Ucuz diye tavuk yiyoruz. Kırmızı eti daha çok severim ve daha faydalı buluyorum. Bir de şu var ki her et birbirinden farklıdır, hepsinden de tüketmek gerek, biri diğeri "tam anlamıyla" tutmaz. Ama bunların içinde olmazsa olmaz et kırmızı ettir, sonra balık sonra tavuktur bence.
Maddi durum herkeste iyi olsa ben et olarak kırmızı et ağırlıklı beslenmelerini, çeşni olarak ise beyaz et ve balık etleri kullanmalarını önermek isterdim. Bence kuvvet ve performansa en iyi etkiyi kırmızı et sağlar, zaten tarihte de kırmızı et yiyen topluluklar, balık eti yiyenleri dövegelmişlerdir. Ot yiyenleri saymıyorum bile.
Bir de günümüzdeki etlerin sağlığını tartışmak gerek, yemler katkılı, tavuk için de koyun dana için de böyle. Doğallarını tercih etmek lazım tabii bulunabilirse..... Bu açıdan deniz hayvanları en sağlıklısıdır zira henüz denizleri hepten batırıp balıkların da genetiğine rahmet okutamadık.