Shqiponje Madhe
Üye
Mükemmel olmuş hocam elinize sağlık.
8 aylık geçmisim var sporda.71 kilo 180 boya sahibim. Ama tam düzgün bir bicimde degil . İmkanlar el verdigince 5 ay ev 3 ay salonda yaptım bu sporu. Aralarda 2-3 defa 2 haftalık bosluklar oldu. Simdi en son 45 gün p90x programını yaptım ve bugün salona yazldım. Hocadan sağlam bir hacim programı istedim soyle bir program verdi. Ben yetersiz oldugunu düsünüyorum hocayada belirttim iyi bu dedi.Bana programa eklemem ve degistirmem gereken hareketleri ve bölgeleri söyleyebilirmisin ? Buyrun program:Büyüme amaçlı antrenmanlarıma devam ediyorum. Uzun süredir düzenli olarak antrenman günlüğü de tutuyorum. Takip etmek isteyenler için konu linkim : Lethe552 & Veggiegulc Antrenman Günlüğü # Yeni # 3. Sene # Ektomorf | Sayfa 39 | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
8 aylık geçmisim var sporda.71 kilo 180 boya sahibim. Ama tam düzgün bir bicimde degil . İmkanlar el verdigince 5 ay ev 3 ay salonda yaptım bu sporu. Aralarda 2-3 defa 2 haftalık bosluklar oldu. Simdi en son 45 gün p90x programını yaptım ve bugün salona yazldım. Hocadan sağlam bir hacim programı istedim soyle bir program verdi. Ben yetersiz oldugunu düsünüyorum hocayada belirttim iyi bu dedi.Bana programa eklemem ve degistirmem gereken hareketleri ve bölgeleri söyleyebilirmisin ? Buyrun program:
1.Gün
Omuz m press 8-8-6-6
Omuz yana açıs
Kanat çekis
Sırt D.Pres
Barfiks Çekebildigim kadar
2.Gün
Benc Prees
Chest Pres
Kelebek d Pres
Arkakol
Pushdown enseye barla
3.gün
Hack squat
Leg curl
Pazu Barla
Pazu Dambıl Sehpa
Pazu dambıl incline press
Senin bu konudaki programını uygulama mı önerirmisin peki ? Omuz-Sırt Gögüs-Arka kol Bacak-Üst Kol Şeklinde kombine ederek haftada 4yada 5 günNereden bakarsak bakalım program yetersiz kalıyor. Bana göre baştan savma bir program hazırlamış hoca. Hareketlerin yanında hacim için tekrar sayıları da önemli, hocana tekrar gidip 8-12 tekrar aralığında, daha detaylı bir program istediğini söylemeni öneririm.
Senin bu konudaki programını uygulama mı önerirmisin peki ? Omuz-Sırt Gögüs-Arka kol Bacak-Üst Kol Şeklinde kombine ederek haftada 4yada 5 gün
Eyvallah Teşekkür ederim ilgilendigin icinBirebir uygulamak biraz ağır olur, biraz daha hafif versiyonu uygulanabilir çift bölge olarak.
Tek bölge antreman için uygun olduğumuzu nasıl anlyabiliriz ? yani hocalar benim gördüğüm kadarıyla 3 günlüğk yazma programı taraftarı . Yani @Lethe552 sen artık tek günlük program uygulamalıyım ne zaman dedin
Mükemmel konu fakat bel bolgesi içinde birşeyler yazilmaliydi
Rectus abdominis ve obliquus externus kaslarını katetmiştim.Çok güzel bir rehber bu bölgeler için de hareketler ve püf noktaları olsa daha iyi olurdu.Konuyu hazırlamamın üzerinden 2 sene geçtiği için "Acaba atlamış mıyım" diyerek tekrar inceledim. Alt sırt(bel bölgesi) için sırt gününde Standard Deadlift mevcut, bunun daha hafif alternatifi ise Back Extension hareketi olabilir.
bir bölgeye en fazla kaç hareket girmeli kaçar setten , yani bir günde toplam maximum kaç set yapmalıyız. 5-6 hareket yapıp 4 er set yapsak mesela 20-24 set yapar toplam , yeterli mi çok mu az mı ?
guzel bir paylasim olmus. 1 senelik bir deneyimle yazilmis ve uzerine 2 yil daha deneyim gelmis. bilgilerini bizimle paylasmaya devam et,takipteyim
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
küçük kas grubunu günde tek çalışıyorsan o dediğin setler az gelmez mi ? Zorlayıcı mı giriyorsun o yüzden mi ,çünkü 4 hareket yapsan 3 setten 12 set yapar yeterli gelir mi , günde 4 hareket