Interval Cardio ne derece doğru?

hocalarımıza bir sorum olucaktı sitede bir makalenizde okudum 4 dakika boyunca 20sn mekik çekip 10 sn dinlenme 20sn mekik çekip tekrar 10sn dinlenme şeklinde 4 dakikaya ulasıncaya kdr bunu tekrarlamak yarım saat bisiklette çalışmakla aynı kalori yakımına denk geliyormus ? doğruluk oranı nedir ?

Yağ yakmayı hızlandırın!
Yatırımınız:
4 dakika
Stratejiniz: Yağ yakma odaklı, hızlı kardiyo çalışmasını, setlerinizin arasına serpiştirmek; genel anlamda yağ yakışını hızlandıracaktır.
Göreviniz: Ara verme sureti ile gerçekleştirilen çalışma metodunu biliyorsunuzdur. Hızlı bir koşunun ardından dinlenip, koşuyu tekrarlamak; bilinen en iyi metotlardan olup, yağ yakışını, kesinlikle hızlandırır. Ancak bizim denemenizi istediğimiz bir başka yöntem daha var: 20 saniye süresince mekik çekin, 10 saniye ara verin ve sonra hareketinizi tekrarlayın. Bilimsel olarak ispatlanan bu gerçeğe göre; bu çalışmayı 4 dakika boyunca yaparsanız; 30 dakikalık bisiklet sürüşüne eşit oranda bir antrenman elde edersiniz.

https://www.bodyforumtr.com/vucutgelistirme/en-iyi-vucut-sizinki-olabilir-a88.html

Son düzenleme:
k1 sorunun yeri burası mı? Başlıkta interval kardiyo ile düz koşu tartışılıyo, bir de iki mesajında da aynı şeyi sormuşsun..

ikinci sayfada belirtmiştim, tekrar yazıyorum
http://www.cbass.com/FATBURN.HTM
ayrıca araştırmak için öneri, youtube a girip fat burning yazarsanız, vg ve fitness a yönelik kanallar var, çoğunda hiit in faydalarından bahsediliyor. özellikle afterburn effect gözden kaçırılmaması gereken bir husus

ayrıca çevremizde lisanslı futbolcu basketbolcu varsa onlara da sorabiliriz, ben sordum hepsi de antrenmanlarında interval in bir versiyonunu yapıyorlar.

makaleye gore hııt cok basarılı. umarım oyledir bakalım yeni basladim, ilk bastaki yorumları gorunce sabit hıza donmeyi dusunuyordum ama makaleyi gorunce birkac ay devam edip sonuclari gormek istiyorum. 10 gun oldu, gun icinde daha fazla acikiyorum. su andaki etkisi bu

haftada 3-4 gun hııt, 3-4 gun yağ yakmaya yonelik %65 ağırlıklarda tri set antremanı

Son düzenleme:
Nabız: Kalbin 1 dakikadaki atım sayısıdır.

neden 220 ? 220 çünkü 0 yaşındaki bir bebeğin görsel ve işitsel durumlarda heycanlandığında kalbi 220 leri görmektedir. ve bu sayı her yıl düştüğü için 220 - yaş deriz.

selam bende bişey sorucam. 1 senedir spor yapıyorum ve interval cardioya geçmek istiyorum. Yaşım 32 maksimum kalp hızımın ve minumum kalp hızımın kaç olması gerekiyo. Yazılanlardan kafam karıştı :(:( Birde kas kaybetmemek için cardioyu ne kadar tutmalıyım. Şimdiden teşekkür ederim.

10 nisandan beri 2 gunde 1 hiit cardio yapiyorum, yaglarimin hic bukadar hızlı eridigi bir donem olmamıştı. yapabiliyorsanırz size de oneririm.
benim yaptiğim su anda:
15 dakika ısınma(8,5km/s)

hiit 24 dakika boyunca 12 zirve: 1dakika jog 1 dakika run
jog:7km/s
run:16,5 km/s

15 dakika soguma(8km/s)

8,5-15 ile baslamistim, zamanla vicudun tepkisine gore gelistirdim.

orta/ileri duzey olmadan hiit denemek sakatlanmalara yol açabilir

10 nisandan beri 2 gunde 1 hiit cardio yapiyorum, yaglarimin hic bukadar hızlı eridigi bir donem olmamıştı. yapabiliyorsanırz size de oneririm.
benim yaptiğim su anda:
15 dakika ısınma(8,5km/s)

hiit 24 dakika boyunca 12 zirve: 1dakika jog 1 dakika run
jog:7km/s
run:16,5 km/s

15 dakika soguma(8km/s)

8,5-15 ile baslamistim, zamanla vicudun tepkisine gore gelistirdim.

orta/ileri duzey olmadan hiit denemek sakatlanmalara yol açabilir

Beslenme sisteminizide anlatırsanız kilo akışınız daha net anlaşılacak üyeler dikkate alacaktır. teşekkürler.

beslenme programım genel olarak
gunde:
150-160gr protein
170-190gr karbonhidrat kompleks
30-45gr yag

multivitamin+multimineral alıyorum gunde 1 tane
Ayrıca;
C vitamini 2 gr
omega3 500mg
omega6 250mg
omega9 200mg
E vitamini 1,2 gr
Biotin 4000ug
kolajen 10gr

sabah8 2 tane sandvic: 2 dilim kepek ekmeginin arasına tavuk goguslu veya hindi salamlı
bu ogunde toplam 45gr protein 65gr karbo 6gr yag

10:00 yarım peak body pro50 protein barın yarısı
bu ogunde 25 gr protein 5gr karbo 3 gr yag

12:00 Bol yagsiz Yesil salata+salatalık+domates+yeşil acı olmayan biber, belki 1-2 haşlanmış tam yumurta

14:00 1 ortaboy yeşil elma
15 gr karbo

15:30 protein barın kalan diger yarısı

17:30 sabahki ogunun aynısı
bu ogunde toplam 45gr protein 65gr karbo 6gr yag
bu ogunde eger kendimi halsiz hissedersem 2 dilim daha kepek ekmeği yiyorum, her dilimde 17gr carbo 1 gr yag 3 gr protein intiva ediyor.

19:30 egzersiz baslangıcı: haftanın hergunu antreman yapıyorum, 1gun hiit 1gun yag yakımına yonelik tri set antremanı
antreman sonrası 1 yeşil elma
yarım saat sonra
20-30gr protein invita eden tavuk veya hindi, gunluk protein planını asmamak kaydiyla ayarliyorum

bunların dışında
hergun 1 avuc çiğ, tuzsuz, fındık fıstık badem vs.. yiyorum
haftanın 1 gunu karbonhidrat bombardımanı yapıyorum, lapa pilavla
haftanın 2 gunu kırmızı et yiyorum dogal l carnitine deposu.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:38 ----------

su anda yurtdısinda oldugumdan tek tipe yakın besleniyorum, turkiyeye donunce farklı besinlerden tuketmeye baslayacagim

Son düzenleme:
Antreman sonrasi kas yikilacagini bilerek cardio yapmak?

Sporcular icin uretilmis icecekler var biliyorsun, pahalimi degilmi orasi tabi kisiden kisiye degisir. ama sartlari zorlamak gerekirse sekerli su bile 45 dakikalik normal bir vucut calismasi ve 20-30 dakikalik bir cardiyo antremanini yeterince idare eder.

Veya tarif vermek gerekirse,

Isotonic icin,

200 gram portakal suyu(veya konsatresi), 1 litre su, 1 gram tuz bunlari karistirip, soguk bir sekilde tutebilirsiniz

Hypertonic icin,

400gr portakal suyu (veya konsantre), 1 litre su, 1 gram tuz

Sporcu icecekleri,

Isotonic, Hypotonic, Hypertonic

Isotonicleri antreman sirasinda icerseniz veya Hypertonic leri antremanin hemen sonra icerseniz, fazla enerji tuketimden dolayi kas yikimi yasamassiniz.Ben sizin soyledikleriniz yanlis demiyorum sadece bildigim okudugum duydugum seyleri ekliyorum.

benim spordan sonra kullanmak için içecek alacak maddi durumum yok animal cuts ı bile zor aldım:D
protein ağırlıklı besleniyorum zaten ve geçmişimde 8 senelik 100mt sprint var. yani kondisyon ve bacak güçlülüğü bakımından eksiğim yok.
merak ettiğim nokta şu , cardiyodan hemen sonra bişey yemeli miyim ? ton balığı yada tavuk göğsü gibi? ya da ne zaman yemeliyim?

Yorumları fazla okumadım ama aklında soru işareti olan hiç düşünmesin başlasın intervale farkı görecek zaten yorulmak bilmiyorsunuz bir müddet sonra

yağ yakma sürecimdeki en iyi sonucu ben sabah kahvaltı yapmadan yaptığım hitt antrenmanları süresince elde etmiştim şuan ventolinden dolayı sabahları kalkamıyorum işe anca yetişebiliyorum yoksa gerçektende en güzel yağ yakım antrenmanı hiit dir bencede

bende haftanın 2 günü yogun hiit calısması yapıyorum beslenmeme de cok dikkat ediyorum evet kondüsyonu gercekten yükseltiyor ama aylarca yaptıgım halde bende yag yakımı acısından cok fazla bir etki göremedim

Merhaba,

ben sunu kosu bandinda sunu yaptim ve tecrubeli arkadaslarin yorumunu merak ediyorum.

3 dk isinma
1dk 6 ile yurume
1dk 9 ile kosu
1dk 6 ile yurume
2dk 9 ile kosu
1dk 6 ile yurume
3dk 9 ile kosu
1dk 6 ile yurume
4dk 9 ile kosu
1dk 6 ile yurume
5dk 9 ile kosu
2dk 3 ile yurume(soguma)

Activa marka kosu bandinda 25 dk lik bu programin sonucu 225 kalori ve 3.1 km mesafe olarak gerceklesti.Yukleme nabiz 160 civariydi. istatistikleri bilgilendirme amacli verdim herhangi bir hit&sabit tempolu kardiyo tartismasindan ziyade saglikli zinde bir bedene sahip olmayi amacliyorum.

Arkadaşlar ben de hiit yapıyorum ama uyguladığım program ne kadar doğru bilmiyorum. Önemli bir işim falan çıkmazsa hergün salona gidiyorum ve 5 dk 6.5 km/s yürüyüş , 5 dk 9.0 km/s koşu şeklinde 40 dk tamamlıyorum. İyi ter atıyorum ve bu antrenmanı düzgün bir şekilde tamamlayabilecek kondisyona geldim birkaç ayda. Bu programın yararı veya zararı varmıdır hocalarımızdan öneriler alsak?

@jukw
hocalarımız kadar bilgim yok ancak hiit: adı ustunde yogun bir antremandır, yani siz eger 5 dk 6,5km de yuruyup 5 dakika 9km/s de kosarak vicudunuzu yeteri kadar zorlamiyorsanız hiit in mantıgına uygun antreman yapmamıs olursunuz.
hiit min. 10 maks 25 dakika surer.
orta/ileri seviye oldugunuz zaman cok yogun bir program uygulamalısınız ki hiit antreman mantıgından yararlanabilesiniz.

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Forum üyeliğini pek düşünmüyordum ama burada cardio üzerine yapılan kaliteli tartışmayı okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.

Yaklaşık 2 haftadır cardio üzerine araştırma yapıyorum. Birbiriyle çelişen o kadar çok makale ve görüş okudum ki en iyisi kafama göre yapayım demeye başlamıştım. Neyseki sonunda iyi bir forum ve kaliteli bir konuya rastladım.

Şimdi benim sorularıma gelince. Vücut geliştirmeye yeni başlayan, kas geliştirme ve yağ eritmeyi birlikte yapmak isteyen birisine kas kaybı yaşatmadan tavsiye edilebilecek en iyi cardio programı nedir? Aslında bu soruya birkaç cevap verilmiş ama ben net bir program tavsiyesi rica ediyorum.

Bana gelince. Yaklaşık 1 aydır bu sporla uğraşıyorum. Bölgesel çalışmaya başlayalı da birkaç gün oldu. Antrenman günleri düşük tempoda 10 dakika ısınma koşusu ve antrenman sonu 5 dakika hafif tempoda soğuma koşusu yapıyorum. Antrenmanlardan sonra boşalan glikojen depolarını doldurmak için pekmez&su karışımı içiyorum. Antrenman olmayan bazı günler ise cardio yapıyorum. Şimdiye kadar şu şekilde çalıştım:

3 dk yürüyüş (Hız 6)
3 dk koşu (Hız 8)
3 dk koşu (Hız 10)
3 dk koşu (Hız 8)
3 dk yürüyüş (Hız 6)
3 dk koşu (Hız 8)
3 dk koşu (Hız 10)
3 dk koşu (Hız 8)
3 dk yürüyüş (Hız 6)

Sonra 5'er dakika 3 farklı yan bel egzersizi yapıp 5 dk hafif tempo koşu ile programı bitiriyorum. Fakat 1 ayda hiç yağ eritemedim sanırım. Vücudum biraz anormal. Yüz kol ve göğüs bölgem çok zayıf. Karın & yan bel bölgem aşırı yağlı ve bacaklarım iri. Benim için yağları eritmek, bacakları ve vücudumun üst kısmını fit hale getirmek yani orantılı bir vücut oluşturmak. Bunun için cardio çok önemli ama hangi cardio ve ne şekilde bunu henüz çözebilmiş değilim. Aynı zamanda vücut geliştirme de yaptığım için kas kaybı olayı beni endişelendiriyor. :(

Kilo:78
Boy:1.78

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
ben kendim, komplex karbohidrat kullanımın daha harika oldugunu dusunuyorum, ancak ketosis durumda dahil, sprint programı uyguladım.

Sonucları muthiş oluyor.

gunluk enerji ihtiyacını karşılıyorsanız ve özellikle komplex besin kullanıyorsanız aç karnına dahi olsa program işe yarar.

Önemli olan glikojen depolarının dolu olmasıdır ve ortalama bir insanın glikojen depoları 48-72 saatten önce boşalmaz.

üstelik karaciğer glikojen stoklarınızda yerınde duracaktır.

Sporcularda, glikojen kullanımı daha ekonomik olacaği için problem olacağini sanmiyorum. Ancak protein alımına özellikle dikkat etmelisiniz.

Bu arada, haftanın her gunu rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Süresini 15-20 dakikadan fazla geçmemesini sağlamanız gerekir.

Ot riskine karşi, haftada 3 gun uygulamak yeterlidir. Bacak çalışmaları yapıyorsanız en az 32 saat dinlenme sağlayın.

Coyote hocam teşekkürler bizi bilgilendirdiğin için yaklaşık 1 haftadır HIT üzerine araştırma yapıp uyguluyorum. Programımda koşu bandında uyguluyorum. 30sn. 6 da 30sn. 12-14 de koşuyorum 20dk. toplamda.... (haftanın 3 günü)

Sormak istediğim konu şu HIT'i diğer antrenmanlarımda nasıl uygulamalıyım(ör: Bench Butterfly pulldown kürek omuza çekiş vsvs... setlar kaç tekrar olmalıdır ve ağırlıklar...). (haftanın 3 günü)

Kardiyo ve ağırlık antrenmanım aynı günde yapıyorum.

hocam benim de bir sorum olacaktı. Ben bugün başladım interval çalışmaya 100mt yürüyüş 100 koşu ve 200mt yürüyüş 100 koşu olarak değişken şekilde yaptım ilk gün olduğu için toplamda 3km boyunca yaptım bu antrenmanı her gün yapsam ve birer gün aralıklarla da ağırlık çalışsam kas kaybına yol açar mı ya da çok mu yorucu olur? kreatin alacağım onunla bi nebze olsa rahatlarım diye düşünüyorum ve kardiyo öncesi kafein alıyorum çok işe yaradğını düşünüyorum devam etmeli miyim?

eğer ki kaliteli beslenirsen kas kaybını minimuma indirirsin
başka bir husus eğer ki koştuğun gün ağırlık çalışacaksan koşuyla ağırlık arasında 2 saat kadar dinlen mutlaka
son olarak kreatini kes hem yağ yakmaya çalışıp hem kreatin almak mantıksız

Kreatinle yağ yakmanın ne alakası var kreatin fazladan enerji sokmuyor vücuda az da olsa gücünü etkiliyor kaldırdığın ağırlıklarda artış oluyor bazı kişiler dede su tutuyor kreatin yağlandırmaz yağ yakımıyla kreatinin bir alakası yok

Back
Yukarı