Kırmızı Et:
Kalorisi yüksek 240
Yağ oranı yüksek 18.2
Kalsiyum düşük 8
B1-B2 vitamini Düşük
Niasin düşük 4.3
Demir yüksek 2.6
Et (Bağ dokusu) sert Fazla
Bakteriler zor nüfuz eder
Kolay bozulmaz
Doymuş yağ asitlerinden zengindir
PH 6.0 Hafif asit bakteriler süratle çoğalmaz
Tavuk Eti:
Kalorisi düşük 149
Yağ oranı düşük 8
Kalsiyum yüksek 15
B1-B2 vitamini Düşük
Niasin yüksek 9.0
Demir orta seviyede 1.5
Et yumuşak-sert
Bakteriler kolay nüfuz eder
Kolay bozulur
Doymamış yağ asitlerinden zengindir
PH 6.0-7.0 Nötr bakteriler süratle çoğalır.
Balık Eti:
Kalorisi düşük 149
Yağ oranı düşük 8
Kalsiyum yüksek 15
B1-B2 vitamini Yüksek
Niasin düşük 3.0
Demir düşük 1.1
ET (Bağ dokusu) yumuşak Az
Bakteriler kolay nüfuz eder
Çok kolay bozulur
(
http://serpmebalik.com/tr/krmz-et-tavuk-ve-balk.html)
Birbirinden artıları ve eksileri mevcut,hepsinden gerektiği kadar tüketmek en güzeli

Ben beyaz eti tercih ediyorum diğerlerine nazaran, birçok tarzda pişirmek mümkün oluyor. öğrenci olduğumdan ötürü yemek yapma görevi başa düşüyor tabi, değişik tadlar yakalamak daha bir mümkün beyaz et ile haşlama,kızartma,ızgara vs..
