En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gorgeouskykhan tarafından 2 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

  1. Kırmızı Et

    16,7%
  2. Sulak Et! Balık vb..

    7,2%
  3. Beyaz Et; Tavuk vb.

    75,1%
  4. Diğer Etler; soya eti vb... ama insan eti değil! :)

    1,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 108 üye.
  1. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    senin gibi bu hobbyle uğraşmak çok isterim ama zaman yok :D
    senide tebrik ederim arkadaşım thums:
     
  2. melanqoliq
    Offline

    melanqoliq Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Fethiye
    Evet rsxer çok güzel bi uğraş ve inşallah sende bi yolunu bulur yaparsın.
    balık yiye yiye akvaryuma döndü içim.
    yengeç balık, havyar :)
    bir süre sonra oltanın ucundaki proteini hesap eder oldum :)
    ama bu arada bişey sorucam arkadaşlar:
    işkembenin 150 gr ında 50 gr protein varmış öyle yazıyor size linkte verebilirim bu konuda.
    ama yaglı olduguda söyleniyo.
    yani kendi yagıyla pişerse tehlike arzettiği.
    peki onu yağından kurtarıp pişirme yolu olsa: mesela sacta sote yapılsa ufak ufak dogranıp kokoreç gibi yani.
    nasıl olur.
    bi düşünün derim.
    tanesi 2.5 tl burada temizlenmiş kuzu işkembe.
    ve yaklasık 2 kg geliyo.

    bahsettiğim kaynak
    http://www.afiyetcatering.com/Monu/besin_degerleri/
     
  3. ozpirik
    Offline

    ozpirik Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2010
    Mesajlar:
    190
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilişim
    Yer:
    İstanbul
    Kırmızı Etin Zararları

    Kırmızı et ve kebabı fazla yemek neden zararlıdır?

    Kırmızı et fazla yiyenlerde kalp hastalığı ve kalınbağırsak kanseri daha sık görülür. Bunun nedeni kırmızı ette bulunan doymuş yağ nedeniyle kolesterolün artmasının damar sertliği yapması ve etin yüksek ateş ve kızgın kömürde kızartılması sonucu içindeki proteinlerin kanser yapıcı hale gelmesidir. Yine kırmızı etle yapılan sucuk, sosis ve salamın içinde bulunan nitrit de kolon kanserine neden olur.

    Kırmızı etin yenmesi tamamen zararlı değildir. Haftada bir kez mutlaka yenmeli. Ancak yağları atıldıktan sonra haşlama veya fırında pişirilerek yenmelidir. Kolesterol korkusu nedeniyle hiç kırmızı et yemeyen kişilerde bu defa demir eksikliğine bağlı kansızlık ortaya çıkmaktadır.

    Et yemeği yerken yanında pirinç pilavı veya patates kızartması değil, bulgur pilavı, sebze ve salata yenmelidir.

    Kebap yaparken de etin yağlarını tamamen temizlemek, pişirirken de eti yakmamak gerekir. Ateş veya alevle etin temas etmesi zararlıdır. Pişirirken yanmış veya kapkara kalmış et veya döner yemeyiniz. Kebap veya dönerin üzerine tereyağı ilave etmenin de sağlığınız açısından zararlı olduğunu unutmayın.
    http://zehirlenme.blogspot.com/2009/05/kirmizi-etin-zararlari.html
     
  4. AmericanHistoryX
    Offline

    AmericanHistoryX Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2010
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci.
    Balıkcıda çalışan dayımın, günlük kalan balıklardan bize de getirmesi sayesinde sürekli balık eti tüketirim :)
     
  5. Mtn.K
    Offline

    Mtn.K Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Yer:
    Türkiye
    Bence iyi pişmiş kırmızı et :D
     
  6. ege_2048
    Offline

    ege_2048 Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2009
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaslar ben hepsinden 2 er defa yemekeye calisiyorum haftada. Size bir tavsiye vereyim ondan sonra bana dua edin. Tavuk gogsu veya biftek farketmez. Kasaba gogsu izgaralik yap diyorsunuz. Teflon tavanizi iyice isitiyorsunuz. Asla yag yok, kizgin tavaya etlerinizi aynen yerlestiriyorsunuz. Ete basmayin, hic dokunmayin 4 dakika sonra diger yuzunu ceviriyorsunuz. 4 dakikada orasi pisti. Iste simdi etin oz suyu icinde kaldi ve et yumusacik bir kivama geldi. Deneyin korkmayin etiniz yanmaycak, bu arada dis kisim kabuklasiyorki buda etin suyunun icinde kalmasini sagliyor. Ben bugun baligida bole yaptim butun yine harkikaydi, Diyette olmasam 1 kilo et yicem, tuzsuz oldugu halde cok lezzetli oluyor.
     
  7. siralex_07
    Offline

    siralex_07 Üye

    Katılım:
    28 Mart 2009
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    haftada 5 gun kesın yerım tavuk diger gunler ton balıgı ya da yagsız dana kıyma ;
    ben de tavuk gogsunu ızgaralık seklınde hazırlatıp yagsız olarak tost makınasında yapıyorum cok da lezzetlı oluyor( allah'tan cok severım tavugu utanmasam kahvaltı ara ogun demeyıp 7/24 yıcem yaa:))
     
  8. sylvesterstalon
    Offline

    sylvesterstalon Yeni Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci-pdr
    Yer:
    van-antep
    türkiyenin bu durumunda anca bütçe yettiğince alıyom.....dünyanın en pahalı benzini eti suyu elektriği......ne yapalım alın yazısı....kırmızı et ayda 2-3 kere tavuk 3-4 kere ton balığı ucuzundan bulursam günde belki 1 tane :(

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:07 ----------

    ama avrupayla beslenmemizi karşılaştırmak çok zor....arada dağlar taşlar var.... :(
     
  9. pac89
    Offline

    pac89 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    3 ayda bir yaptırdığım kan tahlilierinde trigliseridim 57,kolestrolum 120 olmasına rağmen Beyaz Et; Tavuk vb.ürünleri haftada 3-4 kez diğer antreman günü de makarnayla geçiştiriyorum .Mali sorunlarım yüzünden kırmızı eti şu anda sık tüketmemin imkanı yok.Ayrıca spor için gerekli olsa da aktif spor bırakıldıktan sonra zamanında aşırı yenen kırmızı etlerin zararlarının ortaya çıktığını okumuştum.
     
    Son düzenleme: 3 Ağustos 2010
  10. emregunes
    Offline

    emregunes Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2010
    Mesajlar:
    495
    Beğenileri:
    175
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Bursa
    Kırmızı etin şu anki fiyatları ile tüketimi gerçektende çok zor.40 liralara dayanmış fiyatı.Allahtan Müslüman ülkeyiz.Ama bu kadar Allahsız başka bir yerde de olmaz,olamaz.

    Neyse politikaya girmek istemem ama bırakın gereken alınması gereken proteini karşılamak , normal protein bile almak zor.Tavuk etinden zaten gıdaklayacak hale de geldik:)
     
  11. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    1 senedir kırmızı et yemedim malesef tavuk ve hindi eti tüketmeye devam ediyorum
     
  12. can7cang
    Offline

    can7cang Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Aslında çoğunu tüketiyorm ama ağırlıklı olarak tavuk :D
     
  13. olgekar
    Offline

    olgekar Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tacir-Mühendis
    Yer:
    İzmir
    Ülkemiz şartlarında v.g. yapanlar için tavuk göğsü-yumurta beyazı ve lor hergün tüketilmesi zorunlu besinler. Üç hafta önce tekrar v.g'ye ve dolayısı ile sıkı beslenmeye başladım. Doğrusunu söylemek gerekirse 18 yaşındayken hergün aynı şeyleri yemek zor gelmezdi, şimdi ise zorlanıyorum. Ucuz olduğundan bende ağırlıklı olarak beyaz eti tercih ediyorum.
     
  14. Fυякαη Acαя
    Offline

    Fυякαη Acαя Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Kemerburgaz
    Tavuk Tabiki :)
     
  15. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    şuan çok şükür maddi durumum iyi onun için kırmızı et tüketiyorum eskiden daha çok tavuk etiyle besleniyordum
     
  16. emre1334
    Offline

    emre1334 Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2010
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    ankete oy kullandım ve beyaz etin ezici bi üstünlük sağlıyacağını biliyordum nedense :p
    ben beyaz et yiyorum. Haftada ya 2 ya 3 kere kırmızı et yiyorum. Zaten aileme çok fazla yük oluyorum body konusunda. Yumurtadı, etti, lordu makarnadı süttü , aidat tı derken bana çok harcama yapıyorlar. Kırmızı et istiyemiyorum artık :D
     
  17. pac89
    Offline

    pac89 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Aslında bu sporun kırmızı etle yürüdüğü aşikar ama fiyatlar 50 tl yi bulmuş sanki içinde altın var.Yani beyaz ete talim.
     
  18. LightWeight
    Offline

    LightWeight Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Haftanın 5 günü, 500'er gram tavuk göğüsü.(2500 gr)
    1 gün balık, 1 gün kırmızı et.
     
  19. ImmortaL_
    Offline

    ImmortaL_ Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci/müzisyen
    Kırmızı Et:
    Kalorisi yüksek 240
    Yağ oranı yüksek 18.2
    Kalsiyum düşük 8
    B1-B2 vitamini Düşük
    Niasin düşük 4.3
    Demir yüksek 2.6
    Et (Bağ dokusu) sert Fazla
    Bakteriler zor nüfuz eder
    Kolay bozulmaz
    Doymuş yağ asitlerinden zengindir
    PH 6.0 Hafif asit bakteriler süratle çoğalmaz

    Tavuk Eti:
    Kalorisi düşük 149
    Yağ oranı düşük 8
    Kalsiyum yüksek 15
    B1-B2 vitamini Düşük
    Niasin yüksek 9.0
    Demir orta seviyede 1.5
    Et yumuşak-sert
    Bakteriler kolay nüfuz eder
    Kolay bozulur
    Doymamış yağ asitlerinden zengindir
    PH 6.0-7.0 Nötr bakteriler süratle çoğalır.

    Balık Eti:
    Kalorisi düşük 149
    Yağ oranı düşük 8
    Kalsiyum yüksek 15
    B1-B2 vitamini Yüksek
    Niasin düşük 3.0
    Demir düşük 1.1
    ET (Bağ dokusu) yumuşak Az
    Bakteriler kolay nüfuz eder
    Çok kolay bozulur

    (http://serpmebalik.com/tr/krmz-et-tavuk-ve-balk.html)


    Birbirinden artıları ve eksileri mevcut,hepsinden gerektiği kadar tüketmek en güzeli :) Ben beyaz eti tercih ediyorum diğerlerine nazaran, birçok tarzda pişirmek mümkün oluyor. öğrenci olduğumdan ötürü yemek yapma görevi başa düşüyor tabi, değişik tadlar yakalamak daha bir mümkün beyaz et ile haşlama,kızartma,ızgara vs.. :)
     
  20. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Bende en fazla sulak-balık eti tarzı tüketiyorum.Ton balığı hem fiyatı uygun hemde kolay ardındanda beyaz et tavuk gelir en az tükettiğimde kırmızı et çok nadir :D
     

Sayfayı Paylaş