Sanırım nisan ayından beri 10 a yakın mail gönderip amino profilini sordum. Hepsinde forum yöneticisi olduğumu ve ürünün tanıtımı amacıyla foruma bunu ekleyeceğimi söylememe rağmen 1 mesaj hariç hiçbirinde geri dönüş alamadım. Gelen tek cevapta da amino beef ürününün amino acid profilini yollamışlardı, cevaplamaları için belki öyledir diye(!) bu oranların beef protein isolate de de aynı olup olmadığını da sordum(ki oranlar " AMİNO" ismi içeren bir ürün için bile iyi değil) , buna da cevap alamadım
Özel hayat sebebiyle bir süredir spora ara vermiştim ve elimdeki ürünüde de yeni yeni kullanmaya başladım, bu sebeple etki açısından bir fikir belirtmem şu an için anlamsız.
Ara verdiğim süre içerisinde forumlardan da biraz uzak kalmam sebebi ile eğer amino profili paylaşıldı ise ve ben bunu kaçırdıysam yapacağım yorumlardan dolayı şimdiden özür dilerim, çünkü yapacağım yorumlar marka nın bana geri dönmemesi ve hala bir protein ürününün amino profilinin belli olmaması ile ilgili.
Bu süreç içerisinde yabancı forumlardan takip edebildiğim ve gördüğüm kadarı ile bu ürün ile ilgili tüketiciler artık ciddi eleştiriler yapma aşamasına geldi. Bir ürün ürettiğinizi düşünün ki kai ye sponsor olun, çok büyük sloganlarınız olsun ancak amino profilini biyolojik kullanılabilirliğini paylaşmayın, reklam stratejinizi sadece " Kai Green kırmızı et tükettiğinde daha iyi gelişim kaydettiğini gözlemledi, uzmanlarımız bunun üzerine çalışıp %350 concentrate beef pro üretti vs." üzerinden yürütülmeye çalışsın.
Bu mesajı daha önce paylaşacaktım ancak benim amino profilini görmemiş olasılığımı da göz önünde bulundurarak bu konuları ciddi araştıran Beachboy a sormak istedim, ondan da hala resmi yada gayrıresmi olarak ürünün amino profili nin belli olmadığına dair bir yanıt aldım.
Bir tüketici olarak benim gözümde bu ürünü rahat bir şekilde kullanıp tavsiye edebilmem için, marka nın ya da en azından ülkemizde bu işe bakan, ürünün satıcılığını yapan kişilerin, bir protein ürünü için en önemli şeylerden biri olan amino profili ni açıklaması gerekmekte.
Aksi takdir de bir çok beef ürünü için hala yerli ve yabancı forumlarda tartışılmakta olan collegen eşleşmesi var ve bunun için mi açıklanmıyor sorusu bir tüketici olarak benimde aklımı kurcalamakta ve gönül rahatlığı ile bu ürünü kullanmamı engellemektedir.
Bu sebeple marka yada türkiye de ki ürün satış işi ile uğraşan şahıslar, kimse nin aklında soru işareti bırakmamak adına umarım en kısa zamanda bu ürün ile ilgili gerekli tüm bilgilendirmeyi yaparlar.