Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

Geliştirmekte En Çok Zorlandığınız Kas Grubu Hangisi?

• Total voters
    2.076
aynen yaa benimde öyle o kadar üst göğüs çalışıyorum ama hala köprücük kemiklerim gözüküyor çok sinir oluyorum yaa :(oysa bicepsler öyle mi hemen hayvan gibi oldular. her antreman sonrası geliştiği belli oluyor

clavicular bölgeyi (üst göğüs) kapatması , helede göğüsleri aşağı uzun insanlarda çok zordur..

göğüste kütle kazanmak için bazı kaynaklar sadece pressler içeren antrenman şekli önerir. Bana mantıklı geliyor şuan alt göğüse hiç girmiyorum. şuanda yapmış olduğum antrenman

Dumbell Bench press x 5 set 12 12 10 8 6
Dumbell incline bench press x 5 set 10 8 8 6 6
incline dumbell flyes x 3 set 10 8 6

Evet sadece dumbell kullanıyorum. fakat hareketi çok iyi hissediyorum dumbell kullanmamın nedeni sadece bu. Ne arka kolu, ne omuzları, ne de başka bi bölgeme hiç hissettirmeden, cheating yapmadan, vücudu hareket ettirmeden, sadece göğüslerime konsantre olup sadece göğüslerimle kaldırıyorum ağırlıkları. Çok verim aldım denemenizi tavsiye ederim...

1- Push-Ups 3x8
2- İncline Dumbell Bench Press 4x8
3- İncline Dumbell Flyes 3x8
4- Bench Press 4x8
5- Dumbell Flyes 3x8
6- Butterfly 3x8

presserin set arasında fly ları giriyorum galiba süper set oluyormuş. Son 3 antremandır böyle yapıyorum aylardır gelişmeyen göğüslerim 90 cm oldu neredeyse.

biraz daha açarmısın anlayamadım da:D clavicular kas kütlesinin adı mı oluyor??

clavicular göğüs bölgesi , göğsün , clavicula kemiğinin (köprücük) hemen altındaki bölgesidir..bu kısmı doldurması kolay değildir..kafaya takmamak ve gerekli hareketleri yapıp zamana bırakmak gerekir..genetik önemli faktördür..

Göğüs için pressten çok açış bence daha önemli .sorun yaşayan arkadaşlar ona yönelsinleri. birde bar ile dumbell bence farkediyo bar ile gelişmeyen böleglerim dumbell ile dumblle ile gelişmeyenleri bar ile geliştirebildim. herşeyi denemek gerek bu sporda
Haklısın sana katılıyorumthums:
eğer gelişmiyorsa set sayılarında ,haraketlerde....vs. değişiklik yapmalısın.thums:

bence temel sorun şu:herkes az geliştiğini düşündüğü bölgeye çok fazla yüklenio mesela omuzunun geride kaldığını düşünen 6-7hareketle girio 20-25set omuz yapıo ve sonuç olarak o bölgenin gelişmesini hepten engellemiş oluo
Haklısın bencethums:
sonuçta bu spor sabır işidir. Bazıları hemen gelişip çabuk sonuç elde etmek için kasa çok fazla yükleniyor..buda aşırı çalışmaya kaçınca gelişme hiç olmuyor belkide dahada gerilemesine sebep oluyor..Sabır sabır sabır.....bu sporun temel kuralıweightlifter

Ben de kanatlarımı geliştiremiyorum. Lat pulldown hareketinde(ki salonda yapabileceğim başka sırt hareketi yok belim sakat olduğundan ve salon yetersiz olduğundan) ön kollarım ve bicepslerim yanıyor. Oralar yanıyor kanatlar gelişmiyor..
bence fazladan 1_2 set yapmalısın .Kanatlara daha fazla yüklenmelsin.thums:

biceps,göğüs ve calflarda Arnold hepsine tek geçer

Hafiften tebessüm ederek ben de bu yoruma katılıyorum. :)
İrilik bakımından ronnie daha iyi olmasına rağmen arnoldun yeri başka o vücut estetiği şimdiki vücutcuların hiçbirinde yoq

Son düzenleyen: Moderatör:
benim en zor gelişen bölgem sırt kanat...
Omuzlarım kollarım çok iyi gelişme gösteriyor fakat göğüs ise orta derece bi gelişim gösteriyor 7-7 buçuk aylık bi sporcuyum

Benimde göğüs gelişmiyordu.ama bu sene ilerleme kaydettim ilk defa.1 set artirdim göğüs hareketlerimi.ve en önemlisi bir arkadaş yardimiyla yapiorum.onun olmasi hem güven verior hemde maksimum ağirlik basabiliyorum.

bende gogus diyorum en kolay gelisen omuz ve trapezler heralde gogus calısırken omuzlar bundan pay alıyor zaten bencte calısırken kendimi omuz calısıyor gibi hissediyorum

omuzlar konusunda sanirim genetik olarak şansli doğmuşum ne yaparsam yapayim trapezlerim herzaman çok rahat ve sağlam gelişme gösterdi göğüslerimde kendime göre fena değil fakat en zorlandiğim kas grubum karın kaslarım.yağli olmayan bir vucudum var hatta kilo olarak zayif bile sayilirim sürekli mekik çekip her antremanin yarim saatini mide hareketlerine ayirmama rağmen halen istediğim düzeyde değiller.

kol kol kol kol kol... biceps bir nebzede triceps sadece kolları kasınca çıkıyor. adeta saklı bir hazine gibi, hayır en sonunda koltuğumun altına birşey yerleştircem ki tricepsim çıksın ..:)

neyse de ankette gördüğüm kadarıyla genelde göğüs en zor gelişen kısım. ki bende tam tersi göğüs birazda genetik sanırım, gayet güzel geliştiler. fakat şöyle bir olay da var ki en çok moralimi bozan budur; bench press te 60kg lık ağırlığı bile yardımla bitirebiliyorum, topu topu 8 tekrar. göğüste herhangi bir yanma oluşmadan bitiyor tekrarım çoğu zaman. çünkü omuzlarım direk iflas ediyor, resmen bırak diyor ağırlığı yeter.

aslında omuzlarımda yeteri kadar gelişmiş değil lakin trapez ve omuz başları ayrı görünüyorlar.

dediğim gibi kollarım çok büyük sorun. göğüslere oranla orantısız duruyor, bu yüzden tişört giydiğim zaman sürekli şu kollar özellikle triceps gelişmiş olsa diye iç geçiriyorum..

Kesinlikle Calf ulan 200 basıyorum leg press de banamısın demiyor

Genellikle böyle oluyor, omuzun yapamadığı işi göğüs yapıyor yada göğüsün yapamadığı işi omuz yapıyor. İnsandan insana değişiyor, benim çevremde omuzları daha hızlı gelişenlerin sayısı daha fazla. Tabii bunar benim görüşüm. :)

Katılıyorum size, benimde görüşüm bu şekilde. Bu takviye sporuna başlayalı daha 3 ay olmadı, fakat omuzlar iyice belirginleşmesine rağmen, göğüsler çok zor gelişiyor. Yada hala yağ olduğu için kendilerini belirtemiyorlar.
:D

bn evde çalıştığım için barfiks fln giremiyorum...sırt için programımda tek hareket var...her ne kadar tekrar sayılarını arttırma yoluna gitsemde nafile :d :d

Back
Yukarı