Bencede mükemmel çok güçlüsün kardeşim gercekden muazzam bir güç bu olayı kardio ile birlestirebilirmiyiz sence veya birleştirirsek ne kadar ağırlıga kadar cıkabiliriz doğal olarak ?? Birde rica etsem bayramdan sonra bende başlıyacam biliyosun stronglift 5x5 e belli bir süre gelişip hareketlerin doğru formlarına alısınca banada bir program ayarlarsın artık![]()
deadliftte ağırlık arttırma ile ilgili bir tüyoda ben vereyim,kendimde sonuç aldığım bir hareket bu
160kg olan maxımı 1 ayda 190 kg ya çıkarttı bu hareket
back extension
![]()
tabi normal vücut ağırlığı ile yapmadım ağırlık kullanarak yaptım,önce normal plakaları kullandım daha sonra ağır dambıllar kullandım
![]()
zaten bu hareketi pete rubish yaparken görmüştüm
![]()
sonra bir deneyim dedim hakikaten deadlift yaparken beliniz bu kadar yoğun çalışmıyor beli en ağır şekilde çalıştıran hareket buymuş
barbell ve büyük plakalar hareket mesafesini kısalttığı için dambılın daha etkili olduğunu farkettim
denemenizi öneririm
Sağol dostum amma benim o kadar büyük hedeflerim yok benim için hız ve cevikliği azaltmıyacak amma artı olarakda güçü yükseltecek bir başabaş noktası bulmam gerek kendime artık bu squatta 150 olur deadliftde 150 olur bencde 140 olur amma dayanıklılık ve yumruk hızımda düşme olmadan max güç potansiyelime ulaşmalıyım ben plometrik idmanlara yogunlaşmak istiyorum birazdaelbette yanına kardiyo tarzı antrenmanlar ekleyebilirsin. ciğer kapasitesini artırmak her spora katkı sağlıyor. kardiyovasküler sistemi iyi olanların antrenmandan sonra recovery yani iyileşme potansiyelinin daha fazla olduğu bilinir , bu da büyük bir avantaj.doğalda ne kadar yapabileceğin genetik faktörlere ve çalışmaya göre değişiyor. sen 100 kiloydun diye hatırlıyorum , senin kilondaki elit powerlifterlar deadlift'te 300+ , squat'ta 250+ , bench'te 180+ kilolalara çıkabiliyorlar , doping testlerini aşmak kolay olduğundan kim doğal kim değil net bir şey söylenemez ama bu dediğim değerlere gerçekten çıkabilirsin 100 kiloda. sen yeter ki çabala , program işini hallederiz.
[DOUBLEPOST=1473421416][/DOUBLEPOST]
aynen öyle , ben de buna başlamayı düşünüyordum son zamanlarda. aklıma getirdiğin iyi oldu. pete hayvanı bunu 210 üstü kilolarla yapıyor.![]()
Sağol dostum amma benim o kadar büyük hedeflerim yok benim için hız ve cevikliği azaltmıyacak amma artı olarakda güçü yükseltecek bir başabaş noktası bulmam gerek kendime artık bu squatta 150 olur deadliftde 150 olur bencde 140 olur amma dayanıklılık ve yumruk hızımda düşme olmadan max güç potansiyelime ulaşmalıyım ben plometrik idmanlara yogunlaşmak istiyorum birazdaSen yapıyormusun
cok muhtesem olur bencede benim gibi düz amacı olmayan yanı sporda bir hedefi olmayan insanların bence yapması gereken idam cesidi bu konusdugumuz tarz olmalı sağlık için cok ideal diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.Uzun zamandır konunuzu takip ediyorum aklıma takılan bir iki soru varda size sormak istiyorum.Squatta 5 set yapıyorum.2 set ısınma 3 sette ana set olarak .60 kg ile 10-15 tekrar arasında 100 kg ile 10 tekrar düzgün formda.3 sette ana set olarak 5 tekrardan squat yapıyorum 3 -4 haftada bir ağırlık arttırıyorum şu an 115 kg ile düzgün formda 5 tekrar 3 set çıkarabiliyorum.Düzgün formda iken düzenli ağırlık arttırmayla eklemlere çok yük bindirir miyiz ? Şu an tek tekrar maksimum ağırlığım 140-145 olucağını düşünüyorum .18 yaşında 78 kg olan biri için iyi midir ? Ekstra olarak squat yaparken veya bacakla ittiriş yaparken fibulada ağrı hissediyorum ama seti tamamlayabiliyorum.Bu konuda bir düşüncen var mı?
Bench presste ağırlık arttırmakta zorlanıyorum tavsiyen var mı? Sumo deadlift konusunda fikrini almak isterim bide normal deadliftten daha iyi hissediyorum sırtımı.Sence normal deadlift ile kıyaslarsak sırt için hangsini önerirsin.Teşekkürler
Cevap için teşekkür ederim.High bar squat yapıyorum low bar squattan nedense formu bozucağım düşüncesiyle korkuyorum.Fibula ağrısıı konusunda bi önerin var mı tedavi konusunda yaklaşık 1,5-2 aydır yaşıyorum.Deadlittede salonun barları biraz değil baya dandik olduğu için elden kayıyo maalesef tebeşir mi lifting straps mi önerirsin.TeşekkürlerHic fena degil kilona ve yasina gore. High bar yapiyorsan ozellikle. Eklem mevzusunda en onemli olay frekans. Haftada 2 ya da daha fazla squat yapiyorsan dizlerinin sorun cikarma ihtimali var. Kaslar cabuk toparlansa da eklemler oyle degiller malesef. Buna ek olarak agirlik altinda gecirdigin sure de onemli. %85 ustuyle calisirken agirligi cikardiktan sonra mumkun oldugunca hizli sekilde harekete baslamak lazim , eklemler kilitliyken ağırlıkla ne kadar zaman geçirirsen o kadar yük bindirirsin. genel olarak da %90 üstüne çok fazla çıkmamak iyi olur eklem açısından. fibula ağrısını ben de yaşıyorum , high bar'da en aşağı inerken oluyor. bunun iki sebebi var birincisi dizlerin fazla öne gitmesi ; dizler ne kadar öne düşerse fibulaya o kadar yük biniyor bu da rahatsız edici bir ağrı yaratabiliyor setler sırasında , sonra geçiyor tabi. diğer sebebi de dibe hızlı şekilde dalmak , bu yüzden biraz daha kontrollü inebilirsin eğer hızlı dalıyorsan. bench konusunda tavsiyem haftada 3'e çıkarıp %80-90 aralığında yüksek volume ile çalışman , bana en çok bu yaradı. artı olarak overload dediğimiz şeyi yapabilirsin , yani mesela leg drive yapmıyorsan yapmaya başlayıp ağırlıklarına 5-10 kg ekleme yapabilirsin. bu sayede daha sonra leg drive'ı bıraksan bile o ağırlığa alışacağından daha hafif gelecek. normalde conventional deadlift sırt için daha iyidir sumoya oranla ama anatomik farklılıklardan dolayı daha iyi hissettirebilir , herkes için standart bir şey yok. sırtını daha fazla aktif etmek istiyorsan tutuşunu daha dar hale getirebilirsin , bu şekilde hareketin kilitleme noktası daha zor hale gelir. özellikle sumoda dar tutarsan sırtını çok daha net hissedeceğine eminim. genel olarak sumo için kalça dominant bir egzersiz diyebiliriz , conventional ise yapış tarzına göre çok çeşitli kasları çalıştırıyor bu yüzden powerlifter değilsen ve formun kötü değilse conventional ile devam etmeni tavsiye ederim.
biceps yırtma 150 kilo deadlift yapan birini ele alacak olursak hangi kilolarda yıtılabilir acaba.misal 150 kiloyu kaldırabilen birisi biceps yırtılma riskini atlatmıştır yırtılsa o zaman yırtılırdı diyebilirmyiiz?malesef bir çözümü yok bunun , araştırmıştım baya. ben alıştım artık tamamen , ilk başlarda yürümekte zorlanıyordum set aralarında. ikisinde de olduğunu varsayıyorum bu arada , tekinde varsa eğer o zaman bir sakatlık vardır demektir. eğer powerlifting yarışmasına katılma gibi bir amacın yoksa deadlift'te full strap ile takılmanda hiçbir sakınca yok bence , zaten çoğu powerlifter da strap ile çalışır sık sık. mixed grip vücutta orantısızlıklara neden oluyor , bicep'i yırtma olasılığın da var. bu yüzden strap kullanmak iyi bir tercih. ekstradan kavrama egzersizleri yapmayı ihmal etmemen lazım tabi.
Vücutta herhangi bir sakatlık olması için illa şu kadar kg olması lazım gibi düşünceler doğru değildir.Boy kilo yağ oranı aynı olsa bile kişilerin kuvvetleri farklı olur.İnsan vücudun da güçlü ve zayıf yanlar vardır.Bu farklılık gösterir,insanın başına sakatlık gelmesi için illa ağırlık kaldırması da gerekmez çok basit bir hareket dahi insanı ciddi biçimde sakatlayabilir.biceps yırtma 150 kilo deadlift yapan birini ele alacak olursak hangi kilolarda yıtılabilir acaba.misal 150 kiloyu kaldırabilen birisi biceps yırtılma riskini atlatmıştır yırtılsa o zaman yırtılırdı diyebilirmyiiz?