En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gorgeouskykhan tarafından 2 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

  1. Kırmızı Et

    16,7%
  2. Sulak Et! Balık vb..

    7,2%
  3. Beyaz Et; Tavuk vb.

    75,1%
  4. Diğer Etler; soya eti vb... ama insan eti değil! :)

    1,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 108 üye.
  1. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Anlıyorum ama gösterilen topraklar Kazakistan'ın serhatidir ayrıca değil Kazakistan'ın içine girmek, Ural nehrini bile geçememiştir, gösterilen haritanın özensizliğini dikkate alsak bile Ural'ın çok az geçildiği görülür. Verilen haritaya bakarak Kazakistan'ın istila edildiği söylenemez.

    Eğer buna istila dersek, hem istila kelimesinin anlamını değiştirmiş oluruz hem de en basit örnekle Osmanlıyı yükselme döneminde bile defalarca istila edilmiş bir devlet olarak değerlendirmemiz gerekir.
     
  2. Wolf_Kanuni
    Offline

    Wolf_Kanuni Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Eyvah spamcı account'lar belirdi. :/

    Konunun aslı ile ilgili olarak Gaddarkemal'e katılmasam da, İskandinav ırkının ortaasyaya kadar ilerlemesi iddiası da bana çok saçma geldi. Wikipedia'nın tarih için "kaynak" olamayacağının yanı sıra, tarihi abartılı batı yanlısı olarak yorumladığı da bilinen bir gerçektir. Bunun en bariz örneklerini Osmanlı'nın bazı savaşları ile ilgili pek çok sayfada gördüm.
     
  3. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    oncelikle baslik sahibinden tekrar ozur diliyorum konu sapmaya devam ediyor.

    gaddarkemal hobbitlerle ilgili olarak tek kelime yazmamissin. neden? camur at izi kalsın zihniyeti bu degil de nedir?

    her yazdigina karsi cıktigim yok. ama bir medineyet ve bir insan toplulugu hakkında yazdıkların icin ozur dilemen gerekir. bu benim fikrim. istersen camur atmaya devam et...

    kazakistan istilasina gelince. bu bir mit degil. ya da abartili bir tarih yorum degil. ama eskiye dayanan savaslarla ya da seferlerle ilgili kaynaklar oyle sak diye bulunmuyor.

    mumyayalarla ilgili olarak. ingilizce kaynaklar var ve kaynakların hem fikir oldugu tek nokta (taklamakan) tarim basin colu civarinda 3000 yıl once bir avrupa yerleskesinin oldugu. bu yeni bir veri ve daha fazla sorgulanması elbetteki gerekiyor.

    japon amerika kiyaslaması icin hakınız var.ben de zeka kıyaslamasının boyle basite indirgenmesinin cok dogru oldugunu dusunmuyorum ama daha da "basit dusunen yazarlar" icin bu kıyaslama cok bile.

    istilaya gelince, hariataya bir bakın yine. orada bir devlet ismi geciyor ve iskandinav seferi bu devleti ortadan ikiye boluyor. tabi

    wikipedia ellbette taraflı ancak bu demek degildir toptan yalan yanlıs. bi okuyup sorgulayın. mumkun mu degil mi? soyle bilimsel bi makale rica ediyorum gaddarkemal nikli uyeden; hobbitler orta avrupa medeniyeti ile ilgilli. tabi varsa.
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    arkadaşlar konuya neden dönmüyorsunuz..lütfen uzatmayalım..tartışılacak bir konu varsa konu dışında açarsınız bir başlık kuralar dahilinde tartışırsınız..
     
    joseph18 ve saydam bunu beğendi.
  5. kujum
    Offline

    kujum Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    kırmızı eti sevmiyorum,tavuk ve balık..
     
  6. SRTN
    Offline

    SRTN Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    genelde tavuk oluyor ama balıkla ve kırmızı etle de takviye etmeye calısıyorum. özellikle ton balığı :)
     
  7. novizenj
    Offline

    novizenj Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2008
    Mesajlar:
    444
    Beğenileri:
    371
    Ödül Puanları:
    73
    hindi ve balık
     
  8. Striker
    Offline

    Striker Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    290
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    genelde geyik eti yiyorum amcam yolluyor
     
  9. LoRD oF THe SHeLPe
    Offline

    LoRD oF THe SHeLPe Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    kesinlikle hergün tavuk yiyorum kırmızı etide aralara serpiştiriyorum.
     
  10. HeavyDuty
    Offline

    HeavyDuty Yeni Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2009
    Mesajlar:
    470
    Beğenileri:
    221
    Ödül Puanları:
    0
    ben 3ünüde aynı oranda tüketiyorum. Örneğin kahvaltıdan sonra ki ara öğün balık öğlen tavuk akşam kırmızı et.
     
  11. _Fabregas_
    Offline

    _Fabregas_ Üye

    Katılım:
    29 Mart 2009
    Mesajlar:
    431
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    tavuk pilav bizim evin klasik yemegi :D
     
  12. precorefx
    Offline

    precorefx Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Ortalama olarak, %50 tavuk %30 kırmızı et, %20 balık (ton ve ukumru genelde) tüketiyorum.

    Tavuk göğsü çoğu zaman haklı olarak lezzetsiz bulunur. Bunun için küçük bir önerim olacak. Arifoğlu'nun dünya lezzetleri serisinden "lemon & pepper" diye bir baharatı var. Göğüslerin üstüne bundan serpin, birkaç saat dinlenirse daha iyi terbiye olur, sonrasında da elektrikli ızgara... Çok leziz ve sulu oluyor..
     
    ozpirik bunu beğendi.
  13. hekimoglu
    Offline

    hekimoglu Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Tavuk eti ve Balık eti kırmızı et neredeyse hiç tüketmiyorum haftada 1 en fazla.
     
  14. skilful
    Offline

    skilful Yeni Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    159
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    beyaz etin bu kadar diğerlerine fark atmasına hiç şaşırmamak gerek.
     
  15. Tormentorius
    Offline

    Tormentorius Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    1 kilo tavuk göğsü : 9.50 tl.
    1 kilo dana eti : 23 tl.

    Benim için et olduktan sonra kırmızı mı beyaz mı hiç önemi yok gerçekten.. Çocukluğumdan beri tam bir et canavarı olmuşumdur. Fakat okul zamanı ögrenci evine pek kırmızı et girmiyor haliyle..
    Kilo başına 13.5 tl fazla verebilecek bir durumda da değilim. Bu yüzden tavuk eti 1. tercihimdir.
    (Bayadır kırmızı et yememişim yeni fark ettim :) )
     
  16. TosSsi
    Offline

    TosSsi Yeni Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ç.kale
    balık balık balık :Dhyper_
     
  17. Andr0
    Offline

    Andr0 Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    %60 tavuk %20 balık %10 kırmızı et.

    Ama bu tavukların pek yararlı olmadığı düşüncesindeyim , çünki normal yoldan yetişmiyor , yediğimiz tavuklar misal bi köy tavuğu 3 ayda büyüyorsa bizim yediklerimiz 3 haftada nasıl bi işlemle büyüyor bunuda bilmiyoruz .
    Bu benim düşüncem
     
    jarhead bunu beğendi.
  18. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    hindi bulursam ilk tercihim yoksa tavuk , haftasonuda 1 gün somon 1 günde kırmızı et
     
  19. Raish
    Offline

    Raish Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    %70 dana ve kuzu eti , %20 tavuk %10 balik babam kasap tavuk yemek ayip olur herhalde ona karsi:)
     
  20. melanqoliq
    Offline

    melanqoliq Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Fethiye
    spor yapıyorum ama aynı zamandada amatör balıkçıyım.
    haftanın bir günü sabah 6 da kalkıp balıga cıkarım o hafta 3 gün yiyecek kadarda tutarım.
    bunu tavukla değiştirerek haftaya yayarım..
    sanslıyım galiba en azından proteine pek fazla para vermiyorum..
    işin kötü tarafı balığa cıktıgım gün olta takımıyla salona gitmek..
    millet haklı olarak garip garip bakıyor..
    :) edit: tuttugum balıkları salona götürmüyorum.. salonun havası bozulmuyor yani :)
     

Sayfayı Paylaş