bugün bench günüydü. bir iyi , bir de kötü olay oldu. iyi haber yine pr ( kişisel rekor ) yaptım

, kötü haber ise kalfimi sakatladım

( ne olduğunu bilmiyorum , yarın ciddi mi değil mi anlaşılacak )
- programın bu gününde 100 kg ile 9 set bench vardı , 1 set amrap ( çıktığı kadar ) yapmam gerekiyordu. 8 set de paused şekilde dar tutuşla 7 tekrar yapmam lazımdı.
- arkadaşıma ev taşıma işlerinde yardım ettiğimden belim yorgundu ve yarınki squat'ları etkilememesi için bench'te yeterince arch yapmadım. omuzlarımı yine geri çektim ama belimle köprüyü kurmadım. buna rağmen 100 kg ile 13 tekrar çıktı , 14. tekrarın sonuna doğru da gücüm tükendi ve altında kaldım. arch'sız olduğunu hesaba katarsak 13.5 tekrar çok iyi. max gireceğim gün 145 denemeye karar verdim , çünkü çıkacak gibi görünüyor.

1 rep max'in psikolojisi çok farklı , neyiniz varsa ortaya döküyorsunuz ve o mental kararlılıkla potansiyelinizi limitine kadar zorlayabiliyorsunuz. zaten lineer powerlifting programlarında haftalar ilerledikçe daha yüksek ağırlıklarla çalıştığınızdan recovery faktöründen ötürü giderek güçsüzleşirsiniz. max gireceğiniz büyük günden 4-5 gün öncesinde antrenmanı bırakıp dinlenmeye çekilirsiniz ve max günü toparlanmış ve daha güçlü bir şekilde dönmüş olursunuz. buna ek olarak amonyak + spotter faktörünü de hesaba katarsak 145 yapamamam için hiçbir sebep yok.
sağ bileğim bükülmüş , barı yanlış yerleştirmiş olmalıyım. böyle form problemlerini minimum hale getirmem lazım gelişmek istiyorsam.
- amrap sonrasındaki 8 set 7 tekrarlık paused bench'leri çıkaramadım. geçen hafta da yanlış hatırlamıyorsam son sette ya da son 2 sette 1 tekrar eksik çıkarabilmiştim. bugün ise daha beterdi , son 3 set iptal oldu çünkü 5 dakika dinlenmeme rağmen 6. tekrarda altında kaldım ve gücüm tamamen tükendi. hata yapıp paused bench'te iddialı ağırlıklar yazmışım , yüksek volume'e alışkınım ama nedense 2 haftadır yapamıyorum.
- sakatlık mevzusuna gelirsek , bench'lerden sonra sırt , bicep ve kavrama ( önkol ) çalışacaktım. 50 kiloyla çok düzgün formla lat pulldown yaparken sağ kalfime bir şeyler oldu , kasın geriye çekildiğini gördüm. sonrasında 5-6 dakika epey ağrı oldu ve şu an yürümekte zorlanıyorum. kasa dokunduğum zaman hoş olmayan bir şeyler hissediyorum. sakatlık deneyimim az olduğundan ne olduğunu bilemiyorum , umarım tear yani yırtık değildir. yarın sabah ne olduğu anlaşılacak eğer ciddi bir şeyse planlarım suya düşmüş olabilir.

ağır kilolarla squat , deadlift ve bench yapmama rağmen 50 kilo lat pulldown ile sakatlanmak şaka gibi bir durum.
bu da motivasyon videosu. bayadır beklediğim boss of bosses 3 powerlifting yarışması sona erdi. dan green , kevin oak , pete rubish gibi dünya çapında elit isimler yarıştı. müthiş bir çekişme vardı. yury belkin adından daha fazla söz ettirecek gibi , 4-5 ay öncesine kadar bilmediğim birisiydi. kimsenin haberi yokken felaket geliştirmiş kendisini ve bir anda ortaya çıkıp terör estirdi 100 kg klasmanında

tom martin , tee cummins gibi gelecek vaadeden bir sürü 100 kg var şu anda ve ilerde çok sağlam rekabet dönecek.