arkadaşlar çok araştırdım ama bulamadım
lor peyniri neden önemlidir
evet proteini oldukça fazla yağ oranıda düşük.
protein diyetlerinde kullanılır mı ?
arkadaşlar çok araştırdım ama bulamadım
lor peyniri neden önemlidir
evet proteini oldukça fazla yağ oranıda düşük.
protein diyetlerinde kullanılır mı ?
Taze sütler günlük olarak peynir üretim işletmelerine gelir. Sütler mayalanır ve peynirin ilk hali olan teleme peyniri ortaya çıkar. Teleme peyniri üretimi sırasında çıkan su peynir altı suyudur. Bu peynir işletmede lor üretimine gider. Lor üretimi sırasında yağ çıkarılıp krema da üretilebilir. Taze yağsız lor almanız mümkünse taze loru tercih ediniz. Piyasadaki lorların çoğu dayanıklı olması açısından bol tuzlu üretilmektedir. O lorlara halk arasında börek loru denmektedir. Türkiye'de çoğu işletme peynir altı suyunu kanalizasyona göndermektedir. Bazı yurtdışı firmaları da bu suyu yok parasına alıp bizlere 2.5 kiloluk whey protein tozu dediğimiz kutuyu 200 250 TL'ye satmaktadır. Kısaca, lor peyniri protein açısından çok zengin bir üründür.
Her zaman diyorum lor yemek yerine süt içmek aynı etkiyi yaratiyor diye fark ederseniz 2 bardak süt içtikten sonra uzun bir süre hazımsızlık problemi yaşayabilirsiniz
Lor da whey oldu demek ha![]()
M&f geçen ayki dergiinde wheyin nasıl üretildiğini göstermişti. Peyniraltı suları fabrikaya giderek casein ve whey kısmı ayrıştırılıp toz formuna getiriliyor.
Ben lor casein ağırlıklı iz miktarda whey içerir diye biliyorum.test lazım açıkcası. Yoksa neden kimse normal öğünde yada ant öncesi/sonrası lor kullanmıyor?Kesin olan birşey yok.
yazını okumadım yine aynı şeyleri diyeceksin kaynak göstermeden
kesin olan birşey yok.![]()