En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gorgeouskykhan tarafından 2 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

  1. Kırmızı Et

    16,7%
  2. Sulak Et! Balık vb..

    7,2%
  3. Beyaz Et; Tavuk vb.

    75,1%
  4. Diğer Etler; soya eti vb... ama insan eti değil! :)

    1,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 108 üye.
  1. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
  2. Zonepro
    Offline

    Zonepro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Networking Uzmanı
    diezcim ilgin için teşekkür ederim orda olumlu yanıt alamadım serbest kürsüde şansımı deniyim dedim
     
  3. l30n66
    Offline

    l30n66 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    38
    birinci sirada tawuk tabiki 2. sirada ton baligi...Soya ununu da denemeyi dusunuyorm ama icindeki karbon hidrat beni korkutuyor..
     
  4. redknight
    Offline

    redknight Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    beyaz et,tavuk ve hindi nerdeyse her gun..

    Train for the maximum pump
     
  5. beat me
    Offline

    beat me Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    mümkün olduğu kadar kırmızı et yemeye gayret ediorum bide pahalı olmasa gün sayısı belli olmuyo ama haftanın 3/1 kırmızı et oluyo ama tavuk eti yemekten usandım artık saman gibi gelio kuru kuru tiksiniyorum iyice ama yemek zorundayım malesef :(
     
  6. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Bence bu anketin cevabı kişinin maddi imkanları doğrudan orantılı bi anket , sonuçta kırmızı eti istediği ölçüde yiyecek kişi beyaz eti fazla yemez , nitekim , çoğumuzun durumu ortalma olduğundan , tavuk göğsü gibi bi kaynak bulunmaz parça :D
     
  7. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    genellikle mix yapiyorum, misal yarim tavuk gogusun yaninda pilavla karisik 50 ser gram lor peyniri ve soya kiymasi, baska bir gun ton baligi yaninda makarna + lor,
    boyle gidiyor
     
  8. josef_1531
    Offline

    josef_1531 Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    449
    Beğenileri:
    145
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    ADANA
    Genelde ton balık konserveleri alıp spagetti ile karıştırıp yiyorum hem pro. hem karbon. fakat bıktım artık, yerken başka konular getiriyorum aklıma yoksa midem geri yukarı gönderiyor sanki arada sırada pilav üstü dönerde iyi oluyor..
    Fakat dünyanın en güzel yemeği bile olsa 1 haftada bilemediniz 2 haftada bıkıyor insan artık zorla yemeye başlıyor, sürekli farklılık olması gerekli..

    Bu arada kullandığımız takviyelerde tatlandırıcı katkı maddeleri olmasa o saf halleriyle nasıl tüketilirdi,düşünmek bile istemiyorum....
     
  9. sir_
    Offline

    sir_ Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    kick boks-body
    Yer:
    istanbul
    Malesef kırmızı nadiren yiyebiliyorum fiyatından dolayı onun yerin whey protein yeterli oluyor ama favori yemeğim tavuk göğsü ve balık bu ikisin her gün iki öğün yerim kahvaltı hariç
     
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    offseasonda pro.lar özellikle kırmızı ete yöneliyorlar..
    yarışma dönemi girdiğinde ise özellikle beyaz balık eti tercih ediliyor..
     
    gencebayorhan bunu beğendi.
  11. B.B. King
    Offline

    B.B. King Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Avustralya/Melbourne
    haftada 2-3 gün balık (ton,hamsi,sardalya konserve ve ya pazardan turna,çupra,levrekvs.)
    1-2 gün tavuk ve ya hindi
    1 gün kırmızı et.
     
  12. ONURSTC
    Offline

    ONURSTC Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    genellikle tavuk arada sırada biftek
     
  13. fehmican
    Offline

    fehmican Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    hemen hemen iki günde birkırmızı et yiyirum.
    şu anda polonyada yaşıyorum ve burada et fiyatları tavukfiyatından çok az pahalı antrikotun kilosu

    8.8 tl ye geliyor.
     
  14. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    çok güzel fiyat.
    bence 3 günde 1 ye o fiyata bulmuşken :)
    olay aynen crespo nun dediği gibi,seçim değil önüne sunulan şıklar.
    maddi durumu iyi olan biri tabi ki kırmızı ete gerektiği önemi verecek.
    ama öğrenci halimle tavuğu balığı zor buluyorum ben
     
  15. krn
    Offline

    krn Yeni Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    193
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    kırmızı ete hastayım ama eve sokmak gümrükten kaçak mal geçirmek gibi bizde....sağlıklı diye tavuk yemekten gına geldi....çevremiz denizle çevrili su ülkesiyiz ama balık yakında kuyumcu vitrinine taşınırsa şaşmamak lazım...tablet alıyorum gerçi onu da ii bişey alayım desem gerçeğini aratmıyo ...
     
  16. Ferhat AYDIN
    Offline

    Ferhat AYDIN Yeni Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    0
    "Beyaz Et; Tavuk vb."
     
  17. jayjay
    Offline

    jayjay Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2006
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Spordan bağımsız olarak tavuk eti hastasıyımdır çocukluktan beri..Sadece çocukken but kısmını daha çok yiyormuşum, artık göğüs :)
     
  18. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk ve balık eti yiyorum daha çok kırmızı eti az yemeye dikkat ediyorum
     
  19. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Ucuz diye tavuk yiyoruz. Kırmızı eti daha çok severim ve daha faydalı buluyorum. Bir de şu var ki her et birbirinden farklıdır, hepsinden de tüketmek gerek, biri diğeri "tam anlamıyla" tutmaz. Ama bunların içinde olmazsa olmaz et kırmızı ettir, sonra balık sonra tavuktur bence.

    Maddi durum herkeste iyi olsa ben et olarak kırmızı et ağırlıklı beslenmelerini, çeşni olarak ise beyaz et ve balık etleri kullanmalarını önermek isterdim. Bence kuvvet ve performansa en iyi etkiyi kırmızı et sağlar, zaten tarihte de kırmızı et yiyen topluluklar, balık eti yiyenleri dövegelmişlerdir. Ot yiyenleri saymıyorum bile.

    Bir de günümüzdeki etlerin sağlığını tartışmak gerek, yemler katkılı, tavuk için de koyun dana için de böyle. Doğallarını tercih etmek lazım tabii bulunabilirse..... Bu açıdan deniz hayvanları en sağlıklısıdır zira henüz denizleri hepten batırıp balıkların da genetiğine rahmet okutamadık.
     
    salvadore_xp bunu beğendi.
  20. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Ben tavuk eti yiyorum genellikle. 1. sebep: Gaddar'ında dediğini gibi ucuz olması. 2.sebep'de hazmedilmesi kolay. Kırmızı et daha ağır geliyor. Özellikle tıka-basa yiyen biri olduğum için kırmızı eti aşırıya kaçınca 2 tane maden suyu içsem yine nefesim daralıyor, karnım sıkışıyor. Yalnız tavuk ve balık etini ne kadar yersem yiyeyim, hazımsızlığı da, sindirilmesi de kolay oluyor. Ben tercihimi beyaz etten yana kullanıyorum....
     

Sayfayı Paylaş