LUDA
Üye
BCAA'ya gereksiz diyen zihniyeti anlamak güç..bir de ankette aminoacid ve whey seçeneği de var,bu da komik..şu an aldığımız kompleks aminoacidler, içeriğindeki bcaayı öne çıkararak reklamını yapıyor..çünkü bcaa içeren bi ürün olmak önemli..en bayıldığınız optimum gold whey, ürünü ön plana çıkarmak için ambalajında koskocaman porsiyon başına 5.5 gr bcaa var diyerek reklamını yapıyor..çünkü bcaa içeren ürün olmak önemli..uzmanlar bcaasız aminoasit profiline sahip olan ürünlerin bekleneni vermesinin zor olduğunu söylüyor..bcaa o kadar önemli ki kompleks aminolardan bağımsız olarak bile piyasaya sunuluyor..peki siz hiç kaliteli bir protein tozunun veya aminoacidin bcaa içermeden piyasaya sürüldüğünü gördünüz mü???sonuç olarak bcaa gereksiz, verim alamıyorum demek yanlış ve saçmadır..ama eğer tabii adamakıllı bcaa içeren(optimum whey ,weider,muscletech protein ürünleri gibi) ürünler kullanırken ayriyetten bcaa almak gereksiz olabilir zaten buna itiraz yok..insanlar bu ürünleri kullanırken diğer bileşenlerden izole edilmiş saf bir bcaa ürününü artı olarak gereksiz görebilirler ki ben de bu kanaatteyim..ama bcaa gereksizdir,verim alamadım demek çok komik çünkü zaten kullandıkları ürünlerin içinde bcaa var ve en fazla verimi de ondan alıyorlar ama haberleri yok..