Eşcinsel olmak, Zorluklar, Spor, Motivasyon Kaybı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakınız, ülkemizde de dünyanın bütün ülkelerinde de suç unusuru olabilecek, cinayet, tecavüz, hakaret durumları yaşanıyor, her ülkede belli bir oranda olan bir durumdur.

Bu olumsuzluklar, cinsiyet tercihinden bağımsız yaşanıyor, bakire olmayan bir kızın öldürüldüğü, 5 yaşında bir çocuğa tecavüz edildiği durumlar olabildiği gibi eşcinsellerin şiddete, suça maruz kaldığı durumlarda var tabiki. Benim bilgim dahilinde suç oranı 0 olan bir ülke yok, eşsincellere karşı işlenen suçlarında 0 olduğu bir ülke yok (çünkü zaten insan olarak ele alıyoruz eşcinsel ayırımı yapmadan).
Bu nedenle Türkiye'de eşcinseller şöyle zor durumda, böyle kötülükler yaşıyorlar denilebilecek bir pozisyonda değil ülkemiz.

siz nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz, kafanızdaki dogmalardan sıyrılmadıkça size söylenen herşey boş.

hayır siz öyle birşey yoktur, bakın şöyle şöyle kanıtlıyorum demiyorsunuz, tecavüz herkese yapılıyor, diğer muhafazakar ülkelerde de eşcinseller baskı var diyerek olayı normalleştirmeye çalışıyorsunuz. sanki ben burda Türkiye'yi yermek için bunlardan bahsediyorum. türkiyeden bahsediyoruz çünkü türküz, türkiye de yaşıyoruz. yoksa somalide, suudi arabistanda, yok efendim dünyanın bir yerlerinde de daha feci olaylar oluyor tabi.

Bir insanın cinsellik konusunda farklılığını farkettiği ergenlik hatta çocukluk dönemlerinde başlayan ve buna ilişkin kararını artık verdiği dönem arasındaki sürecin ve bu kararın sonçlarının zorlukları var. Her yerde vardır bu.

Nedir mesela, dalga geçilirmiyim, dışlanırmıyım, arkadaşım olmaz mı, iş bulamazmıyım, hatta bu arkadaş sporda sorunlarından bahsetmiş (ben hala anlamadım sorununu)

Bu yaşanabilecek olumsuz sonuçlar, tabiki kırsaldan kente farkediyor ama, dünyaya baktığımızda dünyadan farklı değil.

Bu tür konularda, Türkiye şöyle kötü böyle kötü diye başlayarak verilen, ülkemize karşı eleştirilerden hoşlanmıyorum ve doğru bulmuyorum. Türkiye artık bu dönemde, Allah'a şükür yaşam standardı gayet iyi, herkesin dilediği gibi yaşayabildiği, herkesin sorununa çözüm bulduğu, Avrupa ülkelerinden bir eksiği bulunmayan bir ülke.

Ben bir heteroseksüelim.Ama benim düşünceme göre,homoseksüellik bir hastalık değildir.Homofobi bir hastalıktır.

Ayrıca homoseksüel demek her gördüğü kendi cinsine asılmak,taciz etmek,laf atmak demek değildir.Bir heteroseksüel olarak siz her gördüğünüz karşı cinse asılıyormusunuz ?

Forum kurallarına göre :

9- Nazik ve Saygılı Olun :

9.3. GENELLİK VE EŞİTLİK:
Forum platformu dil, ırk, cinsiyet ve din ayrımı gözetmeksizin herkese açıktır. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınamaz. Farklılıklarından ötürü bireyleri rencide etmek ve aşağılamak yasaktır ve yaptırıma tabidir.

Yani burası eşit ve tarafsız bir forum.Herkes görüşünü saygı çerçevesi içinde belirtebilir demek.Sn Heroism de bu forumun üyesi olarak fikrini belirtmiş.Ki üslubunda da kimseyi eleştirmemiş.Heterofobik konuşsaydı o zaman gene sorun olurdu.

Anlamadığım şey şu : Homoseksüel bir erkek (gay) , size ne gibi bir zarar verir ? Tut ki senden hoşlanan bir gay yanına geldi ve sana olan duygularını söyledi.Söylesin.Sen zaten heteroseksüel değil misin? E ozaman geri çevirirsin,ben heteroseksüelim dersin olur biter.Dahası ne? Sizden hoşlanan bir kız size duygularını belirtse söylese siz ona '' ne diyorsun sen ! '' diyerek hakaret edip saldırcakmısınız ?

Herşeyi geçtim,yukarıda da yazdığım gibi eşcinsellik sadece gaylerden oluşmaz.Çok insan var eşcinselliğe hayır,onlar pis-iğrenç diyen ama sonra lezbiyenlere karşı şehvetli duygular hisseden. Eee nerde kaldı kendinize karşı dürüstlüğünüz ? :)

Sözüm genel kimseye karşı yazmadım.Bir tane yaşadığımız dünyamız var niye bu kadar kavga ediyoruz,saygılı bir şekilde yaşamak varken ? Onaylamamak ayrı saygı duymamak ayrı.Zaten birisi sizi taciz ederse tacizci ister homoseksüel ister heteroseksüel olsun o tacizcidir yani senin rızan olmadan sana dokunmaya çalışır vs vs...

Son düzenleme:
Eşcinsellerden değilde gizli eşcinsellerden korkmak lazım.. Şu düşmanca tavır takınan, linç girişiminde bulunan tipler, bence ağırlıklı olarak gizli (bastırılmış duygulu) eşcinsellerdir. Amerikan güzeli filmini izleyenler bilir ne demek istediğimi :)

osvobay adlı arkadaş olayı cözmüş durumda.
demek benim gibi düşünen birileri de varmış :) gerçekten cok sevindim..

bir insan eşcinsel olabilir.Bunda ne var anlamış degilim.
Sonuc itibiarlye kimseyi ilgilendirecek bir durum degil.

Fakat hayır olamaz diye avaz avaz bagıran gizli eşcinseller ne kadar baskı altında olduklarını maalesef belli ediyorlar.

Bundan yıllar önce cekilen kevin abimizin oynaıdıgı amerikan güzeli filmindeki bir sahne aklıma geldi.
Oglunu gay zannedip agzını burnunu kıran babasının gay olması gibi...

Sanal alem bu tür konulara göre iyi bir yer degil.
Cünkü lanet olası klavye delikanlıları ve troll'lerle kaplı bu yer.

14 yaşında veletlerin boyundan büyük lafların edildigi.
Din kavramını ota boka karıştırıp peygambercilik oynayanlar..

daha fazla sinirlerimi bozup küfür etmeme gerek yok sanırım.
nefret ediyorum bu net aleminden

enomeno, üyeliğin silinmeden, kendi "özgür iradenle" bu platformu, bir daha dönmemek üzere terkedebilirsin, kimse seni zorla buraya sokmuyor.

osvobay adlı arkadaş olayı cözmüş durumda.
demek benim gibi düşünen birileri de varmış :) gerçekten cok sevindim..

bir insan eşcinsel olabilir.Bunda ne var anlamış degilim.
Sonuc itibiarlye kimseyi ilgilendirecek bir durum degil.

Fakat hayır olamaz diye avaz avaz bagıran gizli eşcinseller ne kadar baskı altında olduklarını maalesef belli ediyorlar.

Bundan yıllar önce cekilen kevin abimizin oynaıdıgı amerikan güzeli filmindeki bir sahne aklıma geldi.
Oglunu gay zannedip agzını burnunu kıran babasının gay olması gibi...

Sanal alem bu tür konulara göre iyi bir yer degil.
Cünkü lanet olası klavye delikanlıları ve troll'lerle kaplı bu yer.

14 yaşında veletlerin boyundan büyük lafların edildigi.
Din kavramını ota boka karıştırıp peygambercilik oynayanlar..

daha fazla sinirlerimi bozup küfür etmeme gerek yok sanırım.
nefret ediyorum bu net aleminden

bir şeyler yazmak istedim, yazdım yazdım sildim. kime neyi anlatacaksın ki? o yüzden senin mesajını alıntılıyorum. çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz. dünyanın en iğrenç toplumlarından birinde yaşıyoruz ne yazık ki. aynen, nefret ediyorum ben de bu net aleminden ama alemin kendisi bu zaten. neler neler yazasım var da, en güzeli ban yemeden kendiliğinden gitmek.

Daha önce de bu tip bir konu açılmıştı forum bu konuda aslında duyarlı ve saygı gösteriyor. Yaşadığın zorlukları vs burada paylaşabilirsin ve dayanışma ortamı olabilir.
Ama illa birileri dini sokuşturacak tabi araya.

Evet.. Din dogmatik bir olgu olduğundan insanlar için büyük bir silah. Oradan vurmak daha çok sığınmalarını sağlıyor gerçeklerin ardına.
Benzer konunun her yorumunu okudum fakat orada konuyu açan arkadaşımız sonraki mesajlarında konunun çokta dışına çıkmış. Pek tatmin etmediği için yorumlar, kendim açma gereği hissettim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:49 ----------

üstad oki konu açılmış bende tamamen saf ve iyi niyetlerimle yazıyorum
eminim herkes öle yazıyordur
ben zaten kimseyi kınayamam
herkesin görüşü kendinedir.
dini araya sokuşturmak değildi yaptığım
din aslında gerçeğin ta kendisidir
buda benim hayat görüşüm
benim görüşümede saygı gösterilmeli diye düşünmekteyim

Görüşüne tabi ki saygı duymaktayım. Eğer din konusunda bir yardım isteseydim sayın Boksbody, yorumlarınızı dikkate alabilirdim. Ben daha çok işin sosyal boyutu hakkında bir bilgilendirme yapmıştım. Sizden de (yorum yapmak istiyorsanız) bu yönde yorumlar beklemek en büyük hakkım. Aksi takdir de ben elma siz armut derseniz, anlaşmamız imkansız olacaktır.

Ben Türkiye'nin sizin düşündüğünüz gibi dar görüşlü olduğuna, eşcinsellerin kınandığına, zorluklar yaşadığına inanmıyorum.
Gittiğim spor salonunda adını şimdi vermeyeeğim, baktım hemen yanımdaki koşu bandında, ülkemizim çok popüler eşcinsel sanatçılarından biri cardio yapıyordu. :D Kınanmadığı gibi, herkes tarafından çok ilgi görüyor, herkes onla bir sohbete, muhabbete girmeye çalışıyordu:D ve bu kişi bence sanatından çok bu tercihi nedeniyle popüler olmuş bir insan.
Artık insanlar bu tercihlerini zaten çok rahat söyleyebiliyorlar, arkadaş gruplarına çok rahat girebiliyorlar, sosyal hayatlarında istediği aktiviteye katılıyorlar.
Fakat, eğerki eşsincel bir kişi, bulunduğu ortamda tercihini sürekli gündem yaparsa, abartılı bir şekilde bundan bahsederse, yada tercihi standart olan bizim gibi erkeklere ilgisini abartılı bir şekilde belirtirse bunun sonucunda tepki görmesi tabiki normal.
Uzun süre İngiltere'de kaldım, eşcinsellerin oradaki özgürlüğü ile buradaki arasında bir fark olmadığı gibi, özellikle popüler müzikte bizdekiler sırf tercihleri nedeniyle ekstra prim yapıyor.

Nerede yaşıyorsunuz veya genelde nerelerde takılıyorsunuz ve geziyorsunuz bilemeyeceğim ama takıldığınız ve yaşadığınız yerler ile Türkiye'ye genelleme yapmanızı doğru bulmuyorum. Türkiye'de eşcinsel bir kişiyi öldüren bir katil hakim karşısına çıktığında, öldürdüğü kişinin eşcinsel olduğunu söylediğinde cezası hafifletiliyor. Türkiye'de kocası eşcinsel olan bir kadın boşanma davası açtığında, dava kocanın eşcinsel olması üzerinden direkt sonuçlanabiliyor. Çok uzak değil, daha anayasanın yeni hazırlandığı bu günlerde, CHP ve BDP'nin anayasanın eşitlik maddesine 'cinsel yönelim ve cinsel kimlik' açıklaması eklenerek eşcinsellerin yaşam hakları güvence altına alınsın tasarısı sunuldu ve Hükümet, eşcinselliği; genel ahlaka aykırı bir durum ve neslin tükenme tehdidi olarak görüp redetti. Bunlar sistemin davranışları. Sokaktaki baskıları hiç söylemeyeceğim. Gay Bar'lar örnekleri verilmiş. E istiklal caddesinde hiçbir eşcinsele şiddet uygulanmayabilir, ama bir ara veya arka sokaklara geçin, asıl şiddet ve baskı oralarda başlıyor. Malesef herkes sizin gibi nezih cemiyetlerde yaşamıyor.
Bugün eşcinsel olduğu gerekçesi ile, buraya uygun değilsin vs. vs. işten atılanlar çok. İlkokul, lise öğrenimlerinde, eşcinsel olduğu gerekçesi ile dalga konusu olan, travmalar yaşayan çocukların kaçına yönetim sahip çıkar soruyorum size? Bir okul müdürü desteklesin, aileler okulu basar çocuklarımız etkilenecek diye. Herhangi bir kimseyi yadırgayıcı yorumlardan kaçınırım oldum olası. Fakat başka kapı bırakılmıyor. Lütfen gerçekçi düşünelim. Ateş düştüğü yeri yakıyor!

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:24 ----------

Globalleşen kültürel değerler, değişen dünya düzeni, medyanın karşımıza sunduğu ipe sapa gelmez idoller...
İşin dini boyutundan çok daha farklı bir durum var karşımızda.
Herkesin yaşantısına. tercihlerine elbette saygı duyuyoruz ancak; insanın fıtratına ters durumların artış eğiliminde olması da düşündürücü.
Sayın Heroism, siz tercihinizi yapmışsınız. Size tercihinizi dini, sosyal, ya da kültürel açıdan kötülemenin ve sizi kararınızdan vazgeçirmeye çalışmanın hiçbir mantığı yok.
Sizi rahatsız edenin insanların tepkisi olduğunu söylemişsiniz.
Ancak bunu kişisel algılamamalısınız bence.
Toplum içerisinde genel kabul çizgilerinin dışında olan herkes tepki görür.
Bu sosyal bir birim olan her topluluğun kendini savunma mekanizmasıdır.
Zannetmeyin ki Avrupa'da ya da Amerika'da sizin durumunuzda olanlar dini kabullerin bu konuda hoşgörülü olması nedeniyle rahat yaşıyorlar.
Hiç bir kutsal kitap insanın yaratılışına aykırı olan bir durumu normal kabul etmez.
Aradaki farkı oluşturan şey; kültürel değerlerin farklılıklarıdır.
Türk kültürünün değer yargıları açısından da eşcinselliğin normal bir cinsi kimlik kabulu görmesi imkansızdır.
Ben eşcinselliğin iki nedeni olduğu kanaatindeyim.
Psikolojik ya da hormonal.

"Varılacak sonuç; kişilerin hangi cinse ilgi duyduklarına hormonları sebep olmuyor. Ki eşcinselliğin hormondan kaynaklandığını ileri süren kişiler; vücudunda östrojen hormon fazlalığı dolayısıyla, göğüsleri büyüyen bir erkeğin, heteroseksüel(karşı cinsten hoşlanan) olmasını açıklayamamaktadır. Aynı zamanda vücudunda testosteron hormonu yüksek olan ve bu sebeple yüzünde ciddi anlamda sakallanma olan kadınların, eşcinselliği hormon bozukluğu olarak niteleyen kişilere göre, lezbiyen olması gerekirdi.
Yine eşcinselliğin; yetiştirilme ve baba figürü eksikliğinden kaynaklandığını ileri sürenler, aynı duyarlı anne ve baba deneyime sahip iki erkek ikizin, neden sadece bir tanesinin eşcinsel olurken, diğerinin heteroseksüel olduğunu açıklayamamaktadır."

Şeklinde verdiğiniz örnekler sadece hormonal tezine zıt örneklerdir.
Her insanın farklı bir birey olarak kendine has bir psikolojik dünyası vardır.
Bu nedenle iki erkek ikizden birisi heteroseksüel olurken diğeri homoseksüel olabilir.
Yazınızda sadece psikolojik olarak çektiğiniz zorluklardan bahsedip; motivasyon yardımı isteseydiniz bunları asla yazmazdım.
Ancak; siz kendi kabullerinizi savunma ve açıklama yoluna girişirseniz. Ben de kendi kabullerimi savunma hakkına sahip olurum.

Sayın Türkkurdu, öncelikle şurayı açmam gerekir; "siz tercihinizi yapmışsınız" sözünüz tamamen yanlıştır. Eşcinsellik bir tercih değil yönelimdir. Göz renginizi nasıl seçemez ve değiştiremezseniz(!), eşcinselliğinize 'a ben bugün eşcinsel olayım, yarın bir bakayım heteroseksüellik nasılmış' şeklinde değiştiremezsiniz.
Ben kimsenin bana saygı duymasını, beni sevmesini talep etmedim zaten. Lakin şunu belirtmek lazım, insanlığın ölçütü saygı, sevgi ve hoşgörüdür. Bunları gösterip göstermemek kişinin insanlığına kalmıştır.
Her toplum eşcinselliği tamamen kabul etmiyor bunda kesinlikle haklısınız. Hatta arap ülkelerinde eşcinseller bizden daha zor durumlar yaşıyorlar. http://www.kelebekforum.com/iranda-iki-escinsel-idam-edildi-resimli-t69509.html?p=1154395 Bu örneğim İran'dan. 2 eşcinsel ve sanıyorum 18 lerinde bile değiller, eşcinsel oldukları için idam edildi. Fakat benim doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım ülke Türkiye olduğu için buranın şartlarını direkt değerlendirmek durumundayım.
Dikkatinizi verdiğim örneklere yine çekmek istiyorum. Verdiğim örneklerden ziyade tıbbî kanıtlar bizzat İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şahika Yüksel tarafından verilen örneklerdir. Benim kendim olarak değerlendirdiğim örnekler değil. Bu yüzden eğer bilimsel verileriniz varsa, sonucu konmuş tezleriniz ve deneyleriniz varsa, bunları dinlemek isterim.

ben kendi görüşümü yazim buraya :) sadece ilk mesajı okudum çünkü biliyorum ki diğerlerinin yarısı saçma mesajlardır

olayı ben şöle anlatim size öncelikle eşcinsellik ile hormonların falan öle pekde ilgisi yok a olanlarda var tabikide mesela ergenlikte hormonal durum bozuksa bu tarz olayalr olabilir ama yanında başka birçok olaya da yol açar

ama genel olarak konuşmak gerekirse testosteronun falan alakası yok olayla öle olsa babayiğit görünümlü delikanlı adamlar kıl tüy içindeyken gay olmazdı

öle olsa ooo daha neler var :)

kimseyi de ilgilendirmez aslında bu konu yani sonuçta kendi yaşamın kimseye hesap vermek zorunda değilsin

ki öle allah seni harif yarattı öle kal demekde kolay ben şöle empati yapıyorum mesela ben kadınlardan hoşlanıyorum bana denseki hayır arkadaş sen erkeklerden hoşlancaksın kadınlar sana yasak ben çok kötü hissederdim kendimi bence sizde öle empati kurmaya çalışın

benim tavsiyem bunu yaşamay devam et öle kadınlarla olmak da zorunda değilsin nasıl istiyorsan öle yap :)

sen ruhen kendini nasıl görüyorsan öle davran ama lütfen benim tavsiyem öle makyaj bilmem işte kadın gibi görüneyim olaylarına girme sen bir erkeksin ama erkeklerden hoşlanan bir erkek :) yani erkek olarak devam et hayatına ama gay de ol yani sonuçta bu senin seçimin :) o ruhu sen seçmedin ki :) bedenide öle . a bu arada dış görünüş falan için yorum yaptımda kusura bakma ama bana kötü geliyor öle taksimlerde görüyorum ne güzel yakışıklı çocuklar kaşlar kadın gibi elbiseler öle makyaj var falan yani ne bilim yakışmıyor :)

a birde tavsiyem bu ülkede öle pek dile getirme kandini daha rahat hissediceğin çevrelerde takıl :)

sporunu yap hem nedne zor olsun ki bu spor :)

mesela bak ben vagan biriyim hayvansal tek ürün yemem :) kendime de mesela bill pearl ü örnek alırım çünkü oda lakto-ovo vejetaryenmiş :)

sen ise bu spordaki en estetik adamlardan en güzle vücutlu erkeklerden birini mesela bob parisi örnek al :) kendisi gay dir :)

yani kimseyi takma ne hissediyorsan öle yaşa :)

bu yol yanlış değil yani bazıları bunu yanlış yol olarak tarif ediyor hayır değil sadece biraz garip ve çok farklı :) sen bununla düşüncen ile kimseye zarar vermiyorsun :)

Son düzenleme:
Ben psikiyatri polikliniğinde çalışmakatayım,

bize gelen hastaların hemen hemen hepsi kendisi için ben iyiyim normalim benim bişeyim yok der, şizofrenide aynı şeyi söyler bipolar bozukluğu olanda paranoid yahut anksiyete durumu olanda, bu nedenle hastalık olarak gördüğüm eşcinsel duygular yaşayan kişilerinde (kız veya erkek) ben normalim demesini normal karşılamaktayım...

bulunduğum kliniğie gelen bir çok eşcinsel düzelerek ayrıldı, ve hiçbir eşcinsel kendi isteğiyle gelmedi çünkü onlar kendilerini normal görürler yönelim diye açıklarlar,

aile baskısı ve aile zoruyla gelmişlerdir sürekli
duruma göre 1 ay ile 6 ay arası verilen tedavi yöntemiyle bir çoğu düzelmiştir....

ABD’de Eşcinsellik Üzerine Ulusal Araştırma ve Tedavi Birliği NARTH 'ın başkanlığını yapmış, şimdi de Kaliforniya’daki Thomas Aquinas Psikoloji Kliniği’ni yöneten Dr. Joseph Nicolosi'ninde çok önemli araştırmaları mevcut...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10552781.asp

ama uzun zaman önce malesef eşcinsellik hastalık sınıfından çıkartılmıştır

lakin burda psikiyatırların en önemli hatası ilaç tedavisi uygulamaya çalışmalarıdır ki bu fayda sağlamaz, ilaçsız olarak tedavi edilmelidirler. Çünkü durum düşünce bozukluğu ile alakalıdır ve beyin dalgalarının yanlış çalışması sonucudur, verilen ilaçlar sadece kimyevi olarak etki eder yani beyin dalgalarını tam olarak uyarmaz düzenlemez,

daha önce kafasına sert darbe almış olanlar,kafa üstü düşenler kafasına çok sert top çarpanlar yada kaza sonucu darbe almış olanlar hemen olmasa bile ileride bazı psikiyatrik hastalıklara yakalanabilmektedirler (herkes değil),... yahut ailede sülalede bazı psikiyatrik sorunları olanlar kendi nesline farklı şekillerde bu durumu nakledebiliyorlar....

ama tabiki bunu hastalık olarak görmeyen eşcinsel kişiler haliyle tedavi kelimesini bile kabul etmediklerinden olduğu gibi özgürce yaşamak istemektedirler,

etik olarak toplumun değerleri göz önüne alındığında tabiki heryerde özgürce bu duyguları yaşayamaz, bu nedenle biz istediğimiz gibi yaşamak istiyoruz demek kolay ama uygulamada toplum değerleri açısından bi hayli terstir,

lakin tabiki hayır sen böyle bişey yapamazsın diyerek kimse baskı kurmamalıdır herkesin yaşantısı kendinedir kimsenin gözüne sokmadıktan sonra tepki çekeceğini sanmam...

Sayın Nestor, Dünya Sağlık Örgütü ve APA'nın eşcinselliği hastalık sınıflandırmasından çıkarmasından sonra sizin gibi düşünen insanlar çıktılar piyasaya.
Dr. Joseph Nicolosi'nin kitabının hiçbir bilimsel kanıtlanırlığı olmadığı çoğu kişi tarafından bilinmektedir. https://www.youtube.com/watch?v=jcS9ciI1QsE videoyu da izlerseniz söylediğimin dahası yer almaktadır.
Eşcinselliği tedavi ettiğini ileri süren çoğu kişinin mazereti, çoğunlukla toplum baskısı ve ahlak üzerinden sürülüyor. Ahlak ile hastalık ayrı ayrı durumlardır. Hastalık sınıflandırılmasında, deney yapılır, sonuçları bilinir ve belirtileri bilinir. Size sormaktayım, daha deneyiniz olmadan, tutarsız bir kitabı kaynak göstererek bu konu üzerinden nasıl bir prim yapmaya çalışıyorsunuz? Nasıl bilimsel çalışmalarınız var? Başarı oranlarınız nedir? Lütfen bunlarıda dosyanınızda belirtirseniz, sohbetin gidişatı daha sağlıklı olabilir.
Hastalığın ölçütü ahlak değildir. Toplumda yaygın olan durumdan farklı olduğu için tedavi edebildiğinizi ileri sürmeniz son derece tehlikelidir ve tutarsızdır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:48 ----------

ben kendi görüşümü yazim buraya :) sadece ilk mesajı okudum çünkü biliyorum ki diğerlerinin yarısı saçma mesajlardır

olayı ben şöle anlatim size öncelikle eşcinsellik ile hormonların falan öle pekde ilgisi yok a olanlarda var tabikide mesela ergenlikte hormonal durum bozuksa bu tarz olayalr olabilir ama yanında başka birçok olaya da yol açar

ama genel olarak konuşmak gerekirse testosteronun falan alakası yok olayla öle olsa babayiğit görünümlü delikanlı adamlar kıl tüy içindeyken gay olmazdı

öle olsa ooo daha neler var :)

kimseyi de ilgilendirmez aslında bu konu yani sonuçta kendi yaşamın kimseye hesap vermek zorunda değilsin

ki öle allah seni harif yarattı öle kal demekde kolay ben şöle empati yapıyorum mesela ben kadınlardan hoşlanıyorum bana denseki hayır arkadaş sen erkeklerden hoşlancaksın kadınlar sana yasak ben çok kötü hissederdim kendimi bence sizde öle empati kurmaya çalışın

benim tavsiyem bunu yaşamay devam et öle kadınlarla olmak da zorunda değilsin nasıl istiyorsan öle yap :)

sen ruhen kendini nasıl görüyorsan öle davran ama lütfen benim tavsiyem öle makyaj bilmem işte kadın gibi görüneyim olaylarına girme sen bir erkeksin ama erkeklerden hoşlanan bir erkek :) yani erkek olarak devam et hayatına ama gay de ol yani sonuçta bu senin seçimin :) o ruhu sen seçmedin ki :) bedenide öle

a birde tavsiyem bu ülkede öle pek dile getirme kandini daha rahat hissediceğin çevrelerde takıl :)

sporunu yap hem nedne zor olsun ki bu spor :)

mesela bak ben vagan biriyim hayvansal tek ürün yemem :) kendime de mesela bill pearl ü örnek alırım çünkü oda lakto-ovo vejetaryenmiş :)

sen ise bu spordaki en estetik adamlardan en güzle vücutlu erkeklerden birini mesela bob parisi örnek al :) kendisi gay dir :)

yani kimseyi takma ne hissediyorsan öle yaşa :)

bu yol yanlış değil yani bazıları bunu yanlış yol olarak tarif ediyor hayır değil sadece biraz garip ve çok farklı :) sen bununla düşüncen ile kimseye zarar vermiyorsun :)

Yorumların için teşekkürler :) Yalnız şunu belirtmekte fayda var. Eşcinsellik, travestilik ve transeksüellik farklı durumlardır. Eşcinsel hemcinsinden hoşlanan erkek, travesti ve transeksüel kendini ve ruhunu özdeşleştirmeye çalışan bireylerdir. Buradan kesinlikle travesti ve transeksüellere karşı bir ayrımcılığım olduğu akla gelmesin, ben hepimiz için bir özgürlükten yanayım. Sadece kavramlara açıklık getirmek amacıyla...
Teşekkürler

Yorumların için teşekkürler :) Yalnız şunu belirtmekte fayda var. Eşcinsellik, travestilik ve transeksüellik farklı durumlardır. Eşcinsel hemcinsinden hoşlanan erkek, travesti ve transeksüel kendini ve ruhunu özdeşleştirmeye çalışan bireylerdir. Buradan kesinlikle travesti ve transeksüellere karşı bir ayrımcılığım olduğu akla gelmesin, ben hepimiz için bir özgürlükten yanayım. Sadece kavramlara açıklık getirmek amacıyla...
Teşekkürler

Yok biliyorumda yani oraya varmasın :) o garip bir olay çünkü ne bilim kötü işte ya :)

Ya bir kere, bodyforumunda yazışıyoruz, bir eşcinsel gidip spor yaparken, salondaki bir erkeğe asılmadığı müddetçe nasıl bir sorun yaşayabilir. Kim onun eşcinsel olup olmadığını nerden anlasın. Onuda bir zahmet yapmayıversin, çünkü bende beğendiğim olsa bile salondaki kızlara asılmıyorum, çünkü heryerin bir kuralı var.
Neymiş arkadaşın sorunu spor yaparken cidden anlamadım.

Sosyal fobi, anksiyete gibi durumlar zaman içinde kişinin kendine baskı kurması veya çevrenin baskı kurması sonucu bireylerde oluşan ve sosyal hayatlarını etkileyen rahatsızlıklardır. Aslında bu rahatsızlıklarımı ismen dillendirmedim, dillendirseydim direky yargıcı yorumuna maruz kalmayacaktım. Fakat anlamak için dikkatli okumak lazım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:10 ----------

Allah aşkına söyle bu ülkede eşcinsel diye kim linç edilmiş ? Cidden merak ettim ?

https://www.youtube.com/watch?v=oyJNQFlUqnY İlgili video sadece bir örnektir ki eşcinsellerin türkiye'deki durumuna size cevaben önceki yorumumda belirtmiştim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:21 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:12 ----------

Arkadaşım bu dediklerin cinsel tercihi normal erkeklere ve kadınlarada yapılıyor,sırf eşcinsellere yönelik eylemler değil bunlar.

Evet doğru. Kadına yönelik şiddet, vb. vb. şiddetler var. Ama herkese şiddet var diye hiç biri hakkında konuşulmamalı mı?
Sadece şuraya dikkat çekmek istiyorum. Eşcinsellere uygulanan bir şiddette yasalarca bir dayanak bulunmuyor. Başka bir üyeye yazdığım cevapta belirttiğim gibi, eşcinsellik boşanma sebebi, eşcinsel bir bireyi öldüren kişi, bireyin eşcinsel olmasının ileri sürülmesi ile cezasını hafifletebiliyor...
Bugün bir eşcinseli öldürmekten ziyade, ona sözle bile tacizde bulunmak sadece o bireye değil, tüm eşcinsellere yapılmış bir tacizdir. Yani hukuktaki adı 'Nefret Suçu' dur. Fakat anayasamızda 'nefret suçu' ibaresi bulunmuyor ve öldürülen kişilerin davaları havada kalıyor. 'Ahmet Yıldız' gibi. Çok fazla değil, google'a Ahmet Yıldız yazıp çıkan haberleri okumanızı tavsiye ederim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:21 ----------

Arkadaşım bu dediklerin cinsel tercihi normal erkeklere ve kadınlarada yapılıyor,sırf eşcinsellere yönelik eylemler değil bunlar.

Ayrıca cinsel tercihi normal olan erkek ve kadın nitelemeniz, eşcinsellere karşı takındığınız ayrımcı tavrınızın büyük bir göstergesidir.

Dünyaya şöyle bir bakın herşey ne kadar uyumlu birbirine.. herşeyin bir sebebi var ve her tür (eşeyli olanlar) canlının neslinin devamı için onlara bir cinsel kimlik bahşedilmiş ve tamamen iç güdülerinin güdümüyle insan dahil tüm canlılar zamanı geldiğinde karşı cinse ilgi duyar, çiftleşir ve çoğalırlar böylelikle canlılığın devamı sağlanmış olur.. Yani uzun lafın kısası karşı cinslerin birbirine duyduğu tüm o karışık duygular aşk meşk vs canlılığın yada o neslin devamı için gerekli cinsel dürtülerin sonucunda hissettiğimiz şeylerdir.. Ama eşcinselliğe şöyle bir baktığımızda hiçbir normali olmayan insanın doğasına en başta doğaya aykırı bir olaydır..

Bu arada eşcinselliğin bilinen en eski tarihi antik yunanlılara dayanır sebebi yapılan tüm olympiat oyunlarının çıplak oynanmasına bağlanır.. dönemin kıyafetlerinin tüm vücudu örtmemesi erkeklerin vücutlarının gösterişli olması sonucu kendi cinsine ilgi duyan kişiler ortaya çıkmıştır..Suda kendi vücudunun yansımasına aşık olanlar bile vardır.. O dönemde o topraklarda islamiyet olmamasına rağmen hem yunanistanda hemde yakın ülkelerde eşcinsellere karşı tepki gösterenler antipatik bulanlar olmuştur..

Herkesin görüşüne saygı duyarım aynı şekilde kendi görüşlerime karşı da saygı duyulmasını temenni ederim.. Saygılar..

Bahsettiğiniz olayları televizyonda da görüyoruz, bu olayllar kişilerin tercihlerinden kaynaklanmıyor, travestilerin-transeksüellerin, cinsel tercihlerini kendi özel hayatlarında yaşamak dışında fuhuşa/ticarete dönüştürmelerinden kaynaklanıyor. Bu kişiler yol kenarlarında, fuhuş yapıorlar, arabalarda pazarlık yapıyorlar ve müdahele eden güvenlik güçlerine saldırıyorlar. Bu mudur sorun dediğiniz ? Fuhuş serbest mi olsun ?

Bu ülkenin en muhafazakar ve iktidardaki partisi Ak Parti'nin bile seçim programında eşcinsellere yer vardı, dernekleri ziyaret edildi, sorunları dinlendi. Avrupa'nın hiç bir muhafazakar siyasi partisi oy kaybederim diye böyle birşey yapmaz.

Yaşadığınız ülkeyi aşağılamak için yer arıyorsunuz. Bu ülkede eşsinsel özgürlüğü diye bir sorun yok.

Pardon, siz gündemi takip etmiyor musunuz? Akp'nin politikaları tekrar başa gelinceye kadardı ki, şu yaşadığımız günlerde anayasayı düzenlerken, herkes eşittir maddesindeki açıklamaya 'Cinsel kimlik ve yönelim' ibaresini 'genel ahlak' ve 'neslin korunması' endişeleri ile eklemeyi reddetmiştir.

Travesti ve transeksüellerin fuhuş yaptığından bahsetmişsiniz. Size sormaktayım, bugün bir travestiye veya transeksüele kim iş vermektedir? Yasalarca güvenceleri yokken, toplumun homofobisi bu kadar fazla iken, hele ki yaşamak zorken, onlara fuhuştan başka seçenek bırakmayanlardadır suç. Lütfen! Biraz düşünüp konuşalım. Enine boyuna irdeleyelim. Empati ile çözebileceğimiz sorularımızın muhakemelerini içimizde yapalım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:30 ----------

Dünyaya şöyle bir bakın herşey ne kadar uyumlu birbirine.. herşeyin bir sebebi var ve her tür (eşeyli olanlar) canlının neslinin devamı için onlara bir cinsel kimlik bahşedilmiş ve tamamen iç güdülerinin güdümüyle insan dahil tüm canlılar zamanı geldiğinde karşı cinse ilgi duyar, çiftleşir ve çoğalırlar böylelikle canlılığın devamı sağlanmış olur.. Yani uzun lafın kısası karşı cinslerin birbirine duyduğu tüm o karışık duygular aşk meşk vs canlılığın yada o neslin devamı için gerekli cinsel dürtülerin sonucunda hissettiğimiz şeylerdir.. Ama eşcinselliğe şöyle bir baktığımızda hiçbir normali olmayan insanın doğasına en başta doğaya aykırı bir olaydır..

Bu arada eşcinselliğin bilinen en eski tarihi antik yunanlılara dayanır sebebi yapılan tüm olympiat oyunlarının çıplak oynanmasına bağlanır.. dönemin kıyafetlerinin tüm vücudu örtmemesi erkeklerin vücutlarının gösterişli olması sonucu kendi cinsine ilgi duyan kişiler ortaya çıkmıştır..Suda kendi vücudunun yansımasına aşık olanlar bile vardır.. O dönemde o topraklarda islamiyet olmamasına rağmen hem yunanistanda hemde yakın ülkelerde eşcinsellere karşı tepki gösterenler antipatik bulanlar olmuştur..

Herkesin görüşüne saygı duyarım aynı şekilde kendi görüşlerime karşı da saygı duyulmasını temenni ederim.. Saygılar..

Tabiki saygı duymaktayım. Bu yazdıklarınız tamamen kendi yorumlarınız ve hiçbir bilimsel dayanağı yok. Kendi görüşleriniz ve kendi değerlendirmeleriniz. Başka birine hakaret etmedikçe, aşağılamadıkça, herkes birbirine saygı duymalıdır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:35 ----------

bunun cevabını yukarıda verdim,

tecavüze uğrayan bi çok insan cinsiyeti var bayanlarda erkeklerde,
bu nedenle verdiğiniz örneğin içi boş olmuş...

bu dediğiniz ise sadece cinsel dürtüyle cinsel ihtiyacını gidermeyle alakalıdırr beğenmeye değil,

ülkede damacana şişesine , tavuğa, ineğe, köpeğe bile tecavüz ederek cinsel ihtiyacını gidermeye çalışan var... yani karşısındakini falanca diye görmüyor sadece ihtiyacını giderebilecek obje olarak görüyor tecavüzcüler..

yani verdiğiniz örneklerin içi dolu değil, bu nedenle tartışmayı ergümansal değil bireysel devam ettiriyorsunuz

Yorumlarınız ve verdiğiniz cevaplardan şu ortaya çıkıyorki, hastalık sınıflandırmalarında, örf ve adetleri, toplumsal baskıyı ve gelenek, görenekleri baz alıyorsunuz. Kendinizce doğru yapıyorsunuz (!) fakat içinde olduğunuz mesleğiniz gereği tarafsız olmak durumundasınız. Fakat ben sizde son derece antieşcinsel bir yan görüyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:39 ----------

Bir insanın cinsellik konusunda farklılığını farkettiği ergenlik hatta çocukluk dönemlerinde başlayan ve buna ilişkin kararını artık verdiği dönem arasındaki sürecin ve bu kararın sonçlarının zorlukları var. Her yerde vardır bu.

Nedir mesela, dalga geçilirmiyim, dışlanırmıyım, arkadaşım olmaz mı, iş bulamazmıyım, hatta bu arkadaş sporda sorunlarından bahsetmiş (ben hala anlamadım sorununu)

Bu yaşanabilecek olumsuz sonuçlar, tabiki kırsaldan kente farkediyor ama, dünyaya baktığımızda dünyadan farklı değil.

Bu tür konularda, Türkiye şöyle kötü böyle kötü diye başlayarak verilen, ülkemize karşı eleştirilerden hoşlanmıyorum ve doğru bulmuyorum. Türkiye artık bu dönemde, Allah'a şükür yaşam standardı gayet iyi, herkesin dilediği gibi yaşayabildiği, herkesin sorununa çözüm bulduğu, Avrupa ülkelerinden bir eksiği bulunmayan bir ülke.

Sizin hoşunuza gitmeyebilir gerçekleri duymak. Türkiye İstanbul'dan ibaret değil bunuda bilmek gerekir. Hoş İstanbul'da İstiklal Caddesinden ibaret değil. Yorumumda genellikle Türkiye'nin hâli derken, Türkiye'de antieşcinsel kampanyaları yürütenler, homofobikler vs. vs. insanları kasdediyordum. Ki; eşcinsel karşıtı biri değil iseniz alınmamanız gerekirdi. Tabiki de eşcinselliğin ne olduğunu bilen, bilimden haberdar ve homofobisi olmayan veya homofobisini aşmış insanlarda mevcut. Ama baskı uygulayan, eşcinselliğin ne olduğunu bilmeyen, dalga geçen insanlarda bolca mevcut. Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı