Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

Valla teknigini andy bolton'a benzettim biran. Masallah agirliklar cok iyi. Bence salondaki halterciler de bu squat deadlift isini sevdiler. Dikkat ediyorm gunden gune tezahurat artiyor [emoji23]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sağolasın dostum. halterci arkadaşlar ısınma setlerinde bile gaza getiriyorlar. :D

tekniği değiştirirken ben de andy bolton , eddie hall , benedikt magnusson gibi ağır siklet tayfayı örnek aldım , bunlar geniş duruş ve geniş tutuş ile yapıyorlar. tabi ben 80 kilo olduğumdan geniş tutmak zorunda kalmadım onlara kıyasla. herkes için standart bir şey olmasa da deadlift'te teorik olarak dizleri dik tutmak daha optimal. ağırlık merkezi ( bar ) senin önünde kalıyor ve haliyle öne doğru çekiyor , sen ise ağırlığı hem yukarı hem de geriye doğru çekmek zorundasın. eğer dizlerini öne atarsan vücut ağırlığını da öne düşürmüş olacaksın ve barı arkaya doğru çekerken ekstradan çaba harcaman gerekecek bu yüzden ben de değişiklik yapıp dizimi daha dik tutmayı hedefledim. dizleri dik tutmak için de iki yöntem var , birincisi external rotation yani parmak uçlarını dışa doğru döndürme , diğeri de duruşu genişletme. sumoyu beceremediğimden benim için tek çözüm wide stance conventional deadlift'ti. genelde ağır siklet mecburi olarak yapsa da benim gibi ufaklardan da yapanlar var. johnnie candito o şekilde yapyordu mesela.

D3dymy.png

A3kyzz.png

lEWbpp.png

bunlar hep dizlerin dik tutulduğu deadlift'ler. hip extension'la yani kalçayı iyice geriye atarak yapılıyor , bu da yerden kaldırabilmek için çok kuvvetli glute kaslarına ihtiyaç var demek. benim glute kısmı zayıf kuvvet açısından , bu yüzden bu teknikle iyi kaldıramayabilirim , ki zaten son antrenmanda 30 kilo eksik kaldırdım malum.

ben hep dizleri öne atarak deadlift yapmıştım şu ana kadar ama bu da ağırlıklar yükselince omurgamın bükülmesine neden oluyor. mesela pete rubish de bu dizi öne atan tayfadan birisi. hip extension'un yerine knee flexion dediğimiz dizi öne atma olayını uyguluyor bu sayede hareketin en alt kısmında quadricepler çok aktif hale geliyorlar. quadları genetik olarak kalçaya oranla güçlü olan birisi olduğumdan benim de bu şekilde yapmam daha mantıklı ama işte omurga bükülmesinden dolayı snap city'e ( powerlifterların tahtalı köyü :D ) gitmekten tırsıyorum. :D biraz çıkmaza girmiş durumdayım.

jBWQpg.png

nisan'da yüklemiş olsam da 2015'in sonlarına ait bu videom. o zamanlar dizlerimi çok fazla öne atıyormuşum bu da yüksek ağırlıklarda hip shoot yani kalçanın geriye tepmesi problemine neden oluyordu çünkü dizler barın geçiş hizasını engelliyordu.

bu da nisana ait , dizleri ilk videoya göre daha dik tutmuşum. açıdan dolayı omurganın durumu hakkında yorum yapamıyorum , thoracic omurga düzgün duruyor ama lumbar belki bükülmüş olabilir. bayramdan sonra deadlift'i haftada 2 güne çıkaracağım ve bir günü %70 civarı ile hız - teknik çalışması olacak bol bol pratik yapabileceğim , sanırım oturtmuş olurum tekniği. :)

Bencede mükemmel çok güçlüsün kardeşim gercekden muazzam bir güç bu olayı kardio ile birlestirebilirmiyiz sence veya birleştirirsek ne kadar ağırlıga kadar cıkabiliriz doğal olarak ?? Birde rica etsem bayramdan sonra bende başlıyacam biliyosun stronglift 5x5 e belli bir süre gelişip hareketlerin doğru formlarına alısınca banada bir program ayarlarsın artık ;)

deadliftte ağırlık arttırma ile ilgili bir tüyoda ben vereyim,kendimde sonuç aldığım bir hareket bu
160kg olan maxımı 1 ayda 190 kg ya çıkarttı bu hareket
back extension
back-extension-exercise.jpg

tabi normal vücut ağırlığı ile yapmadım ağırlık kullanarak yaptım,önce normal plakaları kullandım daha sonra ağır dambıllar kullandım
hqdefault.jpg

hqdefault.jpg

zaten bu hareketi pete rubish yaparken görmüştüm

hqdefault.jpg

sonra bir deneyim dedim hakikaten deadlift yaparken beliniz bu kadar yoğun çalışmıyor beli en ağır şekilde çalıştıran hareket buymuş
barbell ve büyük plakalar hareket mesafesini kısalttığı için dambılın daha etkili olduğunu farkettim
denemenizi öneririm

Bencede mükemmel çok güçlüsün kardeşim gercekden muazzam bir güç bu olayı kardio ile birlestirebilirmiyiz sence veya birleştirirsek ne kadar ağırlıga kadar cıkabiliriz doğal olarak ?? Birde rica etsem bayramdan sonra bende başlıyacam biliyosun stronglift 5x5 e belli bir süre gelişip hareketlerin doğru formlarına alısınca banada bir program ayarlarsın artık ;)

elbette yanına kardiyo tarzı antrenmanlar ekleyebilirsin. ciğer kapasitesini artırmak her spora katkı sağlıyor. kardiyovasküler sistemi iyi olanların antrenmandan sonra recovery yani iyileşme potansiyelinin daha fazla olduğu bilinir , bu da büyük bir avantaj. :) doğalda ne kadar yapabileceğin genetik faktörlere ve çalışmaya göre değişiyor. sen 100 kiloydun diye hatırlıyorum , senin kilondaki elit powerlifterlar deadlift'te 300+ , squat'ta 250+ , bench'te 180+ kilolalara çıkabiliyorlar , doping testlerini aşmak kolay olduğundan kim doğal kim değil net bir şey söylenemez ama bu dediğim değerlere gerçekten çıkabilirsin 100 kiloda. sen yeter ki çabala , program işini hallederiz. :)[DOUBLEPOST=1473421416][/DOUBLEPOST]
deadliftte ağırlık arttırma ile ilgili bir tüyoda ben vereyim,kendimde sonuç aldığım bir hareket bu
160kg olan maxımı 1 ayda 190 kg ya çıkarttı bu hareket
back extension
back-extension-exercise.jpg

tabi normal vücut ağırlığı ile yapmadım ağırlık kullanarak yaptım,önce normal plakaları kullandım daha sonra ağır dambıllar kullandım
hqdefault.jpg

zaten bu hareketi pete rubish yaparken görmüştüm

hqdefault.jpg

sonra bir deneyim dedim hakikaten deadlift yaparken beliniz bu kadar yoğun çalışmıyor beli en ağır şekilde çalıştıran hareket buymuş
barbell ve büyük plakalar hareket mesafesini kısalttığı için dambılın daha etkili olduğunu farkettim
denemenizi öneririm

aynen öyle , ben de buna başlamayı düşünüyordum son zamanlarda. aklıma getirdiğin iyi oldu. pete hayvanı bunu 210 üstü kilolarla yapıyor. :D

elbette yanına kardiyo tarzı antrenmanlar ekleyebilirsin. ciğer kapasitesini artırmak her spora katkı sağlıyor. kardiyovasküler sistemi iyi olanların antrenmandan sonra recovery yani iyileşme potansiyelinin daha fazla olduğu bilinir , bu da büyük bir avantaj. :) doğalda ne kadar yapabileceğin genetik faktörlere ve çalışmaya göre değişiyor. sen 100 kiloydun diye hatırlıyorum , senin kilondaki elit powerlifterlar deadlift'te 300+ , squat'ta 250+ , bench'te 180+ kilolalara çıkabiliyorlar , doping testlerini aşmak kolay olduğundan kim doğal kim değil net bir şey söylenemez ama bu dediğim değerlere gerçekten çıkabilirsin 100 kiloda. sen yeter ki çabala , program işini hallederiz. :)[DOUBLEPOST=1473421416][/DOUBLEPOST]

aynen öyle , ben de buna başlamayı düşünüyordum son zamanlarda. aklıma getirdiğin iyi oldu. pete hayvanı bunu 210 üstü kilolarla yapıyor. :D
Sağol dostum amma benim o kadar büyük hedeflerim yok benim için hız ve cevikliği azaltmıyacak amma artı olarakda güçü yükseltecek bir başabaş noktası bulmam gerek kendime artık bu squatta 150 olur deadliftde 150 olur bencde 140 olur amma dayanıklılık ve yumruk hızımda düşme olmadan max güç potansiyelime ulaşmalıyım ben plometrik idmanlara yogunlaşmak istiyorum birazda ;) Sen yapıyormusun

Sağol dostum amma benim o kadar büyük hedeflerim yok benim için hız ve cevikliği azaltmıyacak amma artı olarakda güçü yükseltecek bir başabaş noktası bulmam gerek kendime artık bu squatta 150 olur deadliftde 150 olur bencde 140 olur amma dayanıklılık ve yumruk hızımda düşme olmadan max güç potansiyelime ulaşmalıyım ben plometrik idmanlara yogunlaşmak istiyorum birazda ;) Sen yapıyormusun

merak etme hız ve çeviklik açısından engel olmaz sana. kuvvet artışı dövüş sporlarında potansiyelini çok yükseltir zaten bilirsin. ben plyometric tarzı çalışma yapmıyorum. futbol oynarım sık sık , her gün de bisiklet sürerim. powerlifting'e ekstra olarak yaptığım bunlar , benim de atletik performansımı artırma isteğim var biraz. daha yükseğe zıplamak , daha hızlı koşmak , vücut ağırlığıyla yapılan zor egzersizleri çalışmak falan istiyorum , ileride powerlifting'e ek olarak bunlara da el atacağım muhtemelen.

cok muhtesem olur bencede benim gibi düz amacı olmayan yanı sporda bir hedefi olmayan insanların bence yapması gereken idam cesidi bu konusdugumuz tarz olmalı sağlık için cok ideal diye düşünüyorum.

cok muhtesem olur bencede benim gibi düz amacı olmayan yanı sporda bir hedefi olmayan insanların bence yapması gereken idam cesidi bu konusdugumuz tarz olmalı sağlık için cok ideal diye düşünüyorum.

benim babam jimnastikçiydi. 50 yaşında olmasına rağmen halen evde değişik değişik hareketler yapıyor , taklalar atabiliyor. :D powerlifter olmasam ve çocukken spora yönelmiş olsaydım yapmak istediğim şey halter + jimnastik olurdu. bu ikisi birbiriyle benzer sporlar zaten.

2.50'den sonra tricking kısmı başlıyor. atletik olmak budur işte. :) bu adam her sporu yapabilecek potansiyele sahip. 330 deadlift , 300 küsür olimpik squat yapıyor , antrenman sonunda gidip kimsenin yapamayacağı hareketler yapıyorlar. esnekliği-mobilitesi muazzam. postürü beton gibi. sporcu diyince akla bu gelmeli.

https://www.instagram.com/p/BGrCAR6gdyN/?taken-by=martseim

bu da 150 kilo bir halterci. 150 kg olması atletik olmasına bir engel değil. kaç kişi bu kadar ileriye zıplayabilir ki ? :) insan 400 kg olimpik squat yapınca mümkün oluyormuş demek ki. :D

bugün squat ve bench press yaptım. yarın bayram öncesi son antrenman olacak ve sonra 5 gün dinleneceğim. dönüşte de yeni programla iddialı bir şekilde başlayacağım. :)

- son 7-8 gündür kalori kesimi yapıyorum. 2 kilo verdim , bayramda da devam edip totalde 4-5 kg atmış olacağım. 5'er kilo düşüş olacaktır muhtemelen bench , squat ve deadlift'te.

- bu hafta squat'ta hep 170 kg ile çalıştım , bugün de aynı şekilde 170 ile devam ettim. antrenmandan önce fazla karbonhidrat yiyemediğimden olsa gerek , önceki günlere oranla daha zor geldi.

- bench'te bayram olaylarından dolayı kafama göre takılmak zorunda kaldım. hedefimde 120 kilo ile birkaç set tek tekrar atma fikri vardı. ısınırken yine dengesiz ve güçsüz hissettirdi ben de sinirlenip geniş tutuşa dönüş yaptım. çok daha rahat geldi , bundan sonra eskiden olduğu gibi geniş tutuşla devam edeceğim ( yüzük parmağım halkadayken ). 2-3 hafta önce bench'te bomba gibiyken 145'i test etmediğim için kendime çok kızıyorum. bir daha karşıma böyle bir fırsat gelirse program falan dinlemeden direkt max denemesi yapacağım. :D

- bench'ten sonra 45'lik dumbell'lar ile dumbell press yaptım. geçen hafta çok uzun bir aradan sonra ilk kez flat dumbell press denediğimi söylemiştim. o gün vücuttaki orantısızlıktan dolayı titreye titreye yapıyordum , bir haftada orantısızlık düzelmedi tabi ama çok daha dengeli ve stabil hissettirdi. yavaş bir şekilde ve mümkün olduğunca kontrol ederek 6 tekrar çıkarabildim. bu dumbell press'teki güçsüzlüğümü toparlayabilirsem barbell bench press'te bana büyük fayda sağlayabilir. orantısızlığa bağlı sakatlık riskini de azalmış olur , bu yüzden dumbell çalışmasına önem vereceğim.

- izolasyon olarak dumbell tricep extension , lateral raise , rear delt raise ve facepull yapıp bitirdim.

B8ABbj.png

bugün video çekmedim , yerine fotoğraf koyuyorum. :p

Pink Zeppelin,
Bu deneyim ve bilgilerini paraya dönüştür. Ne bileyim salonlarda PT olarak çalışabilirsin mesela.
30-40 kiloyu kötü tekniklerle kaldırıp, 2-3 bilgi kırıntısı olanlar bile eğitimciliğe soyunuyor.Böyle hocalık yapanların bol olduğu bir ülkedeyiz.Kaldı ki, birçok BESYO mezununu cebinden çıkarırsın.
Bu kadar sahtekar PT nin olduğu bir dönemde, ihtiyaç var sizin gibilere.

Kolay gelsin.Uzun zamandır konunuzu takip ediyorum aklıma takılan bir iki soru varda size sormak istiyorum.Squatta 5 set yapıyorum.2 set ısınma 3 sette ana set olarak .60 kg ile 10-15 tekrar arasında 100 kg ile 10 tekrar düzgün formda.3 sette ana set olarak 5 tekrardan squat yapıyorum 3 -4 haftada bir ağırlık arttırıyorum şu an 115 kg ile düzgün formda 5 tekrar 3 set çıkarabiliyorum.Düzgün formda iken düzenli ağırlık arttırmayla eklemlere çok yük bindirir miyiz ? Şu an tek tekrar maksimum ağırlığım 140-145 olucağını düşünüyorum .18 yaşında 78 kg olan biri için iyi midir ? Ekstra olarak squat yaparken veya bacakla ittiriş yaparken fibulada ağrı hissediyorum ama seti tamamlayabiliyorum.Bu konuda bir düşüncen var mı?

Bench presste ağırlık arttırmakta zorlanıyorum tavsiyen var mı? Sumo deadlift konusunda fikrini almak isterim bide normal deadliftten daha iyi hissediyorum sırtımı.Sence normal deadlift ile kıyaslarsak sırt için hangsini önerirsin.Teşekkürler

Kolay gelsin.Uzun zamandır konunuzu takip ediyorum aklıma takılan bir iki soru varda size sormak istiyorum.Squatta 5 set yapıyorum.2 set ısınma 3 sette ana set olarak .60 kg ile 10-15 tekrar arasında 100 kg ile 10 tekrar düzgün formda.3 sette ana set olarak 5 tekrardan squat yapıyorum 3 -4 haftada bir ağırlık arttırıyorum şu an 115 kg ile düzgün formda 5 tekrar 3 set çıkarabiliyorum.Düzgün formda iken düzenli ağırlık arttırmayla eklemlere çok yük bindirir miyiz ? Şu an tek tekrar maksimum ağırlığım 140-145 olucağını düşünüyorum .18 yaşında 78 kg olan biri için iyi midir ? Ekstra olarak squat yaparken veya bacakla ittiriş yaparken fibulada ağrı hissediyorum ama seti tamamlayabiliyorum.Bu konuda bir düşüncen var mı?

Bench presste ağırlık arttırmakta zorlanıyorum tavsiyen var mı? Sumo deadlift konusunda fikrini almak isterim bide normal deadliftten daha iyi hissediyorum sırtımı.Sence normal deadlift ile kıyaslarsak sırt için hangsini önerirsin.Teşekkürler

Hic fena degil kilona ve yasina gore. High bar yapiyorsan ozellikle. Eklem mevzusunda en onemli olay frekans. Haftada 2 ya da daha fazla squat yapiyorsan dizlerinin sorun cikarma ihtimali var. Kaslar cabuk toparlansa da eklemler oyle degiller malesef. Buna ek olarak agirlik altinda gecirdigin sure de onemli. %85 ustuyle calisirken agirligi cikardiktan sonra mumkun oldugunca hizli sekilde harekete baslamak lazim , eklemler kilitliyken ağırlıkla ne kadar zaman geçirirsen o kadar yük bindirirsin. genel olarak da %90 üstüne çok fazla çıkmamak iyi olur eklem açısından. fibula ağrısını ben de yaşıyorum , high bar'da en aşağı inerken oluyor. bunun iki sebebi var birincisi dizlerin fazla öne gitmesi ; dizler ne kadar öne düşerse fibulaya o kadar yük biniyor bu da rahatsız edici bir ağrı yaratabiliyor setler sırasında , sonra geçiyor tabi. diğer sebebi de dibe hızlı şekilde dalmak , bu yüzden biraz daha kontrollü inebilirsin eğer hızlı dalıyorsan. bench konusunda tavsiyem haftada 3'e çıkarıp %80-90 aralığında yüksek volume ile çalışman , bana en çok bu yaradı. artı olarak overload dediğimiz şeyi yapabilirsin , yani mesela leg drive yapmıyorsan yapmaya başlayıp ağırlıklarına 5-10 kg ekleme yapabilirsin. bu sayede daha sonra leg drive'ı bıraksan bile o ağırlığa alışacağından daha hafif gelecek. normalde conventional deadlift sırt için daha iyidir sumoya oranla ama anatomik farklılıklardan dolayı daha iyi hissettirebilir , herkes için standart bir şey yok. sırtını daha fazla aktif etmek istiyorsan tutuşunu daha dar hale getirebilirsin , bu şekilde hareketin kilitleme noktası daha zor hale gelir. özellikle sumoda dar tutarsan sırtını çok daha net hissedeceğine eminim. genel olarak sumo için kalça dominant bir egzersiz diyebiliriz , conventional ise yapış tarzına göre çok çeşitli kasları çalıştırıyor bu yüzden powerlifter değilsen ve formun kötü değilse conventional ile devam etmeni tavsiye ederim.

Hic fena degil kilona ve yasina gore. High bar yapiyorsan ozellikle. Eklem mevzusunda en onemli olay frekans. Haftada 2 ya da daha fazla squat yapiyorsan dizlerinin sorun cikarma ihtimali var. Kaslar cabuk toparlansa da eklemler oyle degiller malesef. Buna ek olarak agirlik altinda gecirdigin sure de onemli. %85 ustuyle calisirken agirligi cikardiktan sonra mumkun oldugunca hizli sekilde harekete baslamak lazim , eklemler kilitliyken ağırlıkla ne kadar zaman geçirirsen o kadar yük bindirirsin. genel olarak da %90 üstüne çok fazla çıkmamak iyi olur eklem açısından. fibula ağrısını ben de yaşıyorum , high bar'da en aşağı inerken oluyor. bunun iki sebebi var birincisi dizlerin fazla öne gitmesi ; dizler ne kadar öne düşerse fibulaya o kadar yük biniyor bu da rahatsız edici bir ağrı yaratabiliyor setler sırasında , sonra geçiyor tabi. diğer sebebi de dibe hızlı şekilde dalmak , bu yüzden biraz daha kontrollü inebilirsin eğer hızlı dalıyorsan. bench konusunda tavsiyem haftada 3'e çıkarıp %80-90 aralığında yüksek volume ile çalışman , bana en çok bu yaradı. artı olarak overload dediğimiz şeyi yapabilirsin , yani mesela leg drive yapmıyorsan yapmaya başlayıp ağırlıklarına 5-10 kg ekleme yapabilirsin. bu sayede daha sonra leg drive'ı bıraksan bile o ağırlığa alışacağından daha hafif gelecek. normalde conventional deadlift sırt için daha iyidir sumoya oranla ama anatomik farklılıklardan dolayı daha iyi hissettirebilir , herkes için standart bir şey yok. sırtını daha fazla aktif etmek istiyorsan tutuşunu daha dar hale getirebilirsin , bu şekilde hareketin kilitleme noktası daha zor hale gelir. özellikle sumoda dar tutarsan sırtını çok daha net hissedeceğine eminim. genel olarak sumo için kalça dominant bir egzersiz diyebiliriz , conventional ise yapış tarzına göre çok çeşitli kasları çalıştırıyor bu yüzden powerlifter değilsen ve formun kötü değilse conventional ile devam etmeni tavsiye ederim.
Cevap için teşekkür ederim.High bar squat yapıyorum low bar squattan nedense formu bozucağım düşüncesiyle korkuyorum.Fibula ağrısıı konusunda bi önerin var mı tedavi konusunda yaklaşık 1,5-2 aydır yaşıyorum.Deadlittede salonun barları biraz değil baya dandik olduğu için elden kayıyo maalesef tebeşir mi lifting straps mi önerirsin.Teşekkürler

malesef bir çözümü yok bunun , araştırmıştım baya. ben alıştım artık tamamen , ilk başlarda yürümekte zorlanıyordum set aralarında. ikisinde de olduğunu varsayıyorum bu arada , tekinde varsa eğer o zaman bir sakatlık vardır demektir. eğer powerlifting yarışmasına katılma gibi bir amacın yoksa deadlift'te full strap ile takılmanda hiçbir sakınca yok bence , zaten çoğu powerlifter da strap ile çalışır sık sık. mixed grip vücutta orantısızlıklara neden oluyor , bicep'i yırtma olasılığın da var. bu yüzden strap kullanmak iyi bir tercih. ekstradan kavrama egzersizleri yapmayı ihmal etmemen lazım tabi.

malesef bir çözümü yok bunun , araştırmıştım baya. ben alıştım artık tamamen , ilk başlarda yürümekte zorlanıyordum set aralarında. ikisinde de olduğunu varsayıyorum bu arada , tekinde varsa eğer o zaman bir sakatlık vardır demektir. eğer powerlifting yarışmasına katılma gibi bir amacın yoksa deadlift'te full strap ile takılmanda hiçbir sakınca yok bence , zaten çoğu powerlifter da strap ile çalışır sık sık. mixed grip vücutta orantısızlıklara neden oluyor , bicep'i yırtma olasılığın da var. bu yüzden strap kullanmak iyi bir tercih. ekstradan kavrama egzersizleri yapmayı ihmal etmemen lazım tabi.
biceps yırtma 150 kilo deadlift yapan birini ele alacak olursak hangi kilolarda yıtılabilir acaba.misal 150 kiloyu kaldırabilen birisi biceps yırtılma riskini atlatmıştır yırtılsa o zaman yırtılırdı diyebilirmyiiz?

biceps yırtma 150 kilo deadlift yapan birini ele alacak olursak hangi kilolarda yıtılabilir acaba.misal 150 kiloyu kaldırabilen birisi biceps yırtılma riskini atlatmıştır yırtılsa o zaman yırtılırdı diyebilirmyiiz?
Vücutta herhangi bir sakatlık olması için illa şu kadar kg olması lazım gibi düşünceler doğru değildir.Boy kilo yağ oranı aynı olsa bile kişilerin kuvvetleri farklı olur.İnsan vücudun da güçlü ve zayıf yanlar vardır.Bu farklılık gösterir,insanın başına sakatlık gelmesi için illa ağırlık kaldırması da gerekmez çok basit bir hareket dahi insanı ciddi biçimde sakatlayabilir.

Back
Yukarı