En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)


  • Total voters
    819
spor yapıyorum ama aynı zamandada amatör balıkçıyım.
haftanın bir günü sabah 6 da kalkıp balıga cıkarım o hafta 3 gün yiyecek kadarda tutarım.
bunu tavukla değiştirerek haftaya yayarım..
sanslıyım galiba en azından proteine pek fazla para vermiyorum..
işin kötü tarafı balığa cıktıgım gün olta takımıyla salona gitmek..
millet haklı olarak garip garip bakıyor..
:) edit: tuttugum balıkları salona götürmüyorum.. salonun havası bozulmuyor yani :)
senin gibi bu hobbyle uğraşmak çok isterim ama zaman yok :D
senide tebrik ederim arkadaşım thums:
 
senin gibi bu hobbyle uğraşmak çok isterim ama zaman yok :D
senide tebrik ederim arkadaşım thums:

Evet rsxer çok güzel bi uğraş ve inşallah sende bi yolunu bulur yaparsın.
balık yiye yiye akvaryuma döndü içim.
yengeç balık, havyar :)
bir süre sonra oltanın ucundaki proteini hesap eder oldum :)
ama bu arada bişey sorucam arkadaşlar:
işkembenin 150 gr ında 50 gr protein varmış öyle yazıyor size linkte verebilirim bu konuda.
ama yaglı olduguda söyleniyo.
yani kendi yagıyla pişerse tehlike arzettiği.
peki onu yağından kurtarıp pişirme yolu olsa: mesela sacta sote yapılsa ufak ufak dogranıp kokoreç gibi yani.
nasıl olur.
bi düşünün derim.
tanesi 2.5 tl burada temizlenmiş kuzu işkembe.
ve yaklasık 2 kg geliyo.

bahsettiğim kaynak
http://www.afiyetcatering.com/Monu/besin_degerleri/
 
Kırmızı Etin Zararları

Kırmızı et ve kebabı fazla yemek neden zararlıdır?

Kırmızı et fazla yiyenlerde kalp hastalığı ve kalınbağırsak kanseri daha sık görülür. Bunun nedeni kırmızı ette bulunan doymuş yağ nedeniyle kolesterolün artmasının damar sertliği yapması ve etin yüksek ateş ve kızgın kömürde kızartılması sonucu içindeki proteinlerin kanser yapıcı hale gelmesidir. Yine kırmızı etle yapılan sucuk, sosis ve salamın içinde bulunan nitrit de kolon kanserine neden olur.

Kırmızı etin yenmesi tamamen zararlı değildir. Haftada bir kez mutlaka yenmeli. Ancak yağları atıldıktan sonra haşlama veya fırında pişirilerek yenmelidir. Kolesterol korkusu nedeniyle hiç kırmızı et yemeyen kişilerde bu defa demir eksikliğine bağlı kansızlık ortaya çıkmaktadır.

Et yemeği yerken yanında pirinç pilavı veya patates kızartması değil, bulgur pilavı, sebze ve salata yenmelidir.

Kebap yaparken de etin yağlarını tamamen temizlemek, pişirirken de eti yakmamak gerekir. Ateş veya alevle etin temas etmesi zararlıdır. Pişirirken yanmış veya kapkara kalmış et veya döner yemeyiniz. Kebap veya dönerin üzerine tereyağı ilave etmenin de sağlığınız açısından zararlı olduğunu unutmayın.
http://zehirlenme.blogspot.com/2009/05/kirmizi-etin-zararlari.html
 
Balıkcıda çalışan dayımın, günlük kalan balıklardan bize de getirmesi sayesinde sürekli balık eti tüketirim :)
 
Arkadaslar ben hepsinden 2 er defa yemekeye calisiyorum haftada. Size bir tavsiye vereyim ondan sonra bana dua edin. Tavuk gogsu veya biftek farketmez. Kasaba gogsu izgaralik yap diyorsunuz. Teflon tavanizi iyice isitiyorsunuz. Asla yag yok, kizgin tavaya etlerinizi aynen yerlestiriyorsunuz. Ete basmayin, hic dokunmayin 4 dakika sonra diger yuzunu ceviriyorsunuz. 4 dakikada orasi pisti. Iste simdi etin oz suyu icinde kaldi ve et yumusacik bir kivama geldi. Deneyin korkmayin etiniz yanmaycak, bu arada dis kisim kabuklasiyorki buda etin suyunun icinde kalmasini sagliyor. Ben bugun baligida bole yaptim butun yine harkikaydi, Diyette olmasam 1 kilo et yicem, tuzsuz oldugu halde cok lezzetli oluyor.
 
haftada 5 gun kesın yerım tavuk diger gunler ton balıgı ya da yagsız dana kıyma ;
ben de tavuk gogsunu ızgaralık seklınde hazırlatıp yagsız olarak tost makınasında yapıyorum cok da lezzetlı oluyor( allah'tan cok severım tavugu utanmasam kahvaltı ara ogun demeyıp 7/24 yıcem yaa:))
 
türkiyenin bu durumunda anca bütçe yettiğince alıyom.....dünyanın en pahalı benzini eti suyu elektriği......ne yapalım alın yazısı....kırmızı et ayda 2-3 kere tavuk 3-4 kere ton balığı ucuzundan bulursam günde belki 1 tane :(

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:07 ----------

ama avrupayla beslenmemizi karşılaştırmak çok zor....arada dağlar taşlar var.... :(
 
3 ayda bir yaptırdığım kan tahlilierinde trigliseridim 57,kolestrolum 120 olmasına rağmen Beyaz Et; Tavuk vb.ürünleri haftada 3-4 kez diğer antreman günü de makarnayla geçiştiriyorum .Mali sorunlarım yüzünden kırmızı eti şu anda sık tüketmemin imkanı yok.Ayrıca spor için gerekli olsa da aktif spor bırakıldıktan sonra zamanında aşırı yenen kırmızı etlerin zararlarının ortaya çıktığını okumuştum.
 
Son düzenleme:
Kırmızı etin şu anki fiyatları ile tüketimi gerçektende çok zor.40 liralara dayanmış fiyatı.Allahtan Müslüman ülkeyiz.Ama bu kadar Allahsız başka bir yerde de olmaz,olamaz.

Neyse politikaya girmek istemem ama bırakın gereken alınması gereken proteini karşılamak , normal protein bile almak zor.Tavuk etinden zaten gıdaklayacak hale de geldik:)
 
Aslında çoğunu tüketiyorm ama ağırlıklı olarak tavuk :D
 
Ülkemiz şartlarında v.g. yapanlar için tavuk göğsü-yumurta beyazı ve lor hergün tüketilmesi zorunlu besinler. Üç hafta önce tekrar v.g'ye ve dolayısı ile sıkı beslenmeye başladım. Doğrusunu söylemek gerekirse 18 yaşındayken hergün aynı şeyleri yemek zor gelmezdi, şimdi ise zorlanıyorum. Ucuz olduğundan bende ağırlıklı olarak beyaz eti tercih ediyorum.
 
ankete oy kullandım ve beyaz etin ezici bi üstünlük sağlıyacağını biliyordum nedense :P
ben beyaz et yiyorum. Haftada ya 2 ya 3 kere kırmızı et yiyorum. Zaten aileme çok fazla yük oluyorum body konusunda. Yumurtadı, etti, lordu makarnadı süttü , aidat tı derken bana çok harcama yapıyorlar. Kırmızı et istiyemiyorum artık :D
 
Aslında bu sporun kırmızı etle yürüdüğü aşikar ama fiyatlar 50 tl yi bulmuş sanki içinde altın var.Yani beyaz ete talim.
 
Kırmızı Et:
Kalorisi yüksek 240
Yağ oranı yüksek 18.2
Kalsiyum düşük 8
B1-B2 vitamini Düşük
Niasin düşük 4.3
Demir yüksek 2.6
Et (Bağ dokusu) sert Fazla
Bakteriler zor nüfuz eder
Kolay bozulmaz
Doymuş yağ asitlerinden zengindir
PH 6.0 Hafif asit bakteriler süratle çoğalmaz

Tavuk Eti:
Kalorisi düşük 149
Yağ oranı düşük 8
Kalsiyum yüksek 15
B1-B2 vitamini Düşük
Niasin yüksek 9.0
Demir orta seviyede 1.5
Et yumuşak-sert
Bakteriler kolay nüfuz eder
Kolay bozulur
Doymamış yağ asitlerinden zengindir
PH 6.0-7.0 Nötr bakteriler süratle çoğalır.

Balık Eti:
Kalorisi düşük 149
Yağ oranı düşük 8
Kalsiyum yüksek 15
B1-B2 vitamini Yüksek
Niasin düşük 3.0
Demir düşük 1.1
ET (Bağ dokusu) yumuşak Az
Bakteriler kolay nüfuz eder
Çok kolay bozulur

(http://serpmebalik.com/tr/krmz-et-tavuk-ve-balk.html)


Birbirinden artıları ve eksileri mevcut,hepsinden gerektiği kadar tüketmek en güzeli :) Ben beyaz eti tercih ediyorum diğerlerine nazaran, birçok tarzda pişirmek mümkün oluyor. öğrenci olduğumdan ötürü yemek yapma görevi başa düşüyor tabi, değişik tadlar yakalamak daha bir mümkün beyaz et ile haşlama,kızartma,ızgara vs.. :)
 
Bende en fazla sulak-balık eti tarzı tüketiyorum.Ton balığı hem fiyatı uygun hemde kolay ardındanda beyaz et tavuk gelir en az tükettiğimde kırmızı et çok nadir :D
 
Back
Yukarı