coyote yeterli bilimsel açıklamaları vermiş. ben de bir örnek vereyim kendimden. hani derler ya bir örnek bin nasihatten iyidir.
2003 de evime koşu bandı aldım. deli gibi koştum. 2007-2008 e kadar. az değil 4-5 sene. haftanın 2-3 günü bilemedin 4 günü. ayrıca dışarıda da koştum. 10km lik koşular. 12,14,16km ya çıktığım oldu. sabit tempo. veya çok az değişklen. hız olarak 10km/s 11km/s. veya mesela 50dk mı koşuyorum 10 - 11 -12 - 11 - 10 gibi.
sonra sağolsun başka bir forumda (o zaman bftr ye üye değildim, biri hiit i önerdi) sonra başladım hiit e. sonra bftr de de makaleler gördüm hiit için.
şunu kesin söyleyebilirim, uzun koşular iyi bir nefes sağladı kondisyon açtı. ama ne parçalı vücut oldu ne de adam gibi yağ yaktım. ayrıca 2004-2005 den beri de vg yapmaktayım 2-3 sene yerimde saydım. uzun ve düşük tempolu koşular vg gelişimini engeller bunu kesin olarak söyleyebiliriz bakınız uzun maratoncu vücudu (etiyopyalılar) ve 100 metre sprinter vücudu (johson, bolt).
bir de ilginç bir teknik gördüm youtube da, adamlar intervali abartmış, adam koşu bandında yüksek hızda koşuyor 1dk sonra da ayaklarını yana atıyor band devam ederken hızı 0 a düşürüyor. biraz bekliyor sonra hoop hemem dönen banta atlıyor. hani derler ya hiit de hız farkı fazla olursa iyidir. adam sıfıra inip birden bire koşuyor. anormal yorucu birşey. ama idda ettikleri çok çok iyi şekilde yağ yakılabildiği. çok daha kısa sürede 10dk. ilginç
Genişletmek için tıkla...