Lethe552 Antrenman Günlüğü

@lethe fish oil olarak Carlson'ı dene derim. Hem fiyatı uygun(3 tanesini 45 liraya bulabilirsin açık artırma sitelerinde), hem içeriği güzel.

İnternette kredi kartı kullanmadığım için alışveriş yapamıyorum malesef.Solgar'ın Omega-3 "950"sine denk bir ürünü varsa daha uygun fiyata,bir şekilde hallederim ama :)

Rutin göz kontrolü diye gitmişken bir de ortopediye uğradım bugün.Günlükte de yazmıştım,yazın bir bacak antrenmanında Leg Press yaparken sağ dizimi incitmiştim.Ağrı vs yapmayıp,ufak rahatsızlık hissi (Daha çok psikolojik) ve kütürdeme dışında ciddi bir sorun oluşturmadığı için doktora gösterme gereği duymamıştım.

Bugün fırsatını bulmuşken muayene oldum.Doktora anlattım durumu.Muayeneden sonra MR istedi doktor.Salı günü MR çektireceğim,sonuçlarını ise cumartesi günü doktora gösteririm büyük ihtimalle.Sıvıyla ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.Umarım ciddi bir şey çıkmaz.Yazdan beri bu şekilde devam edebildiğim için ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum ama umarım sporu ve günlük hayatı ileride sekteye uğratacak bir problem çıkmaz.

Glukozamin kullanmaya başladığımı da söyledim doktora."6 ayda etkisini göstermeye başlar onlar,biliyorsun değil mi ?" diye bir tepki aldım doktordan ilk anda.1.5 ayda etkisini gösterdiğini okuduğumu söylediğimde ise "1.5 ayda anca 1 kutu biter,o da 90'lıklardansa" dedi.Kendi de salona gidiyormuş doktorun.Leg Press yapabiliyor diye sordu,elle birkaç yere dokundu dizimde,herhangi bir ağrı olup olmadığını anlamak için.Daha sonra dizi açıp kapatmaya başlayınca kütürdemelerin sağ dizde çok olduğunu,solda ise bir şey olmadığını söyleyip MR istedi.Salı günü MR'a girip sonuçlarını doktora gösterdikten sonraki durumu da paylaşacağım burada.

Antrenman düzenimle ilgili de bir kaç bilgi vereyim.Şubat ortasından beri tek bölge çalışıyorduk,pazartesi itibariyle çift bölgeye dönüyoruz tekrar.Hocanın hedefi Göğüs/Triceps,Sırt/Biceps,Omuz/Bacak şeklinde çalışıp her kası haftada 2 kere çalıştırmak fakat şu ana kadar neredeyse hiçbir zaman omuz ve bacağı üst üste çalışamadık.Bakalım bu sefer nasıl ayarlayacağız.Benim aklıma ilk gelen Göğüs/Triceps,Sırt/Biceps'i ayrı günlerde yapıp omuzun yanına arka bacak/kalf gibi bir eklenti yapıp omuz ve ön bacak günlerini ayırmak.Hocaya da söyleyeceğim bunu,birlikte karar vereceğiz.

Diz için(boyun içindi aslında da, gitmişken dize de baktırdım) bundan 5-6 ay önce ben de doktara gitmiştim. Aynı kütürdeme bende de olmuştu ve doktor MR istedi. Sonuç olarak, doktor, hafif menisküs başlangıcı var dedi. Glucosamine falan verdi hatta. Ama ben hap büyük olduğundan dolayı kullanamadım, duruyor öyle. Hala bacak antrenmanlarında çatırdar dizim. :)

lethe ben glucosamini kullanmaya başladığımdan kısa süre sonra etki gösterdi öyle 6 ay falan sürmedi
tabi mucizeler yaratmıyor ama faydası kesin
ben çok memnunum
hatta bi ara artık body i bırakmak zorunda kalacağımı bile düşünmüştüm dirseklerim öyle ağrıyordu ama kısa sürede birkaç günde etkisini gösterdi
doktor bence iyi bir etki için demek istedi yada etkili bir kullanımı kastetmek istedi
ben canlı örneğiyim bende çok kısa sürede etki etki
ama tabi herkesin yapısı farklıdır
belkide içindeki diğer etken maddeler sayesinde ağrı çabuk geçmişti bilemiyorum
msm falan bi sürü madde var içinde

Diz için(boyun içindi aslında da, gitmişken dize de baktırdım) bundan 5-6 ay önce ben de doktara gitmiştim. Aynı kütürdeme bende de olmuştu ve doktor MR istedi. Sonuç olarak, doktor, hafif menisküs başlangıcı var dedi. Glucosamine falan verdi hatta. Ama ben hap büyük olduğundan dolayı kullanamadım, duruyor öyle. Hala bacak antrenmanlarında çatırdar dizim. :)

Antrenmanlarda kütürdeme yok bende ama dizimi biraz kırıp oturayım,düz pozisyona geçerken sağ diz kütürdüyor hemen.Glukozamini bundan sonra hep kullanırım büyük ihtimalle ara vermeden.Hapları büyük olsa da aynısını sana da tavsiye ederim :)

lethe ben glucosamini kullanmaya başladığımdan kısa süre sonra etki gösterdi öyle 6 ay falan sürmedi
tabi mucizeler yaratmıyor ama faydası kesin
ben çok memnunum
hatta bi ara artık body i bırakmak zorunda kalacağımı bile düşünmüştüm dirseklerim öyle ağrıyordu ama kısa sürede birkaç günde etkisini gösterdi
doktor bence iyi bir etki için demek istedi yada etkili bir kullanımı kastetmek istedi
ben canlı örneğiyim bende çok kısa sürede etki etki
ama tabi herkesin yapısı farklıdır
belkide içindeki diğer etken maddeler sayesinde ağrı çabuk geçmişti bilemiyorum
msm falan bi sürü madde var içinde

Etkisini hissetsem de hissetmesem de kullanacağım bundan sonra glukozamini.Uzun boyun üzerine kemik yapısı biraz ince olunca,ağır antrenmanlarla birlikte sakatlığa müsait bir yapım var malesef.Gereken önlemleri alıp dikkatli antrenman yapmaktan başka seçenek yok malesef.

Triceps antrenmanlarımda dirseklik,bacak antrenmanlarımda dizlik kullanmayı düşünüyorum artık.Bu hafta denedim,olduça güzel oldu.Set aralarında çıkarıyorum tabi dirsekliği.Dizlikte aynısını yapamıyorum tabi ayakkabıyı giyip çıkarmak gerektiği için ama dirseklik kadar sıkı değil kullandığım dizlik.

İlk kez kreatine haksızlık ettiğimi düşünmeye başladım.

Hava değişiminden midir,spordan önce fiziksel olarak yoracak aktiviteler yapmamdan mıdır,yoksa kreatine ara verdiğimden midir bilmiyorum ama son 1 haftadır güç düşüşü yaşıyorum.1-2 antrenman daha kreatine ara verip,aynı güç düşüşü devam ederse tekrar başlamayı düşünüyorum."Değişiklik hissetmiyorum" diyip diyip bu hallere düştük,gülünecek şey :) Daha önce de kreatine 2'şer haftalık aralar veriyordum ama hiç bu denli bir güç düşüşüyle karşılaşmamıştım.

Benim arkadasim da ayni durumda. 60 kg strict press, 110 kg bench yapan adam, sanirim biraz da sicaklarin etkisiyle zar zor ikinarak yapilan 50 kg strict'lere, 95 kg bench press'lere dustu. Direkt creatine kaynakli oldugunu dusunuyor o da cunku aklina baska bir sey gelmiyor. Beslenmesi antrenman sekli yasaminin duzenliligi dahi ayni, bir tek creatine yok.

Kışın verilen kreatin aralarında fark hissetmemiştim ama sıcaklıklarla birlikte kreatinin etkisi daha net görülüyor sanırım.1-2 antrenman daha gözlemleyip gidişata göre dönüşü yapacağım gibi duruyor.

Bu arada günlükte yazmış mıydım hatırlayamadım ama geçen hafta salondan çıkarken tam hocaya kolda sivilce çıkma konusunu soracaktım ki kendi koluna krem sürerken gördüm sivilce yüzünden.Arada bir aldığı whey dışında supplement kullanmıyor,beslenmesi oldukça iyi ve öğün sayısı çok yüksek.Bu sebeple sivilcelerin beslenmeyle alakalı olabileceğini düşünmeye başladım.Şu an geçti gerçi,geçen hafta huylandırmıştı beni biraz.Yeri gelmişken bunu da aktarayım.

Pazartesi günü çift bölge çalışmaya başladık.Pazartesi göğüs-triceps,salı sırt-biceps yaptıktan sonra en sıkıntılı güne geldik;omuz-bacak.Sizce omuzun yanına kalf ve mideyi alıp,ön bacak ve arka bacağı da ayrı bir güne alıp göğüs-triceps,sırt-biceps,omuz-kalf-mide,göğüs-triceps,sırt-biceps,bacak şeklinde bir rutin nasıl olur ? Göğüste uzun süredir üst göğüse ağırlık verdiğimiz için ön omuz oldukça aktif çalışıyor (Çoğu zaman ön omuza izole hareket yapıyormuşcasına).Omuz ve bacağı haftada 1 kere,diğer bölgeleri 2 kere yapmak nasıl olur sizce ?

öncelikle güç düşüşü bahar yorgunluğundan da olabilir,
bu tam ıspatlanmamış bir olay ancak ben buna inanıyorum, mevsim geçişlerinde özellikle soğuktan sıcağa gittikçe vucutta kendşini rölantiye alıyor
birde hocanı çok merak ettim lethe
bir fotosu vs varmı ? vucudu ne durumda? sadece arada bir whey kullanan bir vucududa görmüş oluruz

Salonda eski halinin fotoğrafları asılı duvarda,yeni halini de çekip paylaşırım burada.

Arada whey kullanan dediğim spora 12 yıl ara verdikten sonraki spor hayatı için,önceleri yarışmalarda dereceleri var.Bir dönem steroid kullandığını biliyorum ama uzun bir dönem değil.12 yıl aradan sonra ramazanda tekrar çalışmaya başladı,biraz göbek de var ama bomba gibi vücudu yaşına göre (52 yaşında).

Salondaki diğer hocam 11 yıldır bu sporla uğraşıyor,29 yaşında şu an.O supplement dahil hiçbir şey kullanmamış.Fırsat bulabilirsem ikisinin de fotoğrafını paylaşırım buradan,değerlendirme fırsatımız olur hep birlikte.

EDİT : Bugünkü omuz-mide antrenmanda sağ ayak baş parmağıma 10 kiloluk plaka düştü,görünmez kaza.Buz uygulamaya başladım aralıklarla.Başka ne önerirsiniz ? Şu ana kadar kayda değer bir ağrı yok,akşama kadar gözlemleyeceğim durumu,röntgen çektiririm olmazsa akşam acile gidip.

Son düzenleme:
Fotoğraf konusunda olumlu gelişmeler var ! Yarından itibaren spor çantama fotoğraf makinemi atıyorum.Antrenmanlardan sonra fotoğraf çekmeye başlıyoruz hocayla birlikte.Gelişimi takip açısından çok faydalı,daha önce başlasaydık keşke.

Önceki bacak antrenmanıma deyinmek istiyorum.Front Squat'ı ısrarla denememe rağmen,serbest ağırlıkla yapamıyorum,Smith Machine'de ise 20'şer kg takınca bile oldukça zor geliyor form.Bugüne kadar yapmamanın acısı çıkıyor sanırım.

Bir de bugünkü göğüs-triceps antrenmanından sonra çektiğim değişik fotoğrafı paylaşayım.

Eklentiler

• image_1367864428303027.jpg
    image_1367864428303027.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 513
Dün söylediğim gibi bugün fotoğraf makinesiyle gittim salona ve günlükte anlata anlata bitiremediğim,antrenmanları birlikte yaptığımız meşhur hocamı sizlere tanıtabilme fırsatı buldum.Rahatsız olabilme ihtimaline karşı fotoğrafları yüzü kapatarak paylaşıyorum.Özellikle boksbody çok merak ediyordu,sırt,göğüs,kol,omuz gibi bölgeler hakkında oldukça fikir sahibi olabileceğiniz fotoğraflar.Tekrar belirtiyorum,hoca 52 yaşında.Yakından tanısanız gerçekten antrenmanlardaki hırsına hayran kalırsınız.

Poz vermenin ayrı bir sanat olduğunu da bugün tekrar anladım.Hoca resmen vücudu "gösteriyordu" pozlarda.Hocadan uzun boylu olduğum için güzel bir açıdan çekebildim fotoğrafları ama hem benim poz verme konusundaki bilgisizliğim hem de hocanın boyca benden aşağıda kalması sebebiyle fotoğraflar içime sinmediği için kendiminkileri eklemiyorum şimdilik.

Dün bana göbekli diyen khephnes'e nazire yapmak için evde telefonla çektiğim bir fotoğrafı da ekledim sona :p Yine khephnes'ten feyz alıp,bir de bacak fotoğrafı ekledim.Kıllardan ve ışık yüzünden pek bir şey belli olmuyor ama iyi kötü fikir verir.

Eklentiler

• 1 (Kopyala).jpg
    1 (Kopyala).jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 553
  • 2 (Kopyala).jpg
    2 (Kopyala).jpg
    57,7 KB · Görüntüleme: 529
  • 3 (Kopyala).jpg
    3 (Kopyala).jpg
    89 KB · Görüntüleme: 536
  • 4 (Kopyala).jpg
    4 (Kopyala).jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 510
  • 5 (Kopyala).jpg
    5 (Kopyala).jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 544
  • 6 (Kopyala).jpg
    6 (Kopyala).jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 494
  • 7 (Kopyala).jpg
    7 (Kopyala).jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 531
lethe sendede kalf problemi var gibi.benim kalfler 37 cm quad 61 cm kalfler uste gore cok siritiyor.ayni durum sendede var sanirim.tabi resim açısindanda kaynaklaniyor olabilir.

hocan dediğinkadar var hocana selamlar saygılar 52 yaş ve çok güzel bir vucut tebrikler
hocan aşmış ama sende süper gidiyorsun bence biçok insana motive kaynağı olabilirsiniz sende hocanda
:)

lethe sendede kalf problemi var gibi.benim kalfler 37 cm quad 61 cm kalfler uste gore cok siritiyor.ayni durum sendede var sanirim.tabi resim açısindanda kaynaklaniyor olabilir.

Merak edip oturduğum yerde kabaca bir ölçü aldım.Quad 65'ten geniş,kalflar 44'ten geniş.İyi bir oran mı bir fikrim yok açıkçası.Fikir vermesi açısından kabaca bir ölçüm yaptım mezurayla.

hocan dediğinkadar var hocana selamlar saygılar 52 yaş ve çok güzel bir vucut tebrikler
hocan aşmış ama sende süper gidiyorsun bence biçok insana motive kaynağı olabilirsiniz sende hocanda
:)

Hocanın maşallahı var :) Salonun en iyisiyle antrenman yapmak kolay değil,insan ufacık hissediyor kendini.Şaka bir yana,elimden geldiği kadar faydalanmaya çalışıyorum hocanın bilgilerinden.Kısa vadede kol ve sırt konusunda hocayla yarışamam ama :)

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için :)

Merak edip oturduğum yerde kabaca bir ölçü aldım.Quad 65'ten geniş,kalflar 44'ten geniş.İyi bir oran mı bir fikrim yok açıkçası.Fikir vermesi açısından kabaca bir ölçüm yaptım mezurayla.

Hocanın maşallahı var :) Salonun en iyisiyle antrenman yapmak kolay değil,insan ufacık hissediyor kendini.Şaka bir yana,elimden geldiği kadar faydalanmaya çalışıyorum hocanın bilgilerinden.Kısa vadede kol ve sırt konusunda hocayla yarışamam ama :)

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için :)

44 kalf bence super.

Hocanin triceps efsaneymis, gogus de oyle :) Soyledigin gibi poz vermeyi de oldukca iyi beceriyor.

Ayrica ben sana gobekli falan demedim elbette yahu. Poz kaynakli sanki obez gynolu biri gibi dedim, poz yuzunden iste, sacma bir poz cunku, sen "degisik" olarak nitelemissin ben de sacma dedim, alinacak bir sey yok vucudunun takir takir oldugunu biliyorum. :)

Quadlar da fena degilmis bu arada :p

Hocanin triceps efsaneymis, gogus de oyle :) Soyledigin gibi poz vermeyi de oldukca iyi beceriyor.

Ayrica ben sana gobekli falan demedim elbette yahu. Poz kaynakli sanki obez gynolu biri gibi dedim, poz yuzunden iste, sacma bir poz cunku, sen "degisik" olarak nitelemissin ben de sacma dedim, alinacak bir sey yok vucudunun takir takir oldugunu biliyorum. :)

Quadlar da fena degilmis bu arada :p

Yok yahu şaka yapıyorum ben de zaten :)

Hocanın kollardan yana şansı var özellikle. Kendi de diyor zaten kollarım her zaman diğer bölgelere göre öndeydi diye.

Squat Rack aldırabilsek ve hocayı biraz bacak konusunda da motive edebilsek alıp yürüyeceğiz işte ama daha başaramadık :)

Back
Yukarı