Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

merhabalar. sizlerin yardımına ihtiyacım var. 185 boyunda 97 kilo ağırlığındayım. bel ve gögüs çevremde çok fazla yağlanma var. spora henüz başladım 3 haftadır gidiyorumm. şimdilik yaptığım hareketler 3.5km koşu (15dk'da) 10 km bisiklet(20dk'da) daha sonra her biri 15erden 8 farklı mekik hareketi. daha fazla neler yapmam gerekiyor. yoksa sadece bunlar yeterli mi?

hicbir soruma cevap verilmediği halde yardım icin çabalıyorum iki tuşa basın lutfen

wide grip front lat pulldown

straight arm pulldown

triceps pushdowns

bu programı uyguluyorum evimde bench sehpa var sadece istasyon yok lütfen bu hareketlerin ALTERNATİFLERİ nelerdir (uzun kısa sehpa agirliklar mevcut )
tesekkurler

Merhabalar Arkadaşlar,
2. ay programıma başlarken forumda paylaşılan ''yeni başlayanlar için program'' ı gördüm ve forumdaki bazı bilgileri okuyunca spor salonunda antrenörün benim için yazdığı programda bazı şeylerin yanlış olduğunu sezdim. Bu yüzden paylaşılan programa başlamaya karar verdim. Rica etsem antrenörümün benim için yazdığı programa bi göz atar mısınız?
8QHJEFu.jpg

III. GÜN
Lant Arka Çekiş 4*10
kürek 4*10
Lant Öne Çekiş 4*10
Dumbell kanat 4*10
Plower 3*10
Squery 4*10
45 Derece Bacak 4*10
ön bacak 4*10
Arka Bacak 4*10
Mekik Sınırsız

Merhabalar Arkadaşlar,
2. ay programıma başlarken forumda paylaşılan ''yeni başlayanlar için program'' ı gördüm ve forumdaki bazı bilgileri okuyunca spor salonunda antrenörün benim için yazdığı programda bazı şeylerin yanlış olduğunu sezdim. Bu yüzden paylaşılan programa başlamaya karar verdim. Rica etsem antrenörümün benim için yazdığı programa bi göz atar mısınız?
8QHJEFu.jpg

III. GÜN
Lant Arka Çekiş 4*10
kürek 4*10
Lant Öne Çekiş 4*10
Dumbell kanat 4*10
Plower 3*10
Squery 4*10
45 Derece Bacak 4*10
ön bacak 4*10
Arka Bacak 4*10
Mekik Sınırsız
Benim gozum tutmadi programi 2. Ay icin fazla ve gereksiz hareketler var.bu baslikta paylasilan program gayet uygun uygulayabilirsiniz

Teşekkür ederim. Bir de programda mekik ya da karın bölgesi için bi şey yazılmamış ne önerirsiniz?

Mekik falan yaziyo ama unutmayin ki karin kaslari yag orani dustukce belli olur dipnot olarak söyliyim ama tabiki calistirilmali ben youtube ta 8min abs adindaki videodaki hareketleri tavsiye ederim gercekten etkili, ek olarak 1dk duz plank 30sn 30sn yan plank yapabilirsiniz..

Flex hocam ben ocakta spora başlayacağım fotbolcuyum ve antremanlıyım daha onceden Body yaptım fakat aralıklı olarak 1 er ay gittim bu sefer başlayıp sürdürmeyi düşünüyorum Body de yeni değilim fakat en Son salona 7 ay önce gittim 16 yaşında 180 boyunda ve 65 kiloyum hedefim resimdeki gibi sizden bana göre bir Program istiyorum isterseniz Size resmimi de alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim üstadsınız.
IMG_63292962858803.jpeg

Flex hocam ben ocakta spora başlayacağım fotbolcuyum ve antremanlıyım daha onceden Body yaptım fakat aralıklı olarak 1 er ay gittim bu sefer başlayıp sürdürmeyi düşünüyorum Body de yeni değilim fakat en Son salona 7 ay önce gittim 16 yaşında 180 boyunda ve 65 kiloyum hedefim resimdeki gibi sizden bana göre bir Program istiyorum isterseniz Size resmimi de alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim üstadsınız. Eki Görüntüle 34703
Resimdeki kişi kadar olabilmek için 3-4 yıl kadar çalışman lazım.Sen bodydeki hocanın sana verdiği 1. ay programıyla başla.Daha ilk günden sakın ağır antremanlara girme.[DOUBLEPOST=1418323078][/DOUBLEPOST]
Merhabalar Arkadaşlar,
8QHJEFu.jpg

III. GÜN
Lant Arka Çekiş 4*10
kürek 4*10
Lant Öne Çekiş 4*10
Dumbell kanat 4*10
Plower 3*10
Squery 4*10
45 Derece Bacak 4*10
ön bacak 4*10
Arka Bacak 4*10
Mekik Sınırsız

Üst üste press hareketlerine girilmez.Aralarına dumble fly koyman gerekir.

Selamlar arkadaşlar. Benim 10 gün sonra 2. seviye bitiyor. Yani Flexor hocanın yazdığı bu iki aylık programı tamamlamış oluyorum.Şimdi bölgesel çalışacağız galiba.Benim salonumda hoca yok.Hangi hareketin hangi bölgeyi çalıştırdığıyla ilgili bir program veya liste paylaşabilir misiniz ? Birde 3. seviyede hangi hareket gruplarının (itme-çekme) hangi gün yapılacağı hakkında bilgi verir misiniz ? Şimdiden teşekkürler

Resimdeki kişi kadar olabilmek için 3-4 yıl kadar çalışman lazım.Sen bodydeki hocanın sana verdiği 1. ay programıyla başla.Daha ilk günden sakın ağır antremanlara girme.[DOUBLEPOST=1418323078][/DOUBLEPOST]

Üst üste press hareketlerine girilmez.Aralarına dumble fly koyman gerekir.
Ben fotbolcuyum antreman larının ağır oluyor o yüzden biraz iyiyim 1. Mi yoksa 2. Den mi başlayayım cevap için de çok teşekkürler

hocam 1 ve 2. programınızı uyguladım beslenmeme dikkat ederek. benimle beraber başlayan arkadaşlarımdan daha fazla geliştiğim gözle görülüyor. Hatta protein tozumu kullandın diyenler var kullanmadığım halde. 3.programa başlayacağım inşallah.
okulum ve işim nedeniyle sadece salı-çarşamba-cuma-cumartesi antreman yapabiliyorum. Ben 3.programı hafta 4 gün olacak şekilde girsem şimdiki vücumdan bir düşüş yaşarmıyım ya da iyi bir yükselme alırmıyım. Teşekkür ederim şimdiden. Eksik olmayın.

Salı -1.gün antremanı-
Çarşamba- 2.gün antremanı-
Cuma -3.gün antremanı-
Cumartesi- tekrardan 1.gün-
Bidahaki hafta pazartesi-2.gün antremanı-

Böyle böyle 7 hafta uygulamayı düşünüyorum.

Merhabalar,
Değerli hocalarım ben konuda verilen 2 ve 3. ay programlarını uyguladım. Şu anda 4. ayım için çalışma programına ihtiyacım var. Salondaki hocaların yazdığı programı forumda paylaşmıştım ve tahmin ettiğim üzere hatalı bölümler vardı(forumdaki hocalarımız da böyle olduğunu söyledi). Bu nedenle sizden 4. ay için nasıl bir program uygulamam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Butterfly
Triceps Pushdowns
Wide-Grip Lat Pulldown
Leg Extension
scott dambıl curl
(bazı hareketlerin isimlerini bilmiyorum o yüzden nasıl yaptığımı yazacağım belki anlarsınız)
bi alette mekanizmayı ileriye doğru itiyorum kollar düz bir şekilde,ağırlıkla birlikte makara yardımıyla üste doğru kollar düz bir şekilde yukarı kaldırma,sonrada mekik

yaş 15
kilo 69.5
boy 171
hocam bana bunları önerdi 1.5 haftadır ağırlığı yapabildiğim kadar 4x10 yapıyorum

sizler bana neler önerebilirsiniz henüz bu sporda yeniyim.

fikirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkürler.

hocam sizin programınızda bench press diyor ben hiç denemedim tabi o hareketi fakat korkuyorum yani kendime güvenim yok kaldırabileceğim hakkında ve salondaki hocamda bunu yap diyede birşey demedi bana

en kısa zamanda cevap verirseniz çok iyi olur teşekkürler

selamün aleyküm Ben Spora yeni Başladım daha önce dort beş ay yaptım gecen yaz. Bu programı yeni başladım yerden verdiler sizle paylasmak istedim birkim ve teccübenize dayanarak bu programla ilgili ne diyorsunuz ne düşünüyorsunuz bana yardımcı olursanız sevinirim. Boyum 183cm kilom 84-86 arasi gidip geliyor. Her Haraketten 4x10 yapıyorum. Saygılarımla.
stretching
chest press
butterfly
high pulley
seated row
cable pushdown
standing cable curl
leg extension
leg curl

crunch
bench leg raise
hyper ext

Butterfly
Triceps Pushdowns
Wide-Grip Lat Pulldown
Leg Extension
scott dambıl curl
(bazı hareketlerin isimlerini bilmiyorum o yüzden nasıl yaptığımı yazacağım belki anlarsınız)
bi alette mekanizmayı ileriye doğru itiyorum kollar düz bir şekilde,ağırlıkla birlikte makara yardımıyla üste doğru kollar düz bir şekilde yukarı kaldırma,sonrada mekik

yaş 15
kilo 69.5
boy 171
hocam bana bunları önerdi 1.5 haftadır ağırlığı yapabildiğim kadar 4x10 yapıyorum

sizler bana neler önerebilirsiniz henüz bu sporda yeniyim.

fikirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkürler.

hocam sizin programınızda bench press diyor ben hiç denemedim tabi o hareketi fakat korkuyorum yani kendime güvenim yok kaldırabileceğim hakkında ve salondaki hocamda bunu yap diyede birşey demedi bana

en kısa zamanda cevap verirseniz çok iyi olur teşekkürler
Bench press için erken senin hareketlerinin içinde de o bölgeyi calistiran hareketler var ,acele etme ilerleyen programlarda o hareketleri de yazacaktır hocan ,bu hareketleri duzgun yap

Yardım edecek kimse yok mu ? Bana yardım etmeniz 5 dakikanızı almaz.Boyum 188 kilom 85 yazılan 1. ve 2. seviye programını uyguladım.Çalıştığım salonda hoca yok 3. seviye programı nasıl olacak nasıl çalışacağım bilmiyorum.Hareketleri ayrıntılı yazmayın canınız sağolsun sadece nasıl çalışmam gerektiğini söyleyin.Vücudu 2. seviye de olduğu gibi 2 ye bölerek mi yoksa her idman bir bölgeyi çalıştırarak mı çalışacağım sadece onu söyleyin

Back
Yukarı