anlatıklarımı okuduysan bir kısmı whey bir kısmı kazein olması çok zor. çünkü peynir yaprken süt kesiliyor ve whey ile katı madde kazein ayrılıyor. o wheyin toz halini alması için sanırım mikron düzeyinde küçük delikleri olan süzgeçlerle vakum vasıtasıyla süzülerek toz formunu elde ediyorlar. yanlız şu var eğer lor peyniri peynir altı suyundan üretilmiyorsa büyük bir aldatmaca var demektir çünkü o kadarda anlatığım gibi whey ile kazein süt kesildikten sonra birbirinden ayrılıyor. peynircilerin bazıları o dipte kalan suyu atarken sanırım artık değerlenince atmak yerine satıyorlardır. eğer dediğiniz gibi kazein ise hem aldatmaca var demektir hemde büyük ihitimal bozulmuş veya son tüketim tarihine 1-2 gün kaıp toplatılmış sütler kulanıarak yapılan basit bir penir çeşidi ve buyüzdende çok ucuz. bozuk süt olsa zehirleniriz demeyin bozuk yoğurt ve sütten çökelek yapılıyor. eğer durum bu ise firmaları şikayet etmek şart içerik yanlış demektir, buda başlarını ağrıtır.
edt: izole olmayan wheylerde laktoz mevcut diye biliyorum. yani bir işlenmişlik yok anlatığımın dışında.
Son düzenleme: 8 Ekim 2012