Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

• Total voters
    2.076
göğüste zorlanan arkadaşlar hiç çalışmamışlar ki zorlanıyorlar bence..biraz ağırlık verirseniz göğüs kaslarınız sertleşir zaten..onun dışında zorlanılan bir bölge olarak sırt bölgesini söyleyebilirim.pek üstüne gitmediğim için yüksek ağırlıklarda tekrar sayım düşük oluyor genelde...

Benim zorlandıklarım göğsün hemen altındaki çok küçük,toplam 4 tane 2 sağ-2sol neredeyse birleşik kaslar,
karın kasları 3sağ-3sol 6pack yada 4 sağ-4sol 8 pack olurken bu kasları çalıştıran insanlarda 6sağ-6sol 12 pack oluyor ama ne yazık ki profesyonel vücut geliştirme yarışmalarında dahi bu kasları geliştirmiş insanları çok zor görüyoruz. =(

benim gözlemlerimden anladığım kadarıyla,göğüs hareketlerinin yapısı daha çok kemikten güç almaya itiyor sporcuları.klasik gogsu kasıp kaldırırken omuzları hiç oynatmadan sadece göğüsgten itiş gerçekleştirmek bir hayli konsantrashyon gerektiriyor.

bu nedenle 70 ila 100 kilo kaldırarak değil 30 belki 40 kilo kaldırarak daha iyi bir gelişim sağlanabilir.nacizane bir tavsiye;)

Bence herşeyin başı genetik. Ankette en zor gelişen yer göğüs çıkmış. Benim aksine çok çabuk gelişti. Omuz ve kalflarda ise çok zorlanıyorum hacim alamadım fazla.

Kollarım çok uzun neden bilmiyorum büyük ihtimal genetikten ve basketbol oynadığımdan, bicepslerim dolgun gözükmüyor hiç. 33 cm kol var sanarsınız 27-28 cm.

Benim kalflerde en zor gelisen kas grubumdu ama son 2 3 aydir yuksek tekrar ve negatifli calisiyorum baya bi sonuc aldim böyle suan sicak 41.5 gibi bi olcude suan en sIKINTI cekdigim kas hamstrings maalesef ön bacak hayvan gibi duruyo hamstrings e göre

Programına forearms egzersızlerı de ekle tavsıyem bıceps sonrası yap.Bıceps egzersızlerıne hammer curl eklemelısın ve el yayları kullanabılırsın.

Bana göre karın hem düşük yağ oranı olucak ayrıca gelişmesi zor çıkarttın diyelim koruması da çok zor. :)

Kalfler ıcın su formda calısmayı deneyın 20-30 tekrar, kullanabılecegınız son kıloda, topugunuzu tam asagıya salarak ve en tepe noktada 1-2 sanıye bekledıkden sonra 2 sn kadarda negatıf tekrar seklınde deneyin hareket olaraksa calf raise ve seated calf raise yapın 3 er setten bu benım calflerımın zayıf oldugu bır zamanda uyguladıgım ve ıyı verım aldıgım bır sıstemdı.

zorlandığım bir bölge yok ama. fazladan büyüyen trapezler moralimi bozuyor.ha genetik olarakta vardı başlamadan önce ama olmasa daha iyi olur. kalflerde aynı keza nasıl inceltsem bilmiyorum

Üst göğüs.. Göğüs kafesim genetikle alakalı olarak kemiksi gözüküyor. Düzenli üst göğüs çalışmalarıma rağmen istediğim görünümü elde edemedim.

Back
Yukarı