Bahsettiğin şekilde bir takıntıya ben de sahip değilim ki uzun zamandir da tavuk tüketmemekteyim.Değinmeye çalıştığım şey tavukların hormonlu olup olmaması vs. değil. Biz burada düşmanlık yapmıyoruz ama gerekirse onu da yapabilirim , yeter ki insanlar boş beleş şeylere umut bağlamasınlar .Biz burada salona yeni başlayan, bench press nedir , karbonhidrat nedir ne kadar alınmalıdır , ne yemeliyim,ne yememeliyim vs. gibi en temel ve en basit soruları dahi sormadan '' Protein tozu kullanmalı mıyım , kullanacaksam hangi markaları kullanmalıyım ? '' gibi sorular soran kişileri uyarmaya çalışıyoruz. Bu insanlar egzersiz yaparken daha hangi kasını çalıştırması gerektiğini bile bilmiyorken gidip supplementlere her ay en azından 150 160 lira para yatırıyorlar. Şimdi biz bu bahsetmiş olduğum kişileri uyarmayalım da ne yapalım , gidin şunları şunları alın diye en iyi markaların en pahalı ürünlerini mi listeleyelim ? Bunu yapması çok basit zaten . Açılan bir konuya Optimum Gold yazarım , bir diğerine Syntha -6 yazarım bunda ne var ? Ama ben bu sporda yeni değilim , belli bir geçişim ve iyi kötü bir bilgi birikimim var diyorsan zaten kimse sana karışmaz ki ben kullanma desem de asla ikna edemem çünkü Supplement Endüstrisinin o müthiş reklamları işini çok çok iyi yapıyor .
Doğrusunu söylemek gerekirse supplementlere çok para yatırmadan neyin ne olduğunu anladım. Özellikle BSN ve Dymatize firmalarına ürünlerinde kullanmış oldukları binbir çeşit kimyasal için teşekkür ediyorum. Eğer bu iki markanın ürünlerini almamış , içeriklerini incelememiş olsaydım belki de hala protein tozu kullanıyor olacaktım. Tabiki toz kullanmamamın sebebi sadece bu kimyasallar değil, asıl etken bu ürünleri kullandığım dönem ile kullanmadığım dönem arasında performans , kütle - hacim vs. olarak hiçbir fark görmemiş olmam.Kreatin - bcaa - glutamin vs. zaten hiç kullanmadım.Kullandığım ürünlerden de birazcık kütle haricinde hiçbir şey beklemiyordum. Kısacası bahsettiğin kişiler belki de Supplement Endüstrisi'nin ne ... olduğunu anladıkları için düşmanlık beslemeye başlamışlardır