Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

daha öncesinde 9 ay box yapmıstım bide 1 sene önce 3 hf ve 1.5 ay olmak üzere aralıklarla gitmiştim ama aralıklar fazla oldugundan agırlıklara tam alısıyordum bırakmak zorunda kalıyordum yeni baslamıs gibi oluordu vücut eski haline dönüyordu yoksa spor geçmişi azda olsa var

1.5 yıl oldu belki biraz daha fazla gecende 96 kilo 4 tekrar yaptım 2 hafataya falan 100 görürmüyüm diye düsünüyorumdumbelllls insan hedefine yaklasınca bi daha bi istekli oluyo calısmak icin:) artık yeni hedefler koyma zamanı...

Sonunda bir spotter bulmamla 120'den başlayarak drop set çalışmasına başlayabildim. 120 kg'de iki tekrar (ikinci tekrarın sonunda az yardımla) çıktı.

bu iş birazda genetik ve güç işi
kitabına bile uydursan nekadar çalışırsan çalış iş bi noktada genetiğe kas yapısına takılıp kalıyor
güç arttırma antremanlarını takip etmenizi araştırmanızı öneririm

yeni rekorum 90 kg 3-4 tekrar yaptım creatine kullanımının ilk hf sındayım suan bakalım pazartesi belki bi rekor daha denerim kendimi iyi hissedersem

bugün yeni rekor denedim 95 kilo 3-4 tekrar yapabildim ondan sonra yardım aldım eğer aynı kiloyu denemedim ama serbest barla yapabilsem (korkuyorum serbest barda :) ) ve kendimi geliştirsem powerliftti galiba o sporu bile yapmak isterdim

Uzun zamandır max kilo denemedim zaten 3 aydır yapıyorum uzun bir ara vermiştim spora.Ama 60 kiloları rahat çıkartabilirim diye düşünüyorum. Kilo 59 Boy 1.76

kg olarak

80 kg 10 tekrar

100 kg 8 tekrar

100 kg 8 tekrar

120 kg 4-6 tekrar yapıyorum

ancak eğer ilk setimde en agırı deneyip ters piramit yaparsam 120 nin üstüne çıkıcağımı sanıyorum powerlifting yapıcak olursak 150 yi zorlarım gibi geliyor 1 tekrar:)

kg 89 boy 1.85

flat bench press:60*10-- 65*8--- 70*6--- 70*5-6

Inclıne bench press:65*10 --70*8 --75*6 -- 75*5-6

İkisinide ilk hareket olarak yaptığım zamanlarki ağırlıklardır.

vg ye başlayalı 3 ay olup kendi kilosundan 10 kg ,20 kg fazla kaldıranlara sesleniyorum..
Birazcık tüyo verebilirmisiniz bu işin sırrı nedir?

vg ye başlayalı 3 ay olup kendi kilosundan 10 kg ,20 kg fazla kaldıranlara sesleniyorum..

Valla bende merak ediyorum açıkçası :D

makara yapmıssın sankı bıraz :D ben daha öncesindende box yaptım ayrıca zayıf biriydim ama mezomorf oldugum için (forumda testi vardı ordan biliyorum ) çok hızlı kilo aldım yoksa normalde çubuk gibi duruyoprdum ve gücümde hızlı arttı ilk başlarda 30kg zorluordu -- body 2 kez 3 hf ve 1.5 ay gidip bıraktım en sonra bıraktıgımdan 3 ay kadar sonra tekrar başladım bırakmadan önce 50kg basabiliyordum ama tekrar başlayınca bayagı zaman 40-45 lerde kalmıstım sonra partnerle + aldıgım karboyu arttırarak yteniden 50 kglara gledim suanda 95 kg 3*4 tekrar yapabiliyorum ama tabiki smath machinede . yoksa serbest barla yapamam korkuyorum + belim sağa sola kayıyor ellerimde tutabilsemde belim oynuor + herzaman kendimi sakatlamıcak ve hareketi bozmıcak birşekilde yapabildigimin en iyisini yapmaya çalısıyorum + bizim salonda benim bastıgım ağırlıgı serbest barda basabilenler var hemde benim gibi 3-5aylık adam bu yani tek istisna ben değilim hemde ben ters piramit sistemini uyguluyorum bi set vucudu ısıttıktan sonra 3-4 tekrar basabileceğim ağırlıga giriyorum tabi bunun için o gün kendimi iyi hissetmemde gerekiyor kendimi iyi hissetmediğimde hemen ağırlıkta düşüş yasıorum olay buthums:

makara yapmıssın sankı bıraz :D ben daha öncesindende box yaptım ayrıca zayıf biriydim ama mezomorf oldugum için (forumda testi vardı ordan biliyorum ) çok hızlı kilo aldım yoksa normalde çubuk gibi duruyoprdum ve gücümde hızlı arttı ilk başlarda 30kg zorluordu -- body 2 kez 3 hf ve 1.5 ay gidip bıraktım en sonra bıraktıgımdan 3 ay kadar sonra tekrar başladım bırakmadan önce 50kg basabiliyordum ama tekrar başlayınca bayagı zaman 40-45 lerde kalmıstım sonra partnerle + aldıgım karboyu arttırarak yteniden 50 kglara gledim suanda 95 kg 3*4 tekrar yapabiliyorum ama tabiki smath machinede . yoksa serbest barla yapamam korkuyorum + belim sağa sola kayıyor ellerimde tutabilsemde belim oynuor + herzaman kendimi sakatlamıcak ve hareketi bozmıcak birşekilde yapabildigimin en iyisini yapmaya çalısıyorum + bizim salonda benim bastıgım ağırlıgı serbest barda basabilenler var hemde benim gibi 3-5aylık adam bu yani tek istisna ben değilim hemde ben ters piramit sistemini uyguluyorum bi set vucudu ısıttıktan sonra 3-4 tekrar basabileceğim ağırlıga giriyorum tabi bunun için o gün kendimi iyi hissetmemde gerekiyor kendimi iyi hissetmediğimde hemen ağırlıkta düşüş yasıorum olay buthums:

Ben bir tencere makarna yiyip antrenmana girerdim 1 senede 60 kiloları yeni yeni sağlam kaldırmaya başlamıştım ilk senemde :D Tebrik ederim bazılarının içinde anlam veremediğim bir güç oluyor o bende yok valla :D

Ben bir tencere makarna yiyip antrenmana girerdim 1 senede 60 kiloları yeni yeni sağlam kaldırmaya başlamıştım ilk senemde :D Tebrik ederim bazılarının içinde anlam veremediğim bir güç oluyor o bende yok valla :D

bench pressi smath machinede yapmayı dene daha rahat oluor hem düşme gibi bir tehlikesi olmadıgı için özgüvenin oluor bende 60-65 kiloları yeni yeni kaldırmaya başladıgımda machineye geçtim çokta rahat ettim tavsiye ederim

ağır kilo basan herkesi yalancı konumuna düşürmek doğru değil bence elbet atanlarda var ancak

benim şuan spora başlattıgım arkadasım var 4.aydır spor yapıyor 34 cm kolu var bench te 80 kg ile 6 tekrar yapıyor ve 70 kilo bazı kişilerde gerçekten allah vergisi güç oluyor buda bi hediye bence :)

ben 2 yılımı bitirdim 89 90 kiloyum 120 yeni yeni çıkartıyorum beni kıskandırıyor valla

ağır kilo basan herkesi yalancı konumuna düşürmek doğru değil bence elbet atanlarda var ancak

benim şuan spora başlattıgım arkadasım var 4.aydır spor yapıyor 34 cm kolu var bench te 80 kg ile 6 tekrar yapıyor ve 70 kilo bazı kişilerde gerçekten allah vergisi güç oluyor buda bi hediye bence :)

ben 2 yılımı bitirdim 89 90 kiloyum 120 yeni yeni çıkartıyorum beni kıskandırıyor valla

50 kg kaldırmak ama salondakı bemle aynı zamanda baslayanlara bakarak soyluorum onlar gıbı goguslerımın esyamın uzerınde belırgın olması ısterdım tabı bnm gogus hacımlı ama bosluk var cok hedıyeyı bu sekılde alsam super olurdu :)

Back
Yukarı