En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gorgeouskykhan tarafından 2 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

  1. Kırmızı Et

    16,7%
  2. Sulak Et! Balık vb..

    7,2%
  3. Beyaz Et; Tavuk vb.

    75,1%
  4. Diğer Etler; soya eti vb... ama insan eti değil! :)

    1,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 108 üye.
  1. themertyildiz
    Offline

    themertyildiz Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2011
    Mesajlar:
    411
    Beğenileri:
    952
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Lakto-Ovo Vejetaryen'im yani hiçbir eti tüketmiyor,yalnızca yumurta ve süt ürünlerini tüketiyorum. :)
     
    azil_zinde bunu beğendi.
  2. kutlukan
    Offline

    kutlukan Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2009
    Mesajlar:
    685
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    73
    kurban bayramı nedeniyle kırmızı et çoğalır sanırım:)
     
  3. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    Bu sporu yapan adam minimum yağ ile kas yapmak isteyeceğinden tavuğun hem eti hem yumurtası aynı zamanda fiyat olarak ta vazgeçilmezdir.. Balığında bir çok türü işimizi görecektir..
     
  4. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    eskiden sürekli köfte aldırıp yaptırırdım anneme buzluga atıp yerdim daha sonra şimdi ise tavuk favorim oldu ara arada balık yiyorum
     
  5. hellbeat35
    Offline

    hellbeat35 Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    153
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    0
    bana et olsun yeter günde en az 2 öğün yiyorum :D
     
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    haftada 2-3 gun kırmızı et
    haftada 1 bazen 1 gun balık (taze)
    kalan gunler tavuk
     
  7. halil98
    Offline

    halil98 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    214
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    Türkiye'de 20-30 TL olan et fiyatları Bulgaristan'da 9-12 TL, Yunanistan'da 14-15 TL Almanyada 5-7'tlden satılıyor.Haliyle bizimde evimize kırmızı et azar azar giriyor.Türkiyede vücut geliştirmecinin işi zor.
     
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ne yazıkki öyle heryer bayır çayır sorun neyde anlamıyorum

    Avrupada maaşlarda belli türkiyedekinin kaç katı

    Bize eti babam türkiyeye gelirken azerbaycandan getiriyor hem ucuz hemde etin tadı kokusunu alıyor insan
     
    halil98 bunu beğendi.
  9. Bigdaddy
    Offline

    Bigdaddy Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    53
    kırmızı ete bayılıyorum ama pişmesi çok uzun sürüyor. İngiltere'de karides ve diğer deniz ürünleri de ucuz olduğu için bolca onlardan da tüketiyorum, balık haftada 1-2, ama yine tabi çoğunlukla tavuk. çok arada bir hindi.
     
  10. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    kırmızı et kesin ve bol miktarda bulunuyor genellikle ...
    onun haricinde aşağı yukarı spor yaptığım her gün 3 konserve (250gr kadar) ton balığı tüketirim...
    tavuk etini de fırınlanmışsa bayılırım ve çok sık olmasa da mutlaka eksik etmem...

    her besin türündeki protein aminoasit dizilimleri farklı olacağından tüm besinlerden faydalanmamız gerektiği görüşündeyim...

    ayrıca tabi ki kırmızı etin masrafı var ama yemeğe verilen para benim için boşa giden para değildir ... günde bazen 50tl yi bulsa bile bodyci için yemek masrafı şart...
     
    Son düzenleme: 29 Şubat 2012
  11. Lady.V.Vivien
    Offline

    Lady.V.Vivien Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2012
    Mesajlar:
    233
    Beğenileri:
    323
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Istanbul
    kırmızı et:)
     
  12. rockallen
    Offline

    rockallen Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    102
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Istanbul
    Kirmizi Et Daha Cok Gidiyor , Buranin Tavuklarinin Tadini Begenmiyorum Tavuk Yerine Balik Yigiyorum .
     
  13. <Deniz
    Offline

    <Deniz Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Bir oturuşta yediğim et miktarı 5-6 kişilik bir aile kadar olduğu için (ete bayılırım) tavuk eti tüketiyorum kırmızı ete ne yazık ki durumum fazla müsade etmiyor :(
     
  14. ifadeci
    Offline

    ifadeci Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2011
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    domuz eti niye yok? ben en çok onu tüketiyorum ...
     
  15. <Deniz
    Offline

    <Deniz Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Umarım şakadır ama;
    Müslümanlık'ta domuz eti yasaktır ve Türk'lerin çoğu Müslüman'dır,burası Türkçe bir forum =)
     
  16. ifadeci
    Offline

    ifadeci Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2011
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    bu tür bir muhabbete girmek istemiyorum ama kendimi savunma hakkından dolayı sadece şunu diyeceğim ve daha da yazmayacağım ; Türkiye'nin resmi bir dini yoktur ; anayasada vs müslüman diye geçmez herkesi kendin gibi zannetme...
    özgür bir ülkede yaşıyoruz dinime karşı saygılı ol lütfen...
    ayrıca sadece Türkiyede de yaşamıyorum slovakyada evim var genelde oradayım...
     
    Son düzenleme: 3 Haziran 2012
    Morte bunu beğendi.
  17. GoingToFree
    Offline

    GoingToFree Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk eti yetiştirilmesinden (seri üretim) dolayı biraz sağlıksız. Yumurta da iken antibiyotik + hareketsiz bir şekilde yetiştirilmesi kanser riskini arttırıyor.

    Yiyebiliyorsanız yüzey tuzlu su balıkları veya kırmızı et tüketin veya çevreniz de varsa köy tavukları (organik) eti daha koyu ve sert olur onu tüketin. Fabrikasyon :) tavuğu tavsiyem hafta da max. 3-4 kez tüketin.
     
  18. <Deniz
    Offline

    <Deniz Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    ifadeci ben senin dinine karşı bir saygısızlık yapmadım yapmamda genel olanı söyledim ama şu da doğrudur ki hak din Müslümanlık'tır bu nedenle senin adına üzüldüm o kadar onun dışında evet tüketebilirsin bu senin en doğal hakkın ve buna karşı çıkanlarada seni sonuna kadar savunurum.
     
  19. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Yaşadığım yerde kırmız et ucuz olmasına rağmen hala tavuk hep tavuk, pratikliğine sağlık.
     
  20. selim4141
    Offline

    selim4141 Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    861
    Beğenileri:
    720
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Free
    Yer:
    Cehennemin dibi
    Keşke kırmızı et bolca tüketebilsek,genelde tavuk ve konserve balık bunada çok şükür bunu bulamayanlarda var.
     

Sayfayı Paylaş