egemennn & requ. Antrenman Günlüğü

uzattığım zaman bu şekil oluyor aslında iyi ama büyük gösteriyor rahatsız oluyorum 20 de falan cıkmasını ıstıyordum 6-7 ay once boğazlarda biraz vardı birden fışkırdı bacak çalıştıkça kıl artışı hissetmeye başladım araştırdım yeterli bilgi bulamayınca size sorayım dedim
rYpAla.jpg

uzattığım zaman bu şekil oluyor aslında iyi ama büyük gösteriyor rahatsız oluyorum 20 de falan cıkmasını ıstıyordum 6-7 ay once boğazlarda biraz vardı birden fışkırdı bacak çalıştıkça kıl artışı hissetmeye başladım araştırdım yeterli bilgi bulamayınca size sorayım dedim
rYpAla.jpg
16 yaş mı bu :O :D

Biraz muhabbetin arasına girmiş gibi olacağım ama merak ediyorum.. Evde çalışıyorsunuz ve büyük paralar harcıyorsunuz. Daha az paraya bir spora salonuna gidebilirsiniz. Evde çalışmanızın özel bir nedeni var mı ? bu kadar kararlı haliniz ile olmanız gereken noktadan geridesiniz diye düşünüyorum ve bunun tek sebebi evde çalışmanız olabilir. Neden illa ev ?

Foruma aktif olarak katıldığımdan beri bunu merak ediyordum.

Biraz muhabbetin arasına girmiş gibi olacağım ama merak ediyorum.. Evde çalışıyorsunuz ve büyük paralar harcıyorsunuz. Daha az paraya bir spora salonuna gidebilirsiniz. Evde çalışmanızın özel bir nedeni var mı ? bu kadar kararlı haliniz ile olmanız gereken noktadan geridesiniz diye düşünüyorum ve bunun tek sebebi evde çalışmanız olabilir. Neden illa ev ?

Merhaba bana mi dediniz anlamadim ben salonda calisiyorum

aslında büyük paralar harcıyorsunuz kısmı biraz yanlış olmuş. Çünkü bundan önce ev tipi sehpam, plastik ağırlıklar, mekik sehpası vb. vardı ve hepsini aldıgım fiyata, hatta belki daha da yükseğe sattım tam hesaplayamadım şu an. Evde çalışmamın nedeni ise, bir dönem okulun salonunda çalışmıştım ve sizin de bildiginiz o boş adamlar, gelip boş yer kaplıyorlar ve inanılmaz sinir oluyordum. Kendileri çalışmaz, bana o kadar ağır girme kasların yırtılacak der, 25 yaşındaki abi squat yapma der, deadlift yapma der, bent over row yapma der vb. vb. Bir de bir abimin salonuna konuk olmuştum, orada da durum aynı yani insanlar boş beleş laf olsun diye geliyor. Evde çalışmaktan memnun muyum ? Squat rackı içeri sokabilirsem yeter bana, salondaki makinelere üretebildiğim kadar alternatif üretmeye çalışıyorum. Oldugu kadar. @Tevfik Erzon abimde mesela bence salondan daha nitelikli aletler var. Ben o seviyede değilim ama dediğim gibi squat rackı içeri soksam yeter bana.

ev iyi aslında salona verecegin 1-2 yıllık parayla saglam ekipman dizersin zaten 1 cıft dambılla dunyanın hareketi yapılıyor
laf atan eden yok ter pislik kokusu yok sıra bekleme derdi yok kafana göre takılıyorsun evde alışana salon eziyet gelir

aslında büyük paralar harcıyorsunuz kısmı biraz yanlış olmuş. Çünkü bundan önce ev tipi sehpam, plastik ağırlıklar, mekik sehpası vb. vardı ve hepsini aldıgım fiyata, hatta belki daha da yükseğe sattım tam hesaplayamadım şu an. Evde çalışmamın nedeni ise, bir dönem okulun salonunda çalışmıştım ve sizin de bildiginiz o boş adamlar, gelip boş yer kaplıyorlar ve inanılmaz sinir oluyordum. Kendileri çalışmaz, bana o kadar ağır girme kasların yırtılacak der, 25 yaşındaki abi squat yapma der, deadlift yapma der, bent over row yapma der vb. vb. Bir de bir abimin salonuna konuk olmuştum, orada da durum aynı yani insanlar boş beleş laf olsun diye geliyor. Evde çalışmaktan memnun muyum ? Squat rackı içeri sokabilirsem yeter bana, salondaki makinelere üretebildiğim kadar alternatif üretmeye çalışıyorum. Oldugu kadar. @Tevfik Erzon abimde mesela bence salondan daha nitelikli aletler var. Ben o seviyede değilim ama dediğim gibi squat rackı içeri soksam yeter bana.

Her ne kadar bu söylediklerinde yüzde bin haklı olsan da spor salonunda çok daha iyi verim alacağını düşünüyorum. Ancak tabi ki bir bildiğiniz vardır. İyi akşamlar diliyorum.

bugün belirttiğim gibi müthiş bir karın ağrısı ve ishal durumu vardı. İdman esnasında 6-7 kez dolu dolu istifra ettim. Mahvoldum diyebilirim. Özellikle son hareket Spider Curl de karnımı sehpaya yaslayınca daha da kötüleştim, allahtan son hareketti. Sonra direk uzandım duş bile alamadım o kadar kötüydü midem. Neyse buyrun detaylar;
Göğüs
Dumbell Bench Press 8-8-10-10 (28-28-26-26 kg)
Dumbell Fly 4*12 (15 kg)
Incline Dumbell Press 4*10 (20 kg)
Incline Dumbell Fly 4*12 (13 kg)

Biceps
Barbell Curl 4*12 (27-27-29-29 kg)
Hammer Curl 4*12 (15 kg)
Ez-Barbell Spider Curl 4*12 (20 kg)

- Incline Dumbell Press de ağırlıkları alırkenki halimi görseydiniz, sarhoş mu bu adam derdiniz. Allahtan düşürmedim alırken.
- @Bekci abinin de tavsiyesiyle ilk curl hareketini düz bar ile yaptım.
- Bundan sonra biceps hareketlerinde izole hareket düşünmüyorum. Spider Curl'u çıkarıp, Reverse Curl ekleyebilirim. Compound hareketler her zaman daha iyi hacim için.
- Herkese iyi sporlar :D

Son düzenleme:
bugün belirttiğim gibi müthiş bir karın ağrısı ve ishal durumu vardı. İdman esnasında 6-7 kez dolu dolu istifra ettim. Mahvoldum diyebilirim. Özellikle son hareket Spider Curl de karnımı sehpaya yaslayınca daha da kötüleştim, allahtan son hareketti. Sonra direk uzandım duş bile alamadım o kadar kötüydü midem. Neyse buyrun detaylar;
Göğüs
Dumbell Fly 4*12 (15 kg)

Biceps
Hammer Curl 4*12 (15 kg)

- Incline Dumbell Press de ağırlıkları alırkenki halimi görseydiniz, sarhoş mu bu adam derdiniz. Allahtan düşürmedim alırken.
- Bundan sonra biceps hareketlerinde izole hareket düşünmüyorum. Spider Curl'u çıkarıp, Reverse Curl ekleyebilirim. Compound hareketler her zaman daha iyi hacim için.

Gecmis olsun requ dikkat et once dizler simdi bu nazar deydi herhalde :)
Spider curl hareketini nerede yapıyordun

Her ne kadar bu söylediklerinde yüzde bin haklı olsan da spor salonunda çok daha iyi verim alacağını düşünüyorum. Ancak tabi ki bir bildiğiniz vardır. İyi akşamlar diliyorum.
Dediğiniz doğru spor salonunun imkanıyla kesinlikle bir olmaz. Bu konuda tartışmaya bile gerek yok, fizik olarak mümkün değil.
Ben mesela 5000 tl para harcadım.
735kg ağırlık, bir power-towerlı squat halfrack , bir incline-decline-flat seatli barbell rack , lat kulesi ve 4 çekiş aparatı, 4 çift dumbell, 5 tane barbelim ve bir çift landmine için kullandığım amerikan tip klipsli barbelim var. 3hp koşu bandı, manyetik bisiklet ayrıca Tam set heavy grips, fat gripz, head harness bi dolu küçük alette var... Bunların hepsi ayrı bir odada duruyor, odada ses sistemi ve 42inch eski bir lcd tvde var, orada iki klasör 400 hd klip var hepsi kendi zevkim gaz parçalar.

Bu harcamaların çoğunu 2.el ucuz fiyatlı ürünlerle gerçekleştirdim. Herşeyi sıfır alsam 7-8 bin lira harcadım.

İşyerimle evim arası 700 metre, yürüyerek gidiyorum ve 19:30'da çıkıyorum ve trafik kilit oluyor, o trafikte spor salonuna araçla varmam 20:00-20:30 demek, sırf buradan patlıyor.

Ağırlık çalışırken tıslayan, inleyen tiplerdenim, salonda bu sebeple hem işletmeci hem de sporcularla çok tartışmam olmuştur.

Buraya destan yazarım ama konu başlığı halinde yazarsam içinde olduğunuz için hemen anlarsınız, kalabalık, sıra bekleme, müzik kalitesi, istediğim anda temiz bir duş, ortam ısısı hepsi benim kontrolümde...

Salonda özellikle kışın soğuk olması çok zorlardı, odada kombinin kaloriferine ek iki tane fanlı ısıtıcım var, kışın odayı hamam gibi yapıp sporumu öyle yapıyorum. Diğer konforları da cabası.

Salonda çalışırken hep böyle bir odam olsun isterdim, Allaha hamdolsun çok ucuza malederek yaptım, şimdi keyfini çıkarıyorum nazar değmesin. Bana para verseniz salonda çalışmam.

Merhaba arkadaslar evde internet bozuk daha sonra antrenman detaylarini paylasicam sizlerle fotoğraf cektim atmak istedim sacma bi bakis olmus nedense hehe :)
3bdef5bb8014ac10a0217341658e113d.jpg
Fotoğraf geride kaldı diye alıntı yaptım özür dilerim herkesten :)

Bugünkü antrenman detaylarını paylaşıcam şimdi

Antrenman:Sırt&kanat

Deadlift 12 8 8 8 1 (70kg-70kg-70kg-70kg-90kg)
Bent over barbell row 3x12 (30kg-30kg-30kg)
lat pull down 12 10 10 8 (36kg,46kg,46kg,46kg)
one arm dumb rowing 3x12 (15KG)
revers grip latpulldown 12 10 10 (46kg)
rowing machine 3x12 (46kg)

Deadliftte bar elimden kayıyo daha ağır kaldırabilirm ama kayıyo elimden yokmu bi çaresi eldivenmi kullanmak gerek illa,birde ağırlıkların cıkarıp yerine taşırken bele agrı biniyo biraz beklemek lazım deadlift yaptıktan 1-2 hareket sonra yerleştirmek lazımda laf gelicek diye korkuyorum :D
bent overda deadliftten sonra yapğtıgım için belde sıkıntı oluyor neyse güzel hareket okunuşunuda ayrı bi seviyorum nedense :D
sırt kanat antrenmanım böyleydi gayet verimli geçti olumlu tepkiler almaya devam ediyorum sevindirici benim için herkese iyi akşamlar
Ekleme:kilolarda yanlis olabilir ama fazla oynama olmaz.Bu aralar unutkanlık basladi birazda aptallik :D fazla karbonhidrattan olsa gerek :)

Son düzenleme:
Göğüs
Dumbell Fly 4*12 (15 kg)

Biceps
Hammer Curl 4*12 (15 kg)

Kolda bu kadar fazla çalışırken , göğüste ki bu kilolar nedir anlamadım :)

Fotoğraf geride kaldı diye alıntı yaptım özür dilerim herkesten :)

Bugünkü antrenman detaylarını paylaşıcam şimdi

Antrenman:Sırt&kanat

Deadlift 12 8 8 8 1 (70kg-70kg-70kg-70kg-90kg)
Bent over barbell row 3x12 (30kg-30kg-30kg)
lat pull down 12 10 10 8 (36kg,46kg,46kg,46kg)
one arm dumb rowing 3x12 (15KG)
revers grip latpulldown 12 10 10 (46kg)
rowing machine 3x12 (46kg)

Deadliftte bar elimden kayıyo daha ağır kaldırabilirm ama kayıyo elimden yokmu bi çaresi eldivenmi kullanmak gerek illa,birde ağırlıkların cıkarıp yerine taşırken bele agrı biniyo biraz beklemek lazım deadlift yaptıktan 1-2 hareket sonra yerleştirmek lazımda laf gelicek diye korkuyorum :D
bent overda deadliftten sonra yapğtıgım için belde sıkıntı oluyor neyse güzel hareket okunuşunuda ayrı bi seviyorum nedense :D
sırt kanat antrenmanım böyleydi gayet verimli geçti olumlu tepkiler almaya devam ediyorum sevindirici benim için herkese iyi akşamlar
Ekleme:kilolarda yanlis olabilir ama fazla oynama olmaz.Bu aralar unutkanlık basladi birazda aptallik :D fazla karbonhidrattan olsa gerek :)
Eldivenlede kayıyor merak etme hemde daha fazla :) pudra gibi birsey var tam adını unuttum şimdi haltercilerin kullandığı onlar olması lazım .

Back
Yukarı