En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

• Total voters
    819
Anlıyorum ama gösterilen topraklar Kazakistan'ın serhatidir ayrıca değil Kazakistan'ın içine girmek, Ural nehrini bile geçememiştir, gösterilen haritanın özensizliğini dikkate alsak bile Ural'ın çok az geçildiği görülür. Verilen haritaya bakarak Kazakistan'ın istila edildiği söylenemez.

Eğer buna istila dersek, hem istila kelimesinin anlamını değiştirmiş oluruz hem de en basit örnekle Osmanlıyı yükselme döneminde bile defalarca istila edilmiş bir devlet olarak değerlendirmemiz gerekir.

is jordan shoes good enough for play basketball?
Eyvah spamcı account'lar belirdi. :/

Konunun aslı ile ilgili olarak Gaddarkemal'e katılmasam da, İskandinav ırkının ortaasyaya kadar ilerlemesi iddiası da bana çok saçma geldi. Wikipedia'nın tarih için "kaynak" olamayacağının yanı sıra, tarihi abartılı batı yanlısı olarak yorumladığı da bilinen bir gerçektir. Bunun en bariz örneklerini Osmanlı'nın bazı savaşları ile ilgili pek çok sayfada gördüm.

oncelikle baslik sahibinden tekrar ozur diliyorum konu sapmaya devam ediyor.

gaddarkemal hobbitlerle ilgili olarak tek kelime yazmamissin. neden? camur at izi kalsın zihniyeti bu degil de nedir?

her yazdigina karsi cıktigim yok. ama bir medineyet ve bir insan toplulugu hakkında yazdıkların icin ozur dilemen gerekir. bu benim fikrim. istersen camur atmaya devam et...

kazakistan istilasina gelince. bu bir mit degil. ya da abartili bir tarih yorum degil. ama eskiye dayanan savaslarla ya da seferlerle ilgili kaynaklar oyle sak diye bulunmuyor.

mumyayalarla ilgili olarak. ingilizce kaynaklar var ve kaynakların hem fikir oldugu tek nokta (taklamakan) tarim basin colu civarinda 3000 yıl once bir avrupa yerleskesinin oldugu. bu yeni bir veri ve daha fazla sorgulanması elbetteki gerekiyor.

japon amerika kiyaslaması icin hakınız var.ben de zeka kıyaslamasının boyle basite indirgenmesinin cok dogru oldugunu dusunmuyorum ama daha da "basit dusunen yazarlar" icin bu kıyaslama cok bile.

istilaya gelince, hariataya bir bakın yine. orada bir devlet ismi geciyor ve iskandinav seferi bu devleti ortadan ikiye boluyor. tabi

wikipedia ellbette taraflı ancak bu demek degildir toptan yalan yanlıs. bi okuyup sorgulayın. mumkun mu degil mi? soyle bilimsel bi makale rica ediyorum gaddarkemal nikli uyeden; hobbitler orta avrupa medeniyeti ile ilgilli. tabi varsa.

arkadaşlar konuya neden dönmüyorsunuz..lütfen uzatmayalım..tartışılacak bir konu varsa konu dışında açarsınız bir başlık kuralar dahilinde tartışırsınız..

genelde tavuk oluyor ama balıkla ve kırmızı etle de takviye etmeye calısıyorum. özellikle ton balığı :)

kesinlikle hergün tavuk yiyorum kırmızı etide aralara serpiştiriyorum.

ben 3ünüde aynı oranda tüketiyorum. Örneğin kahvaltıdan sonra ki ara öğün balık öğlen tavuk akşam kırmızı et.

Ortalama olarak, %50 tavuk %30 kırmızı et, %20 balık (ton ve ukumru genelde) tüketiyorum.

Tavuk göğsü çoğu zaman haklı olarak lezzetsiz bulunur. Bunun için küçük bir önerim olacak. Arifoğlu'nun dünya lezzetleri serisinden "lemon & pepper" diye bir baharatı var. Göğüslerin üstüne bundan serpin, birkaç saat dinlenirse daha iyi terbiye olur, sonrasında da elektrikli ızgara... Çok leziz ve sulu oluyor..

Tavuk eti ve Balık eti kırmızı et neredeyse hiç tüketmiyorum haftada 1 en fazla.

1 kilo tavuk göğsü : 9.50 tl.
1 kilo dana eti : 23 tl.

Benim için et olduktan sonra kırmızı mı beyaz mı hiç önemi yok gerçekten.. Çocukluğumdan beri tam bir et canavarı olmuşumdur. Fakat okul zamanı ögrenci evine pek kırmızı et girmiyor haliyle..
Kilo başına 13.5 tl fazla verebilecek bir durumda da değilim. Bu yüzden tavuk eti 1. tercihimdir.
(Bayadır kırmızı et yememişim yeni fark ettim :) )

balık balık balık :Dhyper_

%60 tavuk %20 balık %10 kırmızı et.

Ama bu tavukların pek yararlı olmadığı düşüncesindeyim , çünki normal yoldan yetişmiyor , yediğimiz tavuklar misal bi köy tavuğu 3 ayda büyüyorsa bizim yediklerimiz 3 haftada nasıl bi işlemle büyüyor bunuda bilmiyoruz .
Bu benim düşüncem

%70 dana ve kuzu eti , %20 tavuk %10 balik babam kasap tavuk yemek ayip olur herhalde ona karsi:)

spor yapıyorum ama aynı zamandada amatör balıkçıyım.
haftanın bir günü sabah 6 da kalkıp balıga cıkarım o hafta 3 gün yiyecek kadarda tutarım.
bunu tavukla değiştirerek haftaya yayarım..
sanslıyım galiba en azından proteine pek fazla para vermiyorum..
işin kötü tarafı balığa cıktıgım gün olta takımıyla salona gitmek..
millet haklı olarak garip garip bakıyor..
:) edit: tuttugum balıkları salona götürmüyorum.. salonun havası bozulmuyor yani :)

Back
Yukarı