Beslenme Konusunda Tavsiyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaslar,Azerbaycandan Bozo ben.Lutfen bana yardimci olun. 10 gundur fitness yapiyorum.Amacim gobek yaglarini eritip guzel-fit vucuda sahib olmak. boyum 177 sm kilom 84 kg. Iri-yari yapim var.Amma ne-nasil yapmaliyim? nasil beslenmeliyim.ozellikle antreman sonrasi.Cunki is cikisi spor salonuna gittigim icin (haftada 3 kez) aksam lar 20:00-21:00 arasi yemegimi yiyorum.Lutfen yardimci olun:(

Selam beyler 7 ayda 31 kg verdim guncel kilom 90. Ama bu 31 kiloyu biraz ac kalarak ve duzensiz sporla verdim ondan midir bilmem kiyafet bedenim s-molmasina ragmen gobek lök diye kaldi yani boyum 1.86

Beslenme ;

08.00 Sabah

1 tam yumurta ( rafadan )
2.3 zeytin
Az miktar lor peyniri
Domates,Salatalik,Sivribiber
2 dilim cavdar ekmegi

11.00 Ara

Sekersiz Turk kahvesi

14.00 Ogle

200 gr Tavuk / Et / Balik
Az yagli 1 kasik bulgur
1 kase yogurt

Ara

Yarim yesil elma veya 5.6 findik

18.00 Aksam

150 gr Tavuk / Et / Balik
Yagsiz salata
1 kase yogurt

Nasil sizce? Sabah ogununde genelde hafta sonlari yulafli omlet yapip tuketiyorum bazen.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BESLENME ILE ILGILI TAVSIYELER:

1- Daha çok Protein yeyin :

Kasin yapilasmasi ve fonksiyonlarini yerine getirebilmesi acisindan ilave olarak alinan protein, kandaki seker seviyesi düstügünde agirlik antremanlarinda metabolizma tarafindan yakit olarak kullanilir.Tavuk,hindi,balik,yagsiz et,yumurta beyazi ve yagsiz süt gibi düsük yagli hayvansal gidalar seçin.En iyi sonuçlar için, antremandan sonraki bir saat içinde 30-40 gr protein tüketin.

Vücudun protein ihtiyacini tam manasi ile karsilamak icin temel amino asitleri bünyesinde fazlasi ile bulunduran hayvansal kaynakli proteinler tercih edin.Eger vejeteryan iseniz, gereken proteini cesitli besinlerden saglayabilirsiniz.Bu arada sadece hayvansal kaynakli besinlerde bulunan B12 vitaminini de ihtiyaciniz kadar almaya özen gösterin.

2- Antremandan sonra daha çok Karbonhidrat tüketin :

Agirlik kaldirdinizda vücudunuz yakit olarak karbonhidrat sekeri kullanir.Antremandan sonra kanbonhidrat alimini arttirmaniz kaslara tekrar glikojen yüklenmesini hizlandirir.Bu size günün geri kalani için enerji saglar.

3- Bir antremandan sonra basit seker tüketin :

Basit sekerler (fruktoz=meyve sekeri) etkili insülin salgilayicilaridirlar.Dinlenme aninda, yüksek insülin seviyesi daha fazla yag depolanmasi anlamina gelmektedir.Fakat egzersizden hemen sonra yüksek insülin seviyeleri, daha hizli iyilesmeye ve daha fazla kas gelisimine imkan saglarlar.

4- Bir günde üç büyük ögün yerine alti küçük ögün yeyin :

Bu saglam bir besin destegi saglar ve yag depolamasini hizlandiracak asiri yüklemeyi önler.

5- Her ögünde Lifli birseyler yeyin :

Lifli besinler, daha az insülin ve daha fazla yag kaybina sebep olacak karbonhidratlardan gelen seker sindirimini yavaslatir. Bu ayrica yag emilimini sinirlandiran sindirim sürecinide yavaslatir. Düsük kalorili lifli besinler; baklagiller ve sebzelerdir.

6- Günün son ögününde karbonhidrat alimini yariya indirin :

Vücudunuzun karbonhidratlara tepki olarak geceleyin ünsülin salimini arttirir.Yüksek insülin seviyesi yag depolanmasiyla dogru orantilidir.

7- Son ögününüzden kistiginiz karbondihidratlari ya günün ilk ögününde yada antreman sonrasi; ögünde alin :

Bu iki ögün ki günün en önemli ögünleridir, karbondihidratlarýn yaga dönüsme olasiliginin en az oldugu zamanlardir.
[DOUBLEPOST=1488913944][/DOUBLEPOST]
BESLENME ILE ILGILI TAVSIYELER:

1- Daha çok Protein yeyin :

Kasin yapilasmasi ve fonksiyonlarini yerine getirebilmesi acisindan ilave olarak alinan protein, kandaki seker seviyesi düstügünde agirlik antremanlarinda metabolizma tarafindan yakit olarak kullanilir.Tavuk,hindi,balik,yagsiz et,yumurta beyazi ve yagsiz süt gibi düsük yagli hayvansal gidalar seçin.En iyi sonuçlar için, antremandan sonraki bir saat içinde 30-40 gr protein tüketin.

Vücudun protein ihtiyacini tam manasi ile karsilamak icin temel amino asitleri bünyesinde fazlasi ile bulunduran hayvansal kaynakli proteinler tercih edin.Eger vejeteryan iseniz, gereken proteini cesitli besinlerden saglayabilirsiniz.Bu arada sadece hayvansal kaynakli besinlerde bulunan B12 vitaminini de ihtiyaciniz kadar almaya özen gösterin.

2- Antremandan sonra daha çok Karbonhidrat tüketin :

Agirlik kaldirdinizda vücudunuz yakit olarak karbonhidrat sekeri kullanir.Antremandan sonra kanbonhidrat alimini arttirmaniz kaslara tekrar glikojen yüklenmesini hizlandirir.Bu size günün geri kalani için enerji saglar.

3- Bir antremandan sonra basit seker tüketin :

Basit sekerler (fruktoz=meyve sekeri) etkili insülin salgilayicilaridirlar.Dinlenme aninda, yüksek insülin seviyesi daha fazla yag depolanmasi anlamina gelmektedir.Fakat egzersizden hemen sonra yüksek insülin seviyeleri, daha hizli iyilesmeye ve daha fazla kas gelisimine imkan saglarlar.

4- Bir günde üç büyük ögün yerine alti küçük ögün yeyin :

Bu saglam bir besin destegi saglar ve yag depolamasini hizlandiracak asiri yüklemeyi önler.

5- Her ögünde Lifli birseyler yeyin :

Lifli besinler, daha az insülin ve daha fazla yag kaybina sebep olacak karbonhidratlardan gelen seker sindirimini yavaslatir. Bu ayrica yag emilimini sinirlandiran sindirim sürecinide yavaslatir. Düsük kalorili lifli besinler; baklagiller ve sebzelerdir.

6- Günün son ögününde karbonhidrat alimini yariya indirin :

Vücudunuzun karbonhidratlara tepki olarak geceleyin ünsülin salimini arttirir.Yüksek insülin seviyesi yag depolanmasiyla dogru orantilidir.

7- Son ögününüzden kistiginiz karbondihidratlari ya günün ilk ögününde yada antreman sonrasi; ögünde alin :

Bu iki ögün ki günün en önemli ögünleridir, karbondihidratlarýn yaga dönüsme olasiliginin en az oldugu zamanlardir.
S.a oncelikle benim boy 2.00 kilo 95 kalıp ve guç yapmak icin fitness a basladim simdi yulaf ezmesine baslamayi dusunuyorum ama bunu sabah oyle aksam ne aralikla yemeliyim ve bunlari sabah oyle aksam nasil neyle tuketmeliyim sorumu cevaplarsaniz sevinirim

Ben Karbonhidratı gün içinde aldığım kepek ekmeği, süt ve %100 meyve suyundan almaya özen gösteriyorum. Sizce yaptığım doğru mudur?

Yediklerim

Sabah: 5-6 çiğ yumurta beyazı + 2 bardak süt + bir ufak dilim peynir az yağlı + 7-8 zeytin

Öğlen:

Okulda oldugumdan dolayı ne çıkarsa yiyorum ancak ekmek yemiyorum. Yani mesela yağlı bir yemek var suyunu yemiyorum mesela...

Ara öğünde:

Bazen hiç yiyemiyorum. Yersem de ya bu 3-4 tane Burçak bisküvi oluyor yulaflı ya da bir şeftali.

Akşam:

200gr balık yiyorum yaklaşık olarak da 40 gram proteine tekabül ediyor.

Sizce yeme düzenim iyi mi?

Bu şekilde şuana kadar kollarım ve vücudumun geliştiğini bariz bir biçimde görüyorum. 10-12 kilo verdim 8 haftada...
Özelden konuşabilir miyiz?[DOUBLEPOST=1489987327][/DOUBLEPOST]
Selam beyler 7 ayda 31 kg verdim guncel kilom 90. Ama bu 31 kiloyu biraz ac kalarak ve duzensiz sporla verdim ondan midir bilmem kiyafet bedenim s-molmasina ragmen gobek lök diye kaldi yani boyum 1.86

Beslenme ;

08.00 Sabah

1 tam yumurta ( rafadan )
2.3 zeytin
Az miktar lor peyniri
Domates,Salatalik,Sivribiber
2 dilim cavdar ekmegi

11.00 Ara

Sekersiz Turk kahvesi

14.00 Ogle

200 gr Tavuk / Et / Balik
Az yagli 1 kasik bulgur
1 kase yogurt

Ara

Yarim yesil elma veya 5.6 findik

18.00 Aksam

150 gr Tavuk / Et / Balik
Yagsiz salata
1 kase yogurt

Nasil sizce? Sabah ogununde genelde hafta sonlari yulafli omlet yapip tuketiyorum bazen.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Göbek çok adi bir bölgedir.Ne yaparsan yap,gitmiyor.Yavaş yavaş eriyecek,bu da yıllarını alacak.[DOUBLEPOST=1489987447][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1488913944][/DOUBLEPOST]
S.a oncelikle benim boy 2.00 kilo 95 kalıp ve guç yapmak icin fitness a basladim simdi yulaf ezmesine baslamayi dusunuyorum ama bunu sabah oyle aksam ne aralikla yemeliyim ve bunlari sabah oyle aksam nasil neyle tuketmeliyim sorumu cevaplarsaniz sevinirim
Yağ oranını bilmeden bir yorum yapmak istemiyorum.Yağ oranını,vücut yapını yazarsan yardımcı olabilirim.

merhabalar spor yapmaya yeni başladım ve beslenmeye fazlasıyla dikkat etmeye çalışıyorum.Öğrenmek istediğim 2 durum var spordan saat 9 gibi çıkıyorum ve eve gidip yemek yemem 10.30 u buluyor gece 1 gibi uyuyorum

spordan sonra 200 gram tavuk ve çok az pilav ya da yağsız makarna tüketiyorum..saaat nedeniyle herhangi bi sıkıntı olur mu bu öğünde?

merhabalar spor yapmaya yeni başladım ve beslenmeye fazlasıyla dikkat etmeye çalışıyorum.Öğrenmek istediğim 2 durum var spordan saat 9 gibi çıkıyorum ve eve gidip yemek yemem 10.30 u buluyor gece 1 gibi uyuyorum

spordan sonra 200 gram tavuk ve çok az pilav ya da yağsız makarna tüketiyorum..saaat nedeniyle herhangi bi sıkıntı olur mu bu öğünde?
Vücut yağ oranına,vücut tipine bağlı olarak değişir.

Gunluk kalori ihtiyacina bagli tamamen tabii birde amacina. Yag yakimi hedefleyen biri icin cok gec saatte karbonhidrat ozellikle kolay yaglanabilen bunyelerde tavsiye edilmiyor tecrubeli arkadaslar ve hocalar tarafindan. Ancak amac buyumek, kas gelistirmek ise gece yatmadan bir iki saat oncesine kadar karbonhidrat alan arkadaslarim var ve hicbir problem yasamiyorlar. Tamamen senin metobolizmanla alakali.

Gunluk kalori ihtiyacina bagli tamamen tabii birde amacina. Yag yakimi hedefleyen biri icin cok gec saatte karbonhidrat ozellikle kolay yaglanabilen bunyelerde tavsiye edilmiyor tecrubeli arkadaslar ve hocalar tarafindan. Ancak amac buyumek, kas gelistirmek ise gece yatmadan bir iki saat oncesine kadar karbonhidrat alan arkadaslarim var ve hicbir problem yasamiyorlar. Tamamen senin metobolizmanla alakali.
Doğrudur.Her gün,yatmadan önce iki üç tabak pilav yiyen çok kişi tanıyorum.

Son düzenleme:
Spora yeni başladım beslenme programına ihtiyacım var , yardımcı olursanız çok sevinirim
Boy: 171 CM
Kilo: 76 KG
Omuz: 116 CM
Göğüs: 94 CM
Bel: 90 CM
Kol: 33 CM

Merhaba ben 18yaşındayım boyum 1.68 ve 85 kiloyum hafta da 3 gün hafif tempo yüzme ve 3 gün de full body yapıyorum,önceden çok kilo verdim ve bu yüzden fazla yiyemiyorum çok zorluyorum kendime göre böyle bir liste yaptım :
SABAH:3Tam yumurta,2yk yulaf,2yk lor peyniri,10zeytin ve lif olması içinde 3 kuru erik.
Ara:25 badem,yağsız süt ya da biraz lor
Öğlen:150gr tavuk göğsü/1Büyük ton balığı/100-150gr balık yanında pirinç/makarna ya da sebze yemeği.
2.Ara:2muz/Avakado ve 15 badem
ANT.Öncesi :Öğle yemeği tarzı ama daha az miktarlarda
Ant sonrası (Akşam):Öğle yemeği miktarlarında et ve sebze
Buna ek olarak sabah kalktığımda 1bardak suyun içine 2çk elma sirkesi ve yarın limon sıkıp içiyorum bazen aç karnına 45 dk kolup kahvaltıyı öle yapıyorum.
Yediğim yemeklere:Acı-Kekik-tarçın-karabiber,1-2 diş sarımsak ve eğer çok tuzsuzsa az miktar da kaya tuzu kullanıyorum.
Gün içinde:Şekersiz yeşil çay/Türk kahvesi içine tarçın ve limon katıyorum.ayrıca supradny kullanıyorum.
Normal pirinç ya da makarna yerine tam tahıllı makarna ve basmati pirinç kullanıyorum.
Yağ katmıyorum ama katarsam zeytinyağı ya da h.cevizi yağı kullanıyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın,beslenmedüzenim bu şekilde eksik ya da yanlışgördüğünüz noktaları,belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

slm

sevgili arkadasım forsakenn..tabıkı kalorı onemlıdır.vucudun kalorı ıhtıyacını hesaplayan ışlemler vardır.ornegın:
hafif:37
orta:42
yogun:51
sana bunlardan hangısı uyuyorsa kendı kilon la carp.cıkan mıktar senın ogun alman gereken yanı vucudunun ıhtıyacı olan kalorı mıktarıdır.(tesekkur ederım)
Güzel anlatmışsın kardeşim net ve açık

beslenme programında yada duzenımde aklıma takılan bı nokta var, aslında uzun zamandır varda yaz donemı daha bı belırgınlesınce durum sızlerın tavsıyelerını alayaım ıstedım.
benim sabah kahvaltı/8de - öğlen yemek/12.30da - ( 15.30 te yemek) - 19.00 da antrenman - aksam yemeği/19.45de bı duzenım var. buna elımde varsa sabah kalkınca, antrenmandan hemen sonra ve yatmadan once olmak uzere whey protegın eklıyorum. sımdı sorun şu: parantez ıcıne yazdıgım öğün (saat 15.30 dakı) hem o saat cıvarında acıkmamdan hemde oglen yemegınden 6 saat sonra yaptıgım antrenmana 6 saatlık aclıkla gıtmemem ıcın yıyorum, genelde pılav+ yogurt yada ekmek arası bıseyler. ancak o ogun maglum mesaı saatı ıcıne denk gelıyor ve her zaman o satte yemek yemeye cabalamak zor oluyor. hadı aclıktan gectım o saatte yemek yemesemde olur ama spora 6 saatlık bı aclıkla gıtmekte cabası. o ogunu nasıl atlabılecegımı dusunuyoprum. spor oncesı son öğünümde karbonhıdrat depolamaya calısmak mantıklımı? o ogunu ne bıleyım yogurt gıbı daha pratık seylerle atlatmak mantıklı olurmu? yada tavsıyelerınız?

saygılar...................
Ben de bu durumu yaşıyorum. 17:00 da ye o öğününü iki saat sonra antrenman en mantıklı seçenek bence.[DOUBLEPOST=1557839713][/DOUBLEPOST]
son 3 haftadır falan hep aynı problemle karsılasıyorum ben gece saat 22:30 gibi miden inanılmaz bir sekilde kazınıyor ve aç aç uyuyordum artık zar zor uyunmuyoda o sekilde ve az önce dayanadım alıp ekmek arası nutella yaptım yedim aksamın 10 nunda gece ne yiyilebilir tavsiye verebilicek varmı
50gr Lor Peyniri ve 15 çiğ badem[DOUBLEPOST=1557840160][/DOUBLEPOST]
ben spor salonuna 1,5 ay once basladım haftada 4 gun 1saast 30 dkkalık antremanlar yapıorum yasın 16 boyum 184 kilom 61 ve su sekilde besleniorum

sabah kalkınca 2 bardak soguk su
15 dk sonra
3 yumurta beyazı
1bardak süt y.yaglı
4 dilim kızarmıs ekmek
3 adet domates
4 kibrti kutusu beyaz peynir (y. yaglı)
bazen buna ek olarak 150 gr lor yiyorum ama o zmn 2 kibrit kutusu bey pennir tüketiorum..

sabah-oglen arası

2 dilim ekmek arasına yaklasık 2 kibrt kutusu peynir koyup tost yapıorum ve 1 elma tüketiorum.

oglen:saat 12

100 gr makarna
100 gr soya eti kıyması(100 gr da 52 gr protein 32 gr karb. 1 gr yag)
2 kase yogurt

saat 2 de meyve tuketiorum buda üzüm , elma veya karpuz oluyo genelde

saat 5 te baskete gitmeden once 100 gr lor ve 1 elma tüketiorum.

aksam saat 7,30 da

1 tabak sebze yemegi
1 tabak makarna yada pilav
1 kase yogurt
1 tabak salata
3 dilim ekmek tüketiorum

saat 9 gibi falanda meyve yiyorum

sizce dogru bir program mı protein karbonhidrat acısından zengin mi fakir mi bunları ogrenmek istiodum :) düzelmem gereken seyler varsa soylerseniz cok memnun olurm :)
Sana tavsiyem yoğurt tüketimini azalt[DOUBLEPOST=1557840247][/DOUBLEPOST]
Fitness a başladım 1 ay gittim salonda sorun oldu başka yere taşındı 1 ay içerisinde 12 kilo verdim 12 kilo verdiğim günlerin en son haftası L cartinin yağ yakıcı mango aromalıları olanlardan idman öncesi içtim beslenmeme kendi çapımda dikkat ettim şimdi salon tekrar açıldı 1 ay ara vermiştim 3 kilo almışım 112.3 kiloydum 12 kilo vermiştim 100 kiloya düşmüştüm 103 üm şuanda. Şuandaki beslenme şeklim;

Kesinlikle 8 saat uyku uyuyorum ne az ne daha çok.

Sabah kahvaltısınında beyaz peynir 1 dilim kepek ekmeği 4-5 adet zeytin 1 domates ve şeker ilavesiz 1 bardak karışık meyve suyu(saat 12:00)

Saat 14.30 - 15.00 gibi sebze yemeği light yoğurt turp ve domates tarzında besleniyorum(tavuk göğsü ızgara yada haşlama olabiliyor bazı günler)

Saat 17.00 meyve yiyorum yada süt filan içiyorum kalori içermeyen şeylerle besleniyorum.

Saat 18.00 - 19.00 gibi spora başlayıp 3 veya 3 buçuk saat süren idman bitişinde eve geldiğimde yoğurt yada salata yada sebze yemeği varsa çok az bi şekilde yiyorum

Fitness çalışma programım;

Kilom: 103 kg
Boyum: 1.78 cm

20-30 dk aralığında cross
20 dakika bisiklet
30 dakika bazen 40 dakika olabiliyor band da program 7 level 10
50x4 abdominal 22.5 kg
20x10 butterfly 22.5 kg
20x10 göğüs(aletin ismini unuttum ) 22.5 kg
50x4 sırt 22.5 kg
40x3 diz çekme
100x3 sopa
100x3 dumbel ile sağa sola eğilip kalkıyoruz ismini unuttum hareketin

Çalıştığım şekil bu sadece bunları yapıyorum şuanda bu arada yağ yakıcı kullanmıyorum bu hafta alıcam bakalım beslenmemde ve programımıda bir sorun varmı acaba?
Meyveyi çıkarabiliyorsan çıkarmanı tavsiye ederim.[DOUBLEPOST=1557840407][/DOUBLEPOST]
Merhabalar;
28 yaşındayım. 183 cm boyunda 73-74 kg ağırlığındayım. Diyet yaparak 88 kilodan 73 kiloya indim. Sonrasında vücut geliştirme sporuna başladım. 3 aydır bu sporu yapıyorum. Kilomu korudum. Vücutta gözle görülür değişiklikler oldu. Fakat yetersiz, düzensiz beslendiğimi düşünüyorum.
Gerekli karbonhidratı alıp enerji sağlayamıyorum, fazlaya kaçırınca yağlanma artıyor.
Proteini nasıl, hangi şartlarda almam gerektiğini bilmiyorum.
Karbonhidrat ve yağdan sakınırsam kendimi, kanda ki şeker eksikliğinden ötürü yağ yakımı duruyor ve kas kaybına maruz kalıyorum. En azından böyle biliyorum.
Spor sonrası karbonhidrat almazsam kasların gerekli olan proteini işleyemediğini biliyorum. Yanlış olabilir :) Ama karbonhidrat yemekten çekiniyorum.
Diyet yapmak çok daha kolaymış, hiçbir şey yemiyordum ve eriyordum :D Ama hem yağlanmayı azaltmak hem enerji sağlamak hem de kas yapmak çok komplike. Yardımlarınızla bir beslenme programı oluşturmak istiyorum.

Sabah (08:00-08:30 civarı)
Wasa'nın gevrekleri var. Karbonhidrat değerleri oldukça yüksek. Çok az yağ içeriyor. Gerekli enerjiyi en azından sabah alırsam daha iyi olur diye düşünüyorum.
Yağsız ufak kutu süt.
Kahve, şekersiz, sade. Splenda ile içilecek.

Öğle (12:00 civarı)
Öğle yemeği konusunda pek seçme şansım yok. İş yerinde ne çıkarsa onu yemek durumunda kalıyorum. Ama mümkün oldukça pilav, makarna tipi yağlı pişirilmiş karbonhidratlı yemeklerden sakınıyorum. Varsa et yiyorum. Onun haricinde çıkan sebze yemeklerini yiyorum.

Ara (15:00-16:00 civarı)
Kahve, şekersiz, sade. Splenda ile içilecek.

Akşam (21:00 civarı)
Akşam işten döndükten sonra spor salonuna giderim. Öncesinde hurma, kuru üzüm, ceviz gibi yemişlerden yerim (18:00-18:30 civarı). Salona gittikten sonra program sonrasında, protein tozumu içerim su ile karıştırarak. Daha sonra 2 parça tavuk göğsü, karışık ızgara, kuzu şiş, kahvaltılık lor peyniri veya ton balığı tarzında herhangi bir protein tüketirim. Yanında başka birşey yemem.

Böyle bir program yeterli olur mu? Bu işin yemeden olmayacağını biliyorum. Yönlendirmeleriniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
Beslenme programına sağlıklı yağ kaynakları eklemelisin. Mesela zeytinyağı fakat yemekleri pişirirken yağ kullanma salatana kullan . Avokado ve badem gibi yağ kaynaklarını tüket. Yağı yağ ile atarsın, suyu su ile :)

Son düzenleme:
Ben de bu durumu yaşıyorum. 17:00 da ye o öğününü iki saat sonra antrenman en mantıklı seçenek bence.[DOUBLEPOST=1557839713][/DOUBLEPOST]
50gr Lor Peyniri ve 15 çiğ badem[DOUBLEPOST=1557840160][/DOUBLEPOST]
Sana tavsiyem yoğurt tüketimini azalt[DOUBLEPOST=1557840247][/DOUBLEPOST]
Meyveyi çıkarabiliyorsan çıkarmanı tavsiye ederim.[DOUBLEPOST=1557840407][/DOUBLEPOST]
Beslenme programına sağlıklı yağ kaynakları eklemelisin. Mesela zeytinyağı fakat yemekleri pişirirken yağ kullanma salatana kullan . Avokado ve badem gibi yağ kaynaklarını tüket. Yağı yağ ile atarsın, suyu su ile :)

https://www.bodyforumtr.com/threads/besin-havuzunuz.145457/

Şurda Genel olarak neler yediğimi yazdım vaktin olursa inceleyebilir misin?

Dostlar merhaba, ufak tefek bir spor geçmişim var iri sayılabilecek bir fiziğim var 116.5 omuzlar uzun bir aranın ardından yeniden başladım tecrübeli hocalarımız mesaj atabilir mi beslenme hakkında konuşalım

Back
Yukarı