Konuda da belirttiğim gibi göğüs için anlattıklarım tek bölge çalışan birine göre örnek bir program üzerinden.Bazı bölgelerde hareket üzerinden,bazı bölgelerde ise örnek program üzerinden anlatım yaptım.Programın geneline bakarak kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
Yine konunun başında belirttiğim gibi bunlar benim kendi görüşlerim,tricepste 6 tekrara inmeme ve 8-12 tekrar arasında kalma fikrinize de katılmıyorum.Hareketin formunu bozmak da tamamen kişinin kendisine bağlı.Nizami çalışabileceğiniz maksimum ağırlıklar ile formu bozmadan da antrenmanınızı yapabilirsiniz.Bu ağırlıkları bulabilmek yine konuda belirttiğim gibi zamanla olur.
İlk soruya gelecek olursak 1 senedir bu sporla ilgileniyorum.
Deadlift konusu genel olarak tartışmaya açık ve uzun bir konu.Forumda daha önce de çok tartışıldı.Piramitin son seti olarak 6'ya indirmek bitirici oluyor,isterseniz daha düşük kilolarla 8 veya 10 tekrarla da devam edebilirsiniz.Ben artırma yolunu tercih ediyorum antrenmanlarımda.
Yineleyecek olursak yukarıda yazdıklarım benim kişisel görüşlerim ve çoğu program bizzat uyguladığım programlar.
1.Gün : Göğüs (Triceps devrede)
2.Gün : Sırt (Biceps devrede)
3.Gün : Bacak (Üst vücuda dinlenme fırsatı)
4.Gün : Dinlenme
5.Gün : Triceps-Biceps
6.Gün : Omuz
7.Gün : Dinlenme
İkincil kas grubu olarak çalışan biceps ve tricepse de dinlenme fırsatı tanınmış oluyor bu şekilde.5 günlük bir program için bence ideal.