En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

• Total voters
    819
kurban bayramı nedeniyle kırmızı et çoğalır sanırım:)

Bu sporu yapan adam minimum yağ ile kas yapmak isteyeceğinden tavuğun hem eti hem yumurtası aynı zamanda fiyat olarak ta vazgeçilmezdir.. Balığında bir çok türü işimizi görecektir..

haftada 2-3 gun kırmızı et
haftada 1 bazen 1 gun balık (taze)
kalan gunler tavuk

Türkiye'de 20-30 TL olan et fiyatları Bulgaristan'da 9-12 TL, Yunanistan'da 14-15 TL Almanyada 5-7'tlden satılıyor.Haliyle bizimde evimize kırmızı et azar azar giriyor.Türkiyede vücut geliştirmecinin işi zor.

Türkiye'de 20-30 TL olan et fiyatları Bulgaristan'da 9-12 TL, Yunanistan'da 14-15 TL Almanyada 5-7'tlden satılıyor.Haliyle bizimde evimize kırmızı et azar azar giriyor.Türkiyede vücut geliştirmecinin işi zor.
Ne yazıkki öyle heryer bayır çayır sorun neyde anlamıyorum

Avrupada maaşlarda belli türkiyedekinin kaç katı

Bize eti babam türkiyeye gelirken azerbaycandan getiriyor hem ucuz hemde etin tadı kokusunu alıyor insan

kırmızı ete bayılıyorum ama pişmesi çok uzun sürüyor. İngiltere'de karides ve diğer deniz ürünleri de ucuz olduğu için bolca onlardan da tüketiyorum, balık haftada 1-2, ama yine tabi çoğunlukla tavuk. çok arada bir hindi.

kırmızı et kesin ve bol miktarda bulunuyor genellikle ...
onun haricinde aşağı yukarı spor yaptığım her gün 3 konserve (250gr kadar) ton balığı tüketirim...
tavuk etini de fırınlanmışsa bayılırım ve çok sık olmasa da mutlaka eksik etmem...

her besin türündeki protein aminoasit dizilimleri farklı olacağından tüm besinlerden faydalanmamız gerektiği görüşündeyim...

ayrıca tabi ki kırmızı etin masrafı var ama yemeğe verilen para benim için boşa giden para değildir ... günde bazen 50tl yi bulsa bile bodyci için yemek masrafı şart...

Son düzenleme:
Bir oturuşta yediğim et miktarı 5-6 kişilik bir aile kadar olduğu için (ete bayılırım) tavuk eti tüketiyorum kırmızı ete ne yazık ki durumum fazla müsade etmiyor :(

Umarım şakadır ama;
Müslümanlık'ta domuz eti yasaktır ve Türk'lerin çoğu Müslüman'dır,burası Türkçe bir forum =)

Umarım şakadır ama;
Müslümanlık'ta domuz eti yasaktır ve Türk'lerin çoğu Müslüman'dır,burası Türkçe bir forum =)
bu tür bir muhabbete girmek istemiyorum ama kendimi savunma hakkından dolayı sadece şunu diyeceğim ve daha da yazmayacağım ; Türkiye'nin resmi bir dini yoktur ; anayasada vs müslüman diye geçmez herkesi kendin gibi zannetme...
özgür bir ülkede yaşıyoruz dinime karşı saygılı ol lütfen...
ayrıca sadece Türkiyede de yaşamıyorum slovakyada evim var genelde oradayım...

Son düzenleme:
tavuk eti yetiştirilmesinden (seri üretim) dolayı biraz sağlıksız. Yumurta da iken antibiyotik + hareketsiz bir şekilde yetiştirilmesi kanser riskini arttırıyor.

Yiyebiliyorsanız yüzey tuzlu su balıkları veya kırmızı et tüketin veya çevreniz de varsa köy tavukları (organik) eti daha koyu ve sert olur onu tüketin. Fabrikasyon :) tavuğu tavsiyem hafta da max. 3-4 kez tüketin.

ifadeci ben senin dinine karşı bir saygısızlık yapmadım yapmamda genel olanı söyledim ama şu da doğrudur ki hak din Müslümanlık'tır bu nedenle senin adına üzüldüm o kadar onun dışında evet tüketebilirsin bu senin en doğal hakkın ve buna karşı çıkanlarada seni sonuna kadar savunurum.

Yaşadığım yerde kırmız et ucuz olmasına rağmen hala tavuk hep tavuk, pratikliğine sağlık.

Keşke kırmızı et bolca tüketebilsek,genelde tavuk ve konserve balık bunada çok şükür bunu bulamayanlarda var.

Back
Yukarı