / 3 set / 5 tekrar

-Cable Upright Row (Set arası 1 dk)
*Set1: 22 kg 12 tekrar
*Set2: 42 kg 12 tekrar
*Set3: 73 kg 12 tekrar + 6 yarım tekrar

-Neck Press & Lateral Raise & Front Raise (Set arası 1.5-2 dk )
*30 kg / 3 set / 12 tekrar & 10'ar kg / 3 set / 12'şer tekrar & 10'ar kg / 3 set / 12'şer tekrar

-Yarım Omuz Press
*30 kg / 1 set / 12 tekrar

Sırt tamam deadlift habire artacak herhalde maks kg artmadı ama ilk 4 seti arttırdım 150kgx5 hedefime ulaştım kendimi tebrik ediyorum darısı göğüsün başına ayrıca antrenmandan sonra arkadaşlara gittim belliydi pişman olacağım da biz kodu bozuk insan soyuyuz o yüzden herşey beklenir bizden antrenman sonrası adam gibi yemek yiyeceğime alkole çereze abandım berbat bir durumdayım detaylari bugün yazmıcam kabaca şöyle

Deadlift 150x5 2 set , 160 kg x3 2 set, 170 kg x1 1 set

Reverse lat pull yerine chin up yaptım hit bölümünü +10 kg ile 7 tekrar

Lat pulldown & Rope Pulls & One Arm Rows süpersetini yaptım her biri 8-12 tekrar arası toplamda 3 set, son olarka pendlays row yaptım 1 set 15 tekrar 60 kg ile öldüm bittim bunda trapez içinde 3x15 70 kg ile dumbbell shrug yaptım yarın kol var umarım performansım dusmez smdı bı ton şey yiyim yatacam

Ensenin de altına kadar indirince 30 bile fazla geliyor bir de süperset bölümünde hareketleri yavaş yaparak iyice yedirmeye çalışıyorum kilolar biraz düşük oluyor o yüzden.

Bu spordaki nadir şeylerden biri benim başıma geldi herhalde dar tutuş bench pressi normal bench pressden daha iyi basıyorum, 85 kg ile 6 tekrar yaptım ve çok rahat oldu normal bench ise 90 kg x5 aklım almıyor bu durumu normal benchin az olmasının sebebi psikolojik diye düşünüyordum artık eminim kesinlikle psikolojik kafa_

Garibime giden diğer şey ise normal ters piramitte aralarda 1-2 dk dinleniyorum ve 5-10 kg arası düşürerek 2'şer tekrar arttırarak gidiyorum drop setlerde ise aynen 5-10 kg arası düşünüyorum ama aralarda dinlenmeden 2-3 tekrar arttırıyorum bu nasıl oluyor nasıl mümkün olabilir 2 dk dinlenmekle 10 saniye dinlenmek arasında neredeyse fark olmayacak sarfedilen efor ve setin zorluğu dışında :D

Kolda istikrarlı devam eden artış bugün de oldu bazı hareketlerde kg veya tekrar arttı antrenmandan sonra halı saha maçına gittim çok yorgunum yarın karın yapmıyorum kardio da yapmıcam 2 gün yatacam.

DETAYLAR

3-5 dk dumbbellarla ısınma.

-Close Grip Bench Press (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 85 kg 6 tekrar
*Set2: 75 kg 8 tekrar
*Set3: 65 kg 10 tekrar

-Skullcrushers Drop Sets (Set arası 3 dk)
*Set1: 37.5 kg 6 tekrar
Drop: 17.5 kg 10

-Cable Reverse Triceps Extension & Triceps Pushdown & Rope Extensions (Set arası 1-2 dk)
*41 kg / 3 set / 10 tekrar & 41 kg / 3 set / 10 tekrar & 18 kg / 3 set / 10 tekrar

-Yarım French Press
*10 kg / 1'er set / 10'ar tekrar

-Barbell Curl (Set arası 1-2 dk)
*Set1: 50 kg 6 tekrar
*Set2: 40 kg 8 tekrar
*Set3: 30 kg 10 tekrar

-Z-Bar Curl Drop Sets (Set arası 3 dk)
*Set1: 47.5 kg 4 tekrar
Drop: 37.5 kg 6 tekrar

-Cable Reverse Curl & Cable Curl & Rope Curl (Set arası 1-2 dk)
*22 kg / 3 set / 10 tekrar & 22 kg / 3 set / 10 tekrar & 13 kg / 3 set / 10 tekrar

-Yarım Concentration Curl
*12.5 kg / 1' er set / 10'ar tekrar

-Wrist Curl & Reverse Wrist Curl (Set arası 1 dk)
*20 kg / 3 set / 15 tekrar & 5 kg / 3 set / 15 tekrar

Son düzenleme:
Ensenin de altına kadar indirince 30 bile fazla geliyor bir de süperset bölümünde hareketleri yavaş yaparak iyice yedirmeye çalışıyorum kilolar biraz düşük oluyor o yüzden.

Ben tam enseme indiremiyorum henüz,ancak son sette 5-6 kez basabiliyorum.Zamanla hareketleri daha doğru yapmayı öğrenicem inşallah:)Bench press i de ben en geniş yerinden yapıyorum.Sizce bu doğru mu?Yazılarınızı hevesle takip ediyorum bu aralar çünkü güçten düştüm biraz.Siz deyin bahar yorgunluğu ben diyeyim beslenme eksikliği bi türlü anlamadım bu aralar biraz performansım düştü,bunun için önerebileceğiniz birşey var mı?

Ben tam enseme indiremiyorum henüz,ancak son sette 5-6 kez basabiliyorum.Zamanla hareketleri daha doğru yapmayı öğrenicem inşallah:)Bench press i de ben en geniş yerinden yapıyorum.Sizce bu doğru mu?Yazılarınızı hevesle takip ediyorum bu aralar çünkü güçten düştüm biraz.Siz deyin bahar yorgunluğu ben diyeyim beslenme eksikliği bi türlü anlamadım bu aralar biraz performansım düştü,bunun için önerebileceğiniz birşey var mı?

Performans düşüklüğü 2 şeyden ötürü olur biri motivasyon eksikliği diğeri de yetersiz beslenme. Bunlar da birbiriyle bağlantılı yani motivasyonun çok iyiyse sağlam beslenmeye çalışırsın en iyisini yapabilmek için aynı şekilde sağlam beslenirsen de motivasyonun yüksek olur.

Bench pressi çok geniş tutma salonlarda genelde bardaki çizgilerden tutun deniyor da ben ordan tutmuyorum çok geniş oluyor ve etki göğüsün dışına doğru kayıyor göğüsün geneli etkilenmiyor en iyisi orta tutuş, serçe parmağın çizginin biraz daha içerisinde olsun.

Neck pressde de sakatlık vs çıkmasın diye enseye indirmemek tavsiye edilir ama bence bu da yanlış ben enseye indirmeyi bırak trapezlerin alt kısmına kadar indiriyorum kimse squatı full yapmayın demiyor tam aksi dibe kadar inin diyor ama neck pressde tam tersi tavsiye veriliyor sakatlık çıkacağı için, kapasitenin dışında ağırlıklara girilmediği sürece, antrenman öncesi ısınıldığı ve hareket doğru yapıldığı takdirde sakatlanmak pek mümkün değil hafif kiloyla dene 1 set trapezlerin altına indir diğerinde normal yap arada çok fark oluyor hareketi full yapınca omuzun 3 başı da çalışıyor neck pressde.

Az önce belimi ölçtüm 90 cm olmuş, senenin başında 86-87ydi bir de 1 saat önce tulumba baklava falan yedim ondan işkembe çıktı sabah bir daha ölçecem tartı yok kilomu ölçemedim ama en az 85 kiloyum supplementler bu hafta biter haftaya perşembeden sonra diyete giriyorum kaloriyi 2500 e çekicem haftada 2-3 gün salona gidip 3-4 hareket seçecem ve full vücut çalışacam dinlenmek için, 2 hafta civarı böyle yaptıktan sonra kaloriyi 2000 e çekicem ve 2 hafta kadar da orta zorlukta çalışacam, sonrasında belim 85 olursa, bu gereksiz su ve yanlarda hafif meydana gelen simitlerden kurtulursam yavaş yavaş kg almaya devam edicem.

Bu son program ters tepki verir diye korktum ama gayet formdayım yapabileceğim en uçuk programlardan biriydi overtraining, performans düşüklüğü vs gibi sorunlar yapmaması çok iyi 1 hafta daha yapıcam.

Performans düşüklüğü 2 şeyden ötürü olur biri motivasyon eksikliği diğeri de yetersiz beslenme. Bunlar da birbiriyle bağlantılı yani motivasyonun çok iyiyse sağlam beslenmeye çalışırsın en iyisini yapabilmek için aynı şekilde sağlam beslenirsen de motivasyonun yüksek olur.

Bench pressi çok geniş tutma salonlarda genelde bardaki çizgilerden tutun deniyor da ben ordan tutmuyorum çok geniş oluyor ve etki göğüsün dışına doğru kayıyor göğüsün geneli etkilenmiyor en iyisi orta tutuş, serçe parmağın çizginin biraz daha içerisinde olsun.

Neck pressde de sakatlık vs çıkmasın diye enseye indirmemek tavsiye edilir ama bence bu da yanlış ben enseye indirmeyi bırak trapezlerin alt kısmına kadar indiriyorum kimse squatı full yapmayın demiyor tam aksi dibe kadar inin diyor ama neck pressde tam tersi tavsiye veriliyor sakatlık çıkacağı için, kapasitenin dışında ağırlıklara girilmediği sürece, antrenman öncesi ısınıldığı ve hareket doğru yapıldığı takdirde sakatlanmak pek mümkün değil hafif kiloyla dene 1 set trapezlerin altına indir diğerinde normal yap arada çok fark oluyor hareketi full yapınca omuzun 3 başı da çalışıyor neck pressde.

Az önce belimi ölçtüm 90 cm olmuş, senenin başında 86-87ydi bir de 1 saat önce tulumba baklava falan yedim ondan işkembe çıktı sabah bir daha ölçecem tartı yok kilomu ölçemedim ama en az 85 kiloyum supplementler bu hafta biter haftaya perşembeden sonra diyete giriyorum kaloriyi 2500 e çekicem haftada 2-3 gün salona gidip 3-4 hareket seçecem ve full vücut çalışacam dinlenmek için, 2 hafta civarı böyle yaptıktan sonra kaloriyi 2000 e çekicem ve 2 hafta kadar da orta zorlukta çalışacam, sonrasında belim 85 olursa, bu gereksiz su ve yanlarda hafif meydana gelen simitlerden kurtulursam yavaş yavaş kg almaya devam edicem.

Bu son program ters tepki verir diye korktum ama gayet formdayım yapabileceğim en uçuk programlardan biriydi overtraining, performans düşüklüğü vs gibi sorunlar yapmaması çok iyi 1 hafta daha yapıcam.

Bench Press i biraz daha dar tutsam daha iyi olucak gibi geniş tutunca çok hissetmiyorum göğüslerimi.Dün omuz günümdü ve dediğiniz gibi enseme değinceye kadar indirdim değmeden kaldırdım.Son seti 37kg ile çalıştım fakat ben ön omuz dumbell press i bi türlü yapamıyorum.Sandalyeye dayanmış bir vaziyette ağır basabiliyorum fakat omuzlarımı hissetmiyorum.Eğer sandalyeye dayanmazsam ise çok düşük bir ağırlıkta çalışıyorum ve omuzlarımı daha çok hissediyorum sanki.Bütün arkadaşlarım bu aralar hasta ve bende de kırgınlık var.Her nekadar düzgün beslensem de o kırgınlık beni kötü etkiliyor.Havalar da kapalı olunca motivasyonum biraz düştü ama yılmak yok çalışmaya devam :) Artık spordan 1.5-2 saat önce bir öğün koyucam,sporun hemen sonunda da protein tozu alıcam biraz daha farkeder heralde.

Spordan 1.5-2 saat önce yemek yemen ve sonrasında protein tozu kullanman kesinlikle farkeder.

Bugün son göğüs idmanını yaptım bench press hariç her bölümde her harekette tekrar arttı benchin artmasını geçtim daha da zorlandım 100 kg x1 de bile yardım aldım bunun olacağını zaten sezmiştim çünkü psikolojik olarak nasıl şartlandırdıysam kendimi daha sete başlamadan yapamayacağımı hissediyorum.

Dorian'ın hitini bir kenara yazdım 2 haftadır 1 hareket olarak yapıyorum ve her hafta tekrar arttı, ilk başladığımda inc bench 70 kg 4 tekrar bende son 2 yardımlıydı geçen hafta 5 tekrar bende son 2 yardımlı oldu bu hafta 6 tekrar bende son 2 yardımlı oldu aynı şekilde bacakta sırtta da arttı hit bölümünde bu haftada artar zaten diğer bölgelerde, hit programı aklımda perşembeden itibaren yapacağım 1 aylık dinlenme programından sonra kesinlikle yapıcam hit sistemini.

Artan tekrarlar dışında antrenman geçen haftakiyle aynı bu hafta detay girmeyecem artık son günlerim gerçekten yoruldum sadece spor olarak değil maddi sıkıntı hala devam ediyor hemde artarak devam ediyor ayrıca ev sahibi zam yaptığından dolayı 10 gün sonra evden çıkacaz yeni ev bakıyoruz bunun yanında vizeler başladı vs yani çok stresliyim vücudumda yorgun düştü beslenmede aksıyor sürekli 1 aydır protein ihtiyacını mercimekle fasulyeyle falan karşılamaya çalışıyorum 100 gr hayvansal protein almışımdır en fazla günde, bu hafta antrenmanları tamamlayacam perşembeden sonra dinlenmeye geçecem nasıl bir program yapacağım yakında netleşir.

Ha bugün salona besyodan biri geldi tez ödevi varmış bench & squat maksimallerini ölçüyor salonda zaten sağlam pek kişi yok 4-5 kişi vardı bugün bana da sordu dedim deadlift varmı adam o hangi hareketti diyor yani nasıl bir powerlifting teziyse deadlift yok, saçma sapan birşey olacağını anladığımdan girmeyecem dedim salondan 4 kişi seçtiler maks kilolarını almak için araya girmemek için zor tuttum kendimi adama soruyolar maks kg kaç diye sonra hemen maks kilosunu takıp başlatıyolar sete ulan insan bir ısınır hafiften başlayarak gider en son maks kiloları girer 1. olan 120 kg x1 bench yaptı en az 15 saniye sürdü tekrarı yapması yani adam tükendi buna rağmen 3 dk dinlendirip 125 kg denediler o da üzerine düştü yapamadı, sonraa aynı kişi squatta da 1. oldu gerçi squat denemez yarım bile inmiyor onda da 110 kg x1 i zar zor yaptı ardından 120 taktılar adam tekrarın yarısında yapıştı yere bi de tebrik ediyolar, gerçekten bu sporu yapanların büyük çoğunluğu cahil besyo son sınıfta olan birinin hazırladığı powerlifting tezine bak kimse de itiraz etmiyor aga bu nedir demiyor.

Neyse bugün böyle yarın bacak var, bu tezci vatandaş yarın da gelecek antrenmanıma karışmazsa fullsquat maks kilomu gösteririm, bu adamlara yaptığı gibi saçma sapan maks kg alacaksa direk yollayacam yanımdan sakatlanmaya niyetim yok.

Son düzenleme:
Back
Yukarı