Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

• Total voters
    2.076
geliştirmekte en zorlandığım yer sırt,ama milim milimde olsa ilerliyorum...
mesela bazı yerlerimde gelişmek için bahane arıyor sanki,mesela göğsüm bench pres dambıl fly falan hiç yapmama rağmen dips ve sınav türü hareketlerden yeterince teşvik alıyor ve büyüyor,zaten göğüslerim çok simetrik,aşırı irileşmesinide istemiyorum...
ayrıca trıceps lerimde çalışmaya çok iyi cevap veriyor gelişiminden çok memnunum,trapezlerimde gelişimi iyi,ama fazla trapez istemediğim için o bölgeye özel çalışmıyorum omuz hareketlerinden fazlasıyla etkileniyor...

Karın kasını çok kolay geliştirdim.6 tane çıkmıştı saldım 4-5 Ay duruyor kaslar ancak yumuşadığını hissediyorum.Tekrar çalışmaya başladım.Bana göre en zor bisepsler.Acaba evde çalışıyorum diye çok mu birşey istiyorum :)

En zor bölge karın kasları kesinlikle, hem çok efor sarfettiriyor hemde çıkıp çıkamayacağı meçhul. :) şu yağ oranlarının sağı solu belli olmuyor maalesef.

Ön(pazu) ve arka kol hariç bilekler ve kol. Genetik olarak büyük değil, ön ve arka kol şişken kollar ona nazaran ince, dengesiz duruyor.

Anlamadığım Biceps kası çok kolay gelişiyor digime gelmesiydi gerçekten 1-2 ayda sadece biceps e yönelerek düzensiz antremanlarla çok güzel kaslara sahip oldum benden 3 yaş büyük abimle kolum eşit oldu bence biceps lerinde sorun olanlar kanımca bicepsleri önemsiz görüyolar. bench_O

İlk birkaç ay gelişim çok hızlı olur ancak ondan sonra yavaşlar,ileriki zamanlarda bunu anlıcaksın

Anlamadığım Biceps kası çok kolay gelişiyor digime gelmesiydi gerçekten 1-2 ayda sadece biceps e yönelerek düzensiz antremanlarla çok güzel kaslara sahip oldum benden 3 yaş büyük abimle kolum eşit oldu bence biceps lerinde sorun olanlar kanımca bicepsleri önemsiz görüyolar. bench_O

abinin kolları pek te kalın olmasa gerek o halde...

bicepsleri büyütmenin en etkili yolu sağlam bir sırt çalışmasıdır. bicepsleri çok fazla abartmadan çalışmak gerekli. ve de kola esas kalınlığı veren kas triceps olduğu için kolu zayıf olanların öncelikle tricepslere yoğunlaşmasını öneririm.

geliştirmekte en çok zorlandığım kas grubunu abdominaller olarak belirtmiştim, buna bir de trapezleri ekliyorum.

genel olarak tüm gelişmeler gözlendiğinde ,mukayese edildiğinde ortaya "trapez "çıkar...

bu grup hipertrofisi gerçekten ,daha ziyade "genetik formasyon "ile alakalı bir konu...

doğru şekilde yüzlerce tekrar, hareket vb yapabilirsiniz, ama yine de bu kas öbürleri kadar gelişemez...)

Bicespler :(
2 ayda sadece 1 cm ölçü alabilmişim.Diğer bölgelerim çok hızlı gelişiyor.Özellikle omuzlar 2 ayda 8 cm gelişmiş...

en çabuk gelişen bölgem kollarım. biceps ve triceps inanılmaz çabuk gelişiyor benim vücudumda. fakat omuzlarım sadece şekilleniyor ama irileşmiyor. bunun genetik olduğunu düşünüyorum. çok ta sorun etmiyorum. kanatlarımı ve kollarımı ( özellikle triceps ) geliştirerek omuzları geniş göstermek mümkün. 2. zor gelişen bölgede bence kalflar.

benim ise en kolay gelişen bölgelerim bacak ön kol yani bilek ve omuz ama biceps triceps gögüs nedense hacim almıyor anlayamadım sırta daha baslayalı 1 ay old trapezlerim ise normal gelişim gösteriyor

En çok göğüs çıkmış yaa yok böyle bişi ;) Ne göğüsü, omuuuuuuz yaaaaaa :)
Hep zor basıyorum omuzları :D

En çok göğüs çıkmış yaa yok böyle bişi ;) Ne göğüsü, omuuuuuuz yaaaaaa :)
Hep zor basıyorum omuzları :D

kimseyi ezmek için filan sormuyorum ama herkes omuz ile ilgili serzenişte bulunuyor, bunun bilimsel bir açıklaması var mı acaba? mesela omuz çalışmalarımızı yanlış yaptığımızdan mı kaynaklanıyor bu? ya da omuzun genel fizyolojik yapısı itibari ile geç gelişmesi gibi bir durum mu söz konusu?

Bence sadece genetik ve gelişme döneminde yeteri kadar önem verilmemiş olması...

Bilseydim zamanında baba beni okula gönder diyeceğime, baba beni yüzmeye gönder derdim :D

• Like
Reactions: R10
kimseyi ezmek için filan sormuyorum ama herkes omuz ile ilgili serzenişte bulunuyor, bunun bilimsel bir açıklaması var mı acaba? mesela omuz çalışmalarımızı yanlış yaptığımızdan mı kaynaklanıyor bu? ya da omuzun genel fizyolojik yapısı itibari ile geç gelişmesi gibi bir durum mu söz konusu?

Omuz diğer kas grupları gibi, yüksek ağırlıkla calışılmaması gereken bir grup, forumdada topiği var, nizami yavaş yavaş yedire yedire 12-15 sayı arası çalıştığın zaman daha verim alirsin omuzdan.Ne zamanki düşük ağırlık 12-15 tekrarlara çıktım o zamandan sonra en iyi gelişen grubum omuzlar oldu.

Konuya dönersek en zor gelişen kas grubum, kanatlar bir türlü istediğim geniş kanatları elde edemedim.Sırtımın arka kalınlığı çok iyi olmasına rağmen, kanatları yanlara doğru hacimlendiremiyorum.

Back
Yukarı