Haftada Kaç Gün Agirlik Çalisiyorsunuz?

Haftada kac gun agirlik calisiyorsunuz?

• Total voters
    1.281
Salı = Omuz, Sırt, Karın
Çarşamba = Göğüs, Biceps, Triceps

Cuma = Omuz, Sırt, Bacak
Cumartesi = Göğüs, Biceps, Triceps

diğer arkadaşlara bakınca benimki farklı kalmış bi anormallik mi var acep :) ben memnunum ama..

omuzu iki defa çalıştırman bence fazla çünkü zaten fazladan göğüs çalışırken de yorıluyor.
göğüs bacak
sırt arka bacak
omuz triceps biceps yapmanı tavsiye ederim.

Arkadaşlar uzun süre salonda çalışmakla başarı elde edilmez.Unutmayınki beslenme ve dinlenme çalışmaktan önce gelir.Ben 3 gün çalışıyorum.

haftada 4 gün gidiyorum,hiç aksatmadan.pzt-salı-perş-cuma

1)göğüs
2)sırt
3)omuz
4)bacak
5)biceps-triceps

şu ana kadar hiç aksatmadım antrenman günlerini.beslenme programına da çok önem gösteriyorum.yalnız bu hafta 3 gün gidebilecem,herhangi bişey olur mu diye tedirgin oldum

olmaz ama gitmeyeceğin gün hangi bölgeni çalıştıracaksan onu başka bi güne al mutlaka off geçme tek bölgeni

omuzu iki defa çalıştırman bence fazla çünkü zaten fazladan göğüs çalışırken de yorıluyor.
göğüs bacak
sırt arka bacak
omuz triceps biceps yapmanı tavsiye ederim.

Salona gelen bir çok insanın kilo egosu var, bunu hiç anlayamıyorum malesef. Bu yüzden oluyor bütün bu sıkıntılar.Bu ego sunu yenebilenler, yenemeyenlerden çok daha hızlı gelişiyor.

Normalde 30 kilo basacağın bench press e 40 kilo takarsan ilk veya ikinci tekrardan sonra omuzlarınla, arka kolunla, belini kaldırarak sırtınla itmeye başlarsın ağırlığı.Ve bu itişler yanlış açılardan olur, doğal olarak hem sakatlık riski var hemde anlamsız bir çalışma şeklini alır antrenman.

Eğer hareketleri doğru kilolarla düzgün yaparsan göğüs çalıştığın gün omuzun yorulmaz. Zaten yoruluyo ve ağrıyosa hareketlerini bir daha gözden geçirmeni tavsiye ederim, Kilolara ve açılara dikkat et... Hangi adeleyi çalıştırıyosan sadece o adelene konsantre ol ve o adelenle itmeye veya çekmeye çalış taktığın kiloyu, eğer yapamıyorsan kilo düşür, kilo düşürmen asla sana zarar sağlamaz sadece yarar sağlar.Bırak yanındaki 100kg bench yapsın. Sen 40 yap ama doğru yap. Bu sporda tek rakip kendinsin sadece kendinle yarışıp kendini geçmeyi hedeflemelisin...

tavsiyelerin için sağol özleyiş ama sanırım beni yanlış anladın göğüs çalışırken %100 göğüs çalışmaz yardımcı kaslar vardır omuz arka kol gibi ben bunu demek istedim.

Son düzenleme:
Yanlış anlamadım dostum ben senin demek istediğini ama bunlar çok ihmal edilen, fakat en çok dikkat edilmesi gereken konular olduğu için uzun açıkladım...

Zaten bi kasın tek çalışması mümkün değil, her kasın sinerjist ve antagonist kasları var. Sinerjistler aynı işi yapan, antagonistler ise zıt çalışan kaslar anlamına gelir.

Mesela Barbellcurl yaparken Biceps Brachi, Brachioradialis, Brachialis kolun(biceps) 3kası aynı işi yaparlar aynı bölgededirler bunlar sinerjist kaslarımızdır. Bunun yanında ön omuzumuz da çok az da olsa çalışır. Ama bunları minimum a indirmemiz lazım minimuma indirir ve doğru çalışırsak senin dediğin yorulma, ağrıma gibi olaylar olmaz.

Fakat Biceps Brachi ile Triceps Brachi Antagonist kaslardır, biri ön kolun flexiyonunu (bükmeyi ) sağlarken diğeri extansiyonunu(açmayı,germeyi) sağlar .

ben haftada 6 gün gidiyorum pazar günlerim ise off sublemets lerle aram iyi o yüzden pek sorun yaşamıyorum idman çıkarmak konusunda falan sonuçta bu sporda birazcık anatomik yapı meselesi yani kimine yaramıyan bazısına yaraya biliyor beslenme düzenim yaşantı tarzım işim uyku saatlerim buna göre ayarlamaya çalışıyorum zorlanıyorum fakat faydasınıda görüyorum

hafta 4 gün antreman yapıyorum
cumartesi:biceps-triceps-forearms--omuz--bacak--karın
pazar:göğüs--sırt--bacak--karın
salı:biceps-triceps-forearms--omuz--bacak--karın
perşembe:göğüs--sırt--bacak--karın

çoğu kişi biceps triceps antremanı birlikde olmaz desede çok güzel sonuçlar aldım 7 aylık sporcuyum

Muscle pump haftada 4 gün bacak aşırı değil mi? bacak büyük kas grubu olduğu için 72 saat dinlendirildikten sonra anca o zaman tekrar çalışılıcaksa yapılması gerekir.yani bu da bacak gibi büyük kas gruplarının haftada en fazla 2 kez çalıştırılması gerektiğini gösteriyo. Ben Cumartesi: bacak göğüs sırt karın, Pazartesi: omuz biceps forearms triceps karın,Cuma: biceps forearm triceps karın çalışırım.ağırlıktan sonra 20 dakka da koşu yaparım

ben 4 gün gidiyorum arkadaslar suan 4. ayım bodyde fakat 1 gün göğüs calısıyorum 2. gün kanat triceps 3. gün omuz 4.gün bacak ve bu 4 gün ard arda işim dolayısı ile araya 1 gün bosluk koyabilsem iyi olcak

Haftanın 6 günü çalışıyorum.

Göğüs- Biceps
Omuz-Triceps
Sırt - Kanat-ön kol

Miğde çalışmıyorum. Bacak ta çok fazla girdiğim söylenemez.

Antremanlarım minimum 40 dakika maximum 55 dakikada bitiyor. Büyük kas gruplarında 4 küçük kas gruplarında 3 hareket giriyorum.

akşamları 8-9 dan sonra salona gidebiliyorum ancak o da hafta içi 2-3 gün cumartesi -pazar ise full gitmeye çalışıyorum...nasip olursa 2010 da müsabık olmak hedefim,o yüzden 5-6 milyara salon makineleri bulup 2 nci el boş bi dükkan tutucaz ufakta olsa 4-5 arkadaş sadece kendimiz çalışıcaz...tabi ekonomik kriz iyice salıncak kurmazsa ağzımızın üstüne

Back
Yukarı