Lethe552 Antrenman Günlüğü

Lethe, neleri olcturdun?

Tahlil sonucunu paylaşıyorum aşağıda,çok anlamadığım için direkt olarak sonucu paylaşmayı daha sağlıklı buldum.

Doktorun sonuca bakıp "Gayet güzel sonuçlar" demesi 10 saniyesini almadı.Biraz şüphelendim açıkçası.Eve gelince bir de ben bakayım dedim (Eğitim hayatımda gördüğüm bilgiler kadar anlarım anca ama Türk mantığı işte :) ) bazı değerler referans aralığının içinde olmasına rağmen yüksek geldi bana."Sağlık" konusunda da paylaşacağım biraz sonra.Belki detaylı açıklama yapabilecek biri çıkar.

jnvdc.jpg

Benim yuzumde sivilce cikti, doktora gidemiyorum, 3 bin dollar istiyor bir kan testine.

Sizin veya ailenizden birinin sosyal güvencesi varsa,bağlı bulunduğunuz sağlık ocağına gittiğinizde yukarıda paylaştığım kan tahlilini ücretsiz yapıyorlar (Sanırım emekli maaşından kesiliyor bir miktar,tam bilmiyorum ama kesilse bile komik rakamlar olur). O bahsettiğiniz testler kadar detaylı değildir tabi ama 3 bin dolar gibi yüksek rakamları vermek herkesin elinde olan bir şey değil malesef.Bir de bu testlerin belirli aralıklarla yapılması gerektiğini düşünürsek durum daha da vahim bir hal alıyor.

Bu arada çoğu kişi biliyordur ama ben yine de hatırlatayım.Kan tahlili yaptırmaya giderken aç olmanız ve alkol almamış olmanız gerekiyor.Sabah kalktığımda gitmiştim ben.

Bildiklerime baktim iyi sonuclar gayet. Kreatin aliyor muydun test yaptirdigin donemde?

T3 tavan degere yakin biraz. Define buyumene sasmamak gerek :) kolestrol degerlerin, alt ve ast da iyi. Turp gibisin iste :)

Bildiklerime baktim iyi sonuclar gayet. Kreatin aliyor muydun test yaptirdigin donemde?

T3 tavan degere yakin biraz. Define buyumene sasmamak gerek :) kolestrol degerlerin, alt ve ast da iyi. Turp gibisin iste :)

Evet kreatin alıyordum tahlile girdiğim zaman.Elimde 3/4 kutu civaı bir miktar kaldı,bittikten sonra kullanmayı bırakırım büyük ihtimalle,vücudun yükünü biraz olsun azaltmak için.Eskisi gibi etkisini görmüyorum,vücut alıştı sanırım.

Ben malesef neredeyse hiç anlamıyorum tahlil sonuçlarından,üre miktarı biraz fazla gelmişti bana.Uyumadan önce kazein almıştım,kalkar kalmaz az bir miktar su içip gitmiştim tahlile.Acaba o yüzden mi değer böyle çıktı diyorum.Tanıdık doktor yok ki bu sporla iç içe,gidip gönül rahatlığıyla gösterelim :)

Bu arada T3'ün hangi fonksiyonları var ? Yavaş yavaş öğrenmeye başlayayım :)

Motivasyona ihtiyacım var arkadaşlar !

3 gece önce yemekten dolayı hoş olmayan şeyler yaşadım gece (Anlatıp iştahınızı kaçırmak istemem),o günden beri bir iştahsızlık var,günde koca koca 4 ana öğün yiyen adam,saatlerce acıkmaz hale geldi.Psikolojik olarak da durum iyi değil,3 günde küçülmüşüm gibi hissediyorum (Bilirsiniz o lanet psikolojik durumu).

Biraz gaz verin gözünüzü seveyim :)

Beni Greg çok motive ediyor adamı görür görmez motive oluyorum sadece bendemi böyle etkisi oldu anlamadım. O sebeple herkese onu tavsiye ediyorum siteye üye olman şart değil youtube da Greg playlisti oluştur otur izle 1-2 saat :D

İngilizce ne düzeyde bilmiyorum ama şunları ekleyeyim. Bu konuşmaları dinledikten sonra motive olamaman çok ama çok zor. En sevdiğim laflarından biri de "We only live once, but if we work it right, once is all we need!"

[YOUTUBE]sFtgjAUe7P4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]75EiXxInst0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]C8l0JTERgEA[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Antrenmandan önce zorda olsa bir şeyler yedim demin.Çabuk motive olabilen biriyim ama şu iştah işi gerçekten kötü yahu.Düzene alıştıktan sonra insan eksik hissediyor kendini.

Videolara göz atacağım şimdi,antrenmandan önce biraz gaz almak adına :)

Greg Plitt'in BodyBuilding'de paylaşılan askeri antrenman videolarını takip ediyorum (Gerçi henüz ilk haftanın 3-4 videosunu detaylı izleyebildim),hoşuma giden ve orjinal gelen hareketleri uygun günlerde uyguluyorum ben de.Lise sağolsun İngilizce düzeyi oldukça iyi,takip etmesi sorun olmuyor :)

Antrenmandan önce zorda olsa bir şeyler yedim demin.Çabuk motive olabilen biriyim ama şu iştah işi gerçekten kötü yahu.Düzene alıştıktan sonra insan eksik hissediyor kendini.

Videolara göz atacağım şimdi,antrenmandan önce biraz gaz almak adına :)

Greg Plitt'in BodyBuilding'de paylaşılan askeri antrenman videolarını takip ediyorum (Gerçi henüz ilk haftanın 3-4 videosunu detaylı izleyebildim),hoşuma giden ve orjinal gelen hareketleri uygun günlerde uyguluyorum ben de.Lise sağolsun İngilizce düzeyi oldukça iyi,takip etmesi sorun olmuyor :)
kardeşim nerdeyse bütün mesajlarını okudum diyebilirim.fotograflarınıda inceledim.maşallah diyeyim nazar değmesin.çok güzel gelişme kaydetmişsin.şu iştah sorununa gelirsek bendede bazen 3-4 gün kadar sürüyor iştah sorunu.eğer müdahale etmessen bu böyle gider.sana hemen kendi taktiğimi söyliyeyim mutlaka iştahın açılacaktır.imkanın varsa sabah kalkar kalkmaz dut pekmezi içeceksin. eğer çok tatlı geliyorsa içine limon sıkabilirsin.eğer o yoksa kesinlikle bal yemeni öneriyorum 1-2 tatlı kaşıgı iştahını açmaya yetecektir.eğer oda yoksa basit şeker içeren hazır meyve sularıda idare eder. birde 2 gün süre ile öğunlerden 30 dk önce tatlı yemeni öneriyorum.bildiğimiz halka tatlı olabilir.baklava olabilir.ancak fazla değil sadece 1 tane ağır olursa öğün kaçırabilirsin.ve ara öğünlerini çıkar bir kaç gün süre ile.motive olabilmek için çok gerekli.iştahın açılınca yeniden ara öğün eklersin. kolay gelsin.dumbelllls

kardeşim nerdeyse bütün mesajlarını okudum diyebilirim.fotograflarınıda inceledim.maşallah diyeyim nazar değmesin.çok güzel gelişme kaydetmişsin.şu iştah sorununa gelirsek bendede bazen 3-4 gün kadar sürüyor iştah sorunu.eğer müdahale etmessen bu böyle gider.sana hemen kendi taktiğimi söyliyeyim mutlaka iştahın açılacaktır.imkanın varsa sabah kalkar kalkmaz dut pekmezi içeceksin. eğer çok tatlı geliyorsa içine limon sıkabilirsin.eğer o yoksa kesinlikle bal yemeni öneriyorum 1-2 tatlı kaşıgı iştahını açmaya yetecektir.eğer oda yoksa basit şeker içeren hazır meyve sularıda idare eder. birde 2 gün süre ile öğunlerden 30 dk önce tatlı yemeni öneriyorum.bildiğimiz halka tatlı olabilir.baklava olabilir.ancak fazla değil sadece 1 tane ağır olursa öğün kaçırabilirsin.ve ara öğünlerini çıkar bir kaç gün süre ile.motive olabilmek için çok gerekli.iştahın açılınca yeniden ara öğün eklersin. kolay gelsin.dumbelllls

Öncelikle teşekkür ederim.

İştah geçti çok şükür hafta başında.Okulum da başladı aynı zamanda,fakat beslenmem fena değil şu an.Yağ alımı biraz daha fazla oluyor okulda yediğim öğünde fakat yine de sağlam bir beslenme düzeni uyguluyorum diyebilirim.Biraz daha kilo almak istediğim ve yağ konusunda şu sıralar bir çekincem olmadığı için (Gerçi değişik bir vücudum var,çoğu kişiden farklı olarak yağ alımım artınca kas artışına sekte vuruyor,bulk mantığı bende pek işlemiyor malesef) okuldaki öğünü çok sorun etmiyorum.

3 hafta çift bölge sistemi uyguladım,6 gün gittim salona ve her bölgeye haftada 2 kere sıra geldi.Okul yoğunluğuyla birlikte bu temponun fazla geleceğini düşünerek pazartesiden itibaren tekrar 5 günlük tek bölge sistemine geri dönüyorum.Dün göğüs-triceps yaptım,bugün sırt-biceps ve yarın omuz bacak ile yukarıda bahsettiğim 3. haftayı tamamlayacağım bir aksilik olmazsa.

Fırsat bulmuşken antrenman sistemimle ilgili ufak bir bilgi paylaşmak istedim.O iştahsızlık ve zehirlenme durumu olmasaydı çok iyi olacaktı ama nazarlık olsun diyelim :)

Herkese kolay gelsin.

Herkese selamlar,

Öncelikle sizlere danışmak istediğim bir konu var.Multivitamin ve glukozamin almayı düşünüyorum.Multivitamin konusunda Opti-men'e karar verdim fakat glukozamin konusunda detaylı bilgim olmadığı için seçim yapamadım.Önerebileceğiniz bir ürün var mı ?

Son durumumdan da bahsedeyim.Bu sabah salonda yaptırdığım ölçtümde kilo olarak 91.5'i gördüm.Yaz sonundan beri aşağı yukarı 8-10 kilo civarı aldım yağlanmadan ki bu oldukça zordu benim gibi bir ektomorf için.Son 1,1.5 haftadır okula çok erken gidip geç çıktığım için özellikle kahvaltıları istediğim gibi yapamadım ama düzeltilemeyecek bir şey değil,beslenme alışkanlığı kazandım artık,üzerine koyarak devam ediyorum.

Beslenme demişken artık tereyağı kullanımını tamamen bırakmayı deneyeceğim evde yediğim öğünlerde.3 öğün makarna-pilav tüketiyorum ve bunlar hep terayağlı oluyor.Okulda yediğim pilavda buna müdahale etme şansım yok ama evdekileri tereyağsız olarak yapmayı deneyeceğim.Yağ oranına nasıl etki eder bilmiyorum,deneyip görmek gerek.

Ölçümü yapan hocaya uzun vadedeki temiz 100 kilo hedefimden de bahsettim.Aklımdaki yağ oranı %10-12 arası bir şeydi o kiloda fakat hocam 100 kiloluk bir temiz kütlede %15'ten az yağ oranının enerji bakımından beni ciddi derecede zorlayacağını söyledi.Bu bakımdan hiç düşünmemiştim açıkçası bu konuyu.Yağ oranımın kilo almaya başladığım dönemde %9-11 arasında oynadığı düşünülürse 100 kiloya bu yağ oranıyla ulaşmam ya ciddi zaman alacak,ya da hocamın dediği gibi %14-15 civarı bir yağ oranıyla mümkün olacak.Acelem yok açıkçası,uzun vade beni hiç korkutmuyor ama konu kilo almak olunca kontrol pek bende olmuyor,değişik bir vücut yapım var.

Ölçüme sabah erkenden gittiğim için uzunca bir sohbet etme imkanımız da oldu hocayla,beslenme hakkında da konuştuk.Hiç sebze yemediğimden bahsettim.Sebze yemiyor olmamın lif ve protein sentezi bakımından dezavantaj oluşturduğunu söyledi (Bildiğim şeyler ama malesef sebze yeme alışkanlığım hiç yok).Alternatif bir yol önermesini istedim.Sebze yemenin yerini hiçbir şey tutmaz ama multivitamin kullanabilirsin dedi.Açıkçası wheylerin,BCAA'ların yanında konu diğer desteklere gelince detaylı bilgim yok.Bunun yanında magnezyum kullanmamı da önerdi (Kalp sağlığı açısından da).

Bu konuşmalardan sonra multivitamini kesin olarak almaya karar verdim.Opti-men'in içeriğinde 100 mg kadar magnezyum olduğu için ek magnezyum almayacağım.Çalıştığım ağırlıklar arttığı için eklemleri korumak adına glukozamin kullanmayı da düşünüyorum herhangi bir sakatlık olmadan önce.

Tavsiyelerinizi bekliyorum,herkese kolay gelsin :)

Eklemlerinde sorun yoksa glucosamine degil de balik yagi ile devam et bence. Sahsen guzel etki aliyorum.

Vitamin olarak optimen guzel. Ben gunde 1 tablet aliyorum. 180tab var icinde biliyosun.

Ek olarak yuksek doz c vitamini, b vitamini kompleksi, cinko, d vitamini dusunebilecegin takviyeler.

Bu arada naturel 100kg hemde dusuk yag oraniyla yarismaci vucudu olur. Pek realist bir hedef degil bence :) Ayrica %15 yag ile 100kg olacagina 93-94kg %10 olsan cok daha iyi durur. Kiloyu cok takmamak gerek. Bence cok iyi gidiyorsun. Ne yapiyorsan aynen devam et. Yagsiz 9kg buyumenin sakasi yok.

Eklemlerde sorun yok ama eklem sorunları birden çıktığı için şimdiden önlemi almak istiyorum.Zira birlikte çalıştığım hoca çok çekiyor şu an eklemlerden.

Balık yağına uzun süredir devam ediyorum.Solgar'ın Omega 3-950'sini geçenlerde bulamadığım için Omega 3-700 ile devam ediyorum.Bittiğinde tekrar 950'ye döneceğim.

Beslenme temelini oturttum artık,ufak ufak ayarlamalar yapıp daha da güçlendiriyorum sadece.Daha kısa vadede hedef 95 kg,Haziran-Temmuz aylarında stajlarım olacağı için o süreye kadar en iyisini elde etmeye çalışacağım.Staj yapacağım zamandan pek beklentim yok malesef,beslenme,çalışma saatleri nasıl olur canlanmıyor şu an kafamda o yüzden plan da yapamıyorum.Kısmetse Ağustos sonu,Eylül gibi yeni sezona bomba gibi girerim ama :)

lethe hocan ne yapıyor eklem ağrıları için bendede dirsek iç kısmında eklem ağrıları başladı
çok ağır triceps dips girmekten bide hem dipste hem benchte dirsekleri yukarda kilitlediğim için oluştu bu sorun
şimdi inc. barbel bench yerine dumbel inch bench pres yapıcam dipstede daha dikkat edicem glucosomine almayı deneyebilirim ama kararsız kaldım hocanda nekadar zamandır var ve ne yapıyor geçmesi için?

Hocamda yıllardır var bu sorun,kronikleşmiş halde.Bench Press,Incline Bench Press yapamıyor dirseği yüzünden,dumbbell tercih ediyor.Ağrı içinse,antrenmandan önce güzel bir ısıtma yapıyor,antrenmanda dirsekleri sarıyor (Set aralarında çıkarıyor bandajları) ve glukozamin kullanıyor.Ama dediğim gibi hocanın sorunu yılların verdiği bir şey ve kronikleşmiş.Özellikle dirsekleri kitlememek bu sorunu yaşamadan daha uzun çalışmayı sağlar fakat eninde sonunda bu sorun baş gösterir gibi geliyor bana ağır kilolarla çalışma sonucu.Ben şimdiden önlemi alıp glukozamin kullanmaya başlayacağım.Hocam biraz daha rahatlattığını söyledi dirsekleri.Başka gelişmeler olursa da burada paylaşırım.

-bendede birden baş gösterdi bu sorun , özellikle inc. bench te çok etkiliyor ama dirsekleri kilitlememek yanlısıyım kilitleyince direk kemiklere yük biniyor
-bisürü sakatlık geçirdim ama böyle canımı sıkan bi sakatlık olmamıştı kesin çözümü yokmuş gibi gözükmesi çok can sıkıcı.
- güçlenmeye katkısı olan bu spor yüzünden normal bir insandan bile güçsüz hale gelebiliyor olmanız cabası
- haftasonu göğüs çalışmam var inş daha ilerlemez hocanada geçmiş olsun sanata tebrikler önceden önlem almayı düşündüğün için

Herkese selamlar,

Geçenlerde bahsettiğim gibi eklem sağlığı için glukozamin,sebze tüketmemem yüzünden alamadığım vitamin,mineral vb. eksiğini kapatmak için Opti-Men kullanmaya başladım 2 gün önce.Glukozamini kutusunda söylendiği gibi iki kapsül,Opti-Men'i ise 2 tablet olarak alıyorum şu an (Kutusunda 3 tablet olarak kullanın denmiş ama 2 ile başladım).

Antrenman öncesi kreatin alımını bırakmayı düşünüyorum artık ama hala tereddütler var kafamda.Etkisini hissetmiyorum açıkçası pek artık.Vücudun yükünü azaltmak adına bırakayım diyorum,sizler ne dersiniz ? Kreatin dışında pre-workout adına bir şey kullanmıyorum.

Bunun dışında sabah kalkar kalmaz ve antrenman sonrası whey,antrenman öncesi ve sonrası BCAA ve yatmadan önce kazein kullanımı ise sabit oldu artık.Değiştireceğimi zannetmiyorum bunları.

Kilo olarak 91-92 arasında gidip geliyorum.80'lerden 90'lara iyi geldim ama 90'dan sonra kilo alımı zorlaştı.Hazirana kadar 94'ü görebilirsem iyi olacak,zira yazın yapacağım 2 stajda beslenmem nasıl olacak hiç bilmiyorum.Sıcaklar ve stajlar derken kilo veririm büyük ihtimalle hiç istemesem de.

Antrenmanlara ise hocamla devam ediyorum.5 gün tek bölge şeklinde,yine kısa set araları ve sert antrenman şeklinde çalışıyoruz.Hocayla antrenman yapmamın tek dezavantajı hocamın dirsek ağrıları yüzünden Bench Press,bel ağrıları yüzünden Squat ve Deadlift yapamıyor olmamız.Gelişimden ve güç kazanımından memnunum,çok şükür ilerliyoruz emin adımlarla :)

Creatine pre wo olarak dusunme, pre post vs. bir ayirim yok. Hacim icin acikca en iyi supp.

Whey, creatine, fish oil bu ucunun bulunmasina kisisel olarak onem veririm. C vit de bunlara eklenebilir. Hatta oyle ki whey olmasa bile, en azindan psikolojik olarak elimde creatine bulunmuyorsa kendimi rahat hissetmiyorum pek.

Bence creatine kesme. Devam et aynen. Emin ol ki hacim almanda saglam beslenme dinlenme ve antrenman triosu ile birlikte en cok getirisi olan sey.

Fish Oil'i yazmayı unutmuşum.Solgar'ın Omega-3 "950"yi kullanıyordum genelde ama son sefer eczanede Omega-3 "700"ü bulabildim.Bitene kadar bunu kullanacağım günde 1 tane olmak üzere.

Böyle diyince aklımı çeldin şimdi,bırakmıyorum o zaman :)

ON kullanıyordum kreatin olarak ama arkadaşımdan ücretsiz Multipower'ın kreatini gelince onla devam ediyorum şimdilik.Dipnot olarak belirteyim onu da.

Back
Yukarı