En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

• Total voters
    819
Ben bu işe haftalık olarak bakıyorum. Etimi neredeyse her çeşit sebzeyle karıştırıp, fırında pişiriyorum. (patlıcan, havuç, soğan, sarmısak, kabak, brüksel lahanası, brokoli, patates, mantar, kırmızı-yeşil biber)

Et türü olarak da, her gün değiştirerek, 1 hafta içerisinde somon, biftek, tavuk göğsü ve karides tüketiyorum. Bi gün somon yediysem, öteki gün tavuk, öteki gün biftek, öyle gidiyor işte :) Her haftanın sonunda bu 4 çeşitten de en az 1 gün tüketmiş olmaya özen gösteriyorum.
Öğlen öğünlerinde bazen ton balığı iyi gidiyor. Ağırlıklı olarak somon tüketiyorum diyebiliriz.

1 kilo somon, 1 kilo tavuk göğsü, 1 kilo biftek alıp buzluğa koyuyorum. 35 euro ediyor bunlar toplam, 63tl civarı yani. 1 ay yetiyor bana. Yalnız yaşadığım için :) Sebzelere de ayda 20 euro civarı gidiyor, 36tl de o, ediyor ayda 99tl. E bu parayı normalde zaten yemek yemek için harcamıycak mısın? Bunu yemesen başka birşey yiyeceksin? Bunu niye ekstra harcama olarak göresin ki?
Edit: Karidesi eklemeyi unutmuşum, 1 kilo karides de 7 euro = 12.5TL. Ediyor 111.5TL aylık "antreman sonrası öğün" masrafı.
Günlük 3.72TL'ye geliyor. Normalde sofranızdaki akşam yemeği ortalama kişi başına ne kadara mal oluyor?

Body building hiç de dedikleri kadar pahalı birşey değil aslında. Ha tabi psikopata bağlayıp, doğru dürüst antreman programı yapmadan, doğru antreman nasıl yapılır bilmeden, whey protein de alıcam, carnitine de alıcam, creatine de alıcam, amino asit tableti de alıcam, CLA da alıcam, BCAA, arginine, glutamine, falan bunlar hep lazım spor yapcaz şurda diye kendinden geçip, body building pahalı şey :( diyenlere lafım yok. Bunların hepsine para harcayıp, hatalı antreman yaparak, kimyasal ile vücut çıkartıp ortalıkta kasım kasım dolaşıp, "body building pahalı şey" düşüncesinin oluşmasına sebep olanlara hiç lafım yok :)

Biraz konunun dışına çıktım ama, içimi boşaltıverdim bir anda patlama yaşayıp..

Son düzenleme:
Her antreman sonrası öğünde tavuk göğsü :)thums:;):)

maalesef maddi imkansızlıktan hep tavuk eti yiyebiliyorum...

Fiyatı daha uygun olduğu için beyaz eti tercih ediyorum daha doğrusu ben değil de ailem öyle tercih ediyor onlar ne alırlarsa bende onu yiyorum :o

valla fiyatlar uygun olsa bile tavuk tüketirim.kırmızı ette olmazsa olmaz benim için.kebap favori :D

her gün tavuk yemeye çalışırım..onun dışında haftada 1 veya 2 kez kırmızı et tüketirim..
o günü de,her zaman sırt benim için önemli olduğu için,sırt programımdan sonra tüketirim..
bi de haftada 2-3 kez kaliteli sucuk yiyorum sabah kahvaltılarında veya ara öğünlerde..

keşke kırmızı et daha ucuz olsa da daha fazla yiyebilsek..umarım o günler de gelir:)

bununla ilgili anım bile var kasap her gün bu kadar tavugu ne yapıyosun kedin mi var dedi ben yiyorum diyince allah allah diyip kesmeye devam etti :D

balık iyidir. yeme imkanımda cok oluyor. yani balık bulmakta sıkıntı çekmiyorum :D o yuzden balık diyorum.

hiç unutmam bir diyet denemesinde kilolarca sardalyayı buhulayıp yağsız tuzsuz olarak (tabii sebze vs var içinde) tuketmiştim. ne azimmiş ya :D şu aralar yapamam heralde.

balıktaki protein insan vucudunun yumurtdan sonra en iyi şekilde kullandığı ve absorbe ettiği bir protein turudur. bilgilerinize ...

Şimdiye kadar yeterince et, balık, tavuk tüketerek hayvan kıyımına sebep oldum...
o yüzden sadece süt ve yumurta...arada arkadaşlarla mecburen lokantada et...
tavuk en az nerdeyse yemiyorum...

töyük tüketiyorum

bende genelde ciğerden almaya ç<lşıyorum protein ihtiyacımı . haftada 2 tavuk 4 günde ciğer ve sakatat ürünlerini tüketiyom. baharatla ve sebzeli karışımlarla güzel oluyor

Besinler (100 gr) Enerji (K.Kalori) Protein (gr) Yağ (gr) Karbonhidrat (gr)
Sakatatlar
Beyin 125 10.4 08.6 0.8
Kuzu Böbrek 105 16.8 03.3 0.9
Dalak (Dana) 104 18.1 3.0 Yok
Dil 130 18.5 05.3 0.9
Karaciğer 140 19.2 04.7 04.1
Yürek 124 15.0 05.7 01.8

Kırmızı Etin pahalılığı sebebiyle mecburen tavuk :D
Kırmızı eti iki gün yiyorumdur haftada , nasıl yiyelim ki bu fiyatlarla :(
Allahtan öğlen yemekte işyerinde çıkıyor da arada yiyorum :D
Aşağıdaki yavru Kedilere vericem felan diyip mutfaktaki abladan alıyorum köfteleri etleri , biraz kedilere verip biraz kendim yiyorum :D (kedilere süt veriyorum içine de protein tozu koysam ne olur :D şişer mi kediler body ci yapabilirmiyim onları da :D :D )
Kış gelince balığa da başlıyıcam inş. haftada iki kere ...

Antrikot ve bonfile vazgeçilmezlerim.Tabiki de fazlaca tavuk gogsu ile balikta tüketiyorum.

şunu söylemeliyim tabiki spor dediğinde akla yağsz tavuk göğsü gelir ancak şimdiki üretilen tavukarl kadın hormonu dolu olduğu ve kilo aldırdığı için yağsız kırmızı et (Y)
tabi besi hayvanı olmıcak oda bulursan köy tavuğuda olur tabiki.

tavuk 1., kırmızı et 2. benim tüketim sırama göre.

1.5 kilo tavuk yarım kilo civarıda kırmızı et tüketiyorum bazen 1 kilo beyaz et 750 gram 1 kilo arası kırmızı et oluyo ama off günde bile toplam 1.5 kilo etin aşağısına hiç düşmüyorum..
16 yaşımdayım 3 yıldır bu sporu yapıyorum son 1.5 yıldır 1.5 kilo etten aşağı ondan öncede 1 kilodan aşağıya hiç düşmedim artık bıktım suyla dürtüyorum ama hedeflerim için yapmak zorundayım çektiğim çileyi Allah görüyo artık:s..
dip not: arkadaşlar yalnız gereğinden fazla proteine hep alıştırrsanız vücudunuzu normalde vücudunuza gereken proteini versenizde alıştığı değerden aşağı düşünce adele gelişimini yavaşlatabilir,örneklerini gördüm bana bakmayın kararı en iyisi benimki biraz ego:p

mecburiyetten tavuk. bir kilo kırmızı ete 25-30 lira verecek kadar kodaman değiliz. keşke domuz eti yeme kültürümüz olsaydı, müthiş verimli ve ucuz et. içki de islam dininde yasak ama her türlüsünü bulabiliyoruz, temennim domuz etinde de aynı şey olması.

Back
Yukarı