Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

• Total voters
    2.076
en cok zorlandıgım kısım abdominaller. bir turlu belirginlesmediler..
aslında alttan sert ve belirginler elleyınce ama sanırım karın kısmı derim kalın..
(yag oranım %7.2)

en cabuk yanıt aldıgım kısım triceps ve quadriceps..

Benimse en zorlandığım bölge Triceps, nedendir bilmiyorum o bölgeye çalışmak çok zor ve sıkıcı geliyor. odaklanma sorunu yaşıyorum bu bölgededuhduh

İşin kötüsü, tricepsin zayıf kalması, bench press omuz pressi de etkiliyor :(:(

heryerım. valla ben bu ısı cıddı çözemedım 8 yıldır duzenlı spor yapıyorum haftada bazen 3 bazen 4 kez, genelde senede en uzun 1 hafta ara verıyorumdur. sonuc benım ıcın berbat. hıc ama hıc memnun degılım durumumdan ne gelısıyor buyuyor ne de aynı olcude defıne oluyor. ıyı yedıgım donemde aynı hacımle hafıf gobeklenıyorum, kotu beslendıgımde ıse vucut sıskınlıgını ve sıkılıgını yıtırıyor o sebeple ufak hacım kayıpları oluyor. ben bu dönguyu asamadım sanırım son 2 yıldır durum bu. nadıren bazı gunler (sebebı ne hıc bı fıkrım yok) sıkı ve dolgun duruyor bazı gunler (kı bugunler daha fazla) yumusamıs dolgunlugu azalmıs hacımsız bı vucut cıkıyor ortaya. benım spor hayatım tamamen bu döngu ıcınde. bu dongunun dısına cıkamıyorum bı turlu. valla ya anterenmanı yapıyorum sanıyorum beceremıyorum, ya beslenmem berbat, ya genetıgım tuhaf, ya genetık sınırımın sonundayım, ya yaşım ıcabı o dolgunlu yakalyamıyorum (yaş 34), ya steroıdsız olmaz ıstedıgım vucut vs vs. ama cıddı canım sıkılıyor bu duruma. eskı salondakı hocamla kı adam son donemde cok guzel yaptı vucudu nedır ne degıldır konustukta yok ya bı cozum bulamadık. farklı bı goze daha profesyonel bı goze ve yol gostermesıne ıhtıyacım var. cunku o konuyu afedersınız ama boşalmaya bağladı. haftada 1 ı gecersen bole olur falan dedı. ııde kardesım yasımız 34 bızımde sorumluluklarımız var dımı dedım o zaman gelişemezsın dedı. neyse son 1 haftadır bı taraflarımı yırtarak yaptıgım antrenmanların karsılıgı olarak !!! vucudum pörsuyunce sınır oldum fazla uzattım. saygılar........

belki yeri değil ama sormak istedim ben alt karın çalışırken (düz uzanıp ayakları yukarı kaldırırken) blim çok zorlanıyor yinede devam etmeli miyim bir zararı olur mu ?

saygılar...

ben mukemmel adam tanıyorum 70 80 lı yıllarda.deltoıd (omzu) ile göğüsü kesıntısız aynı oranda gelısen bı adam.hatırladınız mı?

bu mukemmel adamın sırrı omuzu fazla calıstırıp göğüsü normal calıstırarak vucudu oturtmus
ARNOLD SCHWARZENEGGER

özellikle tricepsler olmak üzere genel olarak kollar. göğüs ise gereğinden fazla gelişiyor. kollar artık resmen hiç gelişmeyecekmiş gibi geliyor...

Baktımda herkesde aynı sorun benimde göğüsler çabuk gelişiyor. Arka baldır triceps gelişmiyor. Belkide ilk antrenman yaptığımız kaslar gelişiyor?

normalde bu ankette calf açık ara önde olmalıydı ama malesef bacak çalışmayı sevmediğimizden ve önemsemediğimizden bir hayli gerilerde kalmış... :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:32 ----------

Üst göğüs konusunda sıkıntı yaşıyorum.. Var mı tavsiyesi olan ?

göğüse üst göğüsle başla ve bir süre açış hareketlerinden kaçın programına hem dambıl hem de bar incline pressi dahil et... ayrıca barı çok geniş tutma omuz genişliğinden biraz geniş arka kollarını etkilemeyecek bir tutuş dene...

normalde bu ankette calf açık ara önde olmalıydı ama malesef bacak çalışmayı sevmediğimizden ve önemsemediğimizden bir hayli gerilerde kalmış... :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:32 ----------

göğüse üst göğüsle başla ve bir süre açış hareketlerinden kaçın programına hem dambıl hem de bar incline pressi dahil et... ayrıca barı çok geniş tutma omuz genişliğinden biraz geniş arka kollarını etkilemeyecek bir tutuş dene...

:) hiç üst göğüsle başlamıyordum.. Bide böyle deneyelim.. Teşekkürler.

benim en begendiğim yerim omuzdur. deli gibi buyuduler. ve hocam omuz idmanını haftada bire dusur falan dedi. onceleri buyumesi iyi geliyordu ama aynaya bakıyorumda. gogus ler yanındas kucuk kalıyor. o yuzden calışmayı bile azalttım. enteresan gelen sey ankette omuzun birinci sırada cıkması. gogus ve sırta gore kolay gelişirler bence. su goguste bir yol alabilsem arkadaslar.

Back
Yukarı