Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

Yalan atmakla suçlanmışım. 100 kilo aşırı bi ağırlık değil bu forumda herkes cılız olduğundan fazla gelebilir. 17.8 yaşındayım bundan 3 ay önce yani 17.5 yaşındayken tek başıma 100 kilonun altına girdim 3 tekrar çok rahat çıktı sonra bıraktım. Spotter varken de rahat bi şekilde 100x4 yaptım. Sonra ara vermek zorunda kaldım şu an 100x2 yapabiliyorum. Kimseyi inandırmak zorunda değilim burda yalan atıp elime hiç bişey geçmez.

Evet hem de çok az 2. ayında en azından bir 130-140 kilo basman gerekirdi

Buraya kaldırdığı ağırlıkları lbs cinsinden yazanlar veya kg cinsinden 2 katını yazanlar gerçekten rahatlıyormusunuz bunu yapınca,

Bir de sormak istediğim forumlarda 100 kilo 120 kilo bastığınızı gururla söyledikten sonra salonda benchin altına girip 50-60 kiloyu ıkına ıkına basarken kendinizden utanmıyormusunuz, o an ne hissettiğinizi merak ediyorum

Abartmadan doğrusunu yazın, yeni başlayanlar da kendilerini yetersiz bulup spordan soğumasın

2 yıldır yapıyorum, bench press 90 kg 6 tekrar zar zor çıkıyor, çabuk gelişen, en hacimli ve kendini direk belli eden bölgem de göğüs weightlifter
Barbell bench press göğüsle basılmaz.

Son düzenleme:
Bir miktar off topiğin ardından yine kilo yazacak birisi karşınızda.. : ))

eski konu ama geliştikçe basılan kiloyu artırdıkça yazmak lazım..

Makinede, smith makine diye geçiyor sanırım..

110kg çalışıyorum tekrar minimum 8 genelde 10 civarı..

Serbest ağırlıkta ise 100le çalışıyorum.. 100 kilo ile nizami 8-10 tekrar yapabiliyorum..

Sporda salon olarak 1 yılım dolacak bu aylarda, ondan önce dambıl setiyle evde çalıştım..

Smith makineden devam ediyorum. Gerçekten güçlü ve güvenilir birisini bulmadan serbest bench biraz tehlikeli..

110kg ile rahat çalışmaya başladım.. Nizami 12 tekrar çıkıyor. Şimdilik normal çalışmaya 110kg ile devam..

Bazende weightlifterci tarafım ağır basıyor ve benchte güç denemesi yapıyorum..

Geçen hafta yaptığım denemede 130kg da tek tekrar hedeflediğimde yardımsız 3 tekrar çıkınca oldukça sevinmiştim.

Bu haftada 130 kg yardımsız tam 5 tekrar yaptım.. 6. tekrarın başlangıcıyla
"ırrgh yardım!!" efektini vermem bir oldu. Ama gerçekten iyi hissettim..

Not: Hepimizin spor geçmişi, potansiyeli ve imkanları belli.. Kaç kilo kaldırırsak kaldıralım, bir sağlık sorunu tüm gücümüzü solda sıfır bırakır. Bu nedenle egomuza yenik düşüp, kendi potansiyelimize göre çok uçuk kilolardan uzak duralım!!

Eğer bir süredir çalışıyor ve tek tekrarda kaldırabileceğiniz maksimum ağırlığı(1RM) merak ediyorsanız.. Yaklaşık değeri buradan hesaplayabilirsiniz:

bodybuilding.com/fun/1rm.htm?CJAID=10409943&CJPID=4003003

Dipnot:Kaç kiloyla çalışırsak çalışalım 200-250kgda ısınma turu yapan ve 400-500kg aralığında ağırlıkları kaldırabilen powerliftingçilerle aynı dünyada yaşadığımızı ve bu kişilerin yanında "sineksiklet" klasmanında olacağımızı unutmayalım..

Son düzenleme:
17 yaşındayım maximum 70 kilo basıyorum, ama tercihen 55-60 kilolarda kalıp 10-12 tekrar yapıyorum, benden daha çok basıp da 3-4 tekrar yapanlardan daha iyi göğsum var :D bence kas için ağırlığa o kadar bakmamak gerek.

Bir miktar off topiğin ardından yine kilo yazacak birisi karşınızda.. : ))

Dipnot:Kaç kiloyla çalışırsak çalışalım 200-250kgda ısınma turu yapan ve 400-500kg aralığında ağırlıkları kaldırabilen powerliftingçilerle aynı dünyada yaşadığımızı ve bu kişilerin yanında "sineksiklet" klasmanında olacağımızı unutmayalım..

Bu bahsettiğiniz ağırlıkları özel bir ekipman yardımı ile kaldırdıklarını da ekleyelim ama. Yoksa özel ekipmansız (raw) şekilde 300 basan adam çok fazla bulamayız. Bizim gibi amatörce uğraşanlar için kilosunu kaldırmak iyi, kilosunun 1.5 katını kaldırmak harika, kilosunun 2 katını kaldırmak ise olağanüstü denilse uygundur sanırım.

1.74 boy 77kiloyum
çalışma sistemim kendi uydurduğum bir sistem :)
kilo ekleyip çıkartmadan sabit ağırlık ile 4 set yapıyorum
4 set 12-10-10-8 olarak başlıyorum o ağırlığa
ne zaman ki rahatça 4*12 yapıyor hale gelince kilo arttırıyorum
evde yaptığım için en güvenli yavaş ama sağlam yol bu geldi bana
2 buçuk aydır yapıyorum
30 kilo ile başlamıştım
şu an 4x12 60kiloyu rahat yapar hale geldim, 65 e geçeceğim bu pazartesi
(aynı ağırlıkla 3set incline giriyorum arkasından, 10-8-8 anca çıkıor)

sizce bu teknikle bir yerde tıkanırmıyım? yeni başladığım için şimdilik iyi gidiyor ama piramit falan yapmadığım için pek emin değilim ağırlık 80 falan olunca bu sistem böyle işlemeye devam eder mi sizce?

herkes şampiyon be burda. 4 ay oldu anca 50 basabiliyorum o da anca yani bugün incline bench de 40 bile basamadım. düzde 60 65 girdiğim için abartmayalım bence

Son antremanımda 70 kg denedim olmadı.Uzun süredir 65 kg deyim anlasılan uzun sürecek bir platoya saplanıp kaldım.Ama bunu sorun yapmıyorum.Değişik kombinelerle sorunu aşmaya çalışıyorum.Mücadele ettiğim sürece mutluyum.Açıkcası bu sporu çok çok uzun bir süre yapsam dahi 100 kg kaldırabileceğimi tahmin etmiyorum.

Son antremanda olimpik bar + 20 şer kilolar ile yaptım bar + agırlıklar ile sanırım 65 e tekabul ediyor tam bilmiyorum. :)

17.5 den 20 ye çıkmak güzel bir duygu :)

Uzun sayılabilecek bir aradan sonra bugün 110 kiloya geçiş yaptım. Beklediğimden daha iyiydi, nerdeyse 3 tekrar çıkardım.

bi ara hep arttırma çabasındaydım 120 kg ye kadar 4 tekrarda çıkmıstım ancak artık biraz agır denesem göğsümde kemikte agrı oluşuyor kimse çözemedi nedenini ve ertesi sabah yataktan kalkamıyorum sağa sola dönemiyorum kendimi cok sıktıgım hareketlerdede bu oluyor bu yüzden bench te 80 kg yi geçmiyorum artk

Ama uzun bir müddet aynı ağırlığı çalışınca da vücut alışıyor. Normalde idman sonrası çok az ağrıyan göğüs bölgem 110 kilo basınca ertesi gün bile ağrıdı. Ağırlık artışının hacime de katkısı oluyor.

60 - 65 kg'ı zar zor giriyorsanız ve bu işin uzun süredir yapıyorsanız, maalesef sorun sizdedir. Güçlü olacak potansiyeliniz yoktur. Tabii kilo da önemli. 45 kiloda biri için 65 kg fena değildir ama 80 kg biri için vasattır.

Ben bench press'te vasatım. 140 kiloya çıktım sporu bıraktığım için ama kilo almama rağmen sporu bıraktığım için gücüm de düştü. En son okuldaki spor salonunda 75 kg, 10 tekrar gördüm. Aylarımı vermedikçe de kendi kilomu bile basamam. Rekorum ise 125 kg - 130 kg arası bir şeydi. (Ağırlıkları üzerinde yazmayan ağırlıklar bunlar. Tartıda falan ölçüyordum.) Tabii ben garanti olsun diye her zaman için rekorum 125 kg derim. Benim kilomda biri için vasat sayılır şu anki durumum. En iyi halim bile orta halli değildi. 5 yıl sonraki hedefim: 200 kg. 10 yıl sonraki hedefim: Allah ne verdiyse. :) Tabii bunlar full RAW. Belt bile kullanmıyorum. Wraps da kullanacağımı sanmıyorum. Yine de ileride belt gerekebilir.

En son 75kg yardımlı 10tekrar yaptım. Tabi ara vermiştim başlayalı 2 hafta oldu iyi yakaladım eski formuma az kaldı .

Back
Yukarı