En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

• Total voters
    819
diezcim ilgin için teşekkür ederim orda olumlu yanıt alamadım serbest kürsüde şansımı deniyim dedim

birinci sirada tawuk tabiki 2. sirada ton baligi...Soya ununu da denemeyi dusunuyorm ama icindeki karbon hidrat beni korkutuyor..

mümkün olduğu kadar kırmızı et yemeye gayret ediorum bide pahalı olmasa gün sayısı belli olmuyo ama haftanın 3/1 kırmızı et oluyo ama tavuk eti yemekten usandım artık saman gibi gelio kuru kuru tiksiniyorum iyice ama yemek zorundayım malesef :(

Bence bu anketin cevabı kişinin maddi imkanları doğrudan orantılı bi anket , sonuçta kırmızı eti istediği ölçüde yiyecek kişi beyaz eti fazla yemez , nitekim , çoğumuzun durumu ortalma olduğundan , tavuk göğsü gibi bi kaynak bulunmaz parça :D

genellikle mix yapiyorum, misal yarim tavuk gogusun yaninda pilavla karisik 50 ser gram lor peyniri ve soya kiymasi, baska bir gun ton baligi yaninda makarna + lor,
boyle gidiyor

Genelde ton balık konserveleri alıp spagetti ile karıştırıp yiyorum hem pro. hem karbon. fakat bıktım artık, yerken başka konular getiriyorum aklıma yoksa midem geri yukarı gönderiyor sanki arada sırada pilav üstü dönerde iyi oluyor..
Fakat dünyanın en güzel yemeği bile olsa 1 haftada bilemediniz 2 haftada bıkıyor insan artık zorla yemeye başlıyor, sürekli farklılık olması gerekli..

Bu arada kullandığımız takviyelerde tatlandırıcı katkı maddeleri olmasa o saf halleriyle nasıl tüketilirdi,düşünmek bile istemiyorum....

Malesef kırmızı nadiren yiyebiliyorum fiyatından dolayı onun yerin whey protein yeterli oluyor ama favori yemeğim tavuk göğsü ve balık bu ikisin her gün iki öğün yerim kahvaltı hariç

offseasonda pro.lar özellikle kırmızı ete yöneliyorlar..
yarışma dönemi girdiğinde ise özellikle beyaz balık eti tercih ediliyor..

haftada 2-3 gün balık (ton,hamsi,sardalya konserve ve ya pazardan turna,çupra,levrekvs.)
1-2 gün tavuk ve ya hindi
1 gün kırmızı et.

hemen hemen iki günde birkırmızı et yiyirum.
şu anda polonyada yaşıyorum ve burada et fiyatları tavukfiyatından çok az pahalı antrikotun kilosu

8.8 tl ye geliyor.

çok güzel fiyat.
bence 3 günde 1 ye o fiyata bulmuşken (:
olay aynen crespo nun dediği gibi,seçim değil önüne sunulan şıklar.
maddi durumu iyi olan biri tabi ki kırmızı ete gerektiği önemi verecek.
ama öğrenci halimle tavuğu balığı zor buluyorum ben

kırmızı ete hastayım ama eve sokmak gümrükten kaçak mal geçirmek gibi bizde....sağlıklı diye tavuk yemekten gına geldi....çevremiz denizle çevrili su ülkesiyiz ama balık yakında kuyumcu vitrinine taşınırsa şaşmamak lazım...tablet alıyorum gerçi onu da ii bişey alayım desem gerçeğini aratmıyo ...

Spordan bağımsız olarak tavuk eti hastasıyımdır çocukluktan beri..Sadece çocukken but kısmını daha çok yiyormuşum, artık göğüs :)

Ucuz diye tavuk yiyoruz. Kırmızı eti daha çok severim ve daha faydalı buluyorum. Bir de şu var ki her et birbirinden farklıdır, hepsinden de tüketmek gerek, biri diğeri "tam anlamıyla" tutmaz. Ama bunların içinde olmazsa olmaz et kırmızı ettir, sonra balık sonra tavuktur bence.

Maddi durum herkeste iyi olsa ben et olarak kırmızı et ağırlıklı beslenmelerini, çeşni olarak ise beyaz et ve balık etleri kullanmalarını önermek isterdim. Bence kuvvet ve performansa en iyi etkiyi kırmızı et sağlar, zaten tarihte de kırmızı et yiyen topluluklar, balık eti yiyenleri dövegelmişlerdir. Ot yiyenleri saymıyorum bile.

Bir de günümüzdeki etlerin sağlığını tartışmak gerek, yemler katkılı, tavuk için de koyun dana için de böyle. Doğallarını tercih etmek lazım tabii bulunabilirse..... Bu açıdan deniz hayvanları en sağlıklısıdır zira henüz denizleri hepten batırıp balıkların da genetiğine rahmet okutamadık.

Ben tavuk eti yiyorum genellikle. 1. sebep: Gaddar'ında dediğini gibi ucuz olması. 2.sebep'de hazmedilmesi kolay. Kırmızı et daha ağır geliyor. Özellikle tıka-basa yiyen biri olduğum için kırmızı eti aşırıya kaçınca 2 tane maden suyu içsem yine nefesim daralıyor, karnım sıkışıyor. Yalnız tavuk ve balık etini ne kadar yersem yiyeyim, hazımsızlığı da, sindirilmesi de kolay oluyor. Ben tercihimi beyaz etten yana kullanıyorum....

Back
Yukarı