Başlangıcı Scott Herman'ın geçen gün Facebook sayfasına koyduğu ve görür görmez gülmeme sebep olan fotoğrafıyla yapıyorum.Yüz ifadesi inanılmaz
Bugün kanat antrenmanı vardı.Muammer hocayla yoğun ve hızlı bir antrenman yaptık.30 dakika kadar bile sürmemiş olabilir.Ersin hoca beni giyinmiş çıkıyorken görünce şaşırdı,saatine bakıp şaşkın bir ifadeyle "Ne çabuk bitirdin." dedi.Memnunum açıkçası antrenmanların böyle kısa ve şiddetli olmasından.
Detaylara geçmeden önce vücudumun her geçen gün kısa set aralarına daha fazla alıştığını söylemek istiyorum.12 tekrar rutinine de alıştım gibi.Ağırlıkları artırsak bile tekrar sayıları genelde 12,bazen 10 oluyor Muammer hocayla çalışırken.
D Bar Seated Row ile başladık.İlk seti 20 kademeli olan makinada 11'de yaptık.İlk başta normal set olarak yaptık zannettim ama 4.setten sonra bitirdik zannedip kalkmaya hazırlanırken,"İlk seti sayma hiç,1 set daha yapıyoruz" diyince hoca aynı hızla yerime oturdum

1'er 2'şer artırarak 16-17. kademe civarına geldik ki hiç fena değil bence bu hareket için.Tekrar sayıları hep 12'ydi.
İkinci olarak kablo istasyonuna sehpa çekip,yine D barları takarak Narrow Grip Lat Pulldown yaptık.90-90-100-100 kg kullandık.Tekrarlar yine 12'ydi.Önceleri yere oturarak yapıyorduk bu hareketi,daha kolay geldi bana sehpalı versiyona göre ama yerde otururken kolları daha yukarı bırakma olanağı olduğu için daha kullanışlı bence.Bu antrenmanda yapmadık ama sırtı 45 derece eğerek Reverse Grip Narrow Lat Pulldown benim favori hareketim.Lat makinasını hiç sevmediğimi biliyorsunuz ama bu hareket inanılmaz hissettiriyor.
Üçüncü olarak göğüse Lat Pulldown yaptık 4 set,tekrar sayıları 12.Barın eğiminin başladığı yerden tutturdu hoca çalışırken.Devamında 3 set enseye Lat Pulldown yaptık,onda özellikle daha geniş tutturdu hoca.Ortalama bir kilo ile yavaş tekrarlar yaptırdı.
Son olarak 1 set geniş tutuş göğüse çekiş barfiks yaptım.Sonlarda hocanın dizinden destek alarak yaptım birkaç tekrarı,12'yi buldum yine.En sonda "Asılı kalıp,çekebildiğin kadar yukarı çek kendini" dedi hoca,yarım yükselmeyle 2 tekrar daha yapabildim.Sonra bittim zaten,antrenman da bitti
Enseye Lat Pulldown yaparken set arasında "Arkadan baya geniş gözüküyor kanatlar aşağı indirdiğinde" dedi hoca.Bir sonraki set arasında da "1 sene sonra yarışmalara girersin" dedi.Şaşırdım açıkçası,kafasında böyle bir plan olduğunu bilmiyordum."Belin ince,karnın iyi,kanatları biraz daha genişletince çok daha güzel görünür" dedi.Ciddi ciddi yarışma olayını deniyoruz sanırım

Hatta antrenman sonunda kanat pozu bile gösterdi.
Tam yedek üzerimi giymiş çıkarken,"T-shirti çıkarttın mı ? " dedi hoca.Antrenmanlarda kısa kollu Nike Pro Combat Core Compression giyiyorum ben,kullananlar bilir,çıkarması zordur,hele sırt antrenmanından sonra."Gel bir soyunma odasında bakayım vücuduna" dedi hoca.Yolda da "O t-shirti tek başına çıkaramaman lazımdı" dedi.Eğer Muammer hocayı biraz tanıyorsam bir sonraki kanat antrenmanında bana asrın yüklemesini yapar