bugün dinlenme sonrası yeni programımla başladım.

yine lineer sistemle çalışacağım. bu sefer ki antrenman döngümde bazı farklılıklar olacak ;
- geçen günkü max squat faciasından sonra yaptıklarımı sorguladım ve karar olarak birkaç aylığına olimpik squat'a geçiş yapmaya karar verdim. powerlifter squat'ını bir süreliğine bırakıyorum. her zaman gerçek squat'ın olimpik squat olduğunu düşünmüşümdür , powerlifter squat'ı ile şu an 20 kg daha fazla kaldırsam da uzun vadedeki gelişimimi olumsuz yönde etkiliyor zaten çoğu sakatlığımı da bu lanet squat yüzünden yaşadım , bu yüzden halter squat'ına geçiş yapacağım.
- halter squat'ına geçiş yapmanın birkaç avantajı olacak , o da daha yüksek hassasiyet ile çalışabilme şansı.

halterciler 7 gün çift antrenman ile sürekli ağır girerek squat yaparlar , high bar olimpik squat buna izin veriyor. powerlifterlar'ın sisteminde ise korkaklık hakim , powerlifter tayfası normalde yapamayacakları ağırlıklarla çalıştıklarından overload ( aşırı yüklenme ) dediğimiz olay vardır ( mesela ben normalden 20 kg fazla yapıyorum , çoğunlukla 30-40 kg ekliyor bu powerlifting stili squat ) ve bu da hassasiyetin düşük olmasına neden olur ( örneğin 8-9 tekrar yapabilecekleri ağırlıkla sadece 5 tekrar yaparlar.) daha yüksek hassasiyet antrenmanın eğlenceli ve zor olmasını sağlayacak.

buna ek olarak olimpik squat inanılmaz rahat bir hareket , gövdeyi dimdik tutacağımdan dolayı belim hiç yorulmayacak , bu da deadlift'te daha ağır girebilme şansı demek.
- bu ay bench'i haftada 3 kez yapmayacağım , sağ dirseğimin pert olduğunu bir süredir yazıyorum. bu ay maksimalim 5 kg artıp 140'a çıktı ama sonuç olarak da sağ dirseğime epey zarar verdim . bu ay dirseğime dinlenme fırsatı vermek için bench'in hassasiyetini azaltacağım ve volume'ü de yüksek tutacağım. haftada 3 yerine de 2 güne düşüreceğim. zaten low bar yani powerlifter squat'ı da dirseği zorlayan bir şey ve bu ay olmayacağından her şekilde dirseğime iyi gelecek. aşağıda full program skalamı görebilirsiniz .
- deadlift'te yaptığım yüksek hassasiyet - düşük volume çok iyi geldi. deficit deadlift'i de geçen ay ilk kez programıma katmıştım ve inanılmaz faydalı olduğunu keşfettim. hiç bozmadan devam edeceğim , hedef bu ayın sonunda 243'e çıkarmak. 3 kiloluk bir artış bekliyorum yani.
bu ayın lineer bench programı şöyle :
bu ayın squat ve deadlift programını da yarınki günlükte yazarım.
bugünkü antrenmana gelirsek , pause ile 110 kg 5 set 2 tekrarlık kolay bir bench vardı ve ek olarak 100 kg ile 1 set 11 tekrar sonraki 2 sette de 10 tekrar yaptım.
paused bench'im standart bench'ten 5 kg daha düşük o yüzden bu ağırlık 2 tekrar için çok kolay geliyor , ilk hafta olduğu için böyle tabi sonraki haftalarda giderek ağırlaşacak lineer sistem olduğundan.
bu da son sete ait , 6. setimde 11 tekrar yapmıştım keşke videoya alsaydım.
bu da motivasyon videosu , youtube linki bulamadım malesef. türk haltercimiz daniyar ismayilov'a ait , dün 69 kg kategorisinde gümüş madalya aldı ve bu 163 kiloluk snatch ( koparma ) ile inanılmaz bir kurtarış yaptı. böyle bir kurtarışı daha önce görmemiştim inanılması güç gerçekten.