Haftada Kaç Gün Agirlik Çalisiyorsunuz?

Haftada kac gun agirlik calisiyorsunuz?

• Total voters
    1.281
Başlayalı daha 3 hafta oldu.Haftanın 6 günü çalışıyorum.Bilmiyorum sakıncası varmı acaba?

Pazatesi-Perşembe
Göğüs-önkol pazu,

Salı-cuma
Omuz-Arka kol,

Çarşamba-Cumartesi
Bacak-kanat olmak üzere

Sizce uygunmu arkadaşlar çoğunuz benden tecrübelisiniz yorum yapabilirseniz çok memnun olurum.

Eger cok isim yoksa haftada 5 gun, her gun bir bolge (omuz-sirt-kol(biceps+triceps)-gogus-bacak) calisiyorum. Karini 1 gun yapip bir gun dinlendiriyorum, boylece hep farkli gunlere denk geliyor. Yukaridaki bolgelerin sirasini da keyfime ve enerji seviyeme gore degistirdigim oluyor. Boyle calismaktan bayagi bir verim aldim. Genelde haftada bir gun de kosup, haftanin kalan son gununde de dinleniyorum. Dinlenme gunumun hangi gun olacagi bellli degil, ama mumkunse hafta icine denk getirmeye calisiyorum.

Bende Haftada 4 gün gidiyorum Program ise Şöyle:>

1.ci Ay
Pazartesi Göğüs+Triceps+5 dakkalık süper set mekik
Salı Bacak +5 dakikalık süper set mekik
Çarşamba İstirahat
Perşembe Biceps+Triceps +5 dakikalık süper set mekik
Cuma Omuz+Kanat +5 Dakikalık Süper set mekik
Cumartesi + Pazar İstirahat nedeni ise Cuma günü girmiş olduğum Kas grubu olan omuz ve kanat büyük adale ve her 2 sini Son güne koymamın sebebi 2 gün dinlenip Eski gücüme kavuşup Pazartesi Tekrar Sağlam Göğüs idmanı çıkarabileyim diye...

2.ci Ayda da haftada 2 triceps olanı 1 e indiriyorum 2.ci aya biceps ekliyorum bu seferde biceps 2 ediyor

D.N=Nereniz Eksikse Orayı haftada 2 kez çalıştırabilirsiniz bu programla...

Bir iki mesaj öncede yazmıştım ama yine belirteyim çünkü sormak istediğim birşey var haftada 6 gün gidiyorum sizce çokmu?Hani birçok yerde deniyor ya kasları biyerden sonra zorlamak kasın gelişimini engeller diye bu yüzden sordum.

1. gün gögüs sırt
2. gün omuz kol
haftada 4 gün agırlık çalısıyorum 1 er gün ara veriyorum her seferinde ctesi pzar ve öbür aralarda sadece kardio yapıp agırlık çalısmıyorum bu aralar hacimlenmek için piramit metodu çalısıyorum iyi olacak gibi

p.tesi: omuz,kanat
çarşamba:göğüs,önkol
cuma:pazu,arka kol
pazar:bacak,önkol

ön kol benim için çok önemli o yüzden iki kere giriyorum.ayrıca pazu,arka kolu cumaya bırakıyorum ki kollarla çalışılan diğer adele gruplarından daha iyi verim alabilmek için . eğer haftanın ilk günü kol adelelerini yorarsanız bu size benchte veya omuz presste form düşüklüğü olarak geri dönüyo ;)

arkadaşlar şöyle bir program sizce uygun olurmu ??

pazartesi: göğüs - biceps
salı: kanat - triceps
çarşamba: bacak - mide
perşembe: off
cuma: omuz - biceps
c.tesi: triceps - mide

sizce uygun mu ? yoksa bu kadarına gerek yok mu ?

5 gunluk calisma uyguluyorum

1- bacak
2-gogus
3-sirt
4-omuz
5-kol

her grup icin 5 hareket 3 set ( 12-10-8 reps)

Bu programi 1 aydir uyguluyorum, acikcasi protein acisindan zengin bir diyetle sonuc alacagimi dusunuyorum, tabi daha uzun zamandir 5 gun prorgami yapanlarin tecrubelerinden faydalanmak isterim

Selamlar

ben 5 gün body 1 gün de kardiyo yapıyorum yada cumartesi baçak çalışıp cumartesi ve pazar dinliyorum yani cumartesi sabah ya bacak çalışıp birde mideyada cardiyo olabilir morelime ve kendimi eksik hisetiğim yere göre 6 gün opsyonel ama 5 gün kesinlikle çalışırım sonuçta konu kütle olunca 5 gün şart

haftada kaç gün

Haftada 3gün bana şimdilik yeterli geliyor ;)

3 gün çalışanlar beslenme programlarına çok daha dikkat etmeli
4 gün çalışanlar için normal yol takip edilmeli
5 ve daha fazlası definasyon ve yarışma oncesi ve profesyonellerin yapacağı idman stratejileridir.
2 gün çalışanlar çalışmayada bilirler.
büyük kas gruplarına 4
küçük kas gruplarına 3 hareket yeterlidir.
fazlası overtraining tehlikesini doğurur.

dinlenme sürelerine muntazam dikkat gösterilmelidir ki bu da haftada 4 gün için yeterli süredir.

3 gün çalışanlar beslenme programlarına çok daha dikkat etmeli
4 gün çalışanlar için normal yol takip edilmeli
5 ve daha fazlası definasyon ve yarışma oncesi ve profesyonellerin yapacağı idman stratejileridir.
2 gün çalışanlar çalışmayada bilirler.
büyük kas gruplarına 4
küçük kas gruplarına 3 hareket yeterlidir.
fazlası overtraining tehlikesini doğurur.

dinlenme sürelerine muntazam dikkat gösterilmelidir ki bu da haftada 4 gün için yeterli süredir.
Sadece 3 gün çalışanlar değil, bu sporla ilgilenen herkes beslenme programlarına çok dikkat etmelidir.
5 gün idman yapmak sadece üst düzey sporculara özgün bir strateji değildir.
İdman yapıldığı gün sayısı kişinin hedeflerine ve vücut tepkilerinin özgünlüğüne gçre değişebilir.
2 gün çalışanlar da doğru bir strateji uygularlarsa ciddi kütle kazanabilir, veya varolan kütleyi koruyabilirler.

Overtraining konusu ise içerisinde birçok faktörün etkileşimini barındırır. (Hormonal etkiler, beslenme vs...)

Kısacası çok çok genel yargılarda bulunmuşsunuz.
Yanlış izlenim yaratmaması adına yanlarına biraz soru işareti eklemeyi uygun gördüm.

ben 5 gün body 1 gün de kardiyo yapıyorum yada cumartesi baçak çalışıp cumartesi ve pazar dinliyorum yani cumartesi sabah ya bacak çalışıp birde mideyada cardiyo olabilir morelime ve kendimi eksik hisetiğim yere göre 6 gün opsyonel ama 5 gün kesinlikle çalışırım sonuçta konu kütle olunca 5 gün şart

her günde tek bolge gırıyorsan tamam. ama aynı kası haftada 2 veya daha fazla çalışıyorsan buna başka gözle bakmak lazım gelır.

Ben haftada 4 gün gidiyorum
pazartesi : göğüs + mide
salı biceps + triceps

perşembe : omuz + mide
cuma : kanat + bacak

Back
Yukarı