OSMANLI PEHLİVANLARININ GÜCÜNÜ ALDIĞI YİYECEK

Geçenlerde tarihçi bir arkadaşla konuşurken konu açıldı . Arkadaş osmanlı zamanında yeniçerilerin ve pehlivanların bol bol bir osmanlı kurabiyesi olan kallavi adında bir yiyecekten yediğini bahsetti edirneye özgü bir kurabiyeymiş. Hemen internetten araştırmaya başladım . Online satış yapan bir siteden getirttim antrenman öncesi yedim ve o gün bench rekorumu kırdım . Firmaya tarifini sorduğumda tescilli ürünleri olduğunu ve asla tarifini veremeyeceklerini söylediler içindekileri ısrarla sorduğumda bal safran fıstık ve yumurta akı olduğunu bana başka bilgi veremeyeceklerini söylediler . İçinde yağ şeker ve un bulundurmamasıyla tam bir sporcu gıdası olan kallavinin yapılışını bilen bir arkadaş varsa buradan paylaştığı taktirde türk sporuna büyük katkıda bulunur

Geçenlerde tarihçi bir arkadaşla konuşurken konu açıldı . Arkadaş osmanlı zamanında yeniçerilerin ve pehlivanların bol bol bir osmanlı kurabiyesi olan kallavi adında bir yiyecekten yediğini bahsetti edirneye özgü bir kurabiyeymiş. Hemen internetten araştırmaya başladım . Online satış yapan bir siteden getirttim antrenman öncesi yedim ve o gün bench rekorumu kırdım . Firmaya tarifini sorduğumda tescilli ürünleri olduğunu ve asla tarifini veremeyeceklerini söylediler içindekileri ısrarla sorduğumda bal safran fıstık ve yumurta akı olduğunu bana başka bilgi veremeyeceklerini söylediler . İçinde yağ şeker ve un bulundurmamasıyla tam bir sporcu gıdası olan kallavinin yapılışını bilen bir arkadaş varsa buradan paylaştığı taktirde türk sporuna büyük katkıda bulunur
Un ve yağ da var içinde, ama tam tarifini bilmiyorum. Hatta edirnedeki kallavi yapan dukkana dunya sumo şampiyonu gelmişti, en fazla o yiyip rekor kırmıştı.

O söylediğin kavala kurabiyesi onu biliyorum bulk döneminde dahi yenilmeyecek kadar un yağ şeker içeriyor . kavala farklı kallavi farklı

Aynen requ soylemis hatırlıyorum sumocular gelmisti bende Edirneliyim ama tarifi bilmiyorum valla malesef iyi olur tarifi bilen varsa yinede fazla seker un yağ var icinde yav.:)

Icinde edirne bali.safran ve antp fstgi oldugu yaziyor sadece.
Baya cafcafli birsey ama obamaya her ay duzenli gonderiliyormus.

evet o şekilde yazıyor ama yumurta akıda var tarifi gizliyorlar[DOUBLEPOST=1407861584][/DOUBLEPOST]malzemeler belli ama yapılışını bir türlü bulamadım[DOUBLEPOST=1407861952][/DOUBLEPOST]fiyatı uygun olsa hiç uğraşmayacağım ama malesef çok yüksek

Son düzenleme:
dostum bende edirneli sayılırım ama hiç yemedim valla tadacam bikere :) Ama bence sen plasebonun kralını yaşamışsın. Kendine ballı bi antepfıstığı ezmesi yap içine yumurta karıştırıp pişirirsen kallavi benzeri bişey elde edersin.

Son düzenleme:
safran atmasalarda fiyatı yükseltmek için safran atık diye söylemiş olablirler tabi yöresel bir firmaysa özelikle yapacağını sanmam ama içeriğini bilmezsin tabikide. güzenilir marka değeri olan yerlerden almak lazım.

merak edecek bişi yok fıstıklı kurabiye pehlivan işi işin reklamasyonu. lezzetli diye yiyorlardır. kimse gücünü kuvvetini kurebiyeden almaz.

Back
Yukarı