Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

valla o plaka olayının eksikliğini çekiyorum doğru diyorsun , halter salonunda yarım kiloluk plakalar bile var :D bench için de almak lazım birer tane.
Plaka yerine bilek ağırlığı kullanıyorum (bara sararak) ben 1kg luk. Hem diğer hareketlere de rahatlıkla ekleyebiliyorum. (bariks, curl vb...) Fiyatı da 15tl gibi birşeydi.

. Kisaca toparlarsam , belin yorgun degilse romanian daha iyi olur bence. glute aktivasyonu da daha fazla oluyor cunku.

Katiliyorum rdl daha iyi olur. Deadlidtle cakismayacak sekilde ekleyebilirim. Grip strength de calismis olurum.

Leg curl sonucta izole.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam bulk döneminde karb açığım olduğu zaman karb ihtiyacımi karşılayacak yemegim olmadığı zaman şekerli şeylerle karbimi kalorimi doldurayimmi ?yoksa aç mi yatayim ?hangisi daha iyi olur?

Hocam bulk döneminde karb açığım olduğu zaman karb ihtiyacımi karşılayacak yemegim olmadığı zaman şekerli şeylerle karbimi kalorimi doldurayimmi ?yoksa aç mi yatayim ?hangisi daha iyi olur?
sen çok zayıfsın , aç kalma boş yere. eksik kalıyorsa kalori doldur gitsin. fıstık ezmesi falan iyidir mesela , hem proteini fazla hem kalorisi yüksek , hem de yemesi kolay. tam senlik.

Saol
sen çok zayıfsın , aç kalma boş yere. eksik kalıyorsa kalori doldur gitsin. fıstık ezmesi falan iyidir mesela , hem proteini fazla hem kalorisi yüksek , hem de yemesi kolay. tam senlik.
abi çık saol ya.çok samimi bir insansın. Fıstık ezmesı olarak mesela kaloro açığım var.ams günlük yağını yedik.genede kalori kapamsk için yenir mi? Yağım tam 70 gr diyelim 70 gr yedim.300 kal açık var.yersem kapancak ama günlük yağı aşmış olucam

Abi bu güne bu gün hiç beslenmesine dikkat etmeyip yağsız bir şekilde kütle inşa eden insanlar var, zaten kilo almakta zorlanan birinin titiz beslenmesi çok gereksiz bir şey.

Eksik kalori kalıyorsa eğer meyvelerle fıstık ezmesi ile falan tamamla, ne olacak ki sanki.

Ayrıca yağı aşmak falan çok kafaya takılması gereken bir şey değil, önemli olan kaloridir, sen kalorilerini yeterince almadığı sürece hep zayıf olarak kalacaksın, yerinde sayacaksın.

Günlük başlıklarında şahsi sorularınızı sormayınız lütfen.Forumda arama yapın ve en ilgili yerde sorun.
Bunu bir çok günlük başlığında yapmışsınız.
kuralları okuyunuz..

bugün bench günüydü. bir iyi , bir de kötü olay oldu. iyi haber yine pr ( kişisel rekor ) yaptım :D , kötü haber ise kalfimi sakatladım :( ( ne olduğunu bilmiyorum , yarın ciddi mi değil mi anlaşılacak )

- programın bu gününde 100 kg ile 9 set bench vardı , 1 set amrap ( çıktığı kadar ) yapmam gerekiyordu. 8 set de paused şekilde dar tutuşla 7 tekrar yapmam lazımdı.

- arkadaşıma ev taşıma işlerinde yardım ettiğimden belim yorgundu ve yarınki squat'ları etkilememesi için bench'te yeterince arch yapmadım. omuzlarımı yine geri çektim ama belimle köprüyü kurmadım. buna rağmen 100 kg ile 13 tekrar çıktı , 14. tekrarın sonuna doğru da gücüm tükendi ve altında kaldım. arch'sız olduğunu hesaba katarsak 13.5 tekrar çok iyi. max gireceğim gün 145 denemeye karar verdim , çünkü çıkacak gibi görünüyor. :D 1 rep max'in psikolojisi çok farklı , neyiniz varsa ortaya döküyorsunuz ve o mental kararlılıkla potansiyelinizi limitine kadar zorlayabiliyorsunuz. zaten lineer powerlifting programlarında haftalar ilerledikçe daha yüksek ağırlıklarla çalıştığınızdan recovery faktöründen ötürü giderek güçsüzleşirsiniz. max gireceğiniz büyük günden 4-5 gün öncesinde antrenmanı bırakıp dinlenmeye çekilirsiniz ve max günü toparlanmış ve daha güçlü bir şekilde dönmüş olursunuz. buna ek olarak amonyak + spotter faktörünü de hesaba katarsak 145 yapamamam için hiçbir sebep yok. :)

sağ bileğim bükülmüş , barı yanlış yerleştirmiş olmalıyım. böyle form problemlerini minimum hale getirmem lazım gelişmek istiyorsam.

- amrap sonrasındaki 8 set 7 tekrarlık paused bench'leri çıkaramadım. geçen hafta da yanlış hatırlamıyorsam son sette ya da son 2 sette 1 tekrar eksik çıkarabilmiştim. bugün ise daha beterdi , son 3 set iptal oldu çünkü 5 dakika dinlenmeme rağmen 6. tekrarda altında kaldım ve gücüm tamamen tükendi. hata yapıp paused bench'te iddialı ağırlıklar yazmışım , yüksek volume'e alışkınım ama nedense 2 haftadır yapamıyorum. :(

- sakatlık mevzusuna gelirsek , bench'lerden sonra sırt , bicep ve kavrama ( önkol ) çalışacaktım. 50 kiloyla çok düzgün formla lat pulldown yaparken sağ kalfime bir şeyler oldu , kasın geriye çekildiğini gördüm. sonrasında 5-6 dakika epey ağrı oldu ve şu an yürümekte zorlanıyorum. kasa dokunduğum zaman hoş olmayan bir şeyler hissediyorum. sakatlık deneyimim az olduğundan ne olduğunu bilemiyorum , umarım tear yani yırtık değildir. yarın sabah ne olduğu anlaşılacak eğer ciddi bir şeyse planlarım suya düşmüş olabilir. :( ağır kilolarla squat , deadlift ve bench yapmama rağmen 50 kilo lat pulldown ile sakatlanmak şaka gibi bir durum.

bu da motivasyon videosu. bayadır beklediğim boss of bosses 3 powerlifting yarışması sona erdi. dan green , kevin oak , pete rubish gibi dünya çapında elit isimler yarıştı. müthiş bir çekişme vardı. yury belkin adından daha fazla söz ettirecek gibi , 4-5 ay öncesine kadar bilmediğim birisiydi. kimsenin haberi yokken felaket geliştirmiş kendisini ve bir anda ortaya çıkıp terör estirdi 100 kg klasmanında :) tom martin , tee cummins gibi gelecek vaadeden bir sürü 100 kg var şu anda ve ilerde çok sağlam rekabet dönecek.

bugün 3. haftanın yüksek volume squat günüydü. dün bahsettiğim kalf sakatlığından dolayı yürürken ağrı yaşıyorum, kickboks'cudan tekme yemiş gibiyim. :D antrenmana gidip gitmeme konusunda kararsızdım ama evde ağırlıksız squat yaparken sorun yaşamadığımı farkettim bu yüzden gitmeye karar verdim. şaşırtıcı şekilde programda istenenen çalışma çok zorlamadı ve hatta zorlaştırmak için ekstra volume ekledim. :D bu aralar ne oluyor bilmiyorum ama müthiş bir hızla gelişiyorum.

- normalde yapmam gereken 150 kg ile 6 set 5 tekrardı. bugün ise 5 set 5 tekrar bittikten sonra yeterince zorlanmadığımı farkettiğimden toplam setleri 6 yerine 7'ye çıkardım ve son 2 sette 5 yerine 6 tekrar yaptım. :D programın dışına çıkmak kötü bir şey değil , isteneni yapamıyorsanız o zaman sıkıntı ama daha iyiyseniz ekstra volume eklemekte hiçbir sakınca yok bence. bu size moral kazandıracak ve bir sonraki hafta da yine planlanandan daha iyi durumda olacaksınız. :)

- kalf sıkıntısından ağırlığı çıkarırken ve yerine koyarken çok zorlandım , bir sette nerdeyse snap city'e gidiyordum. ( powerlifterların tahtalı köyü :D ) onun dışında korktuğum bir diğer şey de dengemi kaybedip topuğum yerine başparmak hizamla ittirmekti , böyle bir şey olsaydı sağ kalfime elveda diyebilirdim. :D neyse ki sorunsuz atlattım , bench'te bu kalf mevzusu problem yaratacak gibi görünüyor malesef leg drive olayından dolayı.

son sette halterci arkadaşım olmasa 6. tekrar çıkmayacaktı. çok sağlam gaza getiriyor sağolsun. :D hafıza sıkıntısından dolayı 7 seti çekemedim. 3. ve 6. set yok.

bu da @mali67 için gelsin :p son sette yine atmayı unutmuşum senin için videoya çekip attım. :D

- bu ayın sonunda olympic squat maksimumum artacak gibi görünüyor , hiç form bozmadan ilerliyorum. max günü de amonyaktan bir fırt çekip biraz da öne eğilirsem tamamdır. :D bench ve squat süper gelişirken deadlift'i dışlamak üzücü malesef , zaten deadlift'te diğer hareketlere kıyasla bi 10 kg fazla kaldırdığımdan dert etmiyorum. :)

- squat'tan sonra sadece barfiks yaptım. ana hareketi çalışıp gitme olayından hoşlanmıyorum ama mecburum. halter salonunda bench yapılmıyor ekipman olmayışından , deadlift de zaten haftada 1 kere anca yapılıyor. şimdi barbell row , romanian deadlift vs. yapsam perşembe günü ağır squat ve deadlift gününde belim ve hamstringlerim yorgun kalır. bundan sonra salı günleri mecburi olarak böyle olacak.

bugün olimpik squat + deadlift günüydü. squat'ta bugün yüksek intensity düşük volume vardı. 173 kg ile 2 set 1 tekrar attım , beklediğimden daha kolaydı. geçen ay formu bozarak , dinlenmiş şekilde , amonyakla vs. 180 max anca yapabilmiştim. şimdi ise sıradan bir günde 180 yaparım gibi görünüyor. :)

suratımdaki agresiflikten görebileceğiniz üzere sete çok iyi motive olarak girdim. :) halter salonunda squat'a başlamam dönüm noktası oldu benim için. bench'imi bile artırıyor. :)

deadlift'te block pull'a geçiş yaptım geçen hafta yazmıştım. birer gün arayla ağır squat girdiğimden bacaklarımda güç kalmıyor 10 kilo düşüyor ağırlıklarım bu yüzden yerden çekemiyorum. zaten normalde kilitleme noktasında zorlanan biri olduğum için block pull çok iyi bir seçim oldu. :) çoğu insan block pull ile daha yüksek ağırlık kaldırır ama ben öyle değilim , gücümü bacaklarımdan alıyorum. barı dizimin hemen altına yerleştirdiğimden bacakları hareketten çıkarmış oldum bu da istediğim gibi işimi zorlaştırdı. tabi mesafenin kısalması da hareketi kolaylaştırıyor ve bu sayede nötr oluyor. :)

yorgun olduğumdan tüketmek istemedim kendimi sonrasında da ağırlıklı barfiks yaptım zaten, haftaya programın son gününde 245 yaparım ve en ağır çalışmayı sona ayırmış olurum.

bu arada aylardır aklımda olan ama yazmayı hep unuttuğum bir tüyodan bahsedeceğim. fitness salonlarındaki plakaları bilirsiniz , tutma yerleri vardır ve oralar boş olur. bu da o boş kısımlarda ağırlık olmadığı anlamına geliyor , eğer plakaları gelişigüzel yerleştirirseniz ağırlıklar dengesiz olacaktır ve bu da hem vücut simetrinizi bozar hem de hareketi zorlaştırır.

3APAYr.png

bahsettiğim şey bu , plakalardaki boşluklar birbiriyle aynı hizada olsun. yoksa dengesiz oluyor. böyle ufak tefek ama önemli şeyleri söylediğimde deliymişim gibi bakıyorlar ama bunun gibi 10 detayı bir araya getirirseniz 20 kg artış sağlıyorsunuz. :) o yüzden adam olun söz dinleyin. ;) :D

Son düzenleme:
Haha.
Yani rackte plakalari koyup asagi atiyorlar ha o da iyimis.
Bu halter salonu olayini sevdim. Rus milli takiminin antremani gibi olmus. Isin bitince futursuzca yere atiyorsun

Haha.
Yani rackte plakalari koyup asagi atiyorlar ha o da iyimis.
Bu halter salonu olayini sevdim. Rus milli takiminin antremani gibi olmus. Isin bitince futursuzca yere atiyorsun

valla halter salonuna girdiğim için çok şanslıyım , ortam mükemmel , çalan müzikler hariç tam hardcore salon. :D antrenörümüz mücahit abi kadar da kral bi adam yok bu dünyada. :D kendisi zaten meşhur ivan abadzhiev ile çalışmış bir dönem o yüzden bilgi düzeyi de çok iyi hep yardımcı oluyor. :)

aynen abi :D deadlift'e geçerken çok rahat oluyor. plakaları da daha rahat çıkarabiliyoruz zaten o şekilde. ben normal çıkarırken tip tip bakıyor halterciler niye uğraşıyor bu diye. :D
valla halter salonuna girdiğim için çok şanslıyım , ortam mükemmel , çalan müzikler hariç tam hardcore salon. :D antrenörümüz mücahit abi kadar da kral bi adam yok bu dünyada. :D kendisi zaten meşhur ivan abadzhiev ile çalışmış bir dönem o yüzden bilgi düzeyi de çok iyi hep yardımcı oluyor. :)
çok basit şeyler aslında ama sana kattığı motivasyon herşeye bedel diye düşünüyorum.allah bozmasın kardeş halter salonu yaradı sana:cool:
ferdi tayfur bile bozamıyor motivasyonu :D:D:D[DOUBLEPOST=1472148998][/DOUBLEPOST]bu arada yazmayı unuttum barı atınca bakma geriye varsın düştüğü yerde kalsın:p

çok basit şeyler aslında ama sana kattığı motivasyon herşeye bedel diye düşünüyorum.allah bozmasın kardeş halter salonu yaradı sana:cool:
ferdi tayfur bile bozamıyor motivasyonu :D:D:D[DOUBLEPOST=1472148998][/DOUBLEPOST]bu arada yazmayı unuttum barı atınca bakma geriye varsın düştüğü yerde kalsın:p
çantayı orda mı bırakmıştım yoksa diye bi kontrol etmiştim. :D

Okuyunca ağzım sulandı, halter salonları, ağırlığı yere atmalar vs vs.

Bir de bizim salonu anlatayım size.

Squat rack yok, Dips aletini Squat niyetine kullanınca bile "Ne yapıyor bu mal" diye tip tip bakıyor salon sahipleri. Deadlift için yerde bar yok, Bench barını indirip yapıyoruz. Aletlerin %80'i makine, %20'si serbest ağırlık. Salonumuzun hocası Lat Pull Down hareketini göğüs hareketi zannediyordu ben öğrettim. Dumbell rakamları 5-10-15-20-25 diye gidiyor 2.5 yok.

Bu salona bakacak olursak ben yine iyi gelişmişim.

Okuyunca ağzım sulandı, halter salonları, ağırlığı yere atmalar vs vs.

Bir de bizim salonu anlatayım size.

Squat rack yok, Dips aletini Squat niyetine kullanınca bile "Ne yapıyor bu mal" diye tip tip bakıyor salon sahipleri. Deadlift için yerde bar yok, Bench barını indirip yapıyoruz. Aletlerin %80'i makine, %20'si serbest ağırlık. Salonumuzun hocası Lat Pull Down hareketini göğüs hareketi zannediyordu ben öğrettim. Dumbell rakamları 5-10-15-20-25 diye gidiyor 2.5 yok.

Bu salona bakacak olursak ben yine iyi gelişmişim.
valla seni en iyi anlayan benimdir sanırım , bir sürü çile çektim ben de şu ana kadar 4-5 salondan atıldım. malesef spor salonlarında zihniyet yukarda yazdığın gibi. üstüne üstlük sıfır bilgi düzeyinde olmasına rağmen egolarından geçilmiyor eğitmenlerin.

Back
Yukarı