Lethe552 Antrenman Günlüğü

göğüs,biseps
off
sırt, triseps
bacak
off
Omuz, kollar
off

Böyle olabilir belki? Bilemedim. Volüme dikkat et ama çok yüksek tutma bence. Recovery iyice zorlaşmasın. Zaten küçük kas grupları.

4 gün az gelir bana yahu :) Kolları ikinci kas grubu olarak çalışacağım zaman ister istemez kol günündeki gibi çalışamayacağım zaten.Atıyorum göğüs-biceps yapacağım zaman göğüsü ağır çalışacağım için bicepste çok fazla gücüm kalmaz,fakat 2 hareket çıkar en azından.Etkili şekilde yaptıktan sonra 2 hareket çok işimi görür :) Göğüs-bicepsin arkasından sırt-triceps çalışmak içime sinmiyor,bunların arasına başka bir şey koyup,kol günüyle de arasına dinlenme süresi koyayım diyorum ama daha işin içinden çıkamadım :)

Haftalık bazda düşüneceksen ille birşeyler çakışacak. Onun pek kaçarı yok :)

Göğüs - Biceps
Bacak
off
Omuz - Triceps
Sırt
Daha bi mantıklı olur gibi , ayrıca kolları zaten 2 gün calısacaksın böyle . 1. gün biceps , 5. gün sırt calısmasında zaten bicepsler devrede olacak.Ticepsde aynı sekil gogus gununde ve 4. gün haftada 2 gün calıstırıyorsun. Daha farklı önerilerde yapardım ama türk toplumu olarak daha hazır deılız :)

Ayrıca kol takıntısı varsa nacizane bi önerim biceps antrenmanı arttırmaktansa , sırt gunu kiloları arttırmak daha cok fayda sağlar..

4 gün calısınca bu tarz programda calısıyorum ,

şöyle bi varyasyonada geçıyorum arada değişiklik olarak

omuz - biceps
bacak
off
göğüs triceps
sırt

Göğüs - Biceps
Bacak
off
Omuz - Triceps
Sırt
Daha bi mantıklı olur gibi , ayrıca kolları zaten 2 gün calısacaksın böyle . 1. gün biceps , 5. gün sırt calısmasında zaten bicepsler devrede olacak.Ticepsde aynı sekil gogus gununde ve 4. gün haftada 2 gün calıstırıyorsun. Daha farklı önerilerde yapardım ama türk toplumu olarak daha hazır deılız :)

Ayrıca kol takıntısı varsa nacizane bi önerim biceps antrenmanı arttırmaktansa , sırt gunu kiloları arttırmak daha cok fayda sağlar..

4 gün calısınca bu tarz programda calısıyorum ,

şöyle bi varyasyonada geçıyorum arada değişiklik olarak

omuz - biceps
bacak
off
göğüs triceps
sırt

Kol takıntısı yok aslında ama göğüsün yanında kolların geride kaldığı bir gerçek.Hocayla yapıyorum antrenmanları,onun da gözlemleyip bana söylediği bir şey bu.Geçen gün göğüs antrenmanından sonra kendisi dedi "Kola yüklenmemiz lazım,haftada 2 gün yaparız" diye.Derinlemesine konuşamadık henüz ama göğüs-biceps,sırt-tricepsi arka arkaya yapıldığı bir düzen söylemişti ayaküstü.Sanırım kaçarı yok göğüs-biceps,sırt-triceps şeklinde arka arkaya yapıp kol gününü sona atacağım :) Hocayla tekrar konuşayım da,en kötü 1 hafta dener,verimli olup olmayacağını test ederim :)

Hocanın tarzı genelde ağır çalışmak zaten,o yüzden kilolar az olmuyor çoğu zaman :) Sırt antrenmanlarında bicepsler de çalışıyor ama ön kolların inanılmaz derecede aktif olduğunu hissediyorum hocayla yaptığım antrenmanlarda.

göğüs-biceps,sırt-triceps bunun arka arkaya ara verilemeden uygulandı programda şu sıkıntı olabılır.

1.gün göğüs ile tricepsler etkin olacak ve diğer günki triceps calısması ağrıdan yapılamayabılır.
gene ilk günki biceps calısmasndan sonra , 2. gün sırt calısması yalana bağlayabılır...
araya 2 gün en kötü 1 gün off veya bacak antrenmanı sokman mantıklı olabılır

tabi bunları böyle yap o şekil yanlıs anlamında yazmıyorum , kafada bulunsun sıkıntı durumunda akla gelsın yeter :)

göğüs-biceps,sırt-triceps bunun arka arkaya ara verilemeden uygulandı programda şu sıkıntı olabılır.

1.gün göğüs ile tricepsler etkin olacak ve diğer günki triceps calısması ağrıdan yapılamayabılır.
gene ilk günki biceps calısmasndan sonra , 2. gün sırt calısması yalana bağlayabılır...
araya 2 gün en kötü 1 gün off veya bacak antrenmanı sokman mantıklı olabılır

tabi bunları böyle yap o şekil yanlıs anlamında yazmıyorum , kafada bulunsun sıkıntı durumunda akla gelsın yeter :)

Çok ağır yaptığım göğüs antrenmanlarından sonra bile triceps ağrısı yaşamadım henüz. İlginçtir,göğüs antrenmanlarında tricepslerin ciddi anlamda şiştiğini hissetsem de ağrı olarak ertesi güne geçmedi.

Bicepsin sonrasında sırt antrenmanı cidden sıkıntılı olabilir ama. Fırsat bulduğumda kağıt kalem alıp program oturtmaya çalışacağım :) Olmazsa tek gün kola devam ederim,içime sinmedikten sonra çok anlamı yok,hocayla da konuşayım önce.

Dün elime kağıdı kalemi aldım,şöyle bir düzen çıktı ortaya :)

1.Gün : Göğüs-Biceps
2.Gün : Ön-Arka Bacak
3.Gün : Sırt-Triceps
4.Gün : Off
5.Gün : Omuz-Kalf-Mide
6.Gün : Biceps-Triceps
7.Gün : Off

2. Off günde de gidip mide çalışabilirim,ona henüz karar vermedim ama düzen fena olmadı gibi.

Pzt. Quad/hams/calf
Sali. Gogus/biceps
Crs. Off
Prs. Sirt/tri
Cuma. Omuz/forearm/abs
Cmrts. Biceps/triceps
Pzr. Off

Boyle de olabilir.
Cok fark yok zaten. Benzer rutinler oldu.

PS: Bi/tri yer degistirebilir.

Gogus/tri
Sirt/bi seklinde.

Son düzenleme:
Ön bacaktan sonra arka bacak ve kalf çalışmak çok sağlıklı olmuyor malesef.Bugün denedim komple bacak çalışmasını ama arka bacağa geçip Romanian Deadlift yaparken dizlerim titredi,verim alamadığım için ilk setten sonra Leg Curl'e geçtim direk.Sadece Leg Curl yapmak hiç yeterli gelmiyor bana.Gerçi hissettirdi hareket ama ne bileyim :)

Herkese selamlar :)

Pazar günü bu dönemin son sınavına giriyorum,daha çok vaktim olacak forumda geçirebileceğim.Fikir paylaşımında bulunmak isteyenler olursa buradan veya özel mesajla konuşabiliriz,1 ay kadar rahatım okul bakımından :)

Uzun zamandır fotoğraf paylaşmıyordum,dün içimden geldi soğuk halde birkaç fotoğraf çektim :) Hep sağ tarafı çekiyordum,bu sefer hem sağ hem sol taraftan fotoğraflar koyuyorum (İlk fotoğraf sağ,ikinci fotoğraf sol).

Sırt pozunu tek başına çekmek gerçekten zor oluyor.Son durum budur ama genel olarak :)

j8dhw.jpg

j8dl2.jpg

j8dnd.jpg

Cok iyisin Lethe!

1-2 sene sonra nasil olacaksin tahmin edemiyorum.

Pectoraller, core bolge omuzlar gercekten orantili gelismissin.

Bu arada onden ve arkadan double biceps fotosu lazim bence :) ozellikle sirttan cok iyi gorunursun.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Goguslere bak neler olmus oyle masallah. :)

PS: Bacaaaak!

Göğüsler önden gidiyor,kollar göğüsleri yakalamaya çalışıyor :) Bacak fotosunu kendi başıma çekmeye çalıştım daha önce,pek sağlıklı olmadı,yardımcı olacak birini bulduğumda bacak ve kalf fotoğraflarını da ekleyeceğim :)

Cok iyisin Lethe!

1-2 sene sonra nasil olacaksin tahmin edemiyorum.

Pectoraller, core bolge omuzlar gercekten orantili gelismissin.

Bu arada onden ve arkadan double biceps fotosu lazim bence :) ozellikle sirttan cok iyi gorunursun.

Yine yukarıdaki gibi bir yardımcı bulduğumda iki pozu da eklerim :) Aslında salonda fotoğraf ve video çekme düşüncem var ama insanlar garipser diye girişmedim o işe bugüne kadar,eğlenceli şeyler çıkabilir ortaya :)

Dün sağlık ocağına gidip kan tahlili için örnek vermiştim.Bugün sonuçları aldım.Çok şükür herhangi bir sorun yok,"Gayet güzel sonuçlar" dedi doktor.Hiçbir ödeme de yapmadım bu kontrol için.Sağlık ocağına gidip aile hekiminizle görüşerek kan tahlilini ücretsiz yaptırabiliyorsunuz.Bundan sonra her 6 ayda bir düzenli olarak kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum.Supplement kullanımı ve genel olarak vücuda etkileri hakkında çoğu kişi tereddütte kalabiliyor.Bu sebeple günlükten paylaşmak istedim bu konuyu.

Herkese sağlıklı,sakatlıktan uzak sporlar :)

Dün sağlık ocağına gidip kan tahlili için örnek vermiştim.Bugün sonuçları aldım.Çok şükür herhangi bir sorun yok,"Gayet güzel sonuçlar" dedi doktor.Hiçbir ödeme de yapmadım bu kontrol için.Sağlık ocağına gidip aile hekiminizle görüşerek kan tahlilini ücretsiz yaptırabiliyorsunuz.Bundan sonra her 6 ayda bir düzenli olarak kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum.Supplement kullanımı ve genel olarak vücuda etkileri hakkında çoğu kişi tereddütte kalabiliyor.Bu sebeple günlükten paylaşmak istedim bu konuyu.

Herkese sağlıklı,sakatlıktan uzak sporlar :)

Bunu paylaştığın iyi oldu Lethe. :) Benim de yüzümde sivilceler çıkmaya başladı, gidip karaciğer ve hormon değerlerime baktırmam lazım en kısa sürede.

Tahlil sonuçlarını tarayıp "Sağlık" bölümünde de paylaşmayı düşünüyorum.Belki detaylı yorum yapabilecek,bu sporla da ilgili bir doktor çıkar :)

Lethe, neleri olcturdun?

Back
Yukarı