omega 3 kanseri tetikliyor !

aldığıma pişman oldum şu hapı :D zaten ton balığı yiyoruz diye civa yiyorsunuz yemeyin diyorlar bi de bu çıktı

Eksikligi de sikintili ( kalp krizi riskini artiriyor) Fazlasida :) Gunluk ihtiyaci karsilayacak balik yemek veya omega 3 almak mantikli bu durumda fazlasi zaten ziyan.

yazıya baktımda bunun günlük dozu sölenmemiş belki günde aldığınız bi kapsül bile yüksek doz. yazının orjinalini şöle bi kontrol ettim ondada bodysoftun yazdığı gibi haftada 2 somondan fazla yemeyin yazıyor.

yazıya baktımda bunun günlük dozu sölenmemiş belki günde aldığınız bi kapsül bile yüksek doz. yazının orjinalini şöle bi kontrol ettim ondada bodysoftun yazdığı gibi haftada 2 somondan fazla yemeyin yazıyor.

Gunluk doz 1000 EPA/DHA dir onerilen, farkli konularda mevcut bu durum. Kalp riskini onlemek icin onerilen dozajdi.

Gunluk doz 1000 EPA/DHA dir onerilen, farkli konularda mevcut bu durum. Kalp riskini onlemek icin onerilen dozajdi.

Bu doz omage 3 çü abilerin sölediği doz brhmcr abi :D . Ben bahsi geçen makaledeki dozun sınırını merak etmiştim.

Ben Omega 3'cu abilerden degilim ama benim de dedigim dozdur, Bircok arastirma bu dozun kalb krizi riskini azalttigini ortaya koymustu. Ha sen tatmin olmazsin hic almazsin, biri 500 mg alirim der o ayri konu. Bilimsel arastirmalar da surekli guncelleniyor, birinin yesil dedigine biri kirmizi diyor, iste bu noktada kendi akil suzgecimiz devreye giriyor. Belirli bir sure sonra hersey riskli olarak itaf edilmeye basliyor bu durum fayda-zarar egrisinde karsilastirma yapmak bize kaliyor.Bilim suna iyi gelir buna kotu gelir diyor. Ailende prostat kanseri varsa omega 3 kullanma, ama ailende boyle risk yok ancak kalk krizi riski varsa kullan, yani ister istemez bireysel tercihlere vegenetik yapilarimiza kaliyor. Ayni sey creatine uzerine de konusuluyor, genetik olarak bobregi zayif birinin creatine almasi mesela benim gozumde intihar. Atladigimiz sey bu isin biraz subjektif ozelliklerde degerlendirilmesi de geregi.

Konuyu gördüm içime kurt düştü evde bir kutu omega 3 var içemiyorum şimdi :)

Doz aşımı olmaması için günlük yerine haftada 3 vs. alsak ya da onun yerine 2 tonbalığı gibi tüketsek nasıl olur ?

Saraçoğlu'nun konuştukları boş değil ama her lafına inşallah,maşallah karıştırmasa iyi, koskoca prof.un bu kadar tribünlere oynaması gereksiz bence.

Ben gerçekten bunu anlayamıyorum. İnsanlık olarak kanser konusunda gerçekten çok büyük ve derin bir uykudayız. Muhtemelen gözümüzün önündeki birşeyi göremiyoruz. Bu hücrelerin yapısı, radyoaktif etkiye maruz kalıyor bozuluyor, aside maruz kalıyor bozuluyor, karbonmonoksite maruz kalıyor bozuluyor. Bunlar birbirinden çok farklı şeyler. Yani arkadaşlar böyle birşey mümkün mü? Hayatta olmamız mucize değil mi?

Benim anlamadığım, haftada 1-2 balıktan fazlasını tüketmeyin deniyor. Sahil kasabalarında ciddi anlamda balık yenir. Ben 70-80 yaşında halen gözlüksüz gazete okuyandan tutun da, kanser nedir bilmeyen yerler gördüm. Böyle birşey olsaydı, sahil kasabaları kanserden geçilmezdi diyorum.

Benim anlamadığım, haftada 1-2 balıktan fazlasını tüketmeyin deniyor. Sahil kasabalarında ciddi anlamda balık yenir. Ben 70-80 yaşında halen gözlüksüz gazete okuyandan tutun da, kanser nedir bilmeyen yerler gördüm. Böyle birşey olsaydı, sahil kasabaları kanserden geçilmezdi diyorum.

Haftada 1 - 2 defa balık yenilmesinin nedeni balığın ihtiva ettiği ağır metalden dolayı. Açık deniz balıkları için bu durum sözkonusu değil. Haftada 1 - 2 defa balık yiyin dedikleri muhtemelen marmara ve çevresinden sağlanan balıklar olabilir yoksa japonlar 30 yaşını göremezlerdi herhalde. Birde bu omega 3 konusunda omega 6 nında önemi var sanırım.

Haberin ana kaynağı "Ohio State University Comprehensive Cancer Center" olarak belirtilmiş. Kaynakta özetle aşırı alabalık , somon vb. balıkların tüketiminde veya yüksek dozda omega 3 takviyesi alımlarında DNA hasarı oluşabileceği bununda çeşitli kanser hastalıklarına neden olabileceğinden bahsedilmiş.

Kaynaklar:
Plasma Phospholipid Fatty Acids and Prostate Cancer Risk in the SELECT Trial
Too Much Fish Oil Might Boost Prostate Cancer Risk, Study Says: MedlinePlus (Daha detaylı anlatım)

omega üçün kanser yapacağını sanmıyorum. Bellide olmaz ama daha önceleri margarinde kalp dostu diye reklam ediliyodu. Herkez link atmış ama linlerin hepsi ingilizce ben bu linklerden faydalanamadım.

omega üçün kanser yapacağını sanmıyorum. Bellide olmaz ama daha önceleri margarinde kalp dostu diye reklam ediliyodu. Herkez link atmış ama linlerin hepsi ingilizce ben bu linklerden faydalanamadım.

Bir olayın oluşu ve sonucu arasında olan orantının yüksekliği sonucun o yüzden böyle olduğunu göstermez, bunun için kesin kanıt gerekir. Dondurma satışlarının yükselmesi ile cinayet oranları verilmiş örnek olarak, ikisi de yükseliyor.

Bu araştırma bir korelasyon araştırması. Deneyde deneklerin ne kadar balık veya omega 3 tükettikleri ölçülmemiş, sadece kandaki omega 3 oranlarına bakılmış, ki omega 3 tüketimi ile kandaki seviyelerin artması arasındaki bağlantı çok yüksek değil.

Prostat kanseri olanların kanlarında omega 3 seviyesi yüksek, demek ki omega 3 buna sebep oluyor. Bu kadar basit olabilir mi sizce?

Kişinin yaşı, etnisitesi, genetik mirası, akut enflamasyon, kötü beslenme, sedanter hayat tarzı, obezite vs. nedenlere bakmadan sadece bu korelasyon ile bu sonuca varmak, yapanlar doçent veya profesör bile olsa aptalca.

O zaman adalarda ve sahil kesimlerinde yasayan yerel halklarin veya yerlilerin surekli prostat kanserinden gitmesi gerekirdi. Adamlar sabah aksam baliktan baska bisey yemiyor. Fakat gayet uzun omurluler. Buyuk cogunlugunda kanser ve kalp hastaliklarina rastlanmiyor.

Deneyin yapilis sekli ve gozlem gruplarinin eksikligi bana cok sacma geliyor. Normalde bir arastirma yapilirken deney ve kontrol gruplari olusturulup gozlemlenir. Bu tarz arastirmalardan nasil cikarim yapiyorlar bilmiyorum.

Ayrica jacklifter'a gonderdigi research review icin tesekkurler. Aslinda alan aragorn un monthly research review diye bir hizmeti var. Aylik olarak en son arastirmalari gozden geciriyor. Abone olsak kesin gelirdi bunun yazisi :)

Makalenin gerçekte ne anlatmak istediğini forum üyeleri okusun diye ana kaynağın linkini forumda paylaşmıştım. Fakat yorumlara bakıyorumda ne omega 3'ü savunanlar nede omega 3'ün kanser yaptığını iddia edenler ya makaleyi okumamış yada okuduğunu pek anlamamış.

Bilim adamları ortaya istatistiki bilgi koymuş ve omega 3'ün kansere etkilerinin araştırılmasını istemişler. Yani ortada daha fol yok yumurta yok omega 3 ün kanser yapıp yapmadığı bilinmiyor. Araştırmalar bu safhadan sonra başlıyacak.

Kişinin yaşı, etnisitesi, genetik mirası, akut enflamasyon, kötü beslenme, sedanter hayat tarzı, obezite vs. nedenlere bakmadan sadece bu korelasyon ile bu sonuca varmak, yapanlar doçent veya profesör bile olsa aptalca.

MAKALEDEN ALINTI:
"All of these studies on associations, which is what this is, are hypothesis-generating because they are looking back in time," said Dr. Anthony D'Amico, chief of radiation oncology at Brigham and Women's Hospital in Boston. "It's not a cause and effect."

The study would have to account for other risk factors for prostate cancer before it could be considered definitive, he said. These include family history, age and race, among others, D'Amico explained.
Sanırım bu iki paragrafı gözünden kaçırmışsın. İngilizcenin iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle "It's not a cause and effect." (Bu sebep = sonuç değildir) sözü adeta özet gibi.

Makalenin gerçekte ne anlatmak istediğini forum üyeleri okusun diye ana kaynağın linkini forumda paylaşmıştım. Fakat yorumlara bakıyorumda ne omega 3'ü savunanlar nede omega 3'ün kanser yaptığını iddia edenler ya makaleyi okumamış yada okuduğunu pek anlamamış.

Bilim adamları ortaya istatistiki bilgi koymuş ve omega 3'ün kansere etkilerinin araştırılmasını istemişler. Yani ortada daha fol yok yumurta yok omega 3 ün kanser yapıp yapmadığı bilinmiyor. Araştırmalar bu safhadan sonra başlıyacak.

MAKALEDEN ALINTI:
Sanırım bu iki paragrafı gözünden kaçırmışsın. İngilizcenin iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle "It's not a cause and effect." (Bu sebep = sonuç değildir) sözü adeta özet gibi.

Verdiğin linkleri okumuştum, teşekkürler. Burada da verdiğim yazıya yakın bir yaklaşım var, olması gerektiği gibi. Diğer etkenlere bakılması gerektiğini söylüyor bir sonuç alınabilmesi için, verdiğim incelemede araştırmada bu verilerin olmadığı söylenmiş, ben burada onların yalancısı durumuna düşüyorum maalesef araştırmanın tamamına ulaşamadığım için. Tepkim zaten bunları gündeme gelmek için karşısındakini aptal yerine koyup kullananlara.

protein tozlarındaki tatlandırıcılar, kullandığımız vitaminlerdeki renk vericiler vs interneten araştırırsanız hepsinin o kadar zararını görürsünüz ki. iş omega 3'e kalmaz.

Back
Yukarı