Bir miktar off topiğin ardından yine kilo yazacak birisi karşınızda.. : ))
eski konu ama geliştikçe basılan kiloyu artırdıkça yazmak lazım..
Makinede, smith makine diye geçiyor sanırım..
110kg çalışıyorum tekrar minimum 8 genelde 10 civarı..
Serbest ağırlıkta ise 100le çalışıyorum.. 100 kilo ile nizami 8-10 tekrar yapabiliyorum..
Sporda salon olarak 1 yılım dolacak bu aylarda, ondan önce dambıl setiyle evde çalıştım..
Smith makineden devam ediyorum. Gerçekten güçlü ve güvenilir birisini bulmadan serbest bench biraz tehlikeli..
110kg ile rahat çalışmaya başladım.. Nizami 12 tekrar çıkıyor. Şimdilik normal çalışmaya 110kg ile devam..
Bazende weightlifterci tarafım ağır basıyor ve benchte güç denemesi yapıyorum..
Geçen hafta yaptığım denemede 130kg da tek tekrar hedeflediğimde yardımsız 3 tekrar çıkınca oldukça sevinmiştim.
Bu haftada 130 kg yardımsız tam 5 tekrar yaptım.. 6. tekrarın başlangıcıyla
"ırrgh yardım!!" efektini vermem bir oldu. Ama gerçekten iyi hissettim..
Not: Hepimizin spor geçmişi, potansiyeli ve imkanları belli.. Kaç kilo kaldırırsak kaldıralım, bir sağlık sorunu tüm gücümüzü solda sıfır bırakır. Bu nedenle egomuza yenik düşüp, kendi potansiyelimize göre çok uçuk kilolardan uzak duralım!!
Eğer bir süredir çalışıyor ve tek tekrarda kaldırabileceğiniz maksimum ağırlığı(1RM) merak ediyorsanız.. Yaklaşık değeri buradan hesaplayabilirsiniz:
bodybuilding.com/fun/1rm.htm?CJAID=10409943&CJPID=4003003
Dipnot:Kaç kiloyla çalışırsak çalışalım 200-250kgda ısınma turu yapan ve 400-500kg aralığında ağırlıkları kaldırabilen powerliftingçilerle aynı dünyada yaşadığımızı ve bu kişilerin yanında "sineksiklet" klasmanında olacağımızı unutmayalım..