Anlata anlata hocaya nazar değdirdik

Biceps-triceps antrenmanım vardı bugün.Okula gitmediğim için salona daha erken geçebildim 16:30 gibi.Hoca salondaydı ama keyfi yoktu."Halsizlik var üzerimde bugün,havalardan mı anlamadım ama kendi antrenmanımı da kısa tuttum bugün" dedi.Anlattığım motivasyonu tavan yaptıran havası yoktu bugün malesef.Bicepsi bitirdikten sonra bir telefon geldi,gitmek zorunda kaldı hoca triceps için yapacağım hareketleri söyleyip.Daha iyisini yaptığımız için bu antrenman gölgede kaldı benim açımdan.İlk yaptığımız biceps antrenmanı hala aklımd****aç gün ağrımıştı bicepsler yahu.
Odaklanacağım yeni bölgeyi belirledim bugün,kollar.Biceps antrenmanında zorlandığım yerleri gördükten sonra Muammer hoca "Kollar zayıf,göğüsteki kilolara göre daha ağır çalışabiliyor olman lazım"dedi,haklı da.Salondaki çoğu kişi "O yağ oranıyla bu kollar süper" derken,hoca profesyonel biçimde yaklaştı.Şansıma hep kol gününde aksilikler çıkıyor ve hocayla çalışamıyoruz.Bugünü saymazsak (ki saymıyorum ben kendi adıma,diğer antrenmanlara haksızlık olur) Muammer hocayla sadece bir tane biceps çalışması yaptık.
Yarın omuz günü ama pazartesi günkü göğüs çalışmasından kalma göğüs ve ön omuz ağrılarım devam ediyor şu an.Yarın akşam yapmayı planlıyorum antrenmanı,umarım geçer ağrılar.
İlginçtir ki göğüs antrenmanından sonraki salı gününden çok daha şiddetliydi bugün göğüs ve ön omuz ağrıları.Bir süredir gözlemliyorum kendimde bu 2.günde şiddetlenen ağrıları.Sizde nasıl oluyor ağrı durumu ?
Detaylara geçeyim.Bicepste 4 set Z Bar Barbell Curl'le başladım.İlk 3 set hoca yoktu yanımda dışardaydı,son sette geldi.İlk set 37.5 kg ile 12 tekrar,ikinci set 47.5 kg ile 6 tekrar,3 ve 4.set yine 37.5'ar kg ile 10 ve 12 tekrar yaptım.57.5 kg ile 4-6 tekrar çıkardığım zamanlar da olmuştu ama bugün o gücü kendimde hissedemedim.Hocanın hali bana da yansıdı biraz.Koldan ölçü aldım sanırım önceye göre 40 olmuşumdur diye tahmin ediyorum(Ölçmedim soğuk halde ama geçen hafta sıcak halde ölçtüğümde 41 çıkmıştı sağ kol,soğuk hali 39 cm iken sıcak ölçtüğümde 40 çıkıyordu,buna dayanarak ölçü almışımdır diyorum).
İkinci hareket olarak Standing Hammer Curl vardı.Önceleri tek el çalışıyorduk ama bu sefer çift çalıştık.15'er kg'lar ile başladık,10 tekrar çıktı son 1-2 yardımla.Sonra 12.5'a düşürüp 10 tekrar yaptım 3 set daha.İlginçtir ki 6.tekrara kadar rahat gelirken,6.tekrardan sonra güç birden bitiyordu kolumda,zorlanmaya başlıyordum.Hoca bu hareketten sonra dedi zaten kollar göğüse göre zayıf diye.Göğüsteki o kilolara bakarak,bu harekette 17.5 veya 15'le 2 set çalışabilmem gerekmiş hocaya göre.Düşününce gayet mantıklı.Set arasını kısa tutuyoruz,yoğun antrenman yapıyoruz ama 12.5 nedir yahu
Üçüncü hareket olarak Cable Curl vardı.3 set 12 tekrarla çalıştım.Kiloyu hatırlamıyorum.Bölgelerin son hareketlerine yaklaştıkça ve kablo istasyonunda çalışınca ağırlıktan ziyade hedeflediğim bölgeyi hissetmeyi hedefliyorum açıkçası.
Bitirici hareket olarak Close Grip Z Bar Curl vardı.17.5 kg ile,oldukça yavaş biçimde 12 tekrardan 3 setle bicepsi bitirdim.Hocanın havasında olmadığını burdan da anladım,havasında olsa inanılmaz yavaşlıktaki Hammer Curl ve Dumbbell Curl'ü 1'er set yaptırıp,ağlatana kadar zorlamadan bitirtmezdi biceps antrenmanını.
Triceps için 4'er set Pushdown,Rope Down,3'er set Cable Overhead Extension ve Standing French Press yap dedi Muammer hoca.
Pushdown'da sonuna kadar zorlayarak 12-10 tekrar aralığında 4 set çalıştım.İkinci harekete geçtiğimde oldukça yorulmuştu tricepsler.
Rope downda daha hafif çalışabildim,bazı tekrarlarda kol inmedi aşağıya.Bu anlarda hocanın yardımlarını ve motivasyonlarını aradım.
Cable Overhead Triceps Extension hareketini daha önce de programıma almayı denemiştim ama bele biraz fazla yük bindiriyor,o yüzden rahat olamıyorum bir Seated Dumbbell Triceps Extension kadar.Çalışmam gereken ideal ağırlığı da bulamadım,biraz karışık bir hareket oldu o yüzden.Burda da Muammer hocayı aradım.
Son olarak Standing French Press vardı.Önceki hareket içime pek sinmediği için bu hareketi daha konsantre ve daha fazla zorlayarak çalıştım.3 set yerine 4 set yaptım ve tricepsi bitirdim.