Haftada Kaç Gün Agirlik Çalisiyorsunuz?

Haftada kac gun agirlik calisiyorsunuz?

• Total voters
    1.281
Haftanın 7 günü çalışıyorum. 2 haftada bir kere 2-3 günlük ara veriyorum. Ama artık birer gün ara vererek o günlere sadece kardio eklemem lazım ramazandan sonra ipin ucu kaçtı. Ama birer gün ara vererek yapıncada kendimi iyi hissetmiyorum. Haftada bir kere bir hareketi yapmak az geliyor tatmin olmuyorum. Mekik çekmekten sıkılmasam taş çatlasın 400-500 den sonra bırakıyorum antrenmana geçmek istiyorum hemen sabırsızlanıp. Mekik ve bisiklet için ayrı bir gün şart....

1.gün göğüs
2.gün biceps
3.gün triceps
4.gün omuz

kol ve omuz 5 hareket 3 setten
göğüs ve triceps 4 hareket 3 setten

her günde tek bolge gırıyorsan tamam. ama aynı kası haftada 2 veya daha fazla çalışıyorsan buna başka gözle bakmak lazım gelır.

Aynı kasa haftada 2 kere de yüklenilebilir çünkü fizyolojik olarak bir kas kendini 48-72 saat içinde yeniler. Kasta luşan mikrotravmaları çok iyi beslenerek 72 saat içinde onarabilrz. 3 günde bir tekrar aynı kas grupları rahatlıkla çalışılabilir. Tabiki beslenmenin etkisi büyük. Beslenmeyi doğru yapan biri için haftada 2 kere aynı kasa yüklenebilir. Bunda kesinlikle bir sakınca yok. Bu konu bir efsane olarak dolaşıyor.

pztsi göğüs çalışılıyorsa perşembe günü tekrar göğüs çalıştırılabilir.
bench_O

Son zamanlarda bu konu çok gündem de ve okuduğum bir makalede adele 3günde tamamen beslenir (hipertrofi), daha uzun beklemelerde gelişim yavaşlar kaslarda atrofi görülür yazıyordu. makaleyi bulabilirsem paylaşacağım... Ben bu sene şunu deniyeceğim

1. hafta
gün gün- A B C D A B pazar off

2. hafta
gün gün- C D A B C D pazar off

bu şekilde bir 4 gün bir 5gün dinleniyor...

haftada 6 kez calisiyorum.
bir kas grubunu haftada 3 kez calistiriyorum eger yapabilirsem 4-5 olabiliyor.
2 programim var.p.tesi 1. salı 2. carsamba tekrar 1. olarak devam ediyor.
sağ dirseğimde sorun olduğu için her hareketi rahat yapamıyorum artık :(

haftada 6 gün ağrlk 1gün off program şöle ;

pazar : Göğüs
pazartesi : kol (ön-arka)
salı : omuz
çarşamba : kanat
perşembe : boyun - miğde&bel
cuma : bacak
cumartesi : off

sizce nasl bi fikri olan varsa söleyeblrmi ltfn..

yeni başladım haftada 4 gün çalışıyorum
forumu bayagı gezindim en yaygın ve tavsiye edilen çalışma şeklinin bu oldugunu düşünüyorum
bir kas gurubunu haftada 2 kez çalıştırıyorum

haftada 4 gun gıdıyorum ve her kas grubunu haftada 2 kere calıstırıyorum....

haftada 4 gün çalışmanın ideal olacağını düşünüyorum.Antrenmanlar için bazı püf noktalar vermek isterim:
1-) aynı gün içinde çalışmamıza bütün bölgeler için press tam tersi çekme koymamalıyız göğüs press çalıştıysak omuz press doğru değil çünkü ikiside iterek yapılan çalışma,
Ğöğüs press ardından kanat çekebiliriz yaniiiiiiii bir kas grubunu çekerken bir sonraki kas grubunu itmeliyiz....
beni takip ederseniz sizlere mükemmel sonuç için gizemli ayrıntılar bilgiler sucam güvenebilirsiniz..

acaba dogrumu calisiyorum

Merhaba , ben spora baslayalı 1 yıl kadar oldu ancak duzenli calisamadim acikcasi . Son 4 aydir bu calismalari duzenli olarak yapıyorum. Birsure sonra vucudumda degisim gormeyince calisma planimi degistirdim son 1 aydir da aşagıdaki sekilde calişiyorum,

1.gun Gögus , trizeps + 10 dk kosu ( kardio)
2.gun Omuz , biceps + 10 dk kosu ( kardio)
3.gun ara
4.gun Gögus , trizeps + 10 dk kosu ( kardio)
5.gun Omuz , biceps , kanat + 10 dk kosu ( kardio) (bu gunlerde omuz ve biceps bironceki kilolarda devam ediyorum arttirmiyorum )
6.gun ara
bu sekilde tekrar ediyorum , aynı zamanda kreatin ve protein kullaniyorum.

Ancak vucudumdaki buyume daha cok gobek olarak kendini gosteriyor ve agirliklarda cok fazla arttıramadım .

Aksamları aldıgım karbonhidratı azalttım(yemeklerde) ve gunlere 10dk kosu ekledim gobekten kurtulmak icin sizce faydası olurmu ?

Nasil bir calisma plani izliyorum dogrumu yanlismi yapiyorum , heryerde farkli bir bilgi var bunun aslı nedir fikri olan varsa soyleyebilirmi ltf ...kafa_

Merhaba , ben spora baslayalı 1 yıl kadar oldu ancak duzenli calisamadim acikcasi . Son 4 aydir bu calismalari duzenli olarak yapıyorum. Birsure sonra vucudumda degisim gormeyince calisma planimi degistirdim son 1 aydir da aşagıdaki sekilde calişiyorum,

1.gun Gögus , trizeps + 10 dk kosu ( kardio)
2.gun Omuz , biceps + 10 dk kosu ( kardio)
3.gun ara
4.gun Gögus , trizeps + 10 dk kosu ( kardio)
5.gun Omuz , biceps , kanat + 10 dk kosu ( kardio) (bu gunlerde omuz ve biceps bironceki kilolarda devam ediyorum arttirmiyorum )
6.gun ara
bu sekilde tekrar ediyorum , aynı zamanda kreatin ve protein kullaniyorum.

Ancak vucudumdaki buyume daha cok gobek olarak kendini gosteriyor ve agirliklarda cok fazla arttıramadım .

Aksamları aldıgım karbonhidratı azalttım(yemeklerde) ve gunlere 10dk kosu ekledim gobekten kurtulmak icin sizce faydası olurmu ?

Nasil bir calisma plani izliyorum dogrumu yanlismi yapiyorum , heryerde farkli bir bilgi var bunun aslı nedir fikri olan varsa soyleyebilirmi ltf ...kafa_

kardioya programında yer vermiyor olman...Kardioyu ağırlık çalışmadığın gunlerde verimli bir şekilde yapmanın yararlı olacağını düşünüyorum

ben 1 gün kol göğüs,1 gün omuz kanat çalışıyorum.diğerini çalışırken bir gün diğeri dinleniyor.

ben haftada dört gün gidiyorum:salı-perşembe-cumartesi-pazar
salı-cumartesi:göğüs-biceps-sırt
perşembe-pazar:omuz-triceps-bacak
zorluyor beni biraz bacak ve sırt verimli olmuor herhangi öneriniz varmı bu konuda

Ben başlayalı 2 ay oldu. Bişey farkettim bir seferlik 4-5 günlük bir ara verildiğinde hareketler daha rahat yapılıyor ve ağırlıklarda çok hafif artış oluyor. Bu dinlenme döneminde kaslar kendini eliştiriyor demekki. Büyük ihtimal mental açıdan daha çok etkisi vardır. Ağır spor esnasında beslenmede eksiklikler olduğu zaman insan depresif bir hal alıyor.

Back
Yukarı